Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
já si taky myslím, že si dělá srandu, něco tak pitomého, hysterického nemůže snad existovat. A pokud ano, tak ten, kdo to toleruje si zaslouží řád Tolerance, já bych jí vykopla i s křídlama ( od kuřat). Nevyzrálý fracek, když nemá problémy, vyrobí si je sama, ať je jakože co řešit. 😒
Tybláho, tak tohle mi už hlava vůbec nebere. Udělat hysterickou scénu kvůli tomu, že chlap při nákupu neodhadl, na co bude mít ženská chuť? Kolik jí sakra je, čtyři roky???
A ještě bude mlít něco o tom, že je chlap netolerantní. Ten je tak tolerantní, že by měl mít svatozář a řád prezidenta.
@lautiruska tak vážená dámo už toho bylo dost! Řekni nám, respektive napiš nám, kolik rad , které Ti tady na těch 19-ti stránkách děvčata trpělivě podrobně vysvětlila a poradila, jsi si vzala k srdci a případně je v reálu zkusila použít. Věřím, že následující Tvůj příspěvek na mou otázku bude tentokrát nejkratší. Protože si neudělala vůbec NIC, nemáš vůbec snahu něco řešit. Ty by jsi nejraději do něj vsunula baterky aby totálně fungovat podle Tvých představ!
@lautiruska opravdu nechápu, proč jste ještě spolu. Buď jsi jediná svobodná holka široko daleko, nebo jsi v posteli nepřekonatelná, nebo fakt nevím. Jak pomalu dočítám všechny tvoje příspěvky, je mi z tebe potažmo z vás smutno a někdy i špatně. Napíšu to asi tvrdě, ale pro mě jsi naivní a sebestředná pipina, která si myslí, že kvůli ní slunce vychází. Asi tě tak vychovali rodiče, ale už nikdy se k tobě nikdo nebude chovat jako tvoji rodiče. Už jsi v jiné etapě života, už by jsi ta měla začít dávat a ne jen přijímat, jak to dělají děti. Tvůj partner musí být strašlivý vůl, nebo jinak nechápu, že to zvládne. S ním nebudeš nikdy spokojená, ale obávám se, že s tvým přístupem nebudeš spokojená nikdy s nikým. Začni na sobě pracovat, najdi si koníček. Protože i představa, že mám takovou matku, jak se tady prezentuješ, je mi značně nepříjemná... A promiň jestli tě tím raním, ale třeba ti to trochu pootevře oči...
@lautiruska
Asi je to fakt marný, ale nedá mi to...
Máš plnou hubu lásky, ale chybí ti naprosto elementární věc, aby vztah mohl fungovat: základní mezilidská slušnost! Bez lásky může vztah fungovat vcelku solidně, bez slušnosti ani omylem.
Pro případ, že bys ještě nepochopila, o co se jedná: když člověku hostitel něco připraví (a je úplně jedno, jestli je hostitelem cizí člověk, šéf, rodič, partner nebo manžel, se kterým žiješ už čtyřicet let), tak slušný člověk udělá to, že PODĚKUJE a sní to! A pokud to z nějakého důvodu sníst nemůže (alergie, absolutní odpor apod.), tak PODĚKUJE za snahu, OMLUVÍ SE, že to skutečně jíst nemůže, a pak navrhne nějakou kompromisní variantu. Případně se sám postará o to, aby měl co jíst. A pokud má host chuť na něco konkrétního, tak se s hostitelem DOHODNE dostatečně dopředu. Takhle se to mezi lidmi dělá! Pokud se chováš k partnerovi jako k podřadné onuci, která si nezaslouží ani základní lidskou slušnost, tak se nediv, že je nas*anej.
@lautiruska
devce prosim bez se lecit, pomuzes tim sobe, svemu okoli i priteli.... pokud se nepujdes lecit tak to vsechno dopadne spatne. tvuj pritel by mel mit svatozar, si rozmazleny spratek ktery nevi co je to laska, tolerance..ty si na lasku jenom hrajes, ale laska neni to ze toho druheho vlastnis ovladas, sledujes a komentujes kazdy jeho pohyb a presne vis co kdy delal na co myslel. jsi neuveritelne sobecka a netolerujes ze tvuj partner ma svuj zivot je svepravny a potrebuje svuj prostor. Nechapu proc s tebou je, mozna se boji ze kdyz ses tebou rozejde tak se bud zabijes nebo ublizis jemu. Promin ale tvoji rodice by zaslouzily par facek ze dopustily aby z tebe vyrost nesamostatny rozmazleny spratek, ktery si mysli ze se cely svet musi tocit kolem tebe.
Pokud se nezmenis a nedostanes od zivota poradne po hube tak se obavam ze budes cely zivot nestastna protze sehnat chlapa ktery by splnil tve naroky je nemozne, kazdemu drvi nebo pozdeji bude tovje zavislost vadit a zacnes ho dusit a proto ude podrazdeny na jakoukoliv tvou reakci. Dokazala si vypestovat svym chovanim alergii na cokoliv co reknes.
nechápem,prečo ma na mna alergiu,za to,ze sa ho spytam,ci bol nakupovat ?ved ja som mu nevolal,on VOLAL ..tak co akoze ma byt ticho,ked on vola ?
a nie som rozmazlena ani nevychovana,viem,co sa patrí,to skor on nevie,ako sa ma chovat ,ked na mna steká za vsetko,co poviem,a neutrálnym tonom az milym..sa pýtam vzdy a on vzdy na mna vybrechne.to je az neuveritelne 😠 😠
ako toto dokáže robiť,je mi zle z neho aj zo vsetkeho,co sa deje okolo nás..neviem,ci uz nejake nase je aj vobec.
a ste ma nepochopili s tým celým ohladom kridiel....
vzdy ..VZDY sa v dvojici dohadujeme,co budeme varit na vikend a co mi ostane do skoly (lebo pondelok idem od neho do skoly prvym ranajsim vlakom- tj.stovky kilometrov..a vzdy si zabalim do skoly nieco z toho jedla,) a teda ked kupil kridla a nic ine na vyprazanie ..tak som mu slusne a jemne povedala,ze oki,milacik,kridla su dobre,ale nemyslis,ze je lepsie urobit nomalne rezne ako kridla ?tie sa mi budu lepsie jest ,lebo o vie,ze pondelok mam tak školu,ze nestihnem ist na intrák si zaniest veci a nemam si to kde ohriat,cize ja si jedlo len do chleba davam,a vzdy si davam maso do chleba,to proste vzdy,lebo fakt nič nestiham..kedze mam na obed školu..a nemam cas kedy obedovat normalne v jedalni alebo inak.ako ho vobec moze napadnut taka kravina ?ze si vezmem do chleba kridla ?on je nelogicky,ked si take daco myslí,lebo ja si nedam predsa do chleba kridla,navrhla som mu,ze spravime v nedelu rezne,nech mam aj do školy,(aby som cely den nebola len o sladkostiach a tomu,co sa da kupit aj v obchode,ja sa stravujem inak nie na siuchsom a nie polotovary),a on toto nechape,ze ako mozem chciet rezne,no uplne normalne logicky.ja som nanho ale neutocila,ani nič podobne,len som slusne povedala,otazkou,ci si nemylsi,ze je lepsie si dat do chleba rezne,ako kridla ?to je cele,a za to na mna vyletel,...:/:/ on vkuse vylietava na mna ....vkuse
a mam uz toho akurat tak pokrk neuveritelne
@tulikiss
@gepe
@japona
@baysha
@evulina77 nie ,on ma vo svojom okolí vela slobodnych krasnych bab a praveze v posteli som dokonale nemehlo,kvoli sexu to urcite nebude,proste je so mnou,lebo ma miluje..to je vse...preco to nedokazete pochopit,akoze ?vsak ja mam neskutocne skvele charakterove vlastnosti aj,okrem tých horsich,asi preto je so mnou nie ?
a neurobila som ZIADNU hystericku scenu vcera,nemala som na to silu chut ani energiu,len som nieco PODOTKLA a to sa uz nelubi panovi...
@lautiruska Promiň, ale věta "ja mam neskutocne skvele charakterove vlastnosti" mě neskutečně pobavila. V tom případě nám tady musíš vyprávět o někom úplně jiném.
Tahle diskuze už nemá cenu, ty pořád dokola meleš svou a absolutně neposloucháš, co ti radíš ostatní. Píšu to už poněkolikáté - vy dva se k sobě absolutně nehodí a pokud máte na sebe alergii, tak není žádný důvod dál spolu zůstávat.
Když to shrnu: "Kdyby me miloval jako ja jeho, bude se chovat, jak mu řeknu. A pokud projevi svuj názor či nevoli, je to důkaz, že me dost nemiluje a to ja si nezasloužím, nebot jsem dokonala (jo a miluju ho přece!)."
Ten chlap je bud masochista nebo uplne blbej🙂
@xpila ja absolutne netrpim alergiou nanho,on na mna,i ked nechápem dost dobre....ja mam perfektne vlastnosti,som dobry clovek,inteligentny,skromny,vtipny,mily,som verna,a pod..a pod...to ocenuje aj on...preco by som nemohla mat aj dobre vlastnosti akože ? vsak ma nepoznas,nevieš,aka som..neviem,co je na tom,clovek sa ma objektivne zhodnotiť,a ja uznavam,ze mam aj zle vlastnosti,ale aj neskutocne dobre..co ini nemaju ..
@japona nech prejavi kludne svoju nevolu,ja mu nezakazujem,nech sa PREJAVi,nech vyjadri nazor,na to,ak neico nechce tak ako ja,ALE (!!!) a tu je ta vec- ktorá mna osobne najviac stve a irituje.-nech ju vyjadri neutrálnym sposobom slušnym...v rámci normy...ale nie na mna vybrechovat ako na psa a deckosme hádam slusni ludia dvaja dospeli,ktori sa maju radi,tak by mal mat tolko ucty ku mne,aby vyadroval svoj negativny nazor a opacny ako mam ja,inym sosobom,-vhodnejším..ja nanho nevybeham ako on na mna pre take kraviny...lebo ho lubim a mam ho v ucte,ale on zjavne nie.on ma stale potrebu byt ku mne nevrly,drzy,a podrazdeny...ako na psa :( toto je ta najhorsia vec..
ved pre mna za mna,nech si vyjadri,co chce,nech povie,ale normalnym TONOM
@lautiruska Teda tohle je fakt telenovela...
Chceš jednoduchou radu? Rozejdi se s ním. Pro Tebe nebude nikdy nikdo dost dobrej a chlapovi se konečně uleví.
@lautiruska jenže on tě má už plné zuby. víš?
@berenika39 a ako je teda možné,že aj ja (bolo také obdobie kedysi),som ho malaplné zuby a nedavala som mu to takymto hnusnym sposobom najavo ?
@lautiruska protože každý má nárok na svůj svobodný názor, na projevení toho názoru. ty ses rozhodla, že mu to nedáš najevo, on se ale rozhodl, že ti to už najevo dá. možná neobratně, ale strašně moc jasně a jednoznačně.
@lautiruska uvědom si vývoj téhle diskuze - ze začátku na tebe šel každý hezky, rozumně, ohleduplně. Několik posledních stránek už tě v podstatě jen urážíme, nikdo se tady s tebou už nechce bavit normálně, protože se to prostě NEDÁ!!!! Nepřipomíná ti to někoho?? A ano, zastáváme se ho všechny.
@lautiruska já bych tě seřezala, že by sis týden nesedla na prdel. Pyšná princezna a Marfuša v jednom. Zvedni sakra zadek, seber se a bez nakoupit sama a uvař. Přestávám věřit, že si neděláš srandu, navíc píšeš jak tatar, ty jsi inteligentní a vzdělaná žena? Jestli jsi fakt reálná, sním své boty....
@lautiruska zakladni pravidlo slusneho chovani je i to, kdyz Ti nekdo vola, nechat ho/ji mluvit, zeptat se, nechat domluvit a pak se ptat ci mluvit. To v zakladu. Ve funkcnim vztahu nejsou zadna "ALE!!!". Bud ho ber takovyho jaky je, anebo nech byt. I kdyz spis on necha driv Tebe.
Samozrejme pokud polozi otazku tak odpovedet rovnou, avsak ne rovnou slovni elaborate.
@mimco tomu som celkom nepochopila,prečo píšem ako Tatar ? (mimochodom Tatar je s veľkým T),vieš nemám čas extra vypisovať tak ako sa má,lebo píšem na mobile a nemám čas,nestíham.A som vzdelaná,idem si robiť PhD.takže....zbytočne ma urážaš,Ked nechceš reagovať v téme nereaguj.
@hejnecko neviem,kto ma uráža v tejto diskusii,nechápem,o čom točíš ?až na pár jedincov
@gepe ja ho nechávam hovoriť, nech si povie,čo chce,ale nech láskavo na mňa nevyskakuje pre kraviny a somariny,ako sú rezne ,nákup a pod.nie som jeho pes ani podriadená.
Ahoj pro všechny, prosím, bez urážek, slušně, chápu že emoce jsou zjitřené, ale urážky do Fora skutečně nepatří. Děkuji za pochopení.
@lautiruska Kdybys byla tak strašně inteligentní, skromná, vtipná, milá atd., tak se jednak nechováš takhle, jednak jsi už dávno pochopila, že váš vztah nemá cenu.
Holky už se na to fakt tady vykašlete, je to ztráta času, ona to nikdy nepochopí.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 škoda slov.
On tě neskutečně a nadpozemsky miluje, ty jeho taky. Máte krásný vztah, nemůžete bez sebe být ani chviličku. Už jenom ta svatba a dětičky... Je to krása, jen by bylo dobré se z toho jistě krásného snu probudit a začít žít v realitě. Podle toho co píšeš, nemáte vůbec pěkný a láskyplný vztah. Pokud by se ke mě někdo takhle choval (a je jedno jestli jako ty k příteli, nebo jako přítel k tobě) už bych byla pryč...
@lautiruska Ty se dle toho co jsi uz napsala chovas panovance (nepsala jsi tohle i o chovani Tvych rodicu nahodou?).

@lautiruska Nediv se, ze s tebou skypovat nechce, kdyz do nej porad hustis takovyhle veci. Ma to byt radost a ne abys ho nutila a potom mu udelala ceres, ze si s tebou volat nechce, ale misto toho se radeji diva na noviny. Kdyz ti proste povi, ze s tebou nechce volat, tak misto toho, abys mu to vycetla jak pubertacka, tak se spakujes a pujdes si udelat neco svyho. Doprejes mu ten klid, ktery si on zada. Sam se potom ozve. Docilis akorat toho, co nechces - odezenes ho tak od sebe, ze s tebou nebude chtit nic mit.
Musis totiz OD NEKUD zacit. Me se na to taky spatne zvykalo, ale faktem je, ze pozdeji to je vazne o kompromisech. Taky jsem delala X veci, ktere se memu muzi nelibili. Prestala jsem je delat v takove neunosne mire, ze ted sam prijde za mnou.
Takze pokud te pozada O KLID, tak mu ten klid doprejes. On se ozve sam. Klidne az na druhy den. Pokud te pozada o to, abys MLCELA, tak proste zavres papulu. Pokud budes mit prave takovehle tiky hadaci, tak radeji sklapni, nazer se cokolady nebo se zabav jinak. Chlapi to nemaji radi.
Ten muj je uplne asi podobne testo, je taky takovy general akorat ze nekrici. Pres hodne veci nejede vlak, ale kdyz nevymyslim blbosti, nebrecim, respektuji jeho prostor a jeho nazory, jsem prijemna, tak mam doslova vse na zlatem podnose, taky mi nasloucha, respektuje moje nazory, o kterych se v pohode potom bavime a plni ma mala pranicka v podobe polibku, hezkych reci a i darecku.
Tak prestan prosim byt tak tvrdohlava! Ten tvuj ti to asi nepovi, ale ano. Jsi pro nej uz nejspise otravna. De facto ti tu sepisuji navod, jak mit spokojeny vztah s takovym to muzem. Je zcela na tobe, zda chces svuj sedmilety vztah dokopat do hrobu a nebo ho zmenit.