Spřízněná duše, kterou potkáte jednou za život

lineckekolecko
19. dub 2016

Ahoj všem,
chodím mezi Vás již delší dobu pod jiným nickem, ale vzhledem k choulostivosti tématu bych chtěla zůstat 100 % anonymní, a proto jsem si dovolila vytvořit nový nick a s ním i tuto diskuzi, potřebuji znát objektivní názor nezávislých pozorovatelů...
Tak tedy:
Měla jsem několik let stálého přítele. Vztah s ním byl bezproblémový, z pohledu mnoha lidí ukázkový, ale ve skutečnosti vlastně až příliš klidný, skoro bych řekla chladný. Postupně jsme se vzájemně hodně vzdálili, žili jsme vedle sebe spíš jako přátelé, intimní život ustoupil do pozadí. Zpočátku jsem s tím bojovala, ale k ničemu to nevedlo, jen jsme se hádali. Nakonec jsme oba rezignovali a spíše přežívali ze dne na den.
V té době jsem se již kamarádila s kolegou z práce, se kterým jsme si hodně rozuměli, měli si stále o čem povídat a čemu se smát. Kolega byl ode mě o pár let starší, ženatý, se dvěma dětmi. Bylo mi s ním hrozně hezky, přitahoval mě a já jeho zřejmě také, až mi jednoho dne vyznal lásku s tím, že si s partnerkou dlouhodobě nerozumí a chtěl by to zkusit se mnou. Od tohoto okamžiku se strhla lavina událostí, která obrátila vzhůru nohama život nejen mně, ale i spoustě lidí kolem. S kolegou jsme si začali psát zamilované zprávy, těšila jsem se na každý okamžik, kdy zapípá mobil a přijde mi od něj vzkaz plný lásky. V té době už měl přítel podezření, a tak si v nestřeženém okamžiku pár popisovaných SMS přečetl a udeřil na mě, jak se věci mají. Přiznala jsem mu, že jsem potkala člověka, se kterým je mi hrozně hezky. Přítel se rozhodl, že náš vztah zachrání a začal mi nosit kytky, přestal chodit po hospodách a asi doufal, že se tím, stejně jako vždy předtím, zase všechno urovná. Pro mě ale již bylo vše ztraceno, byla jsem až po uši zamilovaná do kolegy, se kterým jsem mezitím strávila nejromantičtější chvíle svého života a současně nejkrásnější sex. Oznámila jsem příteli, že chci náš vztah ukončit, což on dlouho odmítal přijmout, hádali jsme se, vyčítali si, ale časem se to uklidnilo. Já si našla vlastní bydlení a odstěhovala se.
Od tohoto okamžiku jsem trpělivě čekala, jak kolega vyřeší doma svoji složitou situaci. Se ženou jim to sice dlouho neklapalo, ona podle všeho měla také jiný vztah, ale přece jen tam byly ve hře také dvě děti, kterým jsme chtěli v rámci možností co nejméně ublížit. Čas plynul a kolega stále nic neřešil, až jsem se jednou na firemní poradě dozvěděla, že si naplánoval rodinnou dovolenou s manželkou a dětmi. Nemohla jsem tomu uvěřit, pohádali jsme se a já jsem byla strašně nešťastná a v zoufalství jsem mu řekla, že takhle to dál nejde, že pokud chce být se mnou, bude se muset rozhodnout, co dál, že já už jsem první krok udělala a nyní je řada na něm. Potřebovala jsem si o tom s ním promluvit, takže mi nakonec řekl, že mě musí více poznat, než udělá zásadní životní rozhodnutí. Byla jsem úplně na dně, nechápala jsem, kam se poděly všechny jeho sliby, jak spolu zvládneme vše, že jsme si souzeni a jak si ničím v životě nebyl jistější. Nakonec jsem se ale jaksi sebrala a rozhodla se, když chce čas, dostane ho. Přestala jsem všechno řešit, na nic se ho neptala, do ničeho netlačila, jen čekala. Všechno se zdálo v pořádku, užívali jsme si jeden druhého a spoustu skvělého sexu.
Čím déle jsme byli spolu a čím více jsem toho věděla o jeho rodině a hlavně dětech, měla jsem větší obavy z toho, jak to všechno zvládne, zda v konečném důsledku bez dětí a svého způsobu života bude ještě tím mužem, do kterého jsem se tak hrozně zamilovala. Přestala jsem mluvit s rodinou i kamarády. Na nikoho a na nic jsem neměla náladu, jen jsem přemýšlela o tom, co udělat, trápila se v samotě, kterou nenávidím, a neskutečně se bála, že ztratím lásku svého života. Tehdy jsem měla pocit, že je moje duše roztrhaná na kusy a cítila jsem se na pokraji sil.
Jednoho dne jsem si byla zaběhat, přemýšlela a v tom jsem si to uvědomila. Nemohla jsem popadnout dech a začala jsem nahlas brečet. Neumím ani popsat, jakou bolest a prázdnotu jsem cítila ve svém srdci. Tehdy jsem pochopila, že náš vztah musím ukončit. Že kolega by bez svých dětí, které miluje, nebyl šťastný a že musím ustoupit já.
Dlouho jsem přemýšlela, co mu všechno při našem rozchodu musím říct, aby pochopil, že se s ním nerozcházím proto, že ho již nemiluju, ale právě proto, že ho miluju tak moc. Když přišel onen smutný den, samozřejmě jsem to obrečela, ale měla jsem dojem, že jemu spadl kámen ze srdce. Nakonec navrhl, že by byla škoda se již dále nekamarádit, protože jsme přece spřízněné duše, že mi i tak chce být v životě oporou a přítelem, s čímž jsem souhlasila a byla jsem ráda, že mi zůstane alespoň takhle nablízku.
Po nějaké době jsem potkala jiného muže, velmi milého a pozorného. Zažila jsem s ním moc pěkné rande, začali jsme spolu tedy chodit a časem i bydlet. Sex s ním je moc hezký, i když ne tak vášnivý a plný touhy jako s kolegou, ale klape nám to a je nám spolu fajn.
Kolega o mém vztahu ví, i přes to mi ale řekl, že je prostě sobec a chce ze mě i kousek pro sebe, načež mě zkusil svést a podařilo se mu to. Nutno říct, že já jsem se příliš nebránila, stále mě velmi přitahuje. Zkoušela jsem si s ním o tom promluvit, že takhle to dál nejde, že musíme žít každý svůj život, ale on argumentuje tím, že když se nám to oběma líbí, není důvod to nedělat, že na to je život moc krátký a že mě i přes všechno stále miluje.
Na druhou stranu na mě umí být ale i poměrně nepříjemný a urýpaný, když nemá dobrou náladu, komentuje přede mnou i jinými kolegy krásu jiných žen, což je mi nepříjemné, vtipkuje při obědech se servírkami, což je mi líto, nebo organizuje setkání po práci, na která mě nezve, ale po tom o nich přede mnou povídá. Nikdy jsem mu neřekla, že mi tyhle věci nejsou příjemné, nebo že mě to bolí, protože mám pocit, že mi to už nepřísluší. Na druhou stranu mu neumím říct ne, když se mě snaží svést a šeptá mi do ucha spoustu krásných věcí. Nějak se v tom zkrátka motám...
Pokud jste dočetly až sem, díky za to. Zajímalo by mě, co si o tom všem jako nezávislé pozorovatelky myslíte? Já stále ještě věřím, že to kolega myslel všechno od počátku upřímně, že se také zamiloval a chtěl být se mnou, ale že to nedokázal dotáhnout hlavně kvůli dětem, což chápu. Ale na druhou stranu mě občas jeho chování zaráží a nerozumím mu. S novým přítelem mám hezký vztah, o který nechci přijít, je to skvělý chlap, o kterého se člověk může v životě opřít, trávíme spolu moc hezké chvíle a plánujeme budoucnost. O kolegu po sexuální stránce nestojím, pokud mě vyloženě nedráždí, to pak nějak ztrácím zábrany, současně mám ale strach, abych nepřišla o přátelství, které mi kolega slíbil. Možná proto, že moc přátel nemám. Nebo už to přátelství není? Jak to cítíte/vidíte všechny vy?
Díky za názory předem.

lenakal
19. dub 2016

Mozna v pocatku byla zamilovanost z obou stran,verim,ze kolega nikdy o rodiny odejit nechtel i kdyz to tak mohlo vypadat...udelala jsi dobre,ze jsi to ukoncila a nechala ho byt,akorat udelej to se vsim vsudy,kamarada muzes najit,ale on te vzdycky bude chtit dostat do postele,ukoncito s nim uplne,ver,ze kdyz nebudes ty bude jina...jen te provokuje a pokud jsi spokojena se svym nynejsim pritelem spokojena,nech tam toho kolegu jit,nestoji za to aby jsi prisla o pritele preci

mika251
19. dub 2016

@lineckekolecko

osobne si myslím, že kolega je klasický prípad sebca, ktorý je jednak rád za teplé hniezdečko, ženu a deti doma a zároveň si rád povyrazí inde. Nehľadala by som v tom ani osudovú lásku, ani žiadne súznenie duší.
Hormóny a zamilovanosť dokáže divy, proti takémuto vášnivému vzplanutiu každý stabilný vzťah vyzerá ako fádny, nudný a prežity, kor keď to doma tak úplne neklape (čo sa po x rokoch vzťahu, rutine, deťoch a bežných životných stresoch proste stáva). Vtedy nejaký románik má príchuť niečoho, čo človek v nikdy pred tým nezažil, čo je neopakovateľné a úžasné. Medzi nami, z každého, i toho najviac-sexy-na-svete-chlapa sa po istom čase vyklube Pepa, ktorý necháva všade ležať ponožky, po holení neumyje umývadlo a má tendencie očakávať, že domácnosť je výlučne v rukách ženy (poprípade tieto sféry budú v poriadku, ale zase sa nájdu nejaké úplne iné).
Tento kolega vám príde lepší ako všetci ostatní pretože:
1. máte tajný románik, ktorý hladinu vzrušenia vždy pozvihne ešte o stupeň vyššie
2. nikdy ste s ním nemuseli riešiť, kto nakúpi a kto vyzdvihne deti zo školky
3. nikdy ste s ním netrávili hromadu bežného času, takže ho vlastne poznáte len z tej lepšej nastajlovanej stránky, v podstate masku, ktorú nahodí, keď ide s Vami na rande
4. ešte Vás neprešla fáza zamilovanosti, takže hlavné slovo majú hormnóny a nie rozum.

Možno som cynik, ale na osudovú lásku neverím. S každým relatívne normálnym chlapom, ktorý Vás niečím priťahuje, s ktorým zdieľate spoločné názory a hodnoty (aspoň čiastočne) sa dá vybudovať pevný a fungujúci vzťah.

Pokiaľ Vás kolega stále sexuálne priťahuje a nie ste si 100% istá, že nepodľahnete, tak by som sa s ním osamote nestretávala. Myslím, že vzťah s dobrým mužom, s ktorým sa dá plánovať budúcnosť za to nestojí. Zas toľko dobrých a perspektívnych chlapov po svete nebehá, aby ste mohli tohto zahodiť len pre pár sexi chvíľ s kolegom, ktorý s vami nepočíta.

terezapetrova
19. dub 2016

@lineckekolecko No jo no. tak na muj vkus trosku příliš střídas partnery, celkem by me zajímalo kolik ti je let. A pokud skutečně stojis o vztah s přítelem, se kterým jsi vřele doporucuju nezahybat ;) jojo

terezapetrova
19. dub 2016

Zenateho se pokus nechat uplne odejít, někam životy lidem okolo

terezapetrova
19. dub 2016

Ne někam ale nekaž 🙂

loafeer
19. dub 2016

ahoj....
Můj názor je takový, že všechny tady tyhle aférky s ženatým/ vdanou probíhají identicky. On slibuje, tvrdí, jak to doma nefunguje, jak jsou spolu jen kvůli dětem...A pak bum, jeho žena je těhotná, plánujou spolu dovolenou, staví barák...já nevím co....
Vidím to tak, že jsi ho určitě okouzlila, určitě se i pobláznil a zamilvoal....jsi to zakázané ovoce, jsi ten adrenalin a to vzrušení, jsi ta, se kterou nemusí řešit, co se koupí k večeři, ale řeší se a dělají jen příjemné věci.....Ale podle mě svou rodinu miluje a se ženou není jen kvůli dětem, jak tvrdí tobě ( toto jsou prostě klasické kecy, na které každá skočí ) a nedotáhl to do konce proto, že mu za to prostě nestojí rozbití původního vztahu...
Ideálním řešením by bylo, přestat na kolegu myslet, přestat s ním spát, reagovat na něj a budovat vztah se současným partnerem....A pokud máš pocit, že to s ním není to pravé ořechové, tak se z toho vymotat tak, abys nekazila život kolegovi a hlavně jeho rodině, nynějšímu příteli, který s tebou tráví čas a nejpíš vkládá do vašeho vztahu nějakou energii a v neposlední řadě i sobě

terinda
19. dub 2016

Kolegovi vyhovuje milenecký vztah, z toho nic víc nebude 😉
Neměla by ses dávat takhle lacino a spát s jiným, když máš přítele (a není to poprvé). Srovnej si priority, jinak s tebou každý jen vyje-e...

lv
19. dub 2016

@mika251 super napsané
Kolega - má se bezvadně, rodina, žena, děti, zázemí a sexy flirt s kolegyní na který použije největší klišé všech ženáčů "moje žena mi nerozumí". Když mělo dojít na lámání chleba, naslibované hory doly ne a ne udělat. Věř, že to nikdy neměl v úmyslu. Vždyt se měl jako král - rodina i tajná milenka.
To, jak se k tobě chová - bere tě jako dostupnou a možnou, je to forma manipulace, hra - i když bude před tebou flirtovat s jinými, nezvat tě, zkusí sem tam rozehrát svůj sexapeal a ty co? Jo, podlehneš. Takovej chlap to umí, i slovy, i sexem, i spřízněnou duší. Pokud nechceš trávit život čekáním, že ho cosi osvítí a budeš ty na 1.místě, změň práci, nevídej ho, nikdy a žij svůj život bez něj.

terezapetrova
19. dub 2016

@loafeer praveze někteří se precejen nakonec bohužel rozvedou

loafeer
19. dub 2016

@terezapetrova no jo, ale váš případ to asi nebude:o(

terezapetrova
19. dub 2016

@loafeer jako muj případ? Omyl? 🙂

audi1986
19. dub 2016

@lineckekolecko podobný příběh popisuje Lenka Lanczová v knížce Milenky a hříšníci - doporučuju pro inspiraci -(

nonnni
19. dub 2016

@terezapetrova nekteri ano, ale tenhle na to nevypada. A nejlepsi jsou ti, kteri se po dlouhych peripetiich rozvedou (milenka jim u toho celou dobu fouka bolistky) a on nasledne zjisti, ze svoboda je takove zuzo, ze daji kopacky obratem i ji....nejlepe se slovy, ze to delaji pro jeji dobro, protoze je pro ne moc dobra. A ta pak plodi eseje na tema, jaky je to charakterni clovek, starajici se prioritne o jeji stesti... zcela evidentne jsou zeny nepoucitelne.
@lineckekolecko exmilenec si s tebou hraje, jako kocka s mysi. Bavi ho to. Taha za dratky a ty tancujes. Je jedno co rikas, kdyz se s nim stejne ve vysledku vyspis. Je to pro nej desna prca a drbe si na tobe vlastni ego. Ver, ze si je plne vedom toho, jak ti vsechny ty veci a vadi a dela je ucelove.

Asi byl zamilovany, ale nemiloval te. Mezi tim je treba rozlisovat. Mas sanci, ze nynejsi pritel te bude milovat. Nepohrbi si to svym sebedestriktuvnim chovanim.

magdalenan
19. dub 2016

Myslím, že už bylo napsáno vše podstatné. Prošla jsem si něčím podobným, se spřízněnou duší (taky kolega) to po pár měsících nevyšlo, potkala jsem manžela, otěhotněla a porodila a spřízněná duše se probrala z kómatu a já si pár měsíců pěkně zablbla (já tedy jen citové, fyzicky jsem naštěstí nepodlehla) a málem jsem uvažovala i o rozvodu. A proč? Říká se tomu 80/20. Můj muž je těch 80%, je to skvělý chlap, každá jiná by vraždila aby takového měla doma, vážně. Je pohledný, sympatický, chytrý, spolehlivý, velmi slušné vydělává, je to skvělý táta atd. atd. Jenže - je to prostě právě to, co vede k nudě a rutině a vztahu z rozumu, lepšího prostě nenajdu. Do dokonalosti tomu chybí jen 20% emoci, vášně a chemie.. A moje spřízněná duše? Joo, holka, to je těch 20%, jen emoce, ale pevné základy žádné. Bojovala jsem se svými pocity, nevěděla co s tím, nakonec jsem se smířila s tím, že pro něj budu mít vždy slabost, není dne abych si nevzpomněl, potkáváme ho v práci, ale už víme, že na sebe nesmíme ani promluvit, jinak nás to zničí (on nemá ale ani vztah, ani děti) a takhle s tím prostě žiju asi rok a půl. Ale celkem se naše story táhne už skoro pátým rokem.

Takže moje rada je, smíř se s tím, že na tebe má takový vliv, kopni ho do zadku a nech ho plavat.

Určitě té nesoudim, sama nemůžu hodit kamenem, ale jak už psaly ostatní holky, popsala jsi typicky románek ženáče s kolegyní z práce.

lineckekolecko
autor
19. dub 2016

Ahoj všem;
snad až na jednu výjimku děkuji všem za konstruktivní komentáře,v zásadě se shodujete a současne každá mate i další svůj uhel pohledu,s nimiž taktéž nelze než souhlasit.
Ten příběh samozřejmě neni úplně cely,ale chtěla jsem popsat to podstatne a to se myslím povedlo.
Víte,když jsem o tom jen tak premyslela,přišlo mi to více nejasné.Kdyz jsem to sepsala a přečetla si to po sobě,než jsem to vložila do úvodního příspěvku,přišlo mi to najednou také mnohem jasnější...
I tak jsem moc rada,ze jste si to precetly a vyjádřily se,narozdíl od mých blízkých totiž nejste ovlivněny ani vztahem ke mne,ani ke k nikomu jinému z teto story,takže na to koukate s větším odstupem.
Takže ještě jednou diky moc,obzvlášť se ztotoznuji s tou myšlenkou 80/20😉

terezapetrova
19. dub 2016

@lineckekolecko mohu se zeptat kolik Vam je prosim? 🙂

kacca11
19. dub 2016

Nejste spriznene duse. On te vyuziva a zneuziva tve hlouposti a naivity, ty si sama sebe nevazis. Jemu na tobe nezalezi, jsi jen hracka, se kterou si muze hrat a zametat. Pokud nechces prijit o svuj zivot, tak na kolegu zapomen. Pokus se mit vztah s muzem, ktereho si budes vazit, na kterem ti bude zalezet. Kdybys soucasneho pritele milovala, vazila by sis ho.

karlajasmine
19. dub 2016

Přesně jak píše kacca11. Prošla jsem si tím samým.. Jako spousta žen.. A pak se probrala a potkala manžela. Kolegovi jde jen o sex. Nic víc v tom nehledej. Zbytek si sama sobě nalhavas.

shine2015
19. dub 2016

Spriznena duse te ma omotanou pekne kolem prstu....ulevilo se mu kdyz jsi nechtela rozvod s jeho zenou....ani bych se nedivila,kdyby takovych dusi mel vic....
Pokud by to byl muz s charakterem (nebudu resit to ze to neudela sve zene) tak pred tebou nebude mluvit o jinych zenach natoz s nimi koketovat. A k Tobe se bude chovat slusne.
Ted je on na koni ze te opet dostal kdyz jsi s nekym jinym....jen si potreboval dokazat ze on je pro tebe nej a ze neupredbostnis jineho mute (byt ted sexualne).....
Zamysli se a seber se a vaz si toho ze mas dobreho pritele.

smillingangell
19. dub 2016

Píšeš že s přítelem máš pěkný vztah a nechceš o něj přijít, vtom případě nezahýbej.Kolega tě vidí jako povyražení tak se spolu vyspíte a to je vše.Pro něj to o ničem jiném není.Užívej si přítele a na kolegu se vykašli 😉

radka8888
19. dub 2016

Souhlasím s ostatníma. Klasický příběh s ženatým milencem 🙂 ať emoce odezní a uvidis to úplně jasné. Moje manzelka mi nerozumi je v kazdem druhem filmu 🙂) Já si nemyslím, že stridas partnery, nebo rozhodně to z příspěvků není k docteni ....

loafeer
19. dub 2016

@terezapetrova je pardon, ja si te spletla se zakladatelkou:o)

monikagurthova
19. dub 2016

S kolegou bych to úplně ukončila jinak si opravdu koledujes o to, ze prijedes o přítele. Pokud by chtěl byt kamarád nevyjizdel by po tobě.....

terezapetrova
19. dub 2016

@radka8888 to neni střídání partnerů ju - byt s někým nechat ho pro zenace, pak si najít někoho dalšího a toho zase podvadet ze zenacem. Ne to neni střídání pravda pravda 🙂

terezapetrova
19. dub 2016

@loafeer chapu 🙂 ja to prave znám tak kdyz k rozvodu dojde (případ mých rodičů kdy tátu odlakala milenka) i z toho duvodu by me zajímal ten tajný 🙂 vek zakladatelky. Ja si treba neumím představit, ze bych čekala az si někdo rozbije rodinu i kdyz chapu, ze je to težké kdyz se miluje

radka8888
19. dub 2016

@terezapetrova zakladatelka mela dlouhodoby vztah, zamilovala se, rozesla se, prisla na to ze to nepovede nikam, sla dal a nasla si noveho partnera. Takze kdyz se rozesla mela zustat na veky sama, aby nebyla promiskuitni? Jako ke vsemu musi byt dva, takze ona nenici nikomu jinemu zivot, naopak prosi tady o racionalni zhodnoceni situace a chce to ukoncit. Jediny kdo nici sve rodine zivot je ten zenaty pan, co ji plete hlavu. On ma rict ne, ja jsem zenaty a mam rodinu.

terezapetrova
19. dub 2016

@radka8888 jasné ona je svatá kdyz si začala se ženatým, to je neuvěřitelný. A malinko si protirecis kdyz napřed řek nes, ze na vse musi byt 2 s v závěru o ženatým pánovi napíšeš, ze pouze on.

danfal
19. dub 2016

@lineckekolecko Osobně si myslím, že kolega je debil.

prostejina
19. dub 2016

moje sestra taky potkala spřízněnou duši. Byla a je to největší láska jejího života. On ženatý, dvě děti. Měli to mezi sebou tak, jako vy dva. Ségra s ním otěhotněla a on zmizel, občas se ozve, občas. Velmi občas. Ženáčům nevěřit, je snazší udržovat si rodinný krb a zahýbat, než se všeho vzdát. Tak to je, myslím si, u většiny románků ženáč+svobodná. Kdyby manželku a děti opustil, fakt by tě miloval. Tenhle si chtě hlavně užívat. a přijde mi, že ty vlastně taky, protože ten sex dost vyzdvihuješ 🙂

japona
19. dub 2016

@lineckekolecko Četla jsem jen úvod, možná to někdo zminil. Kolega je klasický vypravěč pohádek pro naivky jako jste vy. Aneb těžko byste mu vlezla do postele, kdyby vám narovinu řekl, že má super ženu, děti, a nehodlá na tom nic měnit. Pohádky o spříznění duší a "přátelství" ačkoliv máte nový vztah.. totéž. Stál by o udržování přátelství, i kdyby na schůzky chodil váš pritel? Asi těžko, že? 🙂
Sama si řeknete, co od něj očekáváte. OS rodiny nechce a i kdyby odešel, chtěla byste ho mit doma? Abyste ho podezrivala, kdykoliv mu pipne telefon?
Doporučuji zaměřit se na vztah s přítelem a kolegu nechat, ať si našetří a zajde do bordelu🙂