icon

Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený

lautiruska
7. únor 2016

ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.

lautiruska
autor
20. únor 2016

@kulatakosticka dakujem moc,ozvem sa,ked niečo sa udeje prevratne v moojom vztahu,síce si nemyslim,že to dlho vydrží,ale možno motyka vystrelí..ktovied.rzte palcvazne..ideme pracovat obidva na sebe..

lautiruska
autor
21. únor 2016

včera už zase ma schladil,len tak pri rozhovore,,ešte ze som to ustála bez nejakých blbých slov.sme sa rozprávali ,mi pripomenul sám od seba príodu,ked som si zlomila pri nom prst,a ja som sa nejak zasnívala a začala som o tom hovoriť par viet,ze ano,ze pamatam,to bolo bolestive strasne a ako si sa pekne o mna staral...asi 5 olych viet a on ze " nemusis o tom rozprávať,ja som len podotkol,nerozpravaj!"...a takym tonom direktivnym...tak ma to schladilo poriadne, asi som mu zase sla na nervy :/

odula
21. únor 2016

@lautiruska to je trochu divny no... Asi jste už oba podrazdeny úplně ze vseho... Člověk potom vnima co druhý říká apriori negativně i když to tak být nemusí. Zkuste o tom spolu mluvit... V klidu 🙂 Preju štěstí a pevný nervy 😉

evulina77
21. únor 2016

@lautiruska nemáš žádnou hrdost, chová se k tobě jako k protivnému štěněti. Jsi dospělá ženská, jsi mladá, nemáš s ním děti, tak nechápu proč na něm tak lpíš. Svůj vztah stále vidíš z pohledu těch sedmi let, díváš se stále do minulosti a snažíš se ji zase najít a chceš aby se vrátila, ale je už dávno pryč. Na co čekáš? Až mu rupnou nervy a rozejde se on? Až tě pošle někam? Nebo ho chceš donutit, aby ti fyzicky ublížil? Opravdu ti nerozumím, já bych už byla pryč... Chtělo by to určitě nějakého psychologa a dát si život dohromady sama za sebe. Raději sama než zažívat tohle. Navíc jsi mladá a máš čas najít si někoho jinýho...

lautiruska
autor
21. únor 2016

@odula divne sa zachoval,:( a to som tým vobec nič zle nemyslela,proste zase ma schladil,ako nejaké decko,akoby on bol mega macho,a ja chudera,a divne sa chová,i ked nerozumiem preco, akoby mi zakazoval hovorit proste,ked on chce ,aby som nehovorila,tak nech nehovorim,ked chce aby som hovorila,mam hovorit,trosku divne mi to prislo od neho,a ja som nanho civela,ze co to rozpravas ?preco mam byt ticho ? a on ze " nemusime sa bavit o zlych veciach " a zmenil uplne tému.
vies ,ale keby som to bola nEGATIVNE nanho myslela,ze On mi zlomil ten prst tak pochopim,len som si tak rekapitulovala v hlave,ze hej predrokmi bol zlomeny,a ze ako sa to stalo,ked som to a to robila a on ma hned zahriakol ako psa...:(:( a este aj takym drzym tonom,keby to bol povedal aspon zmierlivejsim tonom,ked uz nic ine :( ja som mu nikdy v zivote takto ho neohriakla,nech je ticho ,to by som si nedovolila.a vcera zrovna nebol podrazdeny a ani ja ,tak uz vobec tomu nerozumiem.on by mi asi chcel diktovat,o com mam kedy hovorit,keby to aspon povedal miernejsim tonom,ale nie takym direktivnym...chápem,ze obcasne nema naladu na moje reči,stále dokola ( ked uz to pocul asi trikrat za tie roky ),ale aj tak,moze sa aspon kusok ovladat a nemusi hned vyksakovat,ved nie som štena ani decko.ja som potom povedala,ze som to vobec v zlom nemyslela,ani nic, vobec som to nemyslela nanho,a on zmenil list.
proste leziem mu na nervy.
ale ked som sa ja včera nechcela stretnut,(chcela som mu teda at free pauzu),tak on,zobronil,ze nie nie,ze chce sa stretnut,chce prist ku mne atd.nechapem uz nicomu...:(
jeden den sa sprava uplne uzasne (vid piatok) a v sobotu uz je podrazdeny a nervozny na mna zase.nechapem,co sa deje.

lautiruska
autor
21. únor 2016

@evulina77
ivne sa zachoval,:( a to som tým vobec nič zle nemyslela,proste zase ma schladil,ako nejaké decko,akoby on bol mega macho,a ja chudera,a divne sa chová,i ked nerozumiem preco, akoby mi zakazoval hovorit proste,ked on chce ,aby som nehovorila,tak nech nehovorim,ked chce aby som hovorila,mam hovorit,trosku divne mi to prislo od neho,a ja som nanho civela,ze co to rozpravas ?preco mam byt ticho ? a on ze " nemusime sa bavit o zlych veciach " a zmenil uplne tému.
vies ,ale keby som to bola nEGATIVNE nanho myslela,ze On mi zlomil ten prst tak pochopim,len som si tak rekapitulovala v hlave,ze hej predrokmi bol zlomeny,a ze ako sa to stalo,ked som to a to robila a on ma hned zahriakol ako psa...:(:( a este aj takym drzym tonom,keby to bol povedal aspon zmierlivejsim tonom,ked uz nic ine :( ja som mu nikdy v zivote takto ho neohriakla,nech je ticho ,to by som si nedovolila.a vcera zrovna nebol podrazdeny a ani ja ,tak uz vobec tomu nerozumiem.on by mi asi chcel diktovat,o com mam kedy hovorit,keby to aspon povedal miernejsim tonom,ale nie takym direktivnym...chápem,ze obcasne nema naladu na moje reči,stále dokola ( ked uz to pocul asi trikrat za tie roky ),ale aj tak,moze sa aspon kusok ovladat a nemusi hned vyksakovat,ved nie som štena ani decko.ja som potom povedala,ze som to vobec v zlom nemyslela,ani nic, vobec som to nemyslela nanho,a on zmenil list.
proste leziem mu na nervy.
ale ked som sa ja včera nechcela stretnut,(chcela som mu teda at free pauzu),tak on,zobronil,ze nie nie,ze chce sa stretnut,chce prist ku mne atd.nechapem uz nicomu...:(
jeden den sa sprava uplne uzasne (vid piatok) a v sobotu uz je podrazdeny a nervozny na mna zase.nechapem,co sa deje.
chapem občasne hlupe myslienky a nazory,alebo vybuchy,za niečo,ale nie pre nic za nic,ze len rozrpavam,nieco ..normalynm tonom,uz aj to mu vadi na mne :( lebo co,lebo prilis vela rozpravam ??vsak to bolo tak vzdy :/

lautiruska
autor
21. únor 2016

už totiž neviem,čo mam robit :(:( ci mam byt uplne ticho,alebo rozpravat,alebo rozpravat to co on chce.uz nedokazem proste takto dalej..ked neviem,co je zle,co spravim,a co dobre :(za vsetko je len podrazdeny a vnima ma ako hmyz :/

lautiruska
autor
21. únor 2016

nie je správne to,čo robí,a toto mi minimalne už parkrat za tie roky spravil,posledne obdobie to robí casto.,co som az prekvapena,ze preco to robí,ved to je nevhoodne,ma hentak zahriakovat,ked nema naladu na moje reči,moze povedat..:"vies co prosím ta,nerozpravaj o tomnemam na to naladu,povieme si to inokedy"alebo nieco v takomto duchu,a nie ze on zaveli a hotovo,,takyto pristup sa mi vobec nepáči od neho.vadi mu vsetko,aj ked rozprávam,aj ked dycham,chodim,(rozrpava,ze ja nechodim,napriklad po domecku ,ale ze LIETAM ,ze chodim rychlo,prečo tak rychlo chodim a tak...ze prášim tym po celom dome,vadi mu aj ked sa po niečo do izby vratim druhykrat do dna,lebo vraj to sa napraši,ze ked po nieco idem do izby,nech uz vezmem vsetko odtial,co potrbeujem a nie trikrat tam chodit a lietat a virit prach,ze ako decko)ze keby som bola na rozume clovek,tak nelietam po dome trikrat,ale iba raz a premyslim si dopredu,co idem robit a urobim to podla toho.a nebehám sto razy,už aj to mu vadi,ale tak ja som zvyknuta,zobrat nieco z izby,za par minut sa tam vratit,a zbrat nieco druhe,co je preboha na tom?uz aj toto mu vadi ...a nerozumiem prečo. chcel by vkuse dirigovať,alebo co

formelina
21. únor 2016

Asi by jste si měli sednout jako dva dospělí a rovnoprávní partneři. Na rovinu si říct co se komu na tomu druhému nelíbí, nevyhovuje a hlavně co k sobě cítíte. A co chcete oba do budoucna. A nelpět na tom co bylo … už to tam třeba není, bohužel..je třeba jít dál.
Já si to tu občas čtu a připadá mi to jako od 15leté slečny a ne dospělé ženy.

berenika39
21. únor 2016

Mě teď teda už napadá jen jediná možnost: zační chodit pracovat na 4 hodiny denně, studuj, denně zajdi do posilovny na pořádný brutální trenink, a k tomu do bazenu uplavat kilometr jednou týdně. Ještě bych si dala za úkol kompletní úklid domácnosti u vás jednou týdně. Dokud budeš mít čas a prostor na vymýšlení toho, co tu popisuješ, bude to jen horší.

Nejlepší na řev je práce, stará známá pravda. Ty evidentně nemáš co dělat. 😉

lautiruska
autor
21. únor 2016

@formelina @berenika39 uz sme si velkrat "sadli" a rozprávali sa,co komu vadi,presne mi vytkol,co mi vadi na mne,a ja jemu,on mi vytyka skor prakticke veci v domacnosti,moj bordelarizmus,ze nic neviem dobre urobit,bla bla,ze stale kecam,beham po domecku,ze neobsedim ani chvilku,a potom ja jemu vytykam,ze je tvrdohlavy,zataty, neustupcivy a panovacny,a vecne podrazdeny.hovori mi,ze to sa neda zmenit,lebo je to b jeho povae,ze taky je..a bodka..a ze ako mozem proovnavat prakticke a teoreticke veci..

formelina
21. únor 2016

@lautiruska Tak jdi svou vlastní cestou sama!!! Tady nic nevyřešíš!!
Možná by sis měla přečíst nějaké knihy o seberozvoji např.: Emoční inteligence, Život ve svých rukou, čtyři dohody....

lautiruska
autor
21. únor 2016

@formelina ale ked ja nechcem ísť zatiaľ svojou cestou,chcem to nejaký "zazračným "sposobom vyriešiť,a nech nie je taky direktivny,ale neviem,ci je to dobry napad,no nechcem sa vzdat bez boja,mali sme skvely vztah,a chcem,aby to tak pokracovalo,mame krásny domecek,(teda jeho,ale uz aj moj je,mam tam veci vsetko,zariadujeme si ho spolu),zijeme pri sebe uz strašne dlhe roky.možno len zabíjam cas,ale možno nie.je mi s nim niekedy strasne fajn,a niekedy velmi zle.citim sa ako schizofrenik,ale je to tak.uvedomujem si,ze aj ja som porobila mnoho chyb v tom vztahu a s vela zlymi vecami som ja zacala,napríklad s nadavkami a tak,alebo ja som mu dala dve facky a pod.proste viem to o sebe,ale neviem,ci sa da nieco uz napravit,ci to neni v takej faze,ze uz nic nepomoze,asisme si navzajom tolko porobili zlého a povedali,a tak,ze už to asi nepojde,lebo stále nam v mysli rezonuju zle veci,lenze keby sa on trosku snazil zabudnut na to zle,a zacat odznova medzi nami,v novom domecku a vsetko by sa snazil hádzať za hlavu,a vnimal ma,len TU a TERAZ ,nie to co bolo a videl by na mne aspon kusok pozitivneho,nemuseli by sme rieesit take bludy,ale on akoby nechcel,alebo co,mne to uz take príde.a toto okrikovanie z jeho strany je fakt sproté od neho,akoby som bola decko nespratné.

formelina
21. únor 2016

@lautiruska Zkus si půjčit a přečíst nějaké ty knihy..možná ti to otevře oči,možná si tam najdeš odpovědi na to co hledáš 🙂

lautiruska
autor
21. únor 2016

@formelina viem,ze asi je to zbytocne,lebo asi to nezachranim,resp.aj on by musel chciet zachraniť to,lae on sa tvári akoby sa nic nedialo zle.akoby vsetko bolo len take,povedal mi aj velakrat,ze ako sa mozem hádat,ked nejaka situáca je sekundova,ako mozem potom hpdiny sa hnevat ,na sekundovu situáciu,chlapi to vnímaju inak ako my,zeny...dnes napríklad bol vecer skvely,mily bol ku mne,a tak..tak ja si uz neviem vybra,chova sa nepredvidatelne ako chameleon...a to sa i ani trosku nepáči.

gepe
21. únor 2016

@lautiruska ono treba postaci, kdyz nebudes komentovat jakkoliv cokoliv co on rekne, viz. ten uraz... me by se taky nelibilo, kdybych se jen letmo zminila a ten druhy by zacal noo strasne to bolelo, to se stalo tehdy a tehdy atd atd.
Proste nekdy je fakt lepsi volit mene slov, ci zadna.

adjanni
22. únor 2016

@lautiruska tobě se nelíbí ani když se chová hezky, za vším vidíš problém, co tak se uvolnit a užít si s partnerem den 😢

adjanni
22. únor 2016

s manželem jsem dlouho, v životě jsem mu nedala facku a sprostě nevynadala, na co si tu stěžuješ, začni s nápravou radši u sebe

yume9
22. únor 2016

"co mi vadi na mne,a ja jemu,on mi vytyka skor prakticke veci v domacnosti,moj bordelarizmus,ze nic neviem dobre urobit,bla bla,ze stale kecam,beham po domecku,ze neobsedim ani chvilku,a potom ja jemu vytykam,ze je tvrdohlavy,zataty, neustupcivy a panovacny,a vecne podrazdeny.hovori mi,ze to sa neda zmenit" Zkus plnit to co řekl. Uvidíš že se ti vztah s ním o hodně zlepší. Já taky byla taková s tím bordelem, od té doby co uklizim, vařím a peču tak mám hodného chlapa, kterej si sem tam urejpne, ale není to tak drasticky aby si z toho človek neudělal srandu. 🙂 Chlapa těžko predelas, resp. jeho povahové rysy, ale nemusíš si ho tak moc všímat - ne ho ignorovat! Ale prostě si dělat svoje věci, když dojde že něco chce tak mu to dát, když bude chtít si sám od sebe popovídat tak si s ním popovídat. Nech to trochu na něm. 🙂 Pokud tě chytají roupy že se budeš chtít hádat tak prostě odejít z místnosti. Je to lepší nežli po sobě řvát nebo si fyzicky ubližovat. S klidnou hlavou si pak můžete promluvit.

japona
23. únor 2016

@lautiruska Nechápu, proc na tom vztahu tak lpite, když vám to evidentne nic nepřináší? Proc jste s někým, kdo vám vadí a vy vadite jemu?

formelina
23. únor 2016

Vy nelpíte na něm, ale na tom co bylo a co máte společného. A bojíte se začít sama a znova..Za mě si myslím, že tento vztah je už dávno mrtvý...

lautiruska
autor
24. únor 2016

@gepe @adjanni
@japona
ja ho milujem,to je to,preco som s nim,viem,ze to je chyba,ale citom sa neda predsa rozkazat,ja mam prilezitost aj najst si ineho,aj by sa nasli takí,co chcu,ale ja nechcem,mam v pazi...
nechapem ale preco,tak ako mi radite,mam byt ticvho,hovorit iba vtedy,ked on chce,to ss míi nezda,ved sme rovnocenni partneri,ci ?to by tak nemalo byt a oin by sa nemal tak chovat
@yume9

mrshka
24. únor 2016

@lautiruska dej pokoj jemu i nám tady! pořád se jen vykrucuješ! a i citům se dá poručit, hlavně když tě od sebe pořád odhání a ty to nechápeš.

elesse
24. únor 2016

nemiluješ, jsi na něj zvyklá. Ale dokud to sama neuvdíš, nemá smysl tě o tom přesvědčovat

bbibianca
24. únor 2016

Přesně tak jak píšou holky výše. Na tomto vztahu už není co zachraňovat. Jen si nedokážeš představit, život bez něj, protože jsi s ním ze zvyku a bojíš se co by bylo kdyby jste to skončili... Stejně jako on tak i ty jsi tím vztahem už otrávená a hledáš jen výmluvy

japona
24. únor 2016

Je to marný, je to marný..🙂

mon_88017
24. únor 2016

@japona už se poprali? 😅 A je něco novýho? A co na to Jan Tleskač? 😅

hejnecko
24. únor 2016

@lautiruska kdyby jste byli rovnocenní partneři, dokázala by ses podřídit jeho potřebám. Jelikož je odmítáš akceptovat, nejste spolu šťastní a ani být nemůžete.

yume9
25. únor 2016

@lautiruska Vzhledem k tomu, ze jsem zazila +- podobnou situaci, tak se mi to jevi jako dobre reseni. Prave proto ze jste si rovnoceni partneri, tak musis naslouchat i toho druheho co vlastne potrebuje, co po tobe chce, co si preje. Nemuzes celou dobu uplatnovat jen sebe. Pokud chces neco po druhych a chces, aby te poslouchali, tak musis naoplatku poslouchat i ty je.

lautiruska
autor
25. únor 2016

@hejnecko
@yume9
rovnocenni partneri a podriadovat sa ?to je co za nezmysel ? ved praveze by sme sa mali tolerovat a prisposobovast nie podriadovat ..podriadovat sa tak moze sluzka panovi,nie zena muzovi..on sa mi tiez predsa nepodriaduje ,nie ?on sa nepodriaduje,tak preco by som sa mala ja jemu ,on mi nenslucha,on nerespektuje mna,preco teda ja mam jeho ?to je divne riesenie..on sa nesnaži.
aj napriklad teraz ma vytocil --tak on vsedobecne nechce so mnou skypovat .vyhovara sa stale na nieco,ale to len nema naladu proste ma vidiet hej,ja to chápem.ale tvrdi,ze preto nie,lebo je unaveny z prace a nevaldze,nevidi ani na oci,ze ho hlava boli ( robvi s pc 10 hodin denne) ale povedal mi vcera vecer ,ked mi volal,ze co robka,sa ho pytajm,.a on,ze "kuka na televizne noviny "..a ja ze co ?(on nema tv ibna net a notas)a ja ze a to ta zrazu oci nebolia ??neni si unaveny ?a on,ze ale to nemusim tak vnimat ako teba,to je relax,,hovor s tebou neni relax...taklze panko si kuka na nete,chatuje,surfuje,ale so mnou skypovat nechce,to co je za nezmysel ??!!

Strana