Tchýně. Také Vás štve?

suzanne_capulet
24. říj 2019

ahoj, jde mi jen o to zjistit ze zajimavosti, jestli i Vas stvou Vaše tchýne. Jsem podruhe tehotná a nevim, jestli je to hormonama nebo momentalnou náladou. Mam svoji tchyni rada, je svojska ale pomuze, dá se s ní pokecat, je trochu premotivovana v kupovaní veci pro mé dite ale budiz. lepší jak by nemela zajem. Ale v poslední dobu mne štve, jsem na ni alergická a ani nevim proc. reknete, že se to zlepší :D ja chci s ní vychazet dobre. Jaké jsou vaše vztahy? 🙂

kmarie81
24. říj 2019

spíš nic než moc, ale je cca 200 daleko, takže ten kontakt není až tak častý. Vtipný je, že já se s ní nehádám - to manžel, už odjakživa, ale zhruba do druhýho dne si to stejně přebere jako že on za nic nemůže- to až já ho změnila a očkuju proti ní. Pro mě je důležitý, že s manželem sme vůči ní v pohodě.

jaja01k
24. říj 2019

@suzanne_capulet Já mám s tchýní dobrý vztah. Mám ji 700 km daleko, jezdí k nám každé dva tři měsíce na tři dny, což je tak akorát, aby mi nezačala lézt na nervy 😄

balogis
24. říj 2019

Tchyni nemám, zemřela dva roky předtím,než sme se s přítelem dali dohromady ,ale měla sem v těhotenství takovou averzi na chlapa, nevěděla sem proč,nebyl důvod,přešlo to,asi hormony .

lilian2111
24. říj 2019

Mám, vždy mi lezla na nervy, teď se už nevidame. Dělala naschvaly, zle mezi mnou a manželem tak jsme utnuli vztahy.

veronika8808
24. říj 2019

Já a moje tchýně máme kamarádsky vztah.Nicmene ona na děti není. Nikdy nebyla typ který by se rozplival nad dětma atd.Za mesic rodim.Nejde mi o to,aby někdo něco malé kupoval atd ale doposud cokoliv prinesla,tak to bylo na popud její kolegyně z práce.Sama od sebe by to nekoupila.Na druhou stranu jsem ráda,že se nám do ničeho necpe. Horší je to s muzovou babičkou...To je snad horší než nějaká tchýně 🙈😀😀 Do všeho by kecala a pokaždé když přijde na návštěvu si připadám jak blbka která neví jak a co má dělat s dítětem.Pokazde ma starosti kde se chudák dítě bude batolit když v obýváku máme plovoucí podlahu atd atd. A že to s náma myslí dobře atd.Posledne už jsem to nevydržela a vyjela že nejsem žádna blbka abych nevěděla jak se mám postarat o dítě když už mám 11letou dceru. Naštěstí muz stojí ve všem pri mě a babičku taky zprazil tak snad si příště ty svoje prupovidky nechá pro sebe

amis24
24. říj 2019

Já bych svou tchýni nejradši zabila, až dojdeš do té fáze, dej vědět😀

suzanne_capulet
autor
24. říj 2019

@veronika8808 jo babička od manžela je taky "zjev" :D ta nám dá vždycky zabrat a taky se cítim jako neschopná a vsechno delame spatne. nastesti muž stojí za mnou co se tyče tchýne i babky a vlastne celkove takže za to jsem rada a kdyz je potreba tak jsi to s nimi vyridi.
co se tyče veci pro dite, tak tchýne kupuje toho hodne až nekdy je to moc. vždycky neco vytahne, kdo vi co ma jeste v zaloze. to mne nekdy štve, ze kupuje bez rozmyslu nebo že neco chceme koupit taky my (myslím také ti dulezitejsi veci)

suzanne_capulet
autor
24. říj 2019

@amis24 občas to tak cítim taky 😁

amis24
24. říj 2019

@suzanne_capulet já mám ale příšernou tchýni, mezi námi je normální válka, zatím teda bez zbraní..ale to přijde😀

suzanne_capulet
autor
24. říj 2019

@amis24 až tak jo? :O jak to vypadá? co dela?

marketa11112
24. říj 2019

ja s tchyni vzdy mela dobry vztah. bohužel se to nelíbilo svagrove a zarlila. snažila se mezi nas dlouhou dobu vrazit klin. nakonec se nestykame se svagrovou, s tchyni ano. občas me stve, ale rikam si, ze mnoho jejich rozmaru vznika starim. vidame ji občas, takze to ustavam. navíc je nemocna, tak se snazim byt mila a vstricna.

amazonkajanik
24. říj 2019

My s tchyni vycházíme naprosto báječně. Bydlíme pohromadě,takže když potřebuji a má volno,malého pohlida,abych mohla dojet na větší nákup,nebo k doktorovi a netahala malého sebou pro cestu tam a zpět. Je to její první a vymodleny vnoucek,tak se rozplývá.

dura175
24. říj 2019

S tchýní mám dobrý vztah. Není to hádavá ženská, nemá snahu nám mluvit do života. Samozřejmě občas různě diskutujeme, má třeba odlišné názory na bydlení, ale vždy ve slušnosti. Spíš je ještě na mojí straně, pokud něco řešíme s manželem. Takovou tchýni bych vám všem přála, je fakt skvělá.

papousekpaja
24. říj 2019

Ja svou tchyni jeste ani neznam 😂 je prez 300 km daleko, ze by prijela poznat svou skorosnachu nehrozi, ta pry nejede ani 15 km za druhym synem a telesne postizenym vnukem, poznam ji, pritelovo brachu a dve sestry (plus jejich deti a pritelovo dva syny) az o svatcich 😂 bude to zajimave ze privede na svatky novou zenskou do rodiny a ze jim i rovnou oznami ze bude o jednoho clena rodiny na konci jara vic 😂. Jediny, kdo vi, ze cekame rodinu je jeho bracha a ten se taky zrovna moc s mamou a sestrama nestyka.

nanyh
24. říj 2019

Já svojí tchýni nenávidím 😂 začalo to tím, že se jí člověk ničím nezavděčil, pomlouvá mě a je to falešná baba jaga. Teď moje těhotenství rozdejchává a diví se, že si její syn (36) udělal druhé dítě a nemůže to zkousnout. Prý na to už není, tak pro mě jedině dobře😀

patmouse
Autor odpověď smazal
Zobraz
irena1111
24. říj 2019

@suzanne_capulet já mám s tchýní velmi dobrý vztah, děti k ní od malička jezdí na víkendy a na prázdniny. Bydlíme od sebe 4km takže partner s dětmi tam jezdí každý týden. Já jí dělám nákupy, vozím po doktorech atd. prostě naprosto v pohodě.

malytlustyhroch
24. říj 2019

@suzanne_capulet Ja to mam taky v tehotenstvi (v prvnim i v druhem), mam to teda i na moji matku, a vsechny babicky. Posledne se to uplne srovnalo do pul roku od porodu, tak doufam, ze to tak bude zase. Protoze si pamatuju, ze kdyz nejsem tehotna, jsou to docela fajn zenske 😉 Takze se snazim svoje podrazdeni, co mozna krotit, vyhybat se konfliktu, a cekam az to prejde.

bervidova
24. říj 2019

Celé roky to šlo, viděly jsme vždy 1x ročně 25.12.,častěji mě nezvali. Letos přestal tchán skrývat své pocity vůči mně (negativní) a tak jsem to přehodnotila a nehodlám dělat něco,co mi není příjemné a 25.12. budu v poklidu doma u tv s cukrovím.

avadake
24. říj 2019

Moje je též falešná. Skoro devět let dělala, že její syn neexistuje, za tu dobu přijela jen jednou, ale ani to nebylo za synem, ale že potřebovala kvůli akci od práce přespat. Pak se narodilo vnouče, tak najednou se začali s tchánem hlásit. Jenže to opět bylo stylem, že jezdili jak na hotel s all inclusiv. Nikdy nenabídli žádnou pomoc nebo aspoň iniciativu. V podstatě jsem nikdy neměla pocit, že přijela rodina a vždy jsem byla z lítání okolo nich vyfluslá. Celé ty roky nic a najednou po porodu ťuťuňuňu. Do toho svého syna jen využívají, on je hodný a oni vyčůraní. Taky se to vyprofilovalo v druhém těhu, už jsem nad nima zlomila hůl. Nebudu dělat naschvály či cokoliv, ale přiznala jsem si jak to je doopravdy, budu se stranit a nepřemáhat. Takže jo, mám alergii taky.

evawest
24. říj 2019

Ja mam tchyni nevlastni, dala se s tchanem dohromady o mesic a pul driv nez ja s manzelem. Za rok se brali a ja nejsem na jejich svatebnich fotkach. To trochu chapu, ale mrzi to. Pak nas/me obcas stve, obcas se neumi chovat v restauracich a k manzelovym mladsim sourozencum (20 a 16 let), kteri stale bydli u nich, se chova docela zvlastne. Je proste videt, ze nema vlastni deti. Kdyz jsme jim oznamili, ze jsem tehotna, ona hned: ja jsem to vedela! A pritom kdyz jsme je videli naposledy, ani my jsme to nevedeli... A porad vola a pise manzelovi, me ne. Pripada mi, ze me moc nema rada. 🤔 je to s ni jak na houpacce. Jednou jsme vsichni uplne v pohode a jednou ji nemuzu prijit na jmeno.

suzanne_capulet
autor
24. říj 2019

moje je teda jednou v pohode, jednou je nesnesitelna. provokuje mi muze nekdy a pak se hadaji, on ma na ni taky alergii, ale vetsi. maji nejaké veci mezi sebou z minulosti. nevim jestli to mam taky z toho, že mne štve jak se nekdy k memu muzi chová. scasti asi jo. pak nemuzu jak rika že ona nam nič nenuti, no pravda je jinde 😁 snaží se byt v pohode kamaradska tchýne, no nekdy je mene vic no. ja se opravdu snažím ale fakt mi nekdy jeji chovani a to kupovaní vseho možného leze na nervy...

suzanne_capulet
autor
24. říj 2019

taky nesnasim jak k nim prijedeme nebo oni k nám a jeste nestačím vysvlect malého a už mi ho trhá z rukou. to proste silim. nebo jak ho furt nosí ale drží ho furt blbe a ja jenom koukam na ni aby ji nevypad. kdyz ji to rekneme at dáva pozor tak samozrejme se ji to dotkne, vzdyt ona vychovala deti tak to umi ne?! jo pred skoro 30ti lety.. no des..

mirinda35
24. říj 2019

Ha ha,připomíná mi to me. když jsem byla trhu,tchyni jsem milovala. Po porodu? Nesnasim ji. Malými budou dva roky a averze se stupňuje. Přejí ti,aby jsi to neměla stejně, PAC kvůli tomu je doma dusno

lolam10
24. říj 2019

Ja mam dobrou tchyni.nekdy me trochu stve ale celkove myslim ze jsme obe mohly dopadnout hur😉a kdyz me stve tak se s ni vic bavi manzel a ja jsem vic stranou a resim deti a kdyz je to pak lepsi zase se i ja vic zapojuju.a bydlime blizko sebe a vidame se min.jednou tydne...to chce hlavne klid,vzdycky to bude napinavejsi vztah nez s ostatnimi😉

takyjedna
24. říj 2019

Vztah s tchyni mam dobry, dokazeme spolu vyjit. Nejlepsi kamaradky asi nikdy nebudeme, ale to hlavne proto, ze je mezi nami velka vekova propast. Mohla by byt spis moje babicka.. Vzdycky ve vsem s ni samozrejme nesouhlasím, ale dokazu byt asertivni, myslet si svoje a nehadam se.. A doufam, ze jestli budu mit nekdy syna, ze si privede snachu, se kterou si budeme rozumět.. A ne ze me bude nenavidet uz jenom z principu, protože tchyne😒

lolam10
24. říj 2019

P.s.jediny dve slova v cestine co obsahuji T a CH jsou tchyne a tchor😀

lucitka91
25. říj 2019

Ještě jsem ani neporodila a tchýni máme pomalu za druhé dítě. Neustálá kontrola jestli dělá to co má takže buďte rádi za to co máte. My máme jen starosti, protože neustále vysvětlovat 50-ti leté ženské, že musí chodit do práce, že musí platit účty to je už kolikrát na hlavu. Koupili jsme garsonku aby neskončila na ulici, že si ji postupně splatí a jednou v důchodu nebude mít tak vysoké náklady na bydlení. Pěkně jsme ji nechali zrekonstruovat aspoň kuchyni, že koupelnu si dodělá časem. Ona místo aby si zaplatila dluhy nebo něco tedy investovala do bytu vše utratila za dovolenou a zase má holou dupu.

andrejicek24
26. říj 2019

Já mám skvělou tchyni.. Mám ji 150 km jezdíme tam jednou do měsíce, ale máme super vztah
Je sní sranda, vždycky když přijedeme tak mě obejme a naleje vínko.. Ovšem "svagrove" se to nelíbí.. Takže mě chce rozestvat s přítelem a sní.. A to jsem 29tt takže nic moc..

betka09
26. říj 2019

Štve je slabý výraz. Po všech naschvalech a urazkach jsem to ukončila. S manželem jsme spolu 6 let a jediné období, kdy se to dalo snést bylo těhotenství. Pak se to vše akorát začalo stupňovat. Bohužel od sebe bydlíme asi tak kilometr 🤷‍♀️