Spory s bývalým ohledně dětí, prosím o vyjádření

denisa3101
16. dub 2017

Prosím vás o názor ... Mám 3 děti s bývalým mužem soudně má určené alimenty ale mezi sebou mame dohodu ohledně víkendu atd ... A teď k věci máme pořád neshody děti si sice bere pravidelně každý víkend + když by chtěl v týdnu když jsou prázdniny nebo mají děti volno vyhovim mu vždy ale vadí mi že když jde do obchodu se svou přítelkyní která má také 2 děti 8 let syn který má určitě diagnózy asi autisty nevím přesně a dcera 5 ... Teď spolu čekají dítě tak jdou do obchodu a všech 5 děti nechávají v autě nebo když jede pro ni do práce nechávají děti všechny doma a jede pro ni cca 30 minut možná dyl jsou bez dozoru ... Naše Děti mají dcera 8, syn 6 (vývojová dysfazie, ADHD a možná autismus ) a dcerka 5 ... Také je nechaly doma když šly pro její dcerku do školky když měla karneval školka je cca 30 minut od domova ... Pak tu máme další věc co mi vadí a to hygiena :( prostě nedbá na to aby si zuby čistily ohledně koupání prostě večer je neokoupou tak možná až druhý den a to.tim stylem že je nekontrolují jak jsou omytí :/ nedá se s ním tohle řešit vše obrací na mě on nic nedělá zlé můžu mu říct co chci jemu to jde tam a zase ven já už jsem v tomhle ohledu zoufalá jsou na to nějaké ohledy u soudu že se třeba omezí styk s dětmi ? Už jsem mu to říkala že pokud na ně bude tímhle stylem kašlat nebudu mu je dávat samozřejmě vyhrožuje soudem a že zažádá děti do péče 😂 což by mu je soud nedal jelikož nemá zázemí bydlí v zahradní chatě o velikosti 1+1 sice budou přistavovat ale jeden pokoj jim nepomůže když čekají dítě ... Budu ráda za vaše názory a zkušenosti

j.a.n.i
16. dub 2017

@denisa3101 Ad nechávání doma, konkrétní děti neznám, tak těžko soudit, nicméně mám děti 6 a 4 a ty nemají problém počkat v autě, stejně tak je na krátkou otočku nechám doma a na návštěvu k nedalekým sousedům taky už chodí sami.
Ad hygiena, na denním koupání nevidím nic nezbytného, obden je u malých dětí bohatě dostačující, pokud zrovna nepřijdou zvenku jak koule bláta... a ad zuby, no, ideální to není, ale když si je jednou týdně nevyčistí, tak se taky houby stane, nebo je holt musíš naučit tak, aby to dělaly sami od sebe.

denisa3101
autor
16. dub 2017

@j.a.n.i jenže 2 děti mají diagnózy a mě se to nelíbí aby si chodili oni jako Králové po obchodě a 5 děti na ně čekalo v autě ... Zuby si nečistí i 4 dny když jsou u něj na prázdninách nenutí je do toho není vtomhle zodpovědný ... Opět se budu opakovat nechat 2 děti nebo 5 děti z toho 2 autisty samé není ok co se týká hygieny tak je tatínek sám o sobě prase ... Myslí si že když se jen odmoci ve vodě tak se umyjí .. doma se koupou jeden večer a druhý večer si umyjvaji "spodky" tak samo si čistí zuby každý den prostě doma vše automaticky ale otec na to kašle ...

trdelnik234
16. dub 2017

@denisa3101

Ja ti rozumiem. Malolete deti nesmu zostat sami bez dozoru dospelej osoby ani a aute a uz vobec nie doma. Kebyze o tom viem, tak to okamzite hlasim.
Poradit ti neviem, v CR nezijem a nevyznam sa v porozvodovych dohodach. Ale musis to mat s troma detmi sakra tazke.
Inak sa cudujem tvojmu byvalemu, ze sa mu chcelo do dalsieho dietata.
No a ta hygiena, to bez komentara, to by ma vystrelo asi. Inak ak deti maju ADHD a autizmus, tak to obmedzenie styku nebude az taky problem asi. Staci dokazat, ze u otca nemaju vytvorene vhodne podmienky, co nemaju, lebo sak spat 5 deti + 2 dospeli v zahradnej chate, no co ti poviem. Inak to kde stihli vyrobit to dalsie dieta? Kym jej deti spali? No humus.

lv
16. dub 2017

No ideální to není, ale CO je na světě ideál? V našich představách a očekáváních má každý jiný.. Jemu se zas nemusí líbit něco, co děláte vy.
Nezbývá nic, než upozornění, dohoda s ex, s tou hygienou..
To čekání v autě, no nic moc, pro ně snazší, než s 5dětmi nákup (já trpím se dvěma a v autě na krátký nákup, u samoobsluhy už čekaly několikrát).

j.a.n.i
16. dub 2017

@trdelnik234 Hlavně že víš, že neplnoletý nesmí zůstat sám doma...

trdelnik234
16. dub 2017

@j.a.n.i
tak to viem celkom presne. Ale tvoje deti, tvoja zodpovednost.

j.a.n.i
16. dub 2017

@trdelnik234 Tak to víš ale pěkně blbě... nikde žádná konkrétní věková hranice určena není.

mku
16. dub 2017

@denisa3101 z vlastni zkusenosti ti reknu ze s tim asi nic moc neudelas... ale zalezi jakou mate pracovnici na ospodu... moje dcera spala u byvalyho v 1+1 na gauci s nim i jeho pritelkyni, nikdy se tam nemyla, kourili po celym byte, takze kdyz prijela domu muselo vsechno pradlo do pracky a na ospodu mi pani rekla, ze to preci ten vikend vzdycky nejak prezije...
k tomu ze ji nechavali doma samotnou me rekla ze snad to taky chvili zvladne...
To bohuzel byla realita ospodu u nas.. pak jsme se prestehovali, dostali se pod jinou pani a to byl hukot jak to schytal... bohuzel zacal platit zakon, ze vsechny na ospodu musi mit vysokou skolu, takze tahle super pani s mozkem musela odejit a je tam podobna dama, ktera hlavne nechce zadnou praci jako jsme meli predtim...
Takze ja bojuju jenom tim, ze dceri vysvetluju proc aspon ta hygiena je dulezita..

marfushenka
16. dub 2017

Proc by se deti museli koupat každy den? A vis ze je klidne možné ze on s tvým přístupem k dětem taky neni spokojen? Dělej si to jak chces ty a jemu do toho nekafrej. My jsme kolikrát na rodiče čekali v autě, obcas bývali sami doma. Syn mel nedávno devět a uz bývá doma klidne sam, zuby i hygienu si taky hlídá sam. To je chces opatrovat do 18?

denisa3101
autor
16. dub 2017

@marfushenka nezajímá zda je on spokojený s mou výchovou já si děti vychovala od miminek sama ... Koupat denně se nemohou ani doma ale on den ale každej večer jsou zvyklí jít umejt "spodky" přece jen čůráji a kadi ... Vy se nemejete každej den ???

j.a.n.i
16. dub 2017

@denisa3101 Ne, někde venku se nemeju každý den a to jsem dospělá a ne předpubertální dítko.

anatanka
16. dub 2017

@denisa3101 Ono se vzdycky u tech tatinku nejaka ta chyba najde, zvlast co se tyka hygieny. Kdyz se u nej ale sem tam o vikendu neumyjou, tak je to nezabije a ty zuby taky vydrzi. Spis bych detem treba vecer zavolala, ta si nezapomenou vycistit zoubky a umyt se. Myslim, ze to je jeste maly problem mezi temi, co muzou byt. Ja to nejak nikdy neresila, jak se dcera u ex myje nebo nemyje.
Rozhodne ale kvuli cisteni zubu zadny soud menit narizeni o styku nebude.

marfushenka
16. dub 2017

@denisa3101 tak pak nereste jeho. Kvuli tomu ze se jednou neumyjou se svět nezboří. Vsak proc by to mel dělat tak jak chcete vy? Jsou to i jeho deti.

A pokud bývá chladno tak klidne obden. 🙂

lovely_creature
16. dub 2017

Trochu mimo otázku, ale.... Dohromady 5 dětí, každé nějakou diagnózu a stejně si dělám další?

denisa3101
autor
16. dub 2017

@lovely_creature semnou má 3 z toho syn 6 má diagnózu ... Má přítelkyni ta má 2 děti z toho syn 8 má také problémy byl i na speciální škole v ove takže asi jen tak něco lehkého nemá ... A spolu čekají další ... Mě je to celkem fuk ať mají třeba ještě 2 😁 jde mi o mě děti ze není schopný se o ne pořádně postarat přes víkend

lovely_creature
16. dub 2017

@denisa3101 aha! Já to špatně pochopila... Přišlo mi že každé dítě má nějaké potíže

verena
16. dub 2017

Mě by vadily ty zuby, když si je nebudou mýt nekolik dni, s velkou pravděpodobností se jimi začnou kazit, kazy se přenáší z mléčných zubů i na trvale. Zubar něco stoji a spravovany zub je vždy horší. U takto malých deti by mě to hodne štvalo. U kluků aspon umýt spodek kvůli zánětům, a mýti rukou, jinak je to jedno. Syna 8 let nechavame už samotného, chvilku v autě hlídá i triletaka. Ale pokud by tam byla nějaká diagnóza, tak by mě to asi nena padlo. Máš to těžký a chápu te. Snaž se aspoň ty rozumnější deti naučit na hygienu, syn je tomhle vycepovany a někdy to az přeháni,ale aspoň se na nej muzu spolehnout.

journals
16. dub 2017

Není menší zlo špinavej zadek, než se přestat vídat s vlastním tátou? 🙄

denisa3101
autor
16. dub 2017

@journals děti má dost často ničemu nebráním a hygiena by měla fungovat i u něj ...

journals
16. dub 2017

No psala jsi, ze jsi mu rekla,ze kdyz to nebude dodrzovat,tak mu deti nebudes davat.
Z meho uhlu pohledu resis trochu kraviny... asi bych nebyla nadsena z toho,ze jsou deti samy doma,ale co se tyce hygieny,tak mi prijde fakt zbytecne tohle vyhrozovani. Doplati na to jen deti...

trdelnik234
16. dub 2017

@j.a.n.i
http://www.ulpianus.sk/blog/trestny-cin-odlozen...
Predmetom trestného činu opustenia dieťaťa podľa § 206 je dieťa, ktoré si samo nemôže zadovážiť pomoc. Ide spravidla o dieťa predškolského veku, predovšetkým dieťa útleho veku, ktoré nie je schopné vlastnými silami čeliť prípadnej nepriaznivej situácii, v ktorej sa ocitlo. Môže ale ísť aj o staršie dieťa, ak pre svoju nesamostatnosť, ako aj podmienky prostredia, v ktorom zostalo opustené, nie je schopné samo sa vymaniť z hroziaceho nebezpečenstva. ... Páchateľom môže byť iba osoba, ktorá má povinnosť o dieťa sa starať. Takou osobou môžu byť rodičia, osvojitelia, opatrovník alebo pestún dieťaťa na základe súdneho rozhodnutia, pracovník ústavu, v ktorom sa vykonáva ústavná alebo ochranná výchova nariadená rozhodnutím súdu, ale aj osoba, ktorá prevzala starostlivosť o dieťa na základe dohody uzavretej s tým, kto má inak povinnosť o dieťa sa starať. Pokiaľ páchateľ vie o tom, že v dôsledku opustenia dieťaťa môže dôjsť aj k smrteľnému následku a je s tým uzrozumený, môže za určitých okolností naplniť týmto konaním aj znaky trestného činu vraždy podľa § 219 Trestného zákona, resp. pokusu o tento trestný čin.“

trdelnik234
16. dub 2017

@denisa3101
Inak, mna zaraza, jak su niektore maminky tu na fore super tolerantne a jak im nic nevadi. deti zuby neumyte, sami doma, spia v 1+1, ale pohoda.

soyevita
17. dub 2017

@trdelnik234 Přesně tak....
Asi žádná z nás by tak tolerantní nebyla.

mialagia
17. dub 2017

@denisa3101 já tě teda chápu..Jako hlavně ty zuby a nechávat děti doma o samotě, z toho 2 autisty tak to by ten soud si myslím už zajímat mohlo, stejně jako nechávat 5 dětí v autě..To jako dělaj i v létě?To už by šlo i o život..😨

mialagia
17. dub 2017

Jinak teda ta zahradní chatka 1+1taky síla..To už si představuju nějaký bezďáky pardon když to čtu.. Takže opravdu tu přehnanou toleranci tady nechápu taky..

j.a.n.i
17. dub 2017

@trdelnik234 No, takže nic o tom, že by neplnoleté dítě nesmělo zůstat samo doma...

lv
17. dub 2017

@j.a.n.i pouze pokud může tím dojít k smrtelným následkům, předvídatelným, viď? Nu, s nezamčenou nabitou pistolí tu holky nenechám 🙂

Ano, ten prostor pro 7 není velký, jak se tam složí - představa zahradní chatky má pro mě rozměr 25m2 maximálně, spíš jsem viděla jako ne příliš velký prohřešek otce tu kontrolu hygieny, když se jedná o víkend (opakuju ideální to není, ale zas ne otázka omezení styku s otcem).

anetka1701
17. dub 2017

Fakt nechápu holky tady, protože mně by to štvalo taky... Nečistit si zuby 4 dny je prostě prasárna a to samý platí o mytí - já teda netrvám na nějakém důkladném mytí každý den, ale aspoň ve sprše umet zadek a pipinu je prostě něco, přes co nejede vlak - už jen kvůli tomu že děti se ne vždy dokonale utřou a pak trpěj na záněty, zarudnutí a tak...

Co se týká nechávání dětí v autě, tam bych to tak černě neviděla - dělám to taky, ale je fakt, že se s holkama vždycky dohodnu a teda v životě bych je nenechala v autě když je venku víc jak nějakejch 17 stupňů... To je fakt na to, aby se tam upekli :(

Nechávání samotných dětí doma záleží fakt na uvážení a schopnosti - umím si představit že pětileté a starší už by to zvládat na pár desítek minut mohli...

j.a.n.i
17. dub 2017

Vy co máte onen závratný problém s hygienou - v žádném případě neposílejte děti na tábor, tam se rozhodně každý den mýt nebudou (spíš tak jednou týdně, když je umyjou vedoucí) a stejně tak si nemalujt, že si budou poctivě 2x denně čistit zuby 😀