Tchyně. Jaký na to máte názor?

8. črc 2023

Ahoj,
prosím o nadhled nezaujaté osoby.. Moje tchýně je zvláštní člověk, musím se přiznat, že už na ni mám trochu alergii. Občas zavolá (manželovi) a zeptá se, jak se máme. Jinak je velmi těžké se s ní vídat. Pokud se domluvíme, že se uvidíme, není to nikdy jiste - buď se vymluví na zdravotní problémy nebo moc práce apod. Například teď je to cca 3 měsíce, co jsme se neviděli (bydlime asi 15 km od sebe). Schůzku předtím několikrát zrušila. Máme dvě malé děti, když tam přijedeme,tak babičku tolerují,ale to je asi tak vše, protože ji prakticky neznají. Teď se stalo to,že jsme se domluvili asi 2x, že se uvidíme, pokaždé to zrušila. Dnes volala, že bysme se mohli vidět zítra, že má (milostivě) čas. My máme ale v plánu jít k vodě, má být krásné počasí, vedro. Manžel nechápe, že se mi nechce se s ní vidět, když máme konečně "možnost". Uznává, že je divná a že prostě je to s ní složité,ale je naklonen k tomu se vidět,když má teda cas..Štve mě prostě princip, že musíme prekopávat plány, protože ona má zrovna čas a chuť nás vidět. Jsem divná???

bara88
8. črc 2023

Tak jako abych k vodě nejela vůbec, to by mi vadilo ale stavit se k ní třeba po cestě

barulina
8. črc 2023

Já bych své plány neměnila. Slušně bych se omluvila a nabídla jiný termín. Její boj, že to zas změní.

emillyhk
8. črc 2023

Plány bych neměnila, tchýně ti návštěvu nakonec stejně zruší a budeš naštvaná. Jestli se s ní chce vidět manžel, tak fajn, ale třeba až cestou z koupaliště.

laxesis
8. črc 2023

No celý den u ní jistě nebudete, dopol bych se k ní stavila, když to půjde... a pak plynule pokračovala k vodě, ať se mají děti na co těšit🙂 cestou z vody už by byli stejně utahaní a vy taky.. jestli je takova, asi bych to moc neřešila a prostě akceptovala, na převýchovu už je pozdě:D ale své plány bych kvůli ní nerušila, jen bych se přizpůsobila..zas chápu, že chlap je rád, že konečně..

teate
8. črc 2023

Zajela bych tam až po koupání.

marketa1218
8. črc 2023

Plány bych neměnila, také to nedělám, když si na nás někdo vzpomene ,že má zrovna čas. Ale pokud by to trošku šlo, aspoň chvíli bych jí věnovala. Je to přece jenom babička.

werik153
8. črc 2023

Řekla bych ji že jdete k vodě, ať jde s vámi.

astrit1
8. črc 2023

Já nám tchýni ještě horší, když se domluvíme, tak se vidíme, ale jsou to jen všechny narozeniny a Vánoce. Navíc je to hrozná semetrika, zlá závistivá a sobecká. Syn (2roky) prakticky neví, co je to babička, moji rodiče jsou bohužel již po smrti. Plány bych neměnila, jeď k vodě.

pe_tu_ss_ka
8. črc 2023

Neměnila bych plány, ani kvůli tchyni ani kvůli nikomu jinému, pokud by se choval jako vaše tchyně. Svolila bych maximálně zastávce cestou od vody.

fyii
8. črc 2023

taky bych se zastavila cestou zpet na kavu a zdar.. moc bych to neprozivala po tom co pises. Vnoucata stejne asi nejsou to proc vola, mam to s tchyni stejne. Ted kdyz tu nahodu byla (kvuli vyletu nikoliv kvuli vnoucatum), tak klukovi (7) rika, no my se moc nezname😖 a za to muze jako kdo, ze ji jediny vnoucata zajimaji az na poslednim miste.. Uz to davno neresim, jeji boj

astrit1
8. črc 2023

@fyii nemáme stejnou tchýni?🤣

lv
9. črc 2023

Chlapa chápu, je to jeho máma, tak se s ní asi vidět chce, takže pokud je to poprvé, co byste museli něco přesunout, jela bych tam.

fyii
9. črc 2023

@astrit1 joo je to fakt prikladny exemplar tezkyho samorostu a sobce, ale jak rikam chce byt sama bude sama uz to fakt neresim...deti "adoptovaly" za babicky nase dve rodinne zname, ktere by jim snesly modre z nebe.. coz je zase spatne 🙂 dedy nemame zadneho, muj tata davno zemrel, maji jen moji mamu ktera je pekne rozmazluje🙂 hrozne me to mrzelo, kdyz byl kluk maly, ze vytouzene vnouce ji staci na fotce, ale kdyz zajem neni tak neni no..

j.a.n.i
9. črc 2023

No, myslim ze ani navsteva tchyně bydlici 15 km daleko, ani jit k vodě, neni aktivita na cely den, takže tak trochu s tim menenim planu prehanis, reálně neni az takovy problém tam tu pul az hodinovou navstevu vmacknout.

dandaa
9. črc 2023

Stavte se cestou k vodě na chvíli a pak si užijte den . Moje tchýně je taky úplně mimo . My jsme už radši kontakt utnuli . Poslední kapka byla, že měl syn (jeji vnuk)narozeniny ,ona jak ji není dobře a místo na oslavu se jela opalovat k vodě a ještě si dávala fotky na Facebook. Ono to nebylo poprvé a taky se ozvala jen když nic jiného neměla.

veronicka89
Autor odpověď smazal
Zobraz
veronicka89
9. črc 2023

Plany bych nemenila az se mi go tsky bude hodit prijdu...

Jinak stari lidi to tak maji jednou je picha v kolebe ,jindy cekahi na postacku ,jindy se jim nechce oblikat..

Co si myslim ze ji nebude jen 50+ ale asi k te 70...ze ?
To bych brala s rezervou ...

Clovek nevi jsky prozil zivot nebo co se jim honi hlavou...

jannym
9. črc 2023

Ja bych rekla ze uz mame naplanovany vylet a nabidka bych ze muze s nami, nebo ze se stavime cestou zpet…

martinka0209
9. črc 2023

Plány bych neměnila,nabídla bych ji jestli chce jet s námi nebo ,že se k ní stavíte až pojedete zpět, nejlepší je u vody být už od rána

galatea_a
9. črc 2023

Jak to nakonec dopadlo? 🙂

levandule_k
9. črc 2023

Mě by tohle chování také štvalo... nějak bych to řešila s manželem, že sice chápu, že je to jeho mamka, ale nějak nedávám tenhle podivný vztah a že se mi nechce překopávat plány, když si zrovna ona vzpomene...no možná bych se tam pro klid stavila na půl hodiny před koupákem, aby to bylo vlka se nažral a koza zůstala celá a měla to za sebou.

Já bych teda asi přestala iniciovat nějaké schůzky, prostě když chce, ať projeví aktivitu, nebo to domluví manžel.

ai30
9. črc 2023

@j.a.n.i Mam na to uplne stejny nazor, vzdyt to musi byt max 10min cesty, to mi teda prijde jako velike drama uvarene z vody. Stavit se po ceste tam nebo po ceste zpet a zivot muze jit dal...

levandule_k
9. črc 2023

@ai30 Když máš tchyně plné zuby, tak tě pak štve už jen svou existencí...objektivita a nadhled jdou do háje...

ai30
9. črc 2023

@levandule_k No jasne, to z toho dotazu cisi. Ale uplne tu alergii nechapu, podle dotazu je problem, ze se vubec nevidaji. Nejsem si jista, jestli kdyby se vidali, tak by to bylo vse zalite sluncem, kdyz i nepritomnost tchyne dokaze tazatelku takhle rozcilit...

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
9. črc 2023

Děkuji všem za názory. Možná jsem už trochu ovlivněna tou svou averzí, takže jsme nakonec ke tchýni jeli. Je rozvedená, žije sama, vlastně je mi ji i trochu lito. Už je jí také dost let, celý život pracovala jako učitelka,tak má asi dětí už dost no..Dcera i syn si zaslouží babičku vídat a moje ego musí jít občas stranou.

michaela666
10. črc 2023

Já bych měla asi problém s tím, že řeknu přijede babička/ půjdeme s babičkou někam, ona to pak zrušila a já musela vysvětlovat dětem, že nepřijde. Udělat to víckrát, tak bych manželovi asi řekla, že to mrzí hlavně děti a babičku bude do budoucna, protože nebudou mít žádný vztah.
Plány bych taky neměnila. Jako kompromis bych se tam přizastavila po cestě, ale nehrotila bych to.