Snoubenec chce, abych šla na potrat. Odmítám
mám dvě děti z předchozího stahu ze kterého sem odešla protože me partner i tehotnou mlátil , za tech 14měsícu co jsme spolu se o miminku bavíme dlouho byl i u porodu mé dcerky měli jsme 3 biochemické ted sem cca v 6tt vše více men probýha dobře i přes počateční špinení a to že byly klasicka ms ale na testu byla včera dalnice jak do německa , napsala sem mu dopis jakože od miminka a přiložila testík to vše dala pod talířek na tálíři dobre jidlo dolela si ho chvalil vychlazené pivo i půllitr . no když sem odnesla talíř a on si to přečetl zeptal sem ne jak dlouho to vím když sem řekla od ran tak řelk že mi nevěří že se příliž hlídam a že sem to musela vedět dýl a že malé nechce že až budem finančne stabilní a bude po koupi domečku atd ale já přeci nemužu za to že první domeček se posral že finanční poradce nebýl finanční poradce ale podvodník , on tvrdíl jací nejsou kamarádi a není ma vyna že nás to stalo 90tisíc a asi ješte neco stát bude ani to že ho prace začala štvat , nepůjdu na potrat jen proto že se mu mimi nehodí do planu a odpověd že až budem v jiné fin situaci tak klidne dve těhotná sem ted ne potom až se mu to bude hodit a vůbec po nekolika samovolných potratech a předčasném porodu a pak po tom co se vše podělalo mam jako jit na potrat už tak mám rizikové utroš a askorutin , nechápe jak hrozně i tým ubližuje a když mu řeknu že prostě na potrat nejdu tak mi řekne že jemi jeho názor ukradenej a že on se muže pretrhnout ale já si udělam po svém , a vubec raději sedí v hospodě než aby byl snámi doma nebo mi z nečím pomohl jo jednou za týden umije nádoby a proto sem já neschopná paráda
@mandala Jsem stejná vědma, jako kdokoliv zde, kdo radí jít do dalšího dítěte. Prostě se dívám na situaci realisticky. A osobně nemám s potratem z rozumných důvodů problém. Nepatřím mezi nepříčetné odpůrkyně. Neberu potrat jako antikoncepci, ale beru ji jako další možné rešení. Nemyslím si, že provést potrat je vražda. Hotovo. O to tu ale nejde.
Jde o to, že já vidím tu situaci jako SOYEVITA. Nikdo nevíme, jaké jsou poměry u zakladatelky - finanční, jaké má zázemí, jak se sama vypořádá s třemi dětmi. Nu ale jestli vám přijde potrat horší nežli to, že dítě třeba nebude mít na obědy, že bude rodina odkázaná na dávky a oblečení z charity, pak proč ne? Mně osobně by to vadilo. Jsem myslím si natolik rozumná, abych si dovedla logicky přebrat situaci a zvážit, zda dítě ano či ne.
@anelamates z ceho usuzujes,ze jsou ofpurkyne potratu nepricetne? Ja si prijdu fyzicky i psychicky zcela zdrava,mozna jen vice spanku bych potrebovala.TO uz je ta nepricetnost souvisejici s nesouhlasem s potraty? 😉 😉
@anelamates a ja treba radeji zive dite v desetkrat presitych teplakach nez zadne dite. A jen jsem tak zbezne koukla k zakladatelce na profil a nejevi se mi zcela jako adept na chudobinec. I ted pise,ze jejich situace se ma zlepsit v horizontu 4(?) mesicu.
Radši budu na dávkách,s oblečením z charity,než bych šla na potrat.Jasně,kdo si do téhle situace přivede dítě plánovaně,je to nezodpovědnost,ale když už se stalo,tak říkám,nějak se to zvládne,ať už pomůže rodina,kamarádi,stát...
@panickatlamicka Víš, mateřská láska je podstatná, je to to nejdůležitější, jenže nikdo nežije v bublině. Ty děti se srovnávají mezi sebou, ve školce to ještě není tak dramatické, i začátek prvního stupně ve škole je ještě v pohodě. Ale jak ty děti rostou, tak postupně k tomu vzájemnému porovnávání dojde - a i taková věc jako 10x přešívané tepláky nebo žádná návštěva ZOO, nemožnost jet se spolužáky na lyžařský výcvik či školu v přírodě tyhle děti z kolektivu vyčlení. Zakladatelka dle toho, co píše a dle toho, co má v profilu, evidentně nikdy nebyla tou samoživitelkou v pravém slova smyslu - jestli těm jejím výplodům dobře rozumím (a není to jednoduché s jejím psaným projevem), tak od svého ex odešla ještě těhotná a šla patrně rovnou k tomu současnému. Takže vždycky měla po svém boku někoho, kdo ji živil, nebo s kým se na životních nákladech podílela. Pokud by měla být na všechno sama - no, se třema dětma, pokud nedělá nějakou vysoce kvalifikovanou práci, kde by byla "nenahraditelná" a dokázala by vydělat dost, bude mít tu skutečnou samoživitelskou pozici celkem těžkou, a to i za předpokladu, že jí budou otcové jejích dětí platit alimenty včas. Tím nechci říct, že ji taky posílám na potrat, tahle situace pravděpodobně nebude mít žádné dobré řešení, pokud se s partnerem nedomluví a nezačnou na svém vztahu pracovat. Ale jestliže bude jejich finanční situace dobrá za 4 měsíce, tak by normální chlap tak nejančil, a jestli dobrá nebude, tak je to nezodpovědnost obou, že čekají další dítě. Spolu počali, spolu musí situaci řešit.
A to nemluvím o tom,že kdo má jednorázově na potrat,má i devět měsíců na to,aby odložil i minimum,aby měl aspoň něco našetřeno.
@panickatlamicka A nezdá se Ti,že možná i trošku lže??Mě pořád vrtá v hlavě stáří dítěte a to,že s novým partnerem je 14měsíců!!!
Nějak to nesouhlasí
@andryyysssek stát? My občané ne stát...ano to co jste napsala je pravda, je to nezodpovědné...ale taky nezodpovědné z vasi strany je přesouvat zodpovědnost a pomoc na jiné..pomáhat se dá chvíli, sem tam...ale nejde se na to spoléhat...
Nejsem vůbec zastánce potratu, ani kojenaku...děti odtamad jsou jako stroje, ale dát miminko v případě velké nouze k přímé adopci by myslím nebylo špatné...
@soyevita Mohla od ex odejít už těhotná, mám pocit, že tam i někde bylo, že ten současný už byl i u porodu její dcery.
Finanční situace je jedna věc a tu samozrejme nelze podceňovat když se plánuje Dítě. ... druha věc je ta ze na web jste byli dva a kdyby se mu to nelíbilo tak by k tomu nedošlo. ... sorry ale podle me je sobecký uživatele si parádní nechráněny se a pak neuměl nést následky. ... pokud je Dítě o kterém jste se mimochodem ještě nedávno násilí problém mel mu chtít předejít a ne te Teď hnát na potrat.
Je to jen a jen Tvé rozhodnuti... pokud na potrat půjdeš, věř ze si to budeš celý život vyčítat. ... pokud ne možná zůstaneš sama a nebo ti to tvůj muž bude v metadat do tváře když bude příležitost.... možná ho mimi ale nakonec obmekci. ...
Rada asi neexistuje ... Hodně štěstí ať už se rozhodneš jakkoli. .. hlavně ale ať je to Tvé rozhodnuti. ..
Já tady nebudu psát, jestli je potrat dobré řešení nebo ne, nebo co ted s tím. Ale, normální a soudnej člověk v dnešní době, pokud na to nemá, je ve složitější finanční situaci, si dítě vědomě nepořídí.
A zůstat sama se 3 dětmi, mi nepřijde na dnešní dobu žádná výhra. Jo, věřim, že děti matka dokáže zaopatřit, že se dokáže postarat, ale ta životní úroven je asi někde jinde.(Pokud tedy matka nebere nadprůměrný plat)
Ono bůh ví jak to celé je, kdo ví, co by jsme se dozvěděli, kdyby se tu vyjádřil i partner.
@lajla Já s Tebou souhlasím,pokud by se každý obracel na stát,kam bychom přišli????
To Teda Pán Bůh s námi!!!!
A nechtěla bych,aby mé dítě mělo 10krát přešité tepláky a oblečení z charity,protože tyhle děti jsou pak šikanovány.A ostatní se jim posmívají a jsou vyčleňováni z kolektivu.Bohužel!!!
Kojeňák žádný přínos není a dětský domov také ne,adopce je něco jiného.
@lajla Ano,i stát.Já taky byla jednu dobu samoživitelka s dcerou,příjem pouze alimenty 2000,rodičák mi vzali kvůli střídavé péči,tak jsem si vyridila hmotku a příspěvek na bydlení.Se vším všudy jsem měla cca 15000,výdaje za byt 8000,a kdybych v té době otěhotněla,rozhodně bych na potrat nešla,protože finančně to nebylo tak hrozné,abych to nezvládla.Navíc mi pomáhala i rodina,a jde pouze o dočasnou pomoc státu i rodiny.
@somalicats No dítěti je 12měsíců,takže asi těžko byla těhotná,nebo??
Moje máma zůstala taky na 3 děti sama - já jsem "vznikla" v době rozvodových manýr kolem bytu a máma si naivně myslela, že dítě bude poslední záchrana jejího snad jinak úspěšného manželství. Nebyla.
Ikdyž jsme doma byly 4 holky (máma + já (rok) + ségra 15 let + ségra 18 let), nechyběla jsem na žádných výletech, dokonce mi i 2 x zaplatila drahý jazykový kurz, jedině jsem nejela na lyžák, ale tam jsem nechtěla sama. Měla prostě motivaci - brala služby i o víkendu, za to jsem pak měla ten kurz. A to se ještě starala o nemocného senilního dědu. Dodnes si myslím, že, jakmile jsme doma všechny usnuly, mamka si oblékla dres Superwoman a zachraňovala svět, co vše zvládla 🙂
@andryyysssek musím ale říct že jste byla bohatá...znám maminky co alimenty nemají, podporu rodiny taky ne, na měsíc po zaplacení 2000 a dvě děti...do toho by se třetí horko těžko zvládlo...
Jinak stát, to jsme pořád my, občané...jde to pořád z našich peněz...
@soyevita Dítěti je 12 měsíců a s novým partnerem je 14 měsíců, takže s ním byla od cca 7. měsíce svého těhotenství...
@soyevita jj,bud se prepsala ,nebo byla jeden cas s obema,nebo jsme ji spatne pochopily,nebo proste keca.
@somalicats jo tak. 🙂
@andryyysssek Já byla svého času taky samoživitelka, od státu bych nedostala nic, neb jsem před rozvodem a stěhováním měla příjmy a nikoho nezajímal úvěr, který mi po rozvodu zůstal na krku, a leasing na auto. Pár měsíců jsem brala i víkendové služby, abych vydělala dost a udělala si aspoň nějakou rezervu, a to jsem měla na krku dceru už školní, takže platby lyžařských kursů, školy v přírodě, kroužky (a ty v Praze bohužel nestojí dvě stovky jako to bylo na vsi), naštěstí ex platí alimenty v pohodě a o dceru se zajímá. Ale v té době, i kdybych si někoho našla, tak bych rozhodně těhotenství neriskovala, v tu chvíli bych příjmově spadla tak, že bych to neutáhla, pokud bych musela zůstat doma.
@lajla tak to je to posledni,co by me tankovalo,ze prispeji ze svych odvodu ( ted samozrejme zadne nemam,ale pracovala jsem a pracovat budu) nejake matce .
Myslím holky,že je zbytečné se tu o čemkoliv dohadovat,když se zakladatelka zřejmě už neozve 😖 .
@somalicats To nechápu,můžeš mi to vysvětlit.Jsem asi fakt blondýna 😉
@panickatlamicka jasný , pokud je to pro dobro...o tom žádná...ale jsou i takoví, co mají děti jen kvůli tomu...ale to už je úplně mimo diskuzí😂
@demetritis Já teda nevím, co poradit... nevím zda já bych šla na potrat, ale rozhodně pokud to děťátko přijde na svět, nebude to mít snadné a o dost komplikovanější život budou mít i ty starší dvě. Nepadl tady věk obou budoucích rodičů, ale předpokládám že do třicítky mají oba ještě hodně daleko. Děti jsou mrňavé, rok a necelé tři roky, to znamená, že v době narození právě počatého miminka bude mít autorka doma novorozeně, necelé dvouleté a necelé čtyřleté. Kdyby starší děti byly už školou povinné, tak by jí mohly pomáhat, trošku pohlídat, nebo pomoct v domácnosti, ale tři děti do čtyř let věku jsou na pomoci rodičů totálně závislé. Partner jí asi nepomůže, když nepomáhá ani teď, takže na děti bude rozhodně sama i v případě, že "vedle" ní bude současný partner bydlet. Partner chodí do práce? Nebo má invalidní důchod po mozkové příhodě? Nebo z čeho aktuálně žijete? Z rodičáku a co dál? Tohle fakt není situace, kdy by mělo do rodiny přibýt další dítě. A ty čtyři měsíce nějak nechápu - o co se změní vaše finanční situace za čtyři měsíce? Ubydou vám nějaké splátky? O kolik budete mít víc? Pokud by to mělo být např. o pět tisíc měsíčně víc, tak to by dost měnilo situaci, ale pokud to bude v rámci pár stovek, tak to v rozpočtu ani neuvidíte ☹
@soyevita Dítěti je rok. Takže se narodilo někdy v červenci loňského roku. A zakladatelka je s novým chlapem od zhruba května loňského roku. Takže zakladatelka otěhotněla se svým tehdejším partnerem, pak se s ním ještě těhotná rozešla a nabrnkla si ještě těhotná jiného, který s ní je doteď. A s tím novým teď čeká své třetí dítě.
Samože jsou i jiné varianty, jako že to táhla se současným partnerem už v době, kdy ještě žila s původním partnerem. Ale to tu nemá smysl řešit 😀 😀 😀
No hlavne zakladatelka se nas vubec nepta,zda si ma dite nechat 😀 😀 😝
@somalicats Jo jo,už to chápu.Nepřipočítala jsem si těhotenství.

@ilonne nebyly v zoo,ale urcite chodi s nimi tam,kde se vstup nevybira,pripadne na prochajdy a tak. Sila materske lasky a kvalita pece o dite se neda merit vylety do zoo ( vim,zes to nenapsala).