Tchyně manipulátor - štve syna proti mně

sara27866
29. črc 2021

Dobrý den,

doslova mi už došla trpělivost, tak jsem se rozhodla, že se zeptám tady a budu ráda za jakékoli odpovědi.

S přítelem jsme spolu 2 roky. Bydlíme spolu a všechno bylo fajn. Věděla jsem, že mě přítelova rodina nevzala mezi sebe, ale moc mi to nevadilo, protože to nedávali nějak najevo a respektovali jsme se. Tohle všechno trvalo až do doby, kdy jsme se bohužel z pracovních důvodů museli od sebe s přítelem odstěhovat, a na chvíli jsme šli bydlet každý ke své rodině. Je nám 20 a 22, takže jsme hned nesehnal nové bydlení, ale dohodli jsme se na tom, že budeme shánět a až se najde takové, které si budeme moci dovolit a bude poblíž naší práce, tak se hned k sobě zase přestěhujeme. Když se přítel vrátil ke své rodině, tak nastala velká změna. Během asi dvou týdnů se začal chovat úplně jinak. Začal být na mě jiný, a pochyboval, zda chce se mnou být. Byla jsem z toho samozřejmě strašně nešťastná, protože tehdy ještě před týdnem byl jiný.. Nechala jsem ho být a říkala si, že to snad přestane. Když jsem chtěla za svým přítelem k jeho rodině jet (dříve jsem za ním normálně jezdila, když jsme spolu ještě nebydleli), tak jeho rodina řekla, že maximálně na jeden den,abych tam jezdila. To tedy neřekli mne, ale příteli. u.

elvira
29. črc 2021

@sara27866 asi nepůjdu s proudem, ale lepší, když to krachne teď, než třeba s dvěma dětma. Jestli se tě nedokáže přítel zastat teď, nebude to umět ani v budoucnu. Jestli si nechá něco nabulikovat během krátké chvíle, bude se tak dít i v budoucnu... Po svých zkušenostech bych ze vztahu, kde mě tchani neberou, vycouvala. Jinak tě čeká doživotní obhajování se, vymezování...

klokanka31
29. črc 2021

@sara27866 Být tebou tak na něj dupnu jak to tedy je.

koordinatorka_odboje
29. črc 2021

Hele...jako zivotniho partnera chces chlapa, ne maleho kluka, co si necha diktovat. Ted to bude bolet, ale strasne ti to usnadni zivot.

janinasm
29. črc 2021

Promin ,ale na co že se to vlastně ptáš? moc nerozumim dotazu

levandule_k
30. črc 2021

Je blbé, že tě tchánovci neberou.
Já bych chtěla po příteli setkání na neutrálním místě, tam mu řekla, co cítím, že mě prostě jeho rodiče neberou, i když se snažím, ale že to respektuji, každý se nemusí objímat s každým. Ale respekt musí být oboustranný. Dále bych mu řekla, že on si musí uvědomit, co od života vlastně chce. Jestli chce nechat si život řídit maminkou, nebo si hledat vlastní cesty. Dále bych mu řekla, že v životě bych mu nedala žádné ultimátum, jestli já, nebo rodina, ale že on v současné době v podobné situaci je, že si musí ujasnit, jestli chce být s tebou, nebo s maminkou a tatínkem, že mě nestačí vztah, kdy si napíšeme tři smsky přes den a o víkendu za tebou můžu milostivě přijet na jeden den.
Řekla bych mu až bude vědět, co chce, ať se ozve.

Asi bych si napsala body, co s ním chci probrat na papír.

Možná bych si promluvila i s tchýní a řekla, že je mi líto, že nesplňuji představy o dokonalé partnerce pro syna, ale že s ní nehodlám soutěžit o synovu přízeň. Pokud jí šlo o náš vztah, že vyhrála, že vidím, že syn ještě není zralý na dospělý vztah a že si vybral svou maminku. Akorát se jí může stát, že ještě v 35 bude bydlet u rodičů v mamahotelu a bude bez partnerky.

Chlap, který si nedokáže obhájit svůj názor před rodiči, je dítě a ne muž. Není zralý pro život. Já bych takové "chlapa" kopla do pozadí, protože by mi vadilo, že jeho životní rozhodnutí musí být schválena matkou. Je to nesmírně otravné a je to celoživotní boj.

verunkanatalka
30. črc 2021

@levandule_k lepší bych to nenapsala👏

zelenaesmolda
30. črc 2021

@sara27866
Podle me je lepsi se na takoveho chlapa vybodnout.Co mas z pritele,ktery po tydnu u maminky otoci?Vzdyt se na nej nemuzes absolutne spolehnout a jak vidis tak je strasne snadno ovlivnitelny.Co by se stalo kdybyste meli deti a znelibila by ses treba kamaradovi?Opusti te i s detma protoze nekdo rekl?

levandule_k
30. črc 2021

@verunkanatlka Díky. Blbý je, že uživatelka asi čeká, že dostane radu, jak ten vztah zachránit. Ale nemyslím, že existuje cesta, jak docílit toho, aby se on začal chovat dospěle.

Já nevím, jaká uživatelka je, jaká je jeho rodina, jaké má pravidla a normy. Mohlo se stát, že nevědomky si to na začátku něčím pokaňkala a už se to s ní veze.

verunkanatalka
30. črc 2021

@levandule_k ano zase máš pravdu…Člověk nemůže dárek plnohodnotnou radu, když nezná veškeré okolnosti a hlavně také neslyšel jak se na problém dívá druhá strana…