icon

Sobecká tchyně, nabízí mému manželovi zájezd pro ně dva

ruzenkaaa
28. led 2016

Ahoj,
máme rok a půl starého chlapečka, žijeme v Praze. Matka manžela je babička kariéristka, která se o nás ani naše dítě nezajímá - nezavolá, nepřijde na návštěvu, dárky odbude maličkostí. Nijak s námi nekomunikuje a učí na Karlově Univerzitě, můj manžel i já jsme taky učitelé. Já už od roku a čtvrt věku dítěte pracuji na částečný úvazek - hlavně kvůli financím. Otec manžela je fajn. To jen pro vykreslení situace.
Včera manžel přišel s tím, že mu matka nabídka, aby spolu oni dva jeli v září na 10 dní do Izraele od fakulty, že mu to zaplatí! (Někdo, kdo nám nedal ani dudlík, když se kluk narodil...!) Opravdu si to nepřeju, jelikož bych tu byla na vše úplně sama, platila si draze hlídání, abych mohla chodit do práce a vše bylo na mě jen proto, že si matka vzpomněla, že se chce rekreovat! Navíc jsme rodina a přijde mi to fakt zvláštní otci od rodiny nabízet zájezd jen pro něho. Manželovi jsem už řekla, že s tím nesouhlasím - pohádali jsem se, ale přemýšlím, že to snad napíšu i tý tchyni. Co si o tom myslíte?

marcicek84
1. únor 2016

@littleturtle - njn, ale tam to je jiný případ, tchýně se o vnoučata nezajímá, nepomůže a nepohlídá...

littleturtle
1. únor 2016

@marcicek84 No jo, píše jen o tchýni. Vlastní rodiče nemá? 😖

ilonne
1. únor 2016

@kika_21 Nějak jsem te nepochopila....

michaela_2
1. únor 2016

@sisstin Ty jo, pokud platíš vše okolo dětí + drogerii a nájem s jídlem, platíte s partnerem každý z 50%, pak opravdu platíš podstatně víc, než on.
Navíc máš malé miminko, takže příjem možná nižší než on? To tedy nemáš jednoduché.

My tedy rovněž nemáme vyloženě ,,společné peníze''. Každý máme svůj účet, kam nám chodí naše příjmy, k tomu jeden účet společný,kam chodí rodičák a manžel tam přeposílá část své výplaty. Z toho společného se platí takové ty běžné měsíční výdaje 🙂. Ale nijak striktně to neřešíme. Teď například zařizujeme domeček a na vnitřní zařízení, povětšinou vybírám peníze z toho svého, manžel zase platil řemeslníkům a podobně.

Myslím si, že si to každý musí zařídit tak, aby to vyhovovalo oběma stranám 🙂.

sisstin
1. únor 2016

@michaela_2 kolik on presne vydelava nevim, ale mam odhadem zhruba o 50- 60 % mene nez on;)

kika_21
1. únor 2016

@ilonne Tak hlavně v minulosti muži živili ženy. Byl skandál, pokud by šla do práce. Tedy pokud se nevzali dva normální, kteří se fakt měli rádi a buď na tom, kdo koho živil, zas tak nezáleželo, nebo pokud měli málo až nic, no a tedy byli rádi, pokud přežili. Tak jsem to myslela.

sisstin
1. únor 2016

@ilonne tak on veci pro deti povazuje za zbytecne, navic na syna mam alimenty, takze ten je jako i pravne "jen muj". Vyhovuje, nevyhovuje, dospeleho cloveka tezko muzes k necemu nutit, kdyz nechce ;)

sisstin
1. únor 2016

@evulina77 nakupy proste platime na pul, neresime, co kdo sni, proste se nakoupi a vydeli dvema. Perz, varim, zehlim a staram se o deti ja. Partner se podili minimalne na tomto.

marcicek84
1. únor 2016

@sisstin takhle jako ty to má kolegyně zpráce, prostě říkala, že jak byla na rodičáku, že z toho musela uživit sebe, obě děti a ještě chlapa a kupovat i dětem věci, její chlap platil věci kolem bytu, auta a ty vetší výdaje typu pojistky...u každého dítěte si postupně za ty 3 roky zrušila a vybrala stavebka, protože musela dobírat, pak šla do práce měla 12 čistého a stejně to už nemohla utáhnout, tak hold si musela s mužem promluvit, jemu se sice nechtělo, ale převzal část nákladu za děti na sebe, ale hlavně, že její chlap vydělává 60 tis. měsíčně, má své aktivity, lyže, třeba dělá oslavu pro přátele a padne na to 20 tis. Kč, chodí ve značkovém oblečení, no a takový život něco stojí, šetřit nechce, chce si užívat...na druhou stranu 2 x ročně jsou jako rodina u moře s all inclusive a na lyžích (platí manžel), každopádně, tento životní styl by mne nevyhovoval...

sisstin
1. únor 2016

@marcicek84 partner neutraci vubec pokud vim, ale plati hypo na svoji nemovitost, pak nejake sporeni svoje atd, nevim vse, to se me netyka a financuje si to ciste sam.

marcicek84
1. únor 2016

@sisstin - tak zase pokud šetří, tak jednou to dostanou jeho děti...tam ta kolegyně to má tak, že chlap prostě nenašetří...

sisstin
1. únor 2016

@marcicek84 jestli setri netusim, ja opravdu neznam jeho prijmy a vydaje, takze netusim, kolik mu zbyva. Rozhodne si ale nekupuje obleceni, ani nema nakladne konicky, na dovoleny nejezdime atd.

ilonne
1. únor 2016

@kika_21 Tak ja jsem poměrně silná ekonomická jednotka, pokud tedy zrovna nejsem na RC. Nicméně si na RD zivena od manžela nepripadam, prostě máme SJM. O čemž hovoří o obč.zákoník - prostě příjmy a majetek nabitý po dobu trvání manželství je obou manželů bez rozdílu.
@sisstin Chápu. Ja uz v rodině zažila rozvod, kdy si "chlap" jel finančně na svém písečku a bylo to fakt nechutné. Chudák ženská po rozvodu - dopadla hrozně.

sisstin
1. únor 2016

@marcicek84 ale ze by mi "daval" nejake penize, to nehrozi. Musela bych si rict a to se mi silene prici, nerada bych pak davala duvod k vycitani, ze on me zivi a ja se doma "valim"

sisstin
1. únor 2016

@ilonne my manzele nejsme, v pripade rozchodu si sbalim svych pet igelitek a vratim se domu k rodicum.

ilonne
1. únor 2016

@marcicek84 Tak tohoto chlapa bych poslala s prominutím do p*dele. Pořídit si rodinu, ale nechat vše finančně na ženě a platit si svoje koníčky je fakt sobecké a egoisticke. To naprosto popírá princip rodiny.

ilonne
1. únor 2016

@sisstin Ty jo, nemáš to jednoduché - nezávidím.

sisstin
1. únor 2016

@ilonne tak ja financne celkem vychazim, jako neni to na jezdeni po dovolenych atd, ale muzu si koupit i neco pro sebe. Ale mas pravdu, ze proste nemam zadny majetek typu byt, auto atd.

lenka5731
1. únor 2016

@sisstin společné peníze mu vadí a společné dítě ne? Jinak souhlas s holkama tady. Nerozumím tomu, proč se se svými zkušenostmi ženeš opět do tohoto modelu a vnímáš to takhle. ☹

sisstin
1. únor 2016

@ilonne my jsme spis jak dva spolubydlici mi prijde, ja ziju pro deti a on si zije, jak si zil predtim. Pro me je vyhodne to placeni na pul, bo bez nej bych najem a vse sama neutahla...

sisstin
1. únor 2016

@lenka5731 vis co, jak se rika, zenska si podvedome stejne vybira podobny typ chlapu. Ale to je uz off topic, nechci plevelit diskuzi ;)

marcicek84
1. únor 2016

@ilonne - no vidíš a někteří to tak mají a jsou zvyklí...ona asi po těch letech už toho chlapa nedělá, ji je 40 a mu přes 40, no pokud ona vychází, tak ji to nevydí, už si na to zvykla...

@sisstin - jo tak to chápu, že když 2 nejsou svoji, že to je jiné, to se napůl jede...ono těžko vyčítat chlapovi, že nechce živit přítelkyni nebo cizí dítě...každopádně vlastní dítě by z půlky uživit měl...

sisstin
1. únor 2016

@marcicek84 no to je pak druha vec, ze jemu pro malou vse prijde zbytecne, takze byt na nem, tak nema nic, protoze dle nej k cemu ;) on by ji dal hadry po sobe, kocar starou libertu, co maj doma atd. Takze ji radsi koupim to, co chci, nez denodenne vest debaty, co je treba a co ne. Vyhoda je, ze kojim, takze to se strasne moc usetri za UM.

kika_21
1. únor 2016

@ilonne Tak jasně, že normální muž ženě dá peníze, když je ona na MD. To je samosřejmé. Ale jinak jsou to opravdu dva dospělí, takže si to potom řeší tak, jak se domluví. 🙂

kika_21
1. únor 2016

@sisstin Ono totiž o určitých věcech je lepší se s muži nebavit. Já mu též do řízení auta nemluvím, sama neřídím, tak co. Oblečení na děti ale zase kupuju samostatně. Ani by ho to nebavilo. 🙂

sisstin
1. únor 2016

Ja se jako nemam spatne, ale proste nemam ten movity majetek. V pripade rozchodu by moje zivotni uroven klesla a musela bych se tomu podridit.

sisstin
1. únor 2016

@kika_21 nj, ale pokud bych od nej penize chtela, tak bych musela rict na co ;)

kika_21
1. únor 2016

@sisstin Nemaluj čerta na zeď.Tak si ho vezmu-nebo dneska asi je moderní spíš ,že nevezmu, nebo co vlastně- a proč hned rozchod. K tomu může dojít hned, třeba v koupelně kvůli pastě na zuby!

ilonne
1. únor 2016

@kika_21 Jen to pak ovšem dost vypovídá o důvěře mezi nimi, ne-li o tom s čím resp. s kym počítají do budoucna

ilonne
1. únor 2016

@sisstin Chápu, to je fakt blba situace.

Strana