icon

Švagr má dluhy, lže a nespolupracuje

bbibianca
19. srp 2016

Jsem už z toho na větvi. Doma se s mužem okolo švagra jen hádáme. Už jsem z toho na prášky :(
A jak to začalo.

Švagr se dal k vojákům začal studovat na UNOB, kde si udělal jen Bc. a studuje dál další 3 vysoké školy u vojáků si nyní musí odděla povinné roky. Loni na Vánoce přišel s myšlenkou, že si dá půl roku volno aby mohl jednu školu v klidu dokončit. Vše bylo v pohodě nikdo jsme nic nevěděli a pak tchýně přišla s tím, že mu chodí pořád doporučené dopisy a že u nich zvonil nějaký pojištovák či co.. No a na konci dubna to vyvrcholilo tak daleko, že tchýně mu prolezla pokoj a zjistila, že má pod polštářem smlouvu od notáře ohledně dědictví a v šuplíku našla x pohledávek. K tomu najednou začali mému muži a lidem se stejným příjmení a vesnice volat společnost MBA finance. Milý švagr však se jezdil domů jenom vyspat. Jezdil tak aby nikoho nepotkal doma nebo všichni spali. Pak ještě ukradl brachovi z účtu cca 10.000,- Potom se doma nějakou dobu ani neukázal protože se styděl. Blbec švagr č. 2 měl heslo k účtu napsané na papírku v šuplíku. Potom se všichni nějak domluvili, že si musí promluvit. Přiznal se, že dluží cca 40 tisíc, že začal sázet a že si vzal rychlou půjčku prej 1.000,- a pak to nedokázal splatit. Nevěřím. Tak muj hodný švagr č. 2 mu půjčil ještě 40-50 tisíc na zaplacení všech dluhů s tím, že mu to vrátí. Všichni jsme ho hnali at jde na brigádu, ale brigáda v hypermarketu pro něj nebyla moc dobrá. A v červenci řekl, že to už nemá cenu chodit na brigádu, že v srpnu nastupuje zpátky do armády. Je srpen a v neděli odjížděl zpátky do práce. No a byl tak chytrý. Nikdo zatím neví jak,ale švagrovi č. 2 ukradl z účtu dalších 8 tisíc. Prej nebyl doma a kdyby byl doma tak se ho zeptá jestli mu půjčí. Mimochodem nebyl doma jen v neděli protože jel makat na pole, takže v neděli ráno se ještě viděli. Výmluva. Prostě to je na potlamě. Já jsem z toho na prášky a mému muži zase volají z MBA finance, že dluží nějaké peníze náš chytrý švagr. Jsem z toho na prášky. Tchýně matka ho ještě chrání. Můj se chtěl s ním v sobotu večer potkat doma a promluvit si a máti tchýně mu volala, že ho jeho přítelkyně přihlásila na nějaký běh a že nebude doma, že pojede do Brna. Je to normální?? Aby tohle dovolila vůbec matka? švagr zloděj je nejmladší rozmazlený fracek. Už jsem to i obečela je mi hrozně líto mého švagra dobráka a tchýni úplně nenávidím. Náš malý bude mít příští týden rok a budeme slavit narozky. Já si nepřeji aby přijel ten zloděj ani tupá tchýně. Poradíte mi někdo co dělat?? Jsem z toho na prášky. Tchán je rok a půl po smrti a tak dům si rozdělili na 3 díly. Bojím se, že dojde exekuce.

Strana
z4
lv
19. srp 2016

@bbibianca to mě jen tak napadlo, to je na vás. Každopádně je to otřesný. Promluvit si s ním zřejmě bude k ničemu, možná sepsat smlouvu u právníka, kde se zavazuje dluh bratrovi hradit, ručit tím podílem. Což tchyně určitě bude považovat za podpásovku na chudáčka zadluženýho.. no a taky tím podílem může ručit už jinde..to je tedy situace.

lv
19. srp 2016

u armády se neberou malý peníze, takže 50-60 tis klidně i po 10 by měl zvládnout, pokud žijí v jednom domě 3, platí podíl na inkasu, není tam nájem.

bbibianca
autor
19. srp 2016

Holky, tak manzel prave jel si s nim promluvit a zase jsem videla ty hvezdicky nadeje ze to bude OK, ze mu proste veri. Achjo.

kolibricek36
19. srp 2016

@bbibianca držím palce <3

lv
19. srp 2016

taky..pak napiš, co z pana bc vylezlo

blauen
19. srp 2016

My jsme si prošli něčím podobnym možná i horším, sestra mého manžela zneužila manzelovu obcanku a vzala si půjčku 500 000,- s tim že ručitele uvedla mého manžela a neplatila. Bylo to hrozne obdobi meli jsme s manželem cerstve 2 měsíce po svatbě kdy jsme to zjistili. Jestli mužů poradit koukni třeba na justici. CZ - insolvenční rejstřík zadej tam jméno tvého švagra a prepni to na jméno osoby a možná pokud má dluhy a je na něho uvalena indolvence melo by ho to vylustrovat!!
Dále poradim přes katastr nemovitostí na internetu zadat si dum který máte na tři díly jestli ho švagr nezatizil nějakou půjčkou a není dum v zástavě.
Dale bych radila pokud je švagr takový "hajzl" nezmění se a udala to na policii že vybral účet - vykradl a snažila se tchyni rychle otevřít oci co vse muže švagr, respektive její syn způsobit. Ještě existuje jedna internetova stránka je tam ale poplatek kolem 2 tisíc myslím a tam když zadáš jméno švagra vyjedou všechny jeho půjčky. Ale zatím bych radila viz.vyse tu justici. Přeji hodně štěstí, úsilí a co nejpevnější nervy vse vyresit. Vím o cem mluvis. Držím pěsti! !!

kolibricek36
19. srp 2016

no, my měli taky problém ale zas brácha ručil kamarádovi - samozdřejmě to zaplatili rodiče aby byl klid - a hlavně dluh s nezvyšoval

bbibianca
autor
19. srp 2016

Tak na justici ani v katastru zatim nic neni. Tak snad to nebude tak horke. Manzel mi ale rikal, ze mu volala tchyne a rikal, ze prej mu volala at vyridi Me a tchyni ze nekdo umrel. Me to vubec nezajima a moji mamu tuplem, ale z toho osloveni ktee pouzila citim,ze je na me nas*ana protoze ja porad nadavam na toho zlodeje. Chjo to je k*ava.

bbibianca
autor
19. srp 2016

Holky a ja mela v planu ze si jeste pred spanim douklizim. Mame vyslecene postele i s malym napul uklizeny barak, ale s nim uz to proste nedam. Je ro mazel a manzel resi .... chjo. Maly uz se v tuto dobu normalne koupe.

bbibianca
autor
19. srp 2016

Jsem unavena normalne plus tyto starosti. Nevim, co ted. Jestli jit koupat malehoba dat ho spat.

bbibianca
autor
19. srp 2016

Chce se mi becet vubec nevim co delst. Nechci ted mojemu psat dojed dom nebo to tady spadne.

lv
19. srp 2016

@bbibianca neuklízej, povleč pistel ve které potřebuješ dítě uspat a ostatní nech na potom. Kdo umřel? nechápu

somalicats
19. srp 2016

@bbibianca Uprimne - pokud neokradl primo vas dva, tak to Ty neres, neni to Tvoje starost. Moje vlastni segra nasekala dluhy, mati ma taky tendence ji omlouvat, ale me by urazelo, kdyby o nasi mame nekdo (treba svagr) mluvil jako o krave. Za dluhy je zodpovedny pouze dluznik a je na ostatnich, jestli se s nim svezou nebo ne. Ja se s vladtni segrou v dluzich taky nevezu, nemam duvod. Je dospela, svepravna, ale financne totalni negramot, takze radou ji pomuzu, penize ji nepujcim.

bbibianca
autor
19. srp 2016

@lv jeden pan co michal masticky, ale ani jaani moje mati ho nezna jen jsme se jednou bavili, ze je vyhlaseny lekarnik... boze.
@somalicats omlouvam se ale ja uz ten vuraz pouzit proste musela. Doted jsem se ji tsk trochu zastavala, ale ted to uz prekrocilo meze. Jeji syn dela takove lumparny a ona ho omlouva a jeste rika ze ten druhy syn hodny svagr mel byt doma. Ze ten zlodej mu ty prachy ukrast nechtel. Nestalo se to poprve a navic kdyby mu dal aspon vedet, ale svagr si jde vybrat 1500 ze si chce koupit jidlo a bankomat mu to proste neda. Me by asi odvwzli do cvokarny.

barunkapj
19. srp 2016

Ahoj jestli te mohu trochu utesit nebo aspon pomoci slovem, je nas dobrotivych a naivnich vic nez je zdravo. Muj nemladsi bratr je tez takovy hajzlik a nasekal dluhy.sice "jen" za 10.000kc,ale i to staci.mamka se ho cely zivot zastava,zaplatila a zastavat bude. a to uz udelal tolik pruseru.Nase vztahy jsou od te doby chladne - mezi mnou a bratrem. Lide se i meni k lepsimu,ale tak nejak me on uz nezajima. Moje nejepsi kamaradka se tez dostala do velkych problemu s penezi.rozpujcovala si kde mohla,bohuzel jsme byly hloupe a nezodpovedne a vsechny ji pujcily na dobre slovo.Dodnes z ni nemohu vytahnout ani blbou stovku.vzdy napise ze potom a pak a ze nema. Pak ma na FB fotky,jak si s rodinkou uziva. - mimochodem naposledy psala,ze maji zablokovane ucty - ted v cervnu.kdyz jsem se dnes tady nekoho na radu podivala na Justici. cz tak jeji jmeno je uplne ciste.vyzkousela jsem i jmeno manzela a cele rodiny.nic naprosto nic. tak si myslim,ze uz ma takove bachorky,aby jsme ji to sezrali a ona mela chvili klid....vysledek - uz nikomu neverim nic,jak zacne nekdo skemrat o prachy,tak sorry tam jsou dvere...jsem poucena dokonce zivota a hold za kazdou srandu se plati....Nekteri lidi jsou nezodpovedci šmejdi,kterí by za to meli poradne zaplatit,kdyz neumi pocitat,ze maji vracet penize.
Ochran hlavne svou rodinu a ikdyby vsichni beceli,ze jsou v pruseru a ze jedina zachrana jste ty a manzel,tak zavri dvere a fertig. Kdyz potrebuje nekdo pujcit,naslibuje hory doly a pak skutek utek....a ja mam pocit,ze kazdou chvili u vas nekdo z rodiny zacne klepat a skemrat o financni pomoc.

bbibianca
autor
20. srp 2016

Tak nakonec to asi neni tak horke. Prej dluzil nekomu 9500 jeste. Proto ukradl bratrovi tech 8 tis. A prej to nechtel ukrast ale zrovna nebyl doma... no zda se mi to podivne. Mohl mu zavolat ne? Prej uz nic nedluzi krom tady toho. Z o2 mu dosla upominka na 12500 ale fakturu prej v zivote nevidel.Nechapu. V zari dostane vyplatu po dlouhe dobe a prej bude bratrovi mesicne posilat 10-15 tisic a memu manzelovi bude posilat potvrzeni o platbe. Moc tomu neverim. kdyz se to stslo poprve tak si odpalil disk na pca prej tsmmel vytvoreny nejaky seznam splatek komu dluzi no a prisel o to tak nevedel komu co jeste zaplatit. Proto ted tato situace.

lv
20. srp 2016

a důvod dluhů? automaty? obávám se, že to o neobrdžení faktury (není debil, ne, užívám telefon, tak za něj platím, ne? sms, volání musely být desítky), neměl seznam, ale ale..a mobil na bráchu mi, vzít mu poslední kačky, že ten nemá na jídlo..ten v tom pěkně lítá. Uvidíš, možná něco splatí, ale pokud s tím nesekne, nezačne se léčit, tak budou dluhy další.
Je mi líto, čím procházíš, vaše rodina.

brunetka11
20. srp 2016

@bbibianca tohle smrdí průserem, lítá v tom...
Nevěřila bych mu.
Faktura za 12,5 tis.? A mimochodem - z O2 měsíc co měsíc - nejdříve ti přijde sms na mobil, že ti posílají vyůčtování. Pak ti přijde faktura na e-mail. A pokaždé ti přijde poděkování, že faktura byla uhrazena.
Vzít bratrovi peníze?

Je si moc jistý v kramflecích... A lže pořád.
No máte se na co těšit...

bbibianca
autor
20. srp 2016

Co ted v hlave resim,tak jsou Matove narozeniny, ktere budou pristi sobotu. Muj muz to bere za vec vyrizenou. Ja svym zpusobem taky, ale teda vubec se mi nechce hostit toho dluznika a jeho pritelkyni.

bbibianca
autor
20. srp 2016

@brunetka11 ja si to myslim taky, ale muj mu asi veri. Nicmene jsem rekla, ze to byl resit naposledy. Protoze rekonstruujrme tsk mi doma s nicim nepomaha a vcera jsem chtela aby mi pohlidsl chvili dite a ja si mohla uklidit. Nakonec jel resit prusery.

lv
20. srp 2016

@bbibianca ty narozeniny - no, asi bych to pro tentokrát překousla, když už máš všechny pozvané. A příště je nepozvala, i přes tlak tchyně atd. Udělala prostě narozky/oslavy bez širší rodiny. Jasně, že se ti nechce toho šmejda hostit, to chápu. A jeho holka, co? Ta je v pohodě?

Lhát umí, umí v tom chodit. Když někomu dlužím a ztratí se mi komi/kolik, tak mu zavolám, zeptám se. Nepůjčuji si, hlavně, že. Je to závislost, ty lži k tomu patří, nejednu rodinu to zničilo. Takže teď je to dle něj vše poplacené a dluží jen bráchovi? Dotlačit ho k právníkovi, sepsat to, by bylo nejlepší.

bbibianca
autor
20. srp 2016

@lv ta jeho to podle me nevi. Ten prvni ruser asi teda jo, ale ted toto ne. Protoze je u vojaku na druhe strane republiky, tak maji jen vikendovy vztah.

bbibianca
autor
20. srp 2016

@lv jjo prej jen brachovi a nejakych tech 9 tisic jeste ale to prej po vyplate v zari zaplati. Ja ho tady na ty narozky nechci. Nejradeji bych mu napsala na fb zpravu, ze je vitanej az vse zaplati.

bbibianca
autor
20. srp 2016

Navic u tchyne jsem asi pravdepodobne spatna, ze mu neverim.

lv
20. srp 2016

@bbibianca jen 9 a bráchovi tvrdí poslat 10-15 no haháá, už vidím notorickýho lháře/hráče, jak vyplázne z první slušný výplaty 20-25tis.. nejlíp to z něj zkusit pro bráchu vymáčknout hned, tejden pi výplatě nebude mít nic. Ne manžel, ten hodnej brácha, co mu půjčoval.

No, tak to holka bude mít fajn překvápko, on jí to nějak obkecá..

U tchyně špatná asi budeš, no co, je to babička, to respektuj - jako udržování vztahů s vnoučaty, tvůj názor nemusí být shodný na všechno.

bbibianca
autor
20. srp 2016

@lv nejvic me ale nasralo to, ze cely tyden tchyne volala manzelovi a vycitsla mu uplne vsechno. Nakonec mu rekla neco v tom smyslu ze on tam ma taky podil tak at se stara. A taky neco s inkasem jakoze neprispiva,dal ze si bere veci u nich z dilny pritom si treba jen pujcil horkovzdusku jedte za zivota tchana. A co me jeste dostalo tak zacala resit nase finance. Prislo mi, ze si mysli, ze jsme ke vsemi prisli jak slepi k houslim. To me asi sere nejvic.

brunetka11
20. srp 2016

@bbibianca Ber to tak, že ona to bere jako osobní selhání, ale je to prostě typ člověka, který nedokáže přijmout zodpovědnost. A švagr (jestli jsem to pochopila, tak je asi nejmladší mazánek) se to neměl kde naučit, když na něj má tak velký vliv.
Oba další bratři museli být samostatnější.
Tu holku bych varovala - i za cenu průseru, ať mu nepůjčuje peníze (což už beztak udělala). Vůbec nic s ní nerozebírat, jen ať mu prostě nepůjčuje.

brunetka11
20. srp 2016

@bbibianca Muži bych řekla, že zodpovědnost má primárně vůči vlastní rodině.
Jo, ať mu klidně pomůže, že spolu projdou dluhy, obejdou ty, kterým dluží a dohodnou splátkový kalendář. Nic za něj však neplatit. Jestliže takhle krade, je to už v háji. A jakmile se mu pokaždé podaří se vykroutit ze zodpovědnost - ano, pak má jeho matka pravdu - mohou za ten průser i jeho bratři - ten mamlas se to prostě nemá kde naučit, pokaždé to někdo za něj vyřeší.

bbibianca
autor
20. srp 2016

Holky diky za rady. Ted si ty Vase rady musim dat v hlave dohromady a vtlouct je manzelovi do hlavy, ikdyz on o tom nechce slyset a vite jak ty prachy ukradl? Pres kartu. Jak je tam to cislo..

brunetka11
20. srp 2016

@bbibianca zkus mu vysvětlit, že oni (rodina) jsou opravdu zodpovědní za ten průšvih a problémy lidí, kterým dluží, tím, že to svým jednáním dopouští, když mu neumožní tím zachraňováním, aby převzal zodpovědnost za své jednání

Strana
z4