icon

Spory s bývalým ohledně dětí, prosím o vyjádření

denisa3101
16. dub 2017

Prosím vás o názor ... Mám 3 děti s bývalým mužem soudně má určené alimenty ale mezi sebou mame dohodu ohledně víkendu atd ... A teď k věci máme pořád neshody děti si sice bere pravidelně každý víkend + když by chtěl v týdnu když jsou prázdniny nebo mají děti volno vyhovim mu vždy ale vadí mi že když jde do obchodu se svou přítelkyní která má také 2 děti 8 let syn který má určitě diagnózy asi autisty nevím přesně a dcera 5 ... Teď spolu čekají dítě tak jdou do obchodu a všech 5 děti nechávají v autě nebo když jede pro ni do práce nechávají děti všechny doma a jede pro ni cca 30 minut možná dyl jsou bez dozoru ... Naše Děti mají dcera 8, syn 6 (vývojová dysfazie, ADHD a možná autismus ) a dcerka 5 ... Také je nechaly doma když šly pro její dcerku do školky když měla karneval školka je cca 30 minut od domova ... Pak tu máme další věc co mi vadí a to hygiena :( prostě nedbá na to aby si zuby čistily ohledně koupání prostě večer je neokoupou tak možná až druhý den a to.tim stylem že je nekontrolují jak jsou omytí :/ nedá se s ním tohle řešit vše obrací na mě on nic nedělá zlé můžu mu říct co chci jemu to jde tam a zase ven já už jsem v tomhle ohledu zoufalá jsou na to nějaké ohledy u soudu že se třeba omezí styk s dětmi ? Už jsem mu to říkala že pokud na ně bude tímhle stylem kašlat nebudu mu je dávat samozřejmě vyhrožuje soudem a že zažádá děti do péče 😂 což by mu je soud nedal jelikož nemá zázemí bydlí v zahradní chatě o velikosti 1+1 sice budou přistavovat ale jeden pokoj jim nepomůže když čekají dítě ... Budu ráda za vaše názory a zkušenosti

Strana
z2
anetka1701
17. dub 2017

@j.a.n.i je kapku rozdíl, když jde o tábor jednou za rok, nebo o situaci každej víkend... A já jsem si teda jako táborník (od osmi let ve vodáku) zuby čistila poctivě (hlídali to vedoucí ale i já sama jsem chtěla), s hygienou horší, ale zase jsme se furt koupali, tak to tak nepřišlo...

konoupek
17. dub 2017

Teda to s těma dětma v autě by mi vadilo hodně.Mám desetiletou dceru a ani v tomto věku bych jí rozhodně nenechala samotnou v autě,ani v létě ani v zimě a šla si někde trajdat po obchodáku.
Naopak doma už jí samotnou klidně nechám,ale určitě je rozdíl,jestli je dítěti 6,nebo 10 let.
A hygiena,no jeden,dva dny bez vyčištěných zubů,dejme tomu,ale čtyři dny to už je fakt hnus!

somalicats
17. dub 2017

@j.a.n.i Na tabory jsem jezdila od svych 6 let a my se teda jak myli, tak si zuby cistili 😉 . Moje nejstarsi jezdi kazdy rok na lyzak/skolu v prirode a rozhodne se mi nevraci jako cune, zuby si cisti pravidelne. Jo, kdyz se decko tu a tam neumeje nebo si nevycisti zuby, tak to zadna tragedie neni, ale celej tejden by mi to teda vadilo taky.
Jo, a na tech akcich je krasne videt, jestli jsou deti vedene doma k hygiene nebo nejsou 😉 .

j.a.n.i
17. dub 2017

@somalicats Co tak čtu, tak jsou tam na víkend, tedy jakej celej tejden? A ad to pravidelné čistění zubů, no je otázkou, zda si je tak čistí nebo to tvrdí (i když třeba je to ta vyjímka, a pak by si je čistila sama i u tatínka), vím kolik z těch 40 dětí co nám jezdí na tábor si je chodí čistit fakt pravidelně.

somalicats
17. dub 2017

@j.a.n.i Nekdo tu zminoval tejden, mam pocit, ze i zakladatelka nekde uvadela, ze obcas tam jsou i delsi dobu. Kazdopadne ale pokud u toho taty nejsou decka jeden ci dva vikendy v roce, jezdi k nemu pravidelne, tak bych na dodrzovani aspon zakladu hygieny trvala. Ono nejde o to, ze kdyz si jednou nevycisti zuby nebo se neumejou, tak se neco stane, ale jde prave o ty navyky a o to, ze by si deti nemely zvykat na to, ze u taty neco nemusi, zato u mamy jo. Kdyby byly deti ve stridave peci, taky budes psat, ze je to cajk, ze u taty se nebudou cely tyden mejt a cistit si zuby? A ze jim do toho zakladatelka nema kecat?

journals
17. dub 2017

Ja myslim ze tu nikdo nenapsal,ze to je naprosto v poradku. Ale spis jde o to,ze tu zadavatelka napsala,ze kdyz nebude hygiena dostatecna,deti k tatovi jezdit nebudou. Jinak to samozrejme v pohode neni,ale tak jestli na deti tata nedohledne,tak se musi naucit deti delat to samy od sebe. Ale nesnazila bych se delat zlo z kazde situace co se u taty odehraje,coz mi tak trochu prijde. Treba je to jen muj pocit... ale tak jako tak na tyhle spory mezi rodici doplati deti,proto je nutne resit to citlive

somalicats
17. dub 2017

@journals Tak jiste, ja bych to treba zkusila vzit pres exovu pritelkyni - jestli je ex prase, tak jeho partnerka snad ne, takze kdyz maji deti na starost, tak by mohla dohlidnout ona, pokud to ex nedela.

Ad braneni ve styku s detmi - ja taky nepsala, ze to je ok. Ale rozhodne bych tu hygienu a to nechavani deti v aute samotnych resila - on je taky rozdil, jestli deti pockaji 5-10 minut v aute, nebo jestli tam jsou zavrene hodinu, zatimco si rodice couraji po nakupech. Tahle informace tu tusim nepadla.

j.a.n.i
17. dub 2017

@somalicats Dětem do toho klidně kecat může... expartnerovi těžko, tedy klidně může, ale bude ji mít na háku...

denisa3101
autor
18. dub 2017

@j.a.n.i tábor a každej víkend je rozdíl ....

denisa3101
autor
18. dub 2017

@somalicats bohužel ona je to samé co on ... Poslala je i ona spát neumyté když jsem je potkala náhodně v obchodě tak první co bylo je kde jsou děti ? Odpověď ? Byli špinavý ze zahrady tak sedí v autě ... Bohužel mi v tu chvilku nedošlo se jí zeptat proč tam teda madam nesedí s nima chodili si tam jak Králové pak jsme jim řekla ať mi děti večer přivezou že pokud je pro ně obtíž jít se 3 dětma do obchodu tak nač je tam chtějí na to mi madam odpověděla " to čekej " ... Ona je to samé co on už hodně krát se do mě pustila do huby si nevidi ... Dle děti tam byli dlouho údajně jim to trvá vždy a vím že byvalej prošel vždy každej regál v obchodě a prostě měl čas takže jen 10 minut tam nesedí. Jsou u něj na víkendy ne každý víkend bohužel s tím on nesouhlasí aby je viděl jen ob víkend a má je když jsou třeba prázdniny tak týden ... Dětem vždy řeknu aby si zuby čistili jenže to jsou prostě děti :/ proč by to šly udělat když je do toho nikdo nenutí ... Doma si 2x denně čistí zuby a ne že to jen tady píšu takhle jsou vedeni a prostě musí tak samo s hygienou byla jsem takhle učená já tak učím i mé děti ... Doma návyky mají ale otec je k takovým věcem nikdy nevedl nestaral se o to proto mě toto vadí a udivuje mě že ani ona to neřeší ... Řeč s ní ani s ním není jelikož vztahy jsou jednou ok pak zase na noze.

michalka147
18. dub 2017

@denisa3101 Promiň,ale co je to za mytí ob den,tovsi neumím představit,když je nutiš mýt spodky,tak jaký je problém,je umýt celé?Myslím si,že s tou hygienou jste na tom stejně.A nikdo ti nedovolí omezit styk s rodiče kvůli koupání,a to jestli je při nákupu nechává v autě,tak je jeho věc.

denisa3101
autor
18. dub 2017

@michalka147 to teda není stejne ... Jeden večer se koupou a druhý večer si umějí spodky když není hic a nelituji venku není důvod aby se koupaly ale curaj a kadi tak je logické se večer umejt ... S hygienou na tom stejně nejsme ... Já je meju narozdil od jejich táty který na to kašle a nechá je jít do postele špinavé ! O mě nebude nikdo říkat že jsem na tom s hygienou jako on to se nezlob ale to mě dokáže vytočit ...

j.a.n.i
18. dub 2017

@denisa3101 To je rozdíl, protože tábor jsou 3 týdny v kuse, kdežto víkend je jeden, maximálně 2 večery, takže se to celkem jednoduše po zbytek týdne "dožene"...

j.a.n.i
18. dub 2017

@michalka147 No, třeba protože denní koupání (ani sprchování) není pro kůži zrovna to pravé ořechové, tedy je rozhodně rozumnější ten druhý den umýt pouze spodek, než koupat celé dítě.

soyevita
18. dub 2017

@michalka147 Dítě se nemusí nutně máchat každý den ve vodě,to snad víme všechny.Baví me se o malých dětech,ne o puberťácích....
Hygiena rukou a zubů je základad....
To že je nechá doma nebo v autě samotné,je na jeho zodpovědnost.
Rozhodně mi to nepřijde normální.

sweet81
18. dub 2017

Mě by vadily ty zuby, 4dny si nemít intimní místa mi taky nepříjde ok. a upřímně, že jích tolik bydlí v zahradním domku 1+1 by mi vadilo dost.

michalka147
18. dub 2017

@soyevita Tak mi nepřijde normální se nemyt každý den,i u dětí mi to přijde jako prasárna.Proto se do baráku zavedly vodovody,aby se lidi mohli koupat častěji,než jednou za týden v neckách.

michalka147
18. dub 2017

@j.a.n.i Zapomněla jsem,že některé lidi voda kope.Prostě ten kdo se denně nemyje a nevede k tomu děti je u mě prase.

soyevita
18. dub 2017

Tvůj názor nemusí být nutně správný a jestli si o někom myslíš,že je prase,tak si to mysly,vyvracet Ti to nebudu.
@j.a.n.i Vítej v klubu prasat😂

j.a.n.i
18. dub 2017

@michalka147 A víš, že mě je srdečně jedno, že ty si o někom myslíš, že je prase...

@soyevita Díky, jsem v něm ráda 😉 vím jak vypadaly moje děti, když se koupaly denně (po rekonstrukci dostaly novou vanu) a díky, raději budu za prase, než řešit zcela zbytečné kožní problémy.

konoupek
18. dub 2017

Taky se hlásím do klubu prasat 😝

valmat
18. dub 2017

A děti jsou tam spokojené nebo k němu nejezdí rády?
Tohle hodnocení, co je nebo není normální (velikost bydlení, frekvence mytí či jiné zvyklosti) to je strašně moc subjektivní..
Také mám bývalého partnera, také si občas posteknu, že by mohl něco dělat jinak, ale.. pouze si postesknu. Rozešli jsme se a každý jsme šel jinou cestou - výchovy, způsobu života.
Já jsem ráda, že má o syna zájem a to okolo.. Opravdu jsou děti v ohrožení (a nemám na mysli zarudnutý zadek, případná zubní kaz) nebo je to má nějaký prapůvod jinde? (nevyřešený problém, těhotenství nové partnerky, atp)
Prosím, nemyslím to zle - jen mě to tak napadlo, kámen úrazu bývá většinou někde jine, než se na první pohled zdá.

denisa3101
autor
18. dub 2017

@valmat ne opravdu to nemá s tím že má babu a je těhotná společného 😉 jde mi čistě o mé děti a jak se o ně "ne"dokáže postarat a nedohlédne neboli spíš na to kašle i ona :/ on se o děti nikdy nepostaral vše bylo na mě a proto pokud je to na něj i ji moc a nezvládají je nebo je obtěžují se o ne na 2 dny postarat nebudu jim je "cpat" ... Co se týká děti a otce zda se k němu těší ... Za celej týden od nich nepadne slovo táta a otázky kdy půjdeme k tátovi a třeba že se těší to vůbec ani za 14 dnů od nich neslyším když je nemá třeba 2 vikendy ... Když přijdou ptám se zda se táta s nima mazlíl tak ani s jedním ... Odpoví mi že se s nima mazlí jen maminka se strejdou což potěší ale na druhou stranu i zamrzí že je ani nepomazli co potom ty děti ze :/ ale strejda je pro ně víc než jejich otec a už to zjistili i sami 😊

denisa3101
autor
18. dub 2017

@j.a.n.i právě že o to jde že je nepošle umejt nedohlédne na to a pak mladší dcera se synem trpěly a měli problémy ... Jinak bych to neřešila ...

Strana
z2