Tchyně si přinesla vlastní večeři na Štědrý večer. Co s tím?
Pěkný večer všem. Je to sice už pár dní stará záležitost ale furt mi to nedá a jdu se podělit o svůj zážitek 😂😂😂
Nejlepší bramborový salát dělá vždy samozřejmě maminka (teda u mě rozhodně jo). Dělá úplně jiný než tchýně. Každý rok když ještě nebyli děti jsme chodili k ní na Vánoce. Poslední 4roky co máme děti dělám salát podle tchýně. Protože manžel ho má rád tak co bych mu nedopřála.
Když jsem před pár lety poprosila tchýni o recept, neb její salát je doslova úplně jiný než ten podle mé mamky. Byla hrozně neochota. Napsala mi stroze jen suroviny a starej se. Trvalo mi celé ty roky to vypilovat k dokonalosti 😂. Samozřejmě mě to nevadilo. Až na to, že jsme si uvědomila , že s ní nemám fakt dobrý vztah. Ona je takový generál, chladná, sama se ani neozve ale pak si stěžuje, že děti vidí málo...komu jinému než svému synu. Přitom jsem jí milionkrát řekla že se může ozvat kdy chce bydlí o 3 domy dál. Chápu že se n chce vnucovat ale to já také ne (píšu jí každý týden).
Ale zpět k salátu 😂😂😂 letos jsem jí pozvala na večeři k nám aby si užila děti a nemusela vařit. poslední ty čtyři roky jsme k ní chodili 25. na oběd. pozvána vždy byla k nám na Vánoce ale nechtěla (hodně ráda hraje Xbox a má ráda svůj klid). No a letos teda došla... A přinesla si svoje jídlo. 🙄🙄🙄Koukala jsem na ní jak puk. A manžel taky. Sranda je že předem se mě ptala co budeme mít dobrého. Říkám polévku, salát podle vaší rodiny a řízky. Když jsem svolala ke stolu, že se bude jíst.... Vytáhla z tašky krabičky že si to jako s dovolením ohřeje. Přinesla si porci stejné polévky co jsem vařila i já. Přinesla si porci salátů a dokonce i řízek. Trochu mi to přijde jako provokativní jednání. Vůbec mi to hlava nebere.
Ráda bych jen podotkla, že nejde o žádnou starou a senilní babičku... Ale o ženskou která vypadá pomalu lépe než já, moderně a stylově oblečenou, která pracuje jako účetní ve velké firmě a vydělává těžké prachy. Na druhou stranu neumí být přátelská, její slovo je poslední atd atd Děti si skoro nepůjčuje. Normálně ani nevaří raději jim dá párek atd... Fakt nevím co si myslet. A nemám chuť se jí ptát 😂
Je to sice takové podivné, ale je to její věc, nestresovala bych se, ty jsi vstřícná. Změnit můžeme jen sami sebe, ne druhé.

@prejeta_zaba Měla jsem to podobně první rok u prvního vnoučete, kdy naši absolutně nejevili zájem, na rozdíl třeba od tchyně. Přitom to bylo první vnouče, tehdy se nevědělo, že budou další, že se sestěhujeme do jednoho baráku. Bylo mi to líto i vůči ní, říkala jsem si, že takhle malé miminko třeba už neuvidí, a že se sama připravuje o jeho pokroky. Ale byla to její volba... Pokud jsi nabídku dala a ona jí nevyužila, vypovídá to nejvíc o ní... Ale je to smutný.