Tchýně si o mně myslí, že jsem budižkničemu a zlatokopka
ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, postěžovat si... zpočátku byl vztah s tchýní ok, pak se začal zhrošovat, ani přesně nevím proč a kdy.
S přítelem jsme spolu přes rok, v říjnu čekáme chtěné a plánované mimi. V době seznámení jsem měla nějaké brigády v brně, pak jsem se odstěhovala k příteli, začali jsme hodně cestovat a brigáda by nebyla ani možná, studuju Vš, budu muset přerušit kvůli mimi, tudíž vlastně ještě nejsem "ničím". Přítel má vlastní rozjetou firmu, vydělává hodně, tudíž práci nepotřebuju, než abych za pár šupů trávila dny za pokladnou, raději jsem doma a starám se o dům, psa, chlapa (tak to přítel chtěl a já souhlasila), rpostě druhý příjem fakt nepotřebujeme. Přítel i finančně občas podpoří svou rodinu, tu něco tomu koupí, tu tomu zaplatí něco, byli jsme na společný drahý dovolený apod., prostě nikdo fakt nestrádá na můj úkor.
Kdykoliv se však vidíme s tchýní, cca 1x týdně, trpím, protože ona očividně ve mě vidí budižkničemu a jen že využívám přítele. Pořád má narážky typu "však ty si stejně doma a nemáš co na práci", "mě takhle manžel nikdy nerozmazloval" nebo schválně nahlas mluví o nějaké paní co je celý život v domácnosti, jaká je to kráva, že nic nedokázala, jen se nechala živit... Já se snažím už tohle ingorovat, usmívat se, nekomentovat, ale v duchu pěním a jsem z toho hrozně smutná.
nikoho se neprosím o lásku, ale spíš o to aby mě nechala být a řešila sama sebe (jsou rozvedený, ona žije sama). má dva syny, já jsem prostě ta špatná, kdežto od bráchy přítelkyně hvězda. moc to nechápu, protože sice ona vydělává (ve fabrice, tudíž zas tak moc ne), ale o toho chlapa se prostě nepostará, neuklidí, neuvaří, nic. Prostě tohle nepochopím, kdyby raději byla ráda že její syn je spokojený, má v domě pořádek, vždy čistý věci, co jíst apod.!! Podle mě je v ní zakořeněný pocit křivdy, nebo její manžel - přítelův otec - se k ní takto nikdy nechoval, finance byly problém doma, ona musela mít i nějaké úklidy apod. já to chápu, je mi to líto, ale když se ona neměla dobře, tak nikdo?? Samozřejmě že chci v životě pracovat, popř. aspon nějaké "závazky" (např. se starat o pronájmy "naší " chalupy apod.), ale prostě přítel má jako prioritu abych se v prvé řadě postarala o děti apod., finanace řešit nemusíme, a já se nikoho o tohle neprosila.
ještě je dost vtipné, jak tchyně vždy zdůraznuje "petříkovo"! to se vždy mále po.eru smíchy, protože to je vždy" no u petříčka na chalupě ..." "no petříček doma má..." "petříček mě odvezl" "petříček mi koupil" - to že žijem společně, jeli jsme pro ni spolu, nebo tak, je samozřejmě plně vedlejší!!!!
přítel se k tomu staví tak že ten problém vnímá, štve ho to, ale ví že s tím nic neudělá, pořád mi říká že to chce čas, že ona si zvykne apod., a at si toho nevšímám, at si řekne svůj názor, ale že já ho poslouchat nemusím, že je to hloupý jak to pořád takhle říká, občas, když je to nesnesitelné, tak jí něco řekne apod. ale ona si stejně pokoj nedá.... ¨
mám na ní fakt už averzi, mnohem raději a mnohem snáz se domluvím s její mamkou, protože ta je prostě normální a do života se nám nemíchá, ona byla ta co mi nabízela pomoc když jsem musela ležet apod, kdepak tchyně 😀 ta neudělá nic co by mi pomohlo, naopak, ještě by mě potopila aby před synem vypadala jako ta "hvězda a superžena", no když se spolu bavíme samy tak je docela ok, ale jakmile je poblíž "petříček" tak mi přijde že hrozně předvádí aby její syn viděl jak ona je ta dokonalá a já ta lemra líná...
chu, co mám dělat? :_D
docela se mi příčí jí dávat dítě na hlídání, nechci aby za mnou přijela do porodky, protože stejně jí nepůjde o mě ale jen a jen o vnouče (pořád od ní slyším jak jsem "měkka", že ona rodila taky bez chlapa, tak proč bych tam petříčka chtěla, že ona ty bolesti zvládla levou zadní, jak ona vždy vše zvládla a já "fnukám" - přitom JÍ NIKDY nefnukám...)
no, to se to tu krapet zvrtlo a to jsem si na začátku říkala, ze je to tu drsný.🙂
@medwidkowa vis kdyby si deti mela tak vis ze deti taky chodi spat
tak uz chapu proc na me pani tak nadavala a byla hnusna kdyz sem napsala ze sme si deti poridila driv nez karieru protoze pak by jit nemusely. pani je mi lito, zlobeny clovek co si myslel ze ma vsechno a vse mit bude a najednou zjisti ze nema nic a tka kope kolem sebe
Tak to je hodně smutný konec diskuze. Nemyslím, že je medwidkowa troll, pamatuju si ji z dalších diskuzí, kde působila příčetně. Znám osobně jednu paní, která se taky po 40 pomátla z toho, že nejspíš nikdy nebude mít děti, a legrační to není ani trochu. Přimlouvám se za to, abyste to přešly bez poznámek a hlavně si ty nadávky neberte osobně. 😔
Na této diskuzi se krásně ukázalo, jak je důležité, aby se člověk nenechal ovlivňovat názorem a "pravdou" druhých.....jen my sami víme , co je pro nás nejlepší a pravda není jen jedna, každý máme svoji a přesvědčovat o ní druhého, kor na netu, je zbytečné vynakládání své drahocenné energie na neúrodné půdě.Každá víte, že děláte to nejlepší, co můžete a kdybyste to dokázaly líp, tak to uděláte líp.Přeji všem maminkám hezké chvíle se svými dětmi a těm, co na miminka teprve čekají, ať se zadaří. A pokud možno vám přeji pohodové diskuze a mnoho pozitivních a obohacujících diskutérek. 🙂
@shine2015 Ale jak se říká - všechno zlé je pro něco dobré....aspoň si tu spousta žen může uvědomit, že není potřeba se, jak na netu, tak i v životě obhajovat a přesvědčovat někoho o tom, co já chci....a negativní slova vypovídají o člověku, který je vyslovil, ne o tom, co děláme my, to s námi nemá nic společného.Myslím, že tato diskuze není špatná, ale že je docela velkým přínosem pro všechny, kdo chtějí slyšet... 🙂
Tak to je masakr.
Presne, budme rady za to co mame. Mozna nam to prijde malo a chceme vic,ale ve skutecnosti je to vlastne hodne moc a vazme si vseho co mame!!
@sonjuletka Doufám, že tě tato diskuze od dalšího působení na Koníku neodradí, tohle je fakt extrem... normálně se stydím za tu paní...
tak já nevím jestli by mě neměli odstřelit 😀 nemám ani VŠ, nejsem ani karieristka. Ale jsem šťastná 🙂 nestačí to ?
@sonjuletka Užij si těhotenství, miminko, a muže, co má peníze. Není na tom nic špatnýho. Závist je zlá věc a ničí charakter i lidský vztahy. Peníze samy o sobě špatný nejsou. 😉 Tak si je užijte ke štěstí 😉
Ja bych sa na svokrine kecy mohla zvysoka.. ty vieš ako to máte a že ona má nudný život a musí rýpať už nie je tvoj problém. Ži najlepšie ako vieš, rozvíjaj svoje schopnosti, zručnosti a rozširuj obzory. Na jej narážky nereaguj. Keď budeš šťastná, nešťastný človek ťa ovplyvní len minimálne. Nenechaj si kaziť náladu..
Tiež som plánovane prerušila školu kvoli dieťaťu, ale na rozdiel od teba sa do nej vrátiť nehodlám. Mám maturitu z gymplu, rok na ekonomike a pol roka na filozofii, asi rok prax v tescu a žily mi to netrhá. Nejaký papier o vzdelaní nie je potrebný - keď budem chcieť, zamestnám sa za dobré peniaze aj neho 😉
tak jsme se zase jednou přiblížili úrovni diskuzí na emiminu...Smutné... Zajímalo by mě, kde se to v lidech bere, myslím ten pocit, že oni jsou hodni hodnotit nebo soudit životy druhých...Chce to zamést si před vlastním prahem. Věřím, že každá (bez ohledu na názory či životní postoje) máme co zametat.... 😉
@kamino ja se za pani nestydim. Kazdy kdo se nejak verejne projevuje tim dava navenek pouze svoji vizitku. Me je pani spis velmi lito. Sla za materialnim mamonem v praci, ktera ji i bavi, v 41 ji doslo, ze by chtela dite, o to prisli, 2 roky snazeni a nyni uz i sama dle jejich slov vi a citi, ze dite jiz dalsi neprijde. Ano, nebyla uplne prijemna v diskusi, v necem bych ji i dala za pravdu. Zvrat vsak prisel po te, co @merunkova pridala vynatek z verejne diskuse viz predchozi stranka. Dle meho pohledu, je to nyni zena, ktera si asi muze poridit hodne veci, jen to nejdulezitejsi zrejme jiz ne a to vlastni dite. Nestastna zena.
Nedá mi to, abych taky nepřipsala pár slov. Souhlasím s gepe, paní je mi také líto. Vnímám to jako příležitost zamyslet se sama nad sebou. Vadí nám, když tu někdo soudí jiné za jeho činy, postoje, odlišné názory, ale stejně tak zde byla souzena medwidowa za své rozhodnutí ohledně kariéry. Známe její příběh? Neznáme a přesto soudíme... Použití části diskuze, byť veřejné, kde se medwidkowa svěřila se svými pocity, mi přišlo nefér a bylo použito s úmyslem zranit. A jí to také očividně velmi zranilo, soudě dle její reakce. Takhle reaguje vyprovokovaný, raněný a zoufalý člověk. Těžko říct, jak bych v takové situaci reagovala sama, tím však nechci hájit vulgarismus.
@molindule me je ji take lito, ale zal nad vlastnim osudem nikoho neopravnuje vyjadrovat se nastesti jiz smazanym zpusobem. Ten vynatek mi neprisel pres caru, nasledoval az pote, kdy pani zacala napadat ostatni uzivatelky, nazyvala je vyzirkami a neschopnymi slepicemi. Muzu pochopit v jakem byla pani rozpolozeni,ale tohle sem vazne nepatri. Chidim do CAR take uz dost dlouho, znam hodne osudu, kdyse nedari, posledne jsem lezela s pani po 26 transferech.. des. Ano, ne kazdemu se mit dite postesti. Ale nikoho to neopravnuje napadat a urazet ostatni.
@kamino nejdriv se za zachovani pani stydis, nyni Ti ji je tez lito. Ano, clovek muze menit nazor.
To ze se tady vseobecne ublizuje je holy fakt, delaji to zde jine a casto, ne pro bolest v srdci, ale pro poteseni nejednou s cilem ublizit.
Souhlasim s @molindule. Nikdo z nas neni opravnen soudit, kohokoliv za cokoliv. Mezi nami, nejen pani, jeste pred nestastnym vynatkem nebyla zrovna "prijemna". Skoro zadna z nas uz nezazije touhu po diteti, kdy vi, ze uz vlastni dite mit nebude ani pomoci CAR.
Zbytecne rozebirat dal, byl zranen clovek - zena, na nejhlubsim miste, ktere snad kazda zena ma. Nikdo z nas nemuze s jistotou rict, jak by se sam zachoval/a. Da se to prirovnat k zranenemu zvireti...
Jedine co si vsechny z te cele diskuse muzou vzit je zamysleni a ponauceni.
@gepe stud a litost jde ruku v ruce. Jak jsem psala zakladatelce, studim se za pani, protoze zakladatelka urcite nepocitala s tim, ze se tato diskuze takto zvrhne. A je mi lito pani, ze je tak zoufala, ze svou zlobu a bolest ventiluje napadanim a urazenim vsech okolo. Je to opravdu chudak.
Diskuzi jsem včera také sledovala. Paní byla hodně sebevědomá a ostrá ve svých vyjádřeních jak k zakladatelce diskuze tak k ostatním. Když jsem si to četla, tak jsem si říkala, že se přišla pohádat. Už od začátku se snažila vyprovokovat některé holky a podařilo se jí to. Nemá cenu řešit, co kdo měl napsat a co neměl. Málo kdo pozná z diskuze, že je někdo na tom psychicky špatně, že nemůže mít děti a trápí ho to.... Bohužel tím, že se zapojila do diskuze, snažila se to vyhrotit a téma se týká i něčeho, co ona nezažije, tak pak už to bylo otázkou času, co ji rozhodí. Nečekala jsem, že to dopadně až tak, hlavně když se stavěla do role, že to má v hlavě srovnaný a je se svým životem naprosto spokojená. Tyto a podobné věty tu čtu od začátku diskuze. Skoro každý se tu ohání, jak je se svým životem spokojený, neměnil by a má to všechno v hlavně srovnaný.
@gepe No, mám kamarádku, která už děti taktéž nikdy mít nebude, taky honila kariéru a vzpomněla si pozdě, nepovedlo se jí ani IVF. Ale k takové debatě by se teda nesnížila, i když moc dobře vím, že tím, že nebude mít děti, dost trpí.
@kamino diky 😅 i s kratsim vyletem jsme stihli 🙂
@somalicats verim.
Holky, me samotne se to nelibilo, tou reakci jsmem byla zaskocena, avsakcuz jsem se naucila takove jednani prechazet. Osobne po zivotnich zkusenoste absolutne nemam rada vulgarity, vcetne takoveho chovani. Psala jsem, ze ji neobhajuji, natoz doufam, ze jste to nevzaly tak, ze se ji zastavam 🙂 jen, ze mam urcite pochopeni proto, ze je zahorkla a zla, coz uz jsem psala. Podle me by clovek s takovym "problemem", nemel chodit na materska fora, ale radsi k psychologovi. I kdyz to by si nejdriv sama mela uvedomit, ze neni psychicky ok. Ramena hazi kde kdo, realita nejednou byva jina, coz tohle byl uplne ucebnicovy priklad 🙂 nemluve o tom, ze si v podstate svym pristupem a jednanim v diskusi nabehla sama.
@gepe Souhlasím, ten psycholog by v takovém případě mohl pomoct. Ta moje kámoška si našla psychologa hned, právě proto, že začala sama vnímat, že někdy reaguje až přehnaně, když se dostala do konfrontace s někým s dětmi. Procházela jsem tím obdobím s ní, protože jsem byla v jejím okolí jediná, kdo jí nedával nevyžádané rady typu "nemysli na to" a "pořiď si psa", a umím si představit, jak jí tenkrát muselo být (a stále musí). Ale je fakt, že ona na žádná mateřská fóra nechodí, takže do takové situace by se tak jako tak nedostala...
Ač je mi pani lito, tak si myslím, že by mela urgentne vyhledat odbornou pomoc. Tady se prišla vyradit slovne, jenze čo kdyz ji prdne v bedne jeste vic a pokusi se vztek vybit na nejake tehotné žene, nedejboze decku 😨
@kamino
@gepe
@somalicats
@molindule
Holky, nedá mi to se paní medvídkové nezastat. Je pravda, že psala fakt šíleně.... To neomlouvám. Ale na druhou stranu, myslím, že se nehnala za mamonem kariéry a peněz. Myslím, že kariérou vyplňovala čas po dobu snažení. V jedné diskusi píše, že se snažila roky a roky, podstoupila všelijakou léčbu... Pak po letech marného snažení nečekaně spontánně otěhotněla ve čtyřiceti a o vymodlené miminko přišla skoro v osmém měsíci.... Teprve potom dva roky doufala, že když se jim to povedlo jednou, tak se ještě podařit může... Myslím, že si nedokážeme vůbec představit co prožívá....Vůbec se nedivím, že se teď tolik upíná ke kariéře a nedivím se ani tomu, že své "přesvědčení a životní prioritu" ještě neumí dostatečně přijmout. Pro její reakci mám pochopení. Taky trvala snad jen tři minuty a pak už se odmlčela. Určitě nemá zapotřebí se hádat dále nebo být sprostá. Prostě jí ujely nervy a já se tomu vůbec nedivím. Já ji držím moc palce, aby se se svým životním údělem vyrovnala, aby se s tím vyrovnala a zvládla být šťastná....

@sonjuletka Hele, jestli to tu zavřou, dej nám někdy vědět, jak to s tebou vypadá 😀