icon

Tchyně. Jak vychází s tou svou? Co si o tom myslíte?

pajuska578
7. říj 2020

Ahoj chtěla jsem se zeptat jak vycházite se svou tchyní?
Já s ní vycházela vždy dobře až do té doby co se mi narodil syn. Malému byl nedávno rok.
Tchyně bydlí 6 km od nás a jezdí k nám minimálně 3-4 krát do týdne a ještě mi do všeho kecá co mám dát malému k jídlu, jak ho mám obléct atd.. Ano chápu je to její první vnouče ale občas mi přijde že si na něj dělá až moc velké nároky. Požádala jsem přítele aby ji něco řekl ze tohle prostě nejde ale nezabralo tak jsem ji to zkusila říct sama ale naštvala se, potom asi týden nepřijel ale teď je to zas na novo.ja už nevím jak ji to mám vysvětlit Co si o tom myslíte? Přijde vám normálni aby k vám tchyně jezdila tak často mě Teda ne. Za každou odpověď budu ráda 😊

Strana
z2
rnika
7. říj 2020

@pajuska578 My se s tchýní hrozně pohádali... dělala si strašné nároky ( když jsme měli prvního syna, můj muž to chtěl řešit tak, že jí odstřihneme ... to jsem zas úplně nechtěla já a hodně dlouho jsem se držela a vše přecházela, když se narodil druhý syn, tak ještě přitvrdila... a nakonec to vygradovalo hádkou, kde ona na mě řvala, že moje děti jsou její a že jsme s mužem malý děti co si udělali dítě a pod (podotknu, že mě v té době bylo 30). Já na ní vyjela, že ze sebe dělá druhou matku a ne babičku a dokud nepochopí, že rodiče jsme my, tak by se jí taky mohlo stát, že děti už neuvidí. Nějakou dobu to hodně skřípalo, pořád zkouší co může, ale s rokama se fakt snaží krotit a já se jí snažím vycházet vstříc.... takže je to lepší. Nicméně to, že chce mít hlavní slovo, to opravdu zkouší furt. A nejraději by k nám jezdili každý víkend nebo by chtěli abychom byli my tam. Jenže manžel jezdí v týdnu domů až pozdě večer a jsme rádi, když můžeme mít o víkendu klid... takže : vídáme se na dětí narozeniny a během roku bych řekla tak jednou za 6 týdnů. Častěji bych to prostě nedala. Teď tam větší kluky vozí manžel už bez nás třeba na víkend.

pajuska578
autor
7. říj 2020

@heligona když je hezky tak samozřejmě jdeme ven ale když je hnusně, prší tak ven nejde a vzhkedem k tomu že nemám řidičak a přítel je v práci tak jsem většinou doma

lucca35
7. říj 2020

Já měla dcery o 2a čtvrt roku od sebe. Když mi tchýně a mamka sdelily,že se budou střídat aby mi pomohly,radikální NE pomohlo. Řekla jsem jediné slovo NE. Kdyby nepochopily,normálně bych šla ven,pryč aby se to NE naučily chápat.

klokanka31
7. říj 2020

@pajuska578 U nás děs a hrůza. Začátky hrozné, pak to vypadalo líp, a co se narodila malá, tak úplná katastrofa. Nebudu to tady na sklo veřejně psát, co všechno vyváděla, jedině soukromou poštou kdyby tě to zajímalo... Ale víš co pomohlo? Koronavirus. Je to blbý, ale mám se na co vymluvit, že se bojím, a už skoro měsíc jsme se neviděli. A ani to nemám v plánu v nejbližší době.

klokanka31
7. říj 2020

@mourovatakocka Jo dnešní babičky mají fakt pocit že naše děti jsou jejich... 🤔

kachna001
7. říj 2020

My s tchýní bydlíme, takže se vidíme každý den 🙈 ale to, co popisuješ ty, to bych nesnesla... Celé odpoledne v háji tolikrát týdně? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Osobně jsem toho názoru, že se svou matkou si má věci řešit její syn, takže ať partner nepolevuje a klidně ji konfrontuje denně, dokud to nepochopí... A když to nezabere, prostě ji vymez hranice, domluvte si, kolikrát týdně se může stavit, kdyby to nebyla schopna tolerovat, neotvírala bych...

pajuska578
autor
7. říj 2020

@kachna001 no problém je že přítel už to řešit nechce.. Mě někdy přijde že on je dokonce rád že ji tu má nebo jinak si to nedokážu vysvětlit proč ji to nechce znovu říct

kachna001
7. říj 2020

@pajuska578 tak je to holt na tobě... Musíš se kousnout a prostě být slušná, ale rázná... Držím palce, někdy je to s tou generací nad náma dost těžký 🤦‍♀️

tinaprofi
7. říj 2020

@pajuska578 Nechce, protože je to jeho matka, at se ti to líbí nebo ne, má jí rád a sere ho, že ho stavíš mezi mlýnský kameny... tak se zachovej dospěle ty a pošli tchýni do pr*ele a netahej do toho další lidi. Tohle zase uplně nenávidím já. Mám nejakej problém s někým? Fajn, vyresim si ho já sama. Nebudu tlačit starýho, tetu, dědu, mámu do toho, aby oni za mě vyřešili to, že se neumím prosadit a vyřešit si to... Fakt jsem na tyhle výmluvy alergik.

klokanka31
7. říj 2020

@pajuska578 Oni se chlapi nechtějí pustit do rozbrojů se svou mámou, sama to znám od svýho chlapa. Když už fakt tchýně přestřelila, tak ji napomenul, ale s úsměvem, aby to vzala spíš jako vtip než vymezení hranic.
Mě tak napadá, proč raději nejdeš z domu pryč? Když tě několikrát doma nenajde, rozmyslí si to.

klokanka31
7. říj 2020

@rnika Teda to máš pevný nervy, po takový hádce by moje dítě už nikdy neviděla.

rnika
7. říj 2020

@klokanka31 No u nás to taky trvalo hodně dlouho.... a teda jak jsem psala, už je to téměř pět let zpět... a vztahy se zlepšují, i když úplně dobrý to asi nikdy nebude. Na druhou stranu vím, že děti teda opravdu zbožňuje, o tom žádná...

pajuska578
autor
7. říj 2020

@tinaprofi pochop že já už jsem to zkoušela, vždy byl týden max 14 dní klid a pka znovu.. Tak jsem požádala přítele ať to zkusí on ji to vysvětlit, nechci aby se s ní hádal a chápu že je to jeho máma ale snad žije se mnou ne se svoji mamou

codal
7. říj 2020

@pajuska578 tak ji jednou za 14 usměrníš a budeš mít klid..třeba se ten interval bude prodlužovat.

klokanka31
7. říj 2020

@codal Já bych teda takovou tchýni už ostře poslala někam. Jako my mladé maminky snad máme právo trávit samy čas se svými mrňousky, třeba trávit čas i s jinými maminkami při vození...
Já to vidím u své sousedky, ta má snad každý den (minimálně obden) u sebe buď svou mámu nebo tchýni, nevím co to je. Jako já bych na tohle neměla nervy.

michaela666
7. říj 2020

@pajuska578 Hlavně bych to dlouho neodkládala, ať to neovlivňuje pohodu doma. Teď se to dá ještě nějak zvládnout, ale až začneš tchýni nesnášet kvůli jejímu chování bude to narušovat celou rodinnou atmosféru.

codal
7. říj 2020

@klokanka31 tak tohle asi cítíme každý jinak. Pro někoho je často jednou týdně, pro někoho i jednou za měsíc je moc. Já mám doma třeba mamku taky poměrně často (někdy se vidíme i třikrát týdně), ale mně to úplně nevadí, jde s holkama ven, já si v klidu uklidím nebo si vezme jednu z nich a já mám čas na tu druhou, tam strašně záleží na vztazích a my máme vztahy fajn i s mamkou i s tchýní. Určitě má rodina právo na soukromí, je potřeba trchýni usměrnit, dát ji hranice, nemá právo takhle zasahovat do výchovy a narušovat rodinný program, obzvlášť ty neohlášené návštěvy jsou přes čáru.

amazonkajanik
7. říj 2020

Já s tchyni bydlím a ze začátku mi místy vadilo,když musela být pomalu u každého koupání,pokud nebyla v práci. Ale jak je už syn odrostlejsi,její zájem tak nějak opadl. Je dobré,když potrebuji,malého pohlida,na společné dovolené ho vozila už od rána venku,pohraje si,když přijde z práce. Takže to chtělo jen čas,než se ho "nabazila "😁

Strana
z2