Tchyně se těší na vnučku až moc. Někdo nápad, jak ji odpálkovat?

xmisas
11. zář 2021

Ahoj, nema někdo nápad jak odpalovat tchýni? Čekáme mimi, jsem v 5. měsíci. Tchýně nejdřív skoro ani neměla radost a teď je jak vyšinutá.. pořád mi chmata na břicho, má vlezlé otázky, dělá z nás debili.. plánuje jak bude malou hned od malá hlídat atd atd.. několikrát ji bylo řečeno, ať mi na břicho nesahá, že se mi to nelíbí, několikrát sem ji přes ruce placla.. stejně si nedá říct a ještě plánuje jak mě bude ohnatavat až se tam bude malá mrskat.. pořád ty stejný otázky a blbý řeči.. vždy ji odpalkujeme a ona zase začne za chvíli znova . Už fakt nevím co.. a pěkně mě sere..

mishulka92
11. zář 2021

@xmisas tady asi pomůže jen omezit na nějakou dobu návštěvy na minimum🤷‍♀️

lenatko91
11. zář 2021

Rozumím ti a mrzí mě, že je tvoje tchyně taková. Když je to tak jak říkáš, omezila bych kontakt. Důležité je, abys byla v klidu. Tchyně má prostě smůlu, když se neumí chovat a respektovat tvoje ne.

xmisas
autor
11. zář 2021

@lenatko91 to už sem si taky říkala, i přítelovi sem říkala že se mi nechce jezdit. Ale zase na druhou stranu, myslím si že pak že mě udělá hysterku a bude to ještě horší..

xmisas
autor
11. zář 2021

Navíc tam nejezdime nijak často si myslím a vždy jen na chvilku.. ale jen si pak vzpomenu na její výraz, kterým na nás čumí a jsem nastvana..
A přítel už to začíná vzdávat, prej stejně nepomáhá ji nějak odpovídat, odhánět ji tak to nemá cenu..

sylvka
11. zář 2021

@xmisas Buď ráda,že se těší 😀 o tom břiše jo to řekni stručně a jasně .

xmisas
autor
11. zář 2021

Dneska zase hrozně řešila, jako pokaždé jestli už cítím jak se hýbe.. zatajila jsme že už jo.. ohmatávala by mě zas.. hned googlila a že prej to není normální že bude líná.. a že prej od nějakého týdně to jde cítit i na břiše.. tak právě začla plánovat jak mě bude ohnatavat.. říkala sem ji že to teda ne, že na ni sahat nebude.. prej proč sak o tom neví a neublíží jí to.. asi třikrát sem jí řekla že ne, že já nechci aby mě ohmatávala a ať si sáhne na svoje břicho.. stejně jela svou.. a že prej nebude sahat na mě ale na vnučku . Tak sem ji řekla, že jestli bude stát na moje břicho, tak stejně na vnučku sahat nebude a ať si počká až se narodí.. a pak že si stejně ještě chvíli počká, až ji pozveme na návštěvu.. no koukala jak blbec a pak se zeptala jestli je v břiše pořád jen jedno dítě.. říkám, no nevím.. je možný ze se tam množení jak myši.. fakt jak pitomá je..

xmisas
autor
11. zář 2021

@sylvka NJ těší.. ale už nakupuje kočárek, aby ji měla v čem vozit až ji budou oni hlídat.. přitom nemáme v plánu dávat ji hlídat malé miminko.. prej že u nich bude i spát... Když sem se jí ptala jestli ji taky začne laktace, aby ji měla jak nakrmit tak se hrozně smála a začla řešit že já kojit stejně nebudu... Proč bych neměla kojit nevím..

xmisas
autor
11. zář 2021

A hrozně se bojím co bude až se malé narodí.. v práci je jedna teď babička a je stejně prdla jak moje tchýně.. jenom ji vidím a hned si říkám, že teda nevím jak budu tchýni pořád posílat do pr..

zuzroko
11. zář 2021

@xmisas ono ve finále tyhle jsou nejhorší. Až se to narodí, tak třeba bude mít stále jen řeči a skutek utek 😂 zažila jsem.

mourovatakocka
11. zář 2021

@xmisas Doufej, že jí to přejde, jinak bude po porodu peklo. Vážně si promluv s přítelem, ať se za tebe postaví. Pokud to tchýně nebere od tebe, mohla by to vzít od syna. Nicméně pokud teď dělá něco, co si ty nepřeješ, je to tvoje břicho, tohle já nepochopím, ignoruje tvoje přání, tak buď omezit styk na minimum nebo velmi rázně vymezit mantinely budoucích vztahů a na to potřebuješ přítele na své straně.

xmisas
autor
11. zář 2021

@mourovatakocka no s přítelem to řešíme.. on už ji taky všechno řekl.. ale taky bez výsledku... Prostě už došli nápady jak jí to říct.. zkoušeli jsme to normálně, ve sranda, vážně a nic.. ale zase moje rodiče bydlí od nás hrozně daleko a nechceme se s rodiči přítele rozhádat.. ale když si zase vzpomenu, že ji dělá problém něco udělat, kousek jit pesky tak to teda nevypadá že bych potom fakt chtěla nějak hlídat.. ale na návštěvu autem, to si dojede určitě jak bude chtít..

xmisas
autor
11. zář 2021

Prostě mě irituje už jen její přístup že je to i její miminko.. není.. je to moje a přítelovi miminko.. ani tohle doteď nepochopila.. a to jsme jí řekli důrazně už několikrát..

klokanka31
11. zář 2021

@xmisas Ukončit stýkání. Babkám hrabe a nic jiného nepomůže.

emillyhk
11. zář 2021

@xmisas Někteří lidé opravdu neznají/nerespektují hranice 🤦‍♀️ Jako moje tchýně byla opak, ta mi jednou na návštěvě řekla, ať si to břicho nehladím, že malý nemůže dýchat 🙈😂 Přijdeš mi (snad se neurazíš) docela dobře od rány, možná i trochu držkatá, že nemáš problém se s tchýní pohádat. Takže až se ti bude zase sápat po břiše, tak ji normálně sáhni na to její. Když se bude ptát, co to jako děláš, tak odpověz, že ona nerespektuje tvůj osobní prostor a intimní zónu, tak proč ne naopak 😉 A omezit kontakt na minimum. Je to babička, má právo se radovat z vnoučete, ale v první řadě musí respektovat vás jako rodiče.

xmisas
autor
11. zář 2021

@emillyhk no dělat to moje máma, řeknu ji to jednou dvakrát a pak OPRAVDU DŮRAZNĚ.. ale přece jen je tohle tchýně a otevřít si na ni hubu zatím úplně nechci.. ale ještě chvíli a za rámeček si to nedá.. když tu čtu vaše rady, asi nic jiného nezbyde..

barmil
11. zář 2021

@xmisas udělej si pořádek hned, jinak se zblaznis. Zažila jsem a je to peklo.

skarol
11. zář 2021

Nám pomohlo se vymezit tím, že jsme se s mužem vzali. Tím jsme všem dali na jeho, že my jsme rodina, že my jsme dospělí a odteď už si vše řešíme sami. Hodně lidí na to zapomíná, ale je to důležitý společenský rituál, díky kterému vás budou lidé brát trošku jinak. A jinak moje zkušenost je taková, že radost babiček časem vyprchá a po porodu to s nimi pravděpodobně nebude tak žhavé 😁. Jinak nezávidím, tohle musí být spolu s těhotenskými hormony peklo.

emillyhk
11. zář 2021

@xmisas Chápu, taky se k tchýni chovám zdvořile, ačkoli si o ní myslím svoje.😉 Ale osobní prostor a intimní doteky (a břicho je pro mě v intimní zóně) by respektovat měla. I za cenu menšího konfliktu. Z tvého popisu mi přijde tchýně splachovací, pochybuji, že vydrží být uražená, takže bych se nebála stát za svým. Sápe se po břiše? Uhnout. Sápe se dál? Děkuju za kafe a na shledanou, odcházíme. Plácnutí přes ruce bych si třeba já nedovolila 😉.

barmil
11. zář 2021

@skarol nám ani to nepomohlo. Tchyne nikdy neprijala, že je u manzela jiná žena důležitá než ona sama. Svatba, narození dítěte, nic.. Pořád si ho uzurpovala a uzurpuje.

xmisas
autor
11. zář 2021

@emillyhk No splachovací je.. to je to správné slovo.. na už si ji dnes dovolila i placnout přes ruce.. přece jen když od nich člověk poodejde, protože mi telefonoval šéf a ona se přiřiti a ohmatava, byt sem se otočila k ní zády, už mi nic jiného nezbylo..

klokanka31
11. zář 2021

@skarol No nevím, u nás to po porodu bylo ještě horší, prostě peklo.

emillyhk
11. zář 2021

@xmisas No tak to by bylo něco na mě - na uchu pracovní hovor a na bříšku nalepenou tchýni 🙈😂 To bych nedala 😉

priefi
11. zář 2021

@xmisas z toho, co jsem pochopila, jak fungují všeobecně tcháni, tak to, co řekne snacha, že se jí nelíbí, jde jedním uchem sem a druhým tam. Jediný efekt má, když jím promluví do duše jejich syn, to už pak má větší efekt. Suma sumárum, pokud chceš, aby došlo ke změně, musí se ozvat přítel.

anetka1701
11. zář 2021

Až ti příště sáhne na břicho, sáhni ji na prsa. Bezesrandy... Mám vlastní zkušenost 😅 mluvit, vysvětlovat, křičet nepomohlo... Udělala jsem tohle a byl klid 😅

vikinkav
11. zář 2021

@anetka1701 genialni :D

lida9
12. zář 2021

ty mas hormony vzbourene a babca se extremne tesi no... podle me normalka... vymezte si kazda sve uzemi, co uz je moc a co neni. ale radost ji neber, evidentne tim zije a tobe to pak taky muze pomoci az si budes chtit odpocinout...

xmisas
autor
12. zář 2021

@anetka1701 no fuj... 😂😂😂😂😂

barulina
12. zář 2021

@lida9 čteš co píše? Ona se snaží, tchyne nereaguje

janina1111
12. zář 2021

@xmisas Znam,moji tchyni najednou siblo,kdyz jsme oznamili tehotenstvi a jeste s dvojcaty....Neustale rady a jak bude hlidat,my k nim jezdit,poridi si 2 postýlky a vubec vsechno....po porodu jezdily co 14 dni postupne za 3 tydny a ted jsou holkam 2,5roku a vidi je za 3-4tydny mezi tim uplne bez jakehokoli kontaktu.A propo nikdy jsme u nich od narozeni holek nebyli(zvraci nam silene v aute a oni bydli 60km od nas)....nehlidala nikdy max 20minut u nas na zahrade....Kdybych si vse nechala libit vypadalo by to uplne jinak,ale ma smulu na snachu no 😆😆🤣.Nedej se!!!Bude to jen horsi!

levandule_k
12. zář 2021

Někteří lidé neznají hranici a je fakt blbé, že na ně ne nefunguje. Ona si tímhle chováním může něco kompenzovat, třeba to, že se nevěnovala dítěti, tak jak chtěla a musela ho dát do jeslí. Se jí zeptej, jak ona prožívala, těhotenství, porod, mateřství. Pak bych ji řekla, že chci, aby fungovala jako babička, dítě hýčkala, ale matka jsem já, tak ať to respektuje.

Ještě bych zkusila usměrnit její energii třeba tím, že ji vezmeš nakupovat dětský oblečení a výbavu. Ona se vyblbne a budeš mít doma aspoň něco, co se ti líbí.