Švagrová mě šikanuje
Švagrová mě šikanuje. Chová se zcela jinak, když je v domě, příp.v pokoji manžel, to je na mě jako med, chová se jako nejlepší kamarádka ke mně i k dětem. Problém je v tom, že si zvykla k nám chodit zejména, když jsem doma jen s dětmi. Je to snadné, pracuji z domu. Takže mi zavolá, a oznámí mi, že přijde. Dokud jsem s ní dříve chtěla mít dobré vztahy, snažila jsem se jí vyjít vstříc, a souhlasila jsem. Začala jsem si všímat její šikany, např. když jdu na toaletu, zvedne se a jde se mnou, i s dvěmi neteřemi. Když ji na toaletě požádám, aby odešla, že chci být sama, dívá se na mě (je o hlavu vyšší, o 20 kg těžší), a nehne se. Neteře tomu přihlížejí, taky se nehnou. Já mohu svou prosbu opakovat tak dlouho, dokud nepochopím, že s ní nehnu, a jdu na wc o patro níž. Tak to je přibližně se vším, když jsem doma bez manžela, cokoliv řeknu, a jí se nelíbí, nebo nechce, dívá se na mne, ale nepohne se. Takže odchod z našeho domu je pro ni absolutně nepřijatelný, přichází k nám ráno v 6,do domu ji pouští manžel, vždy řekne, že jsem s ní domluvená, no a odváží jí manžel kolem 20 h, sama neodešla nikdy. Prozvoní mne, když okamžitě nezavolám zpět, hned volá manželovi a žaluje, že prý si se mnou domluvila, že mi přijde pomoct, že si vzala volno a já jí teď neberu telefon. Já ji nezvu, snažila jsem se s ní domluvit nějaká pravidla, že se v 6 ráno nechodí na návštěvu, že návštěva nemůže trvat celý den, ale nerespektuje vůbec nic, dělá si, co chce ona. Můj manžel je její bratr, má ho omotaného kolem prstu. Pokud ona řekne, on udělá ihned, co ona chce. S manželem máme dobrý vztah i po letech, vlastně se hádáme jen kvůli jeho sestře. On nechápe, co proti ní mám, že prý mi pomáhá, že ji potřebujeme. Nepotřebujeme ji, nemůžu ji dostat z domu, nesnáším její arogantní chování, její polopravdy a pololži. Zavolá mi, že jde kolem, že se na chvíli staví s holkama, za mými dětmi. No a přijde v půl osmé ráno v pracovní den, kdy mají být její děcka ve škole, zůstanou až do 8 večer. Já musím nachystat jídlo pro všechny, nečekaný oběd pro další 3 lidi, svačiny, kafe atd. Zavolá, že jedou z obchodu, že se zastaví, a zastaví se zase v půl osmé ráno, i když obchody se otevírají později, a zase zůstanou do 8 večer. Přes letní prázdniny tady nechala neteře celý týden, vždy týden byly doma, týden u nás. Vždy řekla, že jen na pár dní, že si je pak odveze. No a v pátek večer odvážel můj manžel. Holky v pubertě, nalepené na mobilu, jen jedly, dělaly binec, hádaly se, řvaly po sobě i po mne. Samozřejmě lžou, zkoušely to na mě, že jim moje děcka urvaly sluchátka, rozbily mobil, polily tričko – zničily si samy a ze mě chtěly vytřískat nové. Pokud jsem je požádala o maličkost, aby se chvíli věnovaly mým malým dětem, když jsem chtěla vařit, postavily se proti mně obě dvě a začly, jak nejsou služky a nenechají se šikanovat. Byla jsem sama proti dvěma uřvaným histerkám, které jsem nemohla dostat z domu, manžel na služební cestě. Nechala jsem to zajít daleko, teď už to vím. Neměla jsem sílu je vyrazit, částečně jsem chtěla mít dobré vztahy v rodině, jiné příbuzné nemáme, částečně jsem si říkala, že když se k nim já chovám pěkně, mohly by se tak chovat i ony ke mne. Byla to chyba, teď už to vím, ale nezměním to. Potřebuji nějakým rozumným způsobem postupovat dále. Manžela má ta bestie švagrová na své straně, nevím proč, strašně jsme se kvůli ní pohádali. Když mi chtěla o jarních prázdninách zase dát na týden neteře, odmítla jsem, byli jsme nemocní. Výsledek? Švagrová začala chodit po městě a po známých rozhlašovat, že se k nám nesmí na návštěvu, že jí bráním ve styku s mými dětmi, se kterými tak pomáhala, no a dále, nenechala na mne nit suchou. Problém je v tom, že já jsem sama, proti nim třem. Takže když chci manželovi něco říct, ona tvrdí opak, a jako špatná vypadám já. Přitom manžel viděl, jak jsem je obskakovala, jak jsem se starala. No ale asi to vnímá jinak, chlap. Má někdo podobnou zkušenost, jak postupovat dále?
@jarmarca Nechci odejít, nechci vyklízet bojiště. Ona má malinký hnusný zaplivaný byt s debilem, který na ni sere. Když přede mnou machrovala, jak má odvoz, tak jí ten její řekl, a´t ji doveze brácha nebo ať dojde sama. Já mám více, a nechci jí to přenechat jen tak. Některé rady holek jsou dost dobré.
@lea875 promiň zdálo se mi že vůbec neodpovidas 🤔ale doufám že se tvůj problém s svagrovou brzy vyřeší
@slunickonanebi Nemám ji v baráku každý den, to by asi nešlo. Ukáže se někdy přes týden, někdy přes víkend. Tak zhruba 2,3,4x měsíčně, pokud je hezké počasí. V zimě bývá spíš zalezlá doma. No a pracovat musím, protože práci pustit nechci, ale dělám tak 2-4 h denně, což lze, zatím, tak se snažím. Nechodím na kafe, nechodím po obchodech, nechodím do kina. Mám jinou náplň dne. Každý jsme nějaký.
V minulosti s ní takový problém nebyl. To bych ji nepustila do domu, když mám děti. Nějakou dobu jsme se nestýkali, nestarala se o nemocnou matku. Měla malé děti, prý neměla čas. No nebudu do toho rýpat. Ona dokáže tak mile vše omluvit a vysvětlit, že by jí člověk i uvěřil.
S tím WC – seděly jsme u stolu v pokoji, neteře na mobilu, ona se dívala z okna. Já jsem se zvedla, že jdu na wc, ony hned za mnou. Řekla jsem, jdu na wc, nepředpokládala jsem, že mě nenechají. Počítala jsem, že si sednout zpět na prdel. Ne, musely se mnou. Byl to takový moment překvapení, kdy jsem si myslela, že si ze mě dělá srandu. A pak se ty srandy začaly opakovat. Jestli mě hlídá? Spíš mě chtěla nasrat, vytočit, ponížit. A byly tři, takže kdybych řvala, musela bych řvát po všech, vedle moje malé děti. Chci situaci řešit klidně. S nimi to nepůjde. Takže dnes bych jednala jinak. Tehdy jsem to neudělala, byla to chyba, stejně jako ostatní. Ale minulost se nedá změnit.
Že se tomu těžko věří? To je možné. Těžko by se tohle vymyslelo. Ale díky
@malenka3 Tak sezení s oběma jsem plánovala, manžel ucukl, asi nechce, abychom se mu u stolu doštěkaly do krve. Teď už bych jí řekla cokoliv, slušné by to nebylo. Odejít z domu nechci, nechci jí udělat radost. Sama mi totiž řekla, ať jdu, a děcka vezmu sebou. Takže tudy cesta nevede, Trochu jí to znepříjemním. Každopádně už nepočítám s tím, že ji pustím za plot. Kdyby se náhodou ocitla v domě, asi zvážím volat policii. S šíleným řevem.
@hanka_12345 plně s tebou souhlasím. Neuteču.díky
Hele, celé jsem to přečetla a působí to opravdu tak, že to silně zavání šikanou. Asi to je kombinace obou povah, Ty nekonfliktní a ona vycítila slabost a už se vezeš. A bude se to stupňovat, takže za sebe radím, promysli si, co požaduješ, na tom trvej. Vůbec se s ní nemaž, ona není Tvoje rodina, u Tebe doma budou platit Tvoje pravidla. Takhle to řekni i manželovi, ať se laskavě o svou sestru postará sám a vezme si dovolenou, že Ty se o ni starat nebudeš. I za cenu toho, že ráno vyprovodíš manžela a čůze zavřeš před nosem a zamkneš. Ať si čumí venku, Tys ji nezvala. Možná máš jen nekonfliktní povahu, ale tady je nutné se přestat s lidmi mazat a s prominutím se všema zúčastněnýma drsně vyj.bat. Bez milosti. Seber se a konej.
@knuffel Máš pravdu, já jsem nekonfliktní, kvůli dětem se snažím mít klidnou domácnost a všechny nakrmit a mít klid. Ona je bestie, která si to dopředu připravovala, měla to vychytané do detailů. Že se to stupňuje, jsem si všimla, takže už je potřeba to utnout.
Měla jsem s ní telefonický pohovor, obávala jsem se, že mi flákne s telefonem, ale vydržela aspoň pár minut, a hovor zakončila tím, ať se nebojím, že zase přijde. Odpověděla jsem, že až já ji pozvu, takže ať si odpustí se mi tu zjevovat bez pozvání. No samo že zase žalovala.
Pravidla jsem chtěla stanovovat dříve, ale ona nerespektuje vůbec nic, takže na to fakt platí prostě utnout vztahy, lépe teď, když jsou děcka malé, než za pár let. Díky moc
@ivetka1986 Nebyl čas odpovídat, ale vaše rady jsem si příležitostně pročítala. Jsem ráda, že se našly podnětné příspěvky. měj se
@zdenda17 má druha, který na ni sere, i na holky, je rád, že se jich zbaví a má doma klid. Kde jinde by mohly být celé dny? Druhý hloupý takový není (jen já). navíc on je debil, imbecil. A ona pěkná kráva,takový byl vždy, neměla se s ním pouštět do druhého děcka. když byla poprvé těhotná, po necelém měsíci, nechtěl s ní nic mít. Ale proč my máme řešit jejich problémy? posrala si to sama, a´t si to vyžere.
@lea875 Tak ať klidně žaluje, Tvůj dům, Tvoje pravidla. Hlavně si za tím stůj. A ve výsledku uvidíš, že není nic tak hrozného na tom, že si dupneš a neuhneš už ani o milimetr. Manžela taky postav před hotovou věc a časem můžeš zajít ještě dál a sdělit mu, ať Ti nevypráví, co mu sestra žalovala, že Tě to nezajímá...
Náhodou jsem narazila na tento příspěvek, který jsem musela dočíst az do konce.Tak to je naprosto šílené.Je švagrová psychicky v pořádku?To je něco neskutečného.Pokud je tak závislá na Vašich dětech,tak bych ji stanovila jeden den v týdnu na 2hodiny, když bude doma manžel a odchazela bych. Jak jste si tohle mohla nechat líbit?Hranice se musí nastavit a bylo by mi jedno,co kde vykládá.At si vykládá,at si chodí vyzirat a otravovat jinde.Proste jasně, rázně říct,jak to bude.Manzel musí zafungovat nebo to je na odchod.To je na Chocholouška! Držím palce!
Situaci bych určitě primárně řešila s manželem. Nevidím důvod se s ním hádat, protože on za problém nemůže. Problém způsobuje jeho sestra, ne on. Ale je potřeba, aby ho on vyřešil. Musí vědět, že ho potřebuješ a spoléháš na něj. Dokonfrontace se švagrovou bych nešla ani za nic, jistě by to skončilo ošklivou hádkou a to ty nemáš zapotřebí. Stanov pravidla a trvej na tom, aby tvůj muž zajistil jejich dodržování.
To je fakt divný, ráno už tam je před šestou a večer potřebuje odvézt. Nějak si to celé nedovedu představit.
Nikdy neni pozdě a rozhodně nerezignovat.Ja jsem rázná,ja si tohle nedovedu představit.To zvladnete!
@lea875 Popravdě řečeno - po přečtení zdejších příspěvků... Problém máš primárně ty.
První krok, co bych na tvém místě udělala - objednala se k psychologovi a zapracovala na svém sebevědomí a schopnosti říkat "ne". To je to nejzásadnější, co podniknout k řešení této situace.
I cvokům a agresorům se dají nastavit jasně dané hranice.
@lea875 díky za objasnění... Vypadá to, že si svoje frustrace ,,hojí,, na tobě. V prvním příspěvku jsi působila rezignovaně a dnes vidím, že se dáváš do boje. Ještě jsem chtěla říci, psalas, že tě pomlouvá ... Tento typ lidí tě bude pomlouvat vzdy, ať uděláš cokoliv... takže se zkus na to neohlizet a bojuj za to, aby se tobě žilo doma líp. Držím palce
Chceš to tam přijet vyřídit?!(vtip) 😉Né teď vážně to by mohl někdo zkusit na mě . Já bych s ní zatočila. Ta by jela jak namydlenej blesk.🤔

@sonaxoxo Napíšu, až ji zase pustím do baráku, nebo spíš, až ji nepustím, a co ji k tomu řeknu, jo? Kámoška si možná nechtěla nechat poradit, nebo se na ni všichni sesypali, až ji uřvali a ona raději couvla. Měla kam jít, z čeho žít? Já jsem ráda, že se někdo ozval.