Tatínkova holčička - závislost na dceři
Ahoj maminky,
včera jsem se bavila na pískovišti s kamarádkou a její problém mi trochu vrtá hlavou. Nějak jsem nevěděla, co jí na to říct, protože nevím, zda je tato situace normální a běžná nebo ne... Jde o to, že mají asi tak 2-letou holčičku a její tatínek nechce ani slyšet, že by jela (byť třeba i s maminkou) na několik dní k prarodičům. S prarodiči prý mají velmi dobrý vztah a asi tak 1-2x za měsíc se o víkendu společně stýkají. Podle tatínka to prý stačí. Nechce být bez své holčičky, protože už takto ji prý málo vidí, když chodí z práce až odpoledne. Prý si ji chce užít, než trochu povyroste a půjde do školy, kdy ji přestanou rodiče zajímat. Přijde vám to normální? Kamarádka říkala, že ji moc mrzí, když se babičce musí vymlouvat, proč ji k nim nepustí, ale manžel je prý zaseknutý a buď s ním není vůbec řeč, nebo se kvůli tomu pohádají. Jinak prý mají celkem pohodové manželství. Tak nevím. Nezdá se vám ta jeho závislost na dceři přehnaná? 😒
Prolitla jsem to. Normalni mi to neprijde. Je to moc nekompromisni a majetnicke. Vztahy jsou i o svobode. Pokud to neni azyl u prarodicu kazdy mesic, proc ne? Jednou za cas. Dite ma pravo i na sirsi rodinu, a i my , byt uz v manzelstvi, mame pravo se nadale se svou rodinou stykat. To, ze se nekdo vda nebo ozeni, neznamena, ze musi odstrihnout rodice. Jde prece jednou za cas o par dni. A pak tam treba v tom mesici uz nemusi jet na navstevu vsichni a mohou si uzit dalsi vikendy jen spolu sami. Ja bych se asi z takoveto zavislosti dusila 😝
Já osobně nevidím nic špatného na tom,že kamarádka chce s dítkem na pár dní k rodičům.Mému manželovi to nikdy nevadilo,a popravdě,kdyby mu to vadilo,byla bych naštvaná taky.Vždyť je to jen jednou za čas,a ne pořád.
Já si myslím,že se tady řeší nesmysl,protože v dotazu je pohled jenom jedné strany a druhá strana se k tomu nemůže ani vyjádřit.My tady nevidíme,proč to tak ve skutečnosti je.Každé A má i B.Takže tak
Já taky nějak nechápu rpoč by nemohla kamarádka jet na pár dní ke svým rodičům. Můj muž taky naše děti mijule, ale nezakazuje mi někam s nima odjet. Je hezyký, že chce být se svojí dcerou a má jí rád, ale takové omezování by se mi nelíbilo.
Moc se to tady hrotí řekla bych 🙂). Nic ve zlém. Maminka by měla mít svůj rozum, možná najít kompromis a jet jednou za čas spolu, když bez nich tatínek nemůže být. Ale jinak dle mého je to trochu jako omezování.
Mozna jsem jen prehledl a nektera z vas to jiz take psala, ale tak at si vezme malou a jede na vikend za tchyni. Manzelka urcite vikend pro sebe a pro sve zenske veci uvita, babca uvidi vnucku a tatka bude s dcerou. Idealni reseni pro vsechny. Ja jsem toto s prvnim cpuntem takhle delal a manzelka byla rada, ze na taky chvili oraz. My jsme prvne na noc dali maleho na hlidani v jednom roce. Hrozne zvlastni,kdyz je to poprve, asi jako se vsim. Jinak nyni je malemu dva a pul a jezdi uz v poho na vikendy aby si ho vsichni uzili. Druheho toto vse teprve ceka. Ono to je sice zvlastni dat takhle dite pryc a vzdy je to divny, ale myslim si, ze je take dobre, ze si dite chvili odpocine od rodicu a te rutiny. Preci jen se k nemu babi a deda chovaji jinak nez rodice. I je to svym zpusobem druh socializace.
Nečetla jsem všechny příspěvky, tak nevím co kdo psal, ale připadá mi to od tatínka teda dost egoistické a spíš než "závislost na dceři" jako citové vydírání. To až dcera povyroste a bude chtít jet na lyžák nebo školu v přírodě tak ji taky nepustí, protože by to bez ní nevydržel? Pokud žijí s manželkou tak daleko od jejích rodičů, kam se evidentně ona přestěhovala za ním, tak musí prostě počítat s tím, že ona svou rodinu a přátele "doma" neodepíše jenom kvůli tomu, že má teď malé dítě.
Mám to doma podobně, bydlíme 500 km od mých rodičů a partner taky nikdy není nadšen když chci s malým jet k našim na navštěvu, která většinou trvá týden protože na kratší dobu se v podstatě nevyplatí jet. Jenže on, jako asi většina tatínků, ráno odejde do práce a vrací se večer, většinou opravdu až kolem doby kdy malý jde spát. Přes týden se taky samozřejmě schází se svými kamarády a jeho rodiče bydlí v přízemí… A já mám sedět doma jenom proto, aby on, až přijde domů, měl svůj servis a nás se synem doma? To mi teda připadá nespravedlivé a nevidím důvod proč, by se bez nás týden neobešel. Nehledě na to, že po týdnů stráveném u rodičů se člověk velice rád vrací domů do svého klidu… 😉

@ebra01 Já jsem teda příspěvky jen přelétla, ale jsem dost překvapená, co se tu dočítám, to přece není o tom, jestli se tatínek chce starat a že je to normální, samozřejmě, tatínek se má starat, je to v pořádku, je to úžasné, když má s dcerou pevný silný vztah, ale síla vztahu a láska je taky o tom dát svobodu a ne věznit - přece nikdo neříká, že se manželka s dcerou mají odstěhovat k babičce, ale na tom, aby čas od času odjely na několik dnů k prarodičům, přece není nic špatného!! Kdy jindy to zas půjde? teď je maminka na mateřské a i ona si může užít čas s rodiči - až nastoupí do práce, nebude mít čas, už nikdy potom tolik času mít nebude. Dle mého názoru je tatínek sobec, když nechce ani slyšet, hádá se a zakazuje manželce, aby na několik málo dnů jednou za uherák společně s dcerou navštívila rodiče!! Sama jsem tak s dětma za babičkou jezdila občas na týden, když byl manžel v práci, ano, když byl doma sám, chyběli jsme mu, ale viděl, jak jsou děti šťastné u babičky a jak se pak těšíme na něj....