icon

Tatínkova holčička - závislost na dceři

ebra01
19. bře 2015

Ahoj maminky,
včera jsem se bavila na pískovišti s kamarádkou a její problém mi trochu vrtá hlavou. Nějak jsem nevěděla, co jí na to říct, protože nevím, zda je tato situace normální a běžná nebo ne... Jde o to, že mají asi tak 2-letou holčičku a její tatínek nechce ani slyšet, že by jela (byť třeba i s maminkou) na několik dní k prarodičům. S prarodiči prý mají velmi dobrý vztah a asi tak 1-2x za měsíc se o víkendu společně stýkají. Podle tatínka to prý stačí. Nechce být bez své holčičky, protože už takto ji prý málo vidí, když chodí z práce až odpoledne. Prý si ji chce užít, než trochu povyroste a půjde do školy, kdy ji přestanou rodiče zajímat. Přijde vám to normální? Kamarádka říkala, že ji moc mrzí, když se babičce musí vymlouvat, proč ji k nim nepustí, ale manžel je prý zaseknutý a buď s ním není vůbec řeč, nebo se kvůli tomu pohádají. Jinak prý mají celkem pohodové manželství. Tak nevím. Nezdá se vám ta jeho závislost na dceři přehnaná? 😒

Strana
z4
mavanka
19. bře 2015

@ebra01 Já jsem teda příspěvky jen přelétla, ale jsem dost překvapená, co se tu dočítám, to přece není o tom, jestli se tatínek chce starat a že je to normální, samozřejmě, tatínek se má starat, je to v pořádku, je to úžasné, když má s dcerou pevný silný vztah, ale síla vztahu a láska je taky o tom dát svobodu a ne věznit - přece nikdo neříká, že se manželka s dcerou mají odstěhovat k babičce, ale na tom, aby čas od času odjely na několik dnů k prarodičům, přece není nic špatného!! Kdy jindy to zas půjde? teď je maminka na mateřské a i ona si může užít čas s rodiči - až nastoupí do práce, nebude mít čas, už nikdy potom tolik času mít nebude. Dle mého názoru je tatínek sobec, když nechce ani slyšet, hádá se a zakazuje manželce, aby na několik málo dnů jednou za uherák společně s dcerou navštívila rodiče!! Sama jsem tak s dětma za babičkou jezdila občas na týden, když byl manžel v práci, ano, když byl doma sám, chyběli jsme mu, ale viděl, jak jsou děti šťastné u babičky a jak se pak těšíme na něj....

morgan
19. bře 2015

@mavanka naprostý souhlas 🙂

jasekd
19. bře 2015

Prolitla jsem to. Normalni mi to neprijde. Je to moc nekompromisni a majetnicke. Vztahy jsou i o svobode. Pokud to neni azyl u prarodicu kazdy mesic, proc ne? Jednou za cas. Dite ma pravo i na sirsi rodinu, a i my , byt uz v manzelstvi, mame pravo se nadale se svou rodinou stykat. To, ze se nekdo vda nebo ozeni, neznamena, ze musi odstrihnout rodice. Jde prece jednou za cas o par dni. A pak tam treba v tom mesici uz nemusi jet na navstevu vsichni a mohou si uzit dalsi vikendy jen spolu sami. Ja bych se asi z takoveto zavislosti dusila 😝

andrrriiik
19. bře 2015

Já osobně nevidím nic špatného na tom,že kamarádka chce s dítkem na pár dní k rodičům.Mému manželovi to nikdy nevadilo,a popravdě,kdyby mu to vadilo,byla bych naštvaná taky.Vždyť je to jen jednou za čas,a ne pořád.

datela
20. bře 2015

Já si myslím,že se tady řeší nesmysl,protože v dotazu je pohled jenom jedné strany a druhá strana se k tomu nemůže ani vyjádřit.My tady nevidíme,proč to tak ve skutečnosti je.Každé A má i B.Takže tak

julietta111
20. bře 2015

Já taky nějak nechápu rpoč by nemohla kamarádka jet na pár dní ke svým rodičům. Můj muž taky naše děti mijule, ale nezakazuje mi někam s nima odjet. Je hezyký, že chce být se svojí dcerou a má jí rád, ale takové omezování by se mi nelíbilo.

kudrlenkaa
20. bře 2015

Moc se to tady hrotí řekla bych 🙂). Nic ve zlém. Maminka by měla mít svůj rozum, možná najít kompromis a jet jednou za čas spolu, když bez nich tatínek nemůže být. Ale jinak dle mého je to trochu jako omezování.

dvojtytatablogspot
31. bře 2015

Mozna jsem jen prehledl a nektera z vas to jiz take psala, ale tak at si vezme malou a jede na vikend za tchyni. Manzelka urcite vikend pro sebe a pro sve zenske veci uvita, babca uvidi vnucku a tatka bude s dcerou. Idealni reseni pro vsechny. Ja jsem toto s prvnim cpuntem takhle delal a manzelka byla rada, ze na taky chvili oraz. My jsme prvne na noc dali maleho na hlidani v jednom roce. Hrozne zvlastni,kdyz je to poprve, asi jako se vsim. Jinak nyni je malemu dva a pul a jezdi uz v poho na vikendy aby si ho vsichni uzili. Druheho toto vse teprve ceka. Ono to je sice zvlastni dat takhle dite pryc a vzdy je to divny, ale myslim si, ze je take dobre, ze si dite chvili odpocine od rodicu a te rutiny. Preci jen se k nemu babi a deda chovaji jinak nez rodice. I je to svym zpusobem druh socializace.

kachnanek
7. dub 2015

Nečetla jsem všechny příspěvky, tak nevím co kdo psal, ale připadá mi to od tatínka teda dost egoistické a spíš než "závislost na dceři" jako citové vydírání. To až dcera povyroste a bude chtít jet na lyžák nebo školu v přírodě tak ji taky nepustí, protože by to bez ní nevydržel? Pokud žijí s manželkou tak daleko od jejích rodičů, kam se evidentně ona přestěhovala za ním, tak musí prostě počítat s tím, že ona svou rodinu a přátele "doma" neodepíše jenom kvůli tomu, že má teď malé dítě.
Mám to doma podobně, bydlíme 500 km od mých rodičů a partner taky nikdy není nadšen když chci s malým jet k našim na navštěvu, která většinou trvá týden protože na kratší dobu se v podstatě nevyplatí jet. Jenže on, jako asi většina tatínků, ráno odejde do práce a vrací se večer, většinou opravdu až kolem doby kdy malý jde spát. Přes týden se taky samozřejmě schází se svými kamarády a jeho rodiče bydlí v přízemí… A já mám sedět doma jenom proto, aby on, až přijde domů, měl svůj servis a nás se synem doma? To mi teda připadá nespravedlivé a nevidím důvod proč, by se bez nás týden neobešel. Nehledě na to, že po týdnů stráveném u rodičů se člověk velice rád vrací domů do svého klidu… 😉

Strana
z4