Vlastní matka mě přivádí k šílenství
Všechny máme problémy s tchýní....Ale co když ty problémy dělá vlastní máma? Jak takové situace řešit? U nás ty vztahy delší dobu jsou všelijaké, ale když pominu nevhodné chování před narozením mé dcery, tak teď se její chování rapidně zhoršilo. Nechci, aby měla moje dcera stejné dětství jako já a znala některé příslušníky jen z fotky, ale kdo chce kam.... Nechci přerušit styky, a tak mě napadlo, jestli nemáte někdo vlastní zkušenosti s tím, jak "převychovat" vlastní rodiče....
Přecházet to, nezabírá. Rozmluva zabere, než jí opět naočkuje otec a s tím rozumná řeč je tak jednou za dva roky... Znáte to některá?
Děkuju za jakoukoli reakci
@lucysek No hele úplně jak přes kopírák! neřekla jsem jí to, k ničemu by to nebylo, byly by slzy a citové vydírání a v blázinci bych skončila nakonec já. Takže neříkám a na její komentáře, že si malá na ni musí víc zvyknout a že ji ona bude brát na prázdniny a že mi ji bude vyzvedávat ze školky reaguju vesměs souhlasně, neurčitě ale uvnitř vím, že to nikdy nedopustím. Už v porodnici jsem jí napsala do nežádoucích osob, kterým je zakázáno podávat informace. A je uplně stejná jako ta tvoje, že malou hodně chce. už když byla miminko mě máma furt posílala pryč na celé hodiny, že jí bude hlídat. Já nešla nikdy a měly jsme i konflikty.. Hrozně s ní chtěla být sama, cítila jsem, že jí překáží moje ostříží oči. Dokonce mi vnucovala sunar, když jsem řekla, že nemůžu pryč, že furt kojím. Tak ona ať dám sunar, že jí ho dá. A když jsem řekla, že ne, tak mi řekla "musíš! Musíš mi to taky půjčit". myslím, že je se vyjádřila přesně, ani o tom neví. Ona nechtěla půjčit dítěvnouče, ona chtěla půjčit moje mateství. Já se fakt bojím, co by udělala. Bojím se, že by udělala něco zvráceného. ne že by malé vědomě ublížila,to ani náhodou! Já se bojím 1.zanedbání péče, že ji neohlídá a něco se stane. 2.nějakéo šokujícího zvráceného chování. U ní by mě fakt nepřekvapilo, ani, kdyby jí dala svoje prso. Dělala šílené věci už v těhu, tak šílené, že to sem ani nemůžu napsat. Tehdy u mě uplně skončila. Stýkáme se dál, já jí nechci a nedokážu ublížit i ji přesto všechno dál chci mít. Neumím jí odstřihnout, to jen kdyby ublížila malé. Jinak se s ní snažím vyjít. Ale fakt hrůza. A moje dětství? S.King by se mohl inspirovat na další psychologický horor.-D
@lucysek přesně tak! jako by všichni žili jako v těch vánočních filmech z ameriky, dům plný lidí a všichni jsou jedna velká šťastná rodina...je to pro mě úplně nepředstavitelné! Rozumím tomu, že problémy mají všude, ale přeci jen jsme na tom o dost hůř, vzhledem k tomu, že nám ty rány dokáže zasadit vlastní máma.. Taky jsem měla za to, že rozvod je to nejposlednější řešení, ale zas si říkám, jen ať spolu zůstanou. Však ti dva se navzájem jen utvrzují ve svých teoriích a pravdách a kdyby si našli jiné partnery, těžko říct, jestli by nezničili i je.
Otázku hlídání řeším tak, že prostě nepotřebuju. Neříkám, že jsem někde byla, že jsem si to zařídila. Prostě nepotřebuju. A snaží se mi to vyčítat. Když se malá narodila, volala mi, že má vibrační lehátko a až přijdeme, můžu si ho vzít. Sama věděla, že jsem si už jedno vyhlédla a byla jsem domluvená na předání. Poděkovala jsem jí a řekla, že udělal hloupost, že už lehátko mám. Urazila se a dodala, že si ho teda nechá až přijedem na návštěvu. Nyní mi vyčítá, že vyhodila peníze za lehátko, které použila jen třikrát, protože k nim nechodíme.... Totálně zazdila, že už od začátku jsem ho od ní odmítala a místo toho, aby ho vrátila nebo prodala, si sama namyslela, že ho využije sama. A tohle rozhodnutí je vlastně celé moje vina.... A to není vše..nebudu ani zmiňovat, že mi vlezli na porodní sál sotva jsem dala nohy k sobě a byť jsem jí to v telefonu razantně zamítla....a to jsou jen perličky z našeho skvělého programu matka s dcerou 😀
@mrsnikola
@lucysek Holky tak mě teda podkopávala slušně. U nás to byla vysoce nadřízenej na úrovni Boha-ona a podřízená umouňená holka která má cenu jen tu, kterou jí ona zrovna přiřkne-já. Fakt v tom nejste sami. A děti nedávat někomu ke komu nemáte důvěru. Všechno jde, jde i na ně hrát trochu divadlo. Já bych řekla, že u nás to pomáhá, já jí to hlídání slíbím a vím, že se to nikdy nestane, ale ona dá pokoj a obě se uklidníme. nemá cenu si s nima nic vyříkávat. nedoporučuji, je to zbytečné a odnesete to zas vy. FFakt s nima jednat trochu jako s nemocným člověkem. neodporovat, ale neriskovat vůbec nic kolem dětí. Hádat se nemá smysl, s těmahle lidma se nedá nic vyhádat. Fakt mě štvou ldi, co mi vmetou, že mám s mámou takový vztah, protže si to s ní neumím vykomunikovat, nebo jí říct od plic svoje. U ní žádné řikání, vysvětlování, opakování nepomůže. Bludy jsou bludy a když je někdo v zajetí svých vlastních bludů, tak mu nevysvětlíte nic. To není o logice a vysvětlování. Člověk taky nepřestane mít halucinace, jen proto, že mu někdo řekne, že tam nic není. Asi by tam musela být nějaká psychiatrická léčba a ještě dlouhodobá a neustálé léky a kontroly aby se to negativní potlačilo, co to jde. Ale hádat se nedoporučuji, teda leda, že rupnou nervy a musí to ven. K vykopunikvání to ale nepomůže, na konci je bezmoc. vyhnout se konfliktním tématům, nic nevyvracet, nic nepotvrzovat, být velmi neutrální. To je moje zkušenost. Přesto to tak nedávám a jsem vytočená kolikrát týdně.
@mrsnikola Přesně, taky říkám, že hlídání nepotřebuju 😀 😀 😀 S horečkou a střevní chřipkou, vyblitá z podoby jí říkám,že hlídání nepotřebuju. 😀 Kdyby bylo nejhůř, řekla bych asi sousedce v podstatě cizí osobě, nebo bych volala mužovým vzdáleným příbuzným, nebo bych požádala i bývalou kolegyni z práce s kterou si vykáme 😀 raději než ji 😀
u nás to takhle strašný teda není, ale někdy na gymplu mi trošku začlo docházet, že to, že jsou ty lidi moji příbuzný, z nich automaticky nedělá moje kamarády - a vidíte to určitě i na svých dětech (kdo máte už větší) - že ty děti kolikrát si strašně sednou s nějakou vzdálenou tetou nebo sestřenicí, kterou vy zrovna moc nemusíte - prostě každej člověk je originál a šance, že si budete nejvíc ze všeho rozumět s příbuznejma, je tak 50/50 🙂 hlavně žádný stresy - to, že vás někdo vychoval, z vás nedělá doživotního dlužníka - já to naopak beru tak, že si musím ten vztah s dětma pečlivě vybudovat a jejich přízeň zasloužit, protože to, že je živim a vychovávám, je moje povinnost, ale to, aby mě měli rádi a hezky se ke mně chovali, to musej chtít sami, protože vůči mně jakoby žádnou povinnost nemají 🙂
@pincola
@mrsnikola holky zatím malou nehlídala a vždy tak nějak nic neříkám,když o tom mluvím,vyhýbám se debatě o tom,ale muž je toho názoru také,že tam nikdy malou nenechá o samotě,jako kdybyste poznali moji máti,ona je tak dokonalá herečka,až si říkám,že by kolikrát měla dostávat za to Oscary 🙂 člověk ji musí poznat až po hodně dlouhé době,aby věděl,že se přetvařuje,jinak se před novými lidmi snaží dělat paní dokonalou,prostě tu přetvářku umí 😖 jako ona bydlí vedle ve vesnici,což je 4km a zatím sem k nám moc nejezdí,jen na narozeniny,když ji pozveme,jinak já jezdím tam,ale tak jednou za 14dní a vždy je mi to vyčteno,že mám jezdit s malou často,ale já na to nemám nervy,poslouchat ty její řeči a dívat se na to,co s malou dělá,prostě nesnesu,když na ni sahá,možná i proto,že vím,že ona je taková špindírka,neumývá si vůbec ruky ani po záchodě a na to sem já i muž alergičtí,když pak malé sahá třeba na jídlo,že ji bude krmit ☹ a její život je jen virtuální,co se naučila používat internet,tak pořád sedí celé dny a noci za pc na různých sociálních sítích,ale to je zase plus pro mě,tak aspoň k nám nejezdí,že nemá čas se odlepit od pc 🙂 co sem bývala doma já i sestra,tak jsme tam pořád uklízely,ona ne,vždy říkala,že chodí do práce a je unavená,teď tam ani jedna nebydlíme a taky to tam vypadá,prostě všude nepořádek,přitom ona je v důchodě a není schopna ani uklízet,takže už ani proto bych tam malou nenechala v takovém binci ☹ a když se malá narodila to byl teror,jakoby si ji chtěla přivlastnit,pořád mi ji brala,že ji chce,já byla v takovém stresu po porodu,že sem se na malou natolik upnula,že sem nebyla schopná ji nikomu dát z ruky a ona mi pak začala bombardovat telefonáty,že sem zla,že ji malou nedávám,že ji před ní schovávám a tak podobně,ale já prostě v mojí máti tu důvěru nemám,už když vím,že jednou měla máti na stole kafé a malá capkala kolem stolu,měla tuším něco přes 1,5roku a moje máti ji za to pleskla přes ruky,že tam má kafé,normálně bezdůvodně,takže i ten strach,co by malé udělala,kdybych ji na očích neměla,třeba tchyni v tomto věřím,že by si nic takového nedovolila na vnouče 🙂 a pak tu byl i důvod,že sem byla přesvědčená,že druhé dítě nechci hlavně kvůli moji máti,že si tím vším zase nechci projít a že mi je jasné,že ona bude tlačit na to,že mám druhé dítě a to starší ji tam mám nechat na hlídání,úplně ji slyším
@lucysek No uplně přesně!!!!!! nemáme tu samou matku? Moje se taky přetvařuje, hraje si na dokonalou. Moji bývalí spolužáci, co nic neví mi dodnes připomínají , jak vzpomínají na mojí hodnou maminku, co se na ně usmívala. A co se dělo za zavřenými dveřmi, to vím jen já. Uplný opak, zcela nekontrolovatelně. A stím úklidem, to je taky stejné. Ona vůbec nedbá na základní čistotu, ani si u ní neutřu ruce do ručníku, nesahám na mýdlo, nesedám si na prkénko. Když malé sahá na jídlo, to úplně nesnáším. A rozumím tvým pocitům, že nechceš aby se to opakovalo, že se bojíš mít druhé. já se taky strašně bála a furt se bojím, co zas zažiju , až jí to řeknu. Přilepí se na mne jak pijavice. Já když si na to vzpomenu-neohlášené návštěvy, neustálé telefonáty, nákupy hadříků ve velkém a vnucování mi to. To hezké ona, ty malé věcičky, bundičky, to si užije ona. Na mě křičela, když jsem si koupila kočár a k tomu i fusak od stejné značky, ječela jak malé dítě, že to chtěla vybrat ona a že já jí nenávidím, proto jsem jí to nenechala. ˇZe už měla kočár vybranej a snad i zamluvenej. Nebo jsem jí napsala ať dnes nechodí, že jdu spát. Měla jsem velké nevolnosti v těhu. Ona nic neodepsala a stejně zazvonila u dveří a vlezla sem. Že koupila další bodíčka a chce mi je ukázat a že tak hezké věci já bych si určitě nekoupila. Ale děly se i horší věci, které se sem stydím napsat. Druhé těhu vůbec nevím jak přežiju. A potom. ještě jsem ani nebyla těhotná a už jsem z toho měla žaludeční neurózu.
Bohužel lidi fakt nepredelas. Znám to od tchyně. Je to hloupa zenska, neví, co se slusi a co se naopak nesluší. Perla byla na naši svatbě, když byl vyhlášen tanec novomanželů s rodiči tchanovcu, tak manžel sel pro moji maminku, nacez tchyne hbite přiskočila k tchanovi se slovy "ten je muj". No ostuda. Nebo na jedne oslavě mi pred dalsimi 20 lidmi povídá "a ten vás byt teda stál .... korun, jo?" No pipina, tohle se resi v soukromí nebo vůbec. Tak jsem ji uzemnila, že nevím, kde tu částku sebrala a ze ja se o penězích nikdy nebavím. Takových věcí je prostě tisíc. Např. , ať nekupují malému moc hraček, že to nemáme kam dávat a lup, po Vánocích krabice krámů, navíc pro odrostlejší deti, ne pro 4mesicni mimino. O tom, že lidi hodnoti podle vzhledu, a ze ja nesplňují její představu o vzhledu ženy pro jejího milovaného syna ani nemluvim 😀
Holky, s dovolením se připojím do diskuze - já už teda bohužel ani jednoho z rodičů nemám, bydleli jsme ve společné domácnosti, ale vím, že by mi nedělali z života takové peklíčko, jako mi teď dělá moje 83letá babička, která nám tu "zůstala"... mám 3měs. dcerku, už těhotenství bylo náročné, byla jsem doma na PN a pořád jsem poslouchala jen "to nesmíš dělat, nebo potratíš..." a měla jsem ji pořád za zadkem, přitom těhu jsem měla do konce bezproblémové...naše babi je generál, hodně dělá kolem baráku a na zahradě, neříkám, že nám nepomáhá, ale dělá spoustu věcí, které po ní nikdo nechce a pak si stěžuje, jak ji vše bolí atd, jak je manžel nevšímavý, že ona udělala to a ono... prostě jsme v jejích očích věční nevděčníci... když jsem byla v porodnici, šmejdila nám tu po bytě, když byl manžel v práci, takže šílel on a pak i já, když jsem se to dozvěděla... ona to ale samozřejmě dělala ve své dobré vůli - zalévala kytky, uklidila vyžehlené prádlo, myla nádobí (máme myčku... 😒 )atd... 😒 děsila jsem se, že až budeme doma s malou, bude u nás pečená vařená, první týdny se ale krotila... zato teď to rozjíždí - když malá trochu víc brečí, třeba jenom po koupání než ji udělám UM, tak hned přijde a začne řešit co se děje a na malou mluví stylem "oni tě tady trápěj, viď.."už jsem ji několikrát říkala, že se neděje nic a že by mohla třeba přijít i když malá nebrečí... pak mi třeba vyčetla, že ji říkám Barčo, protože to je přece naše Barunka... 🙄 když malá občas před spaním bývá přetažená, používám bílý šum - šumění rádia, malou to krásně zklidní, ale ona to pořád nemůže rozdýchat a neustále to komentuje... no a teď mě dorazila, malá brečela v kočárku, víceméně ze spaní, asi nějaký prdík, a ona tam kroužila kolem a pořád do mě hustila ať ji vyndám ven a rozbalím, ať ji udělám dětský čaj, že musí mít žízeň... a tisíc dalších nevyžádaných rad a návodů... Vím, že ji nepředělám, ale je to hodně náročné... a člověk se dlouho snaží být slušný a nehádat se, ale prostě to někdy nejde a pak vybouchnu... 😨
Děkuju všem, že přispěli se svými zkušenostmi, nejen s matkami... je to šílené, jak někteří lidé přemýšlí a co jsou schopni druhým dělat ☹ přitom by stačilo jen "nechat žít" .
Moje matka ani snad herečka není, spíš je taková nevyrovnaná a vybíjí si to na nás ostatních. Otec jí v tom podporuje a stejně je sám rapl, takže vlastně není žádný faktor klidu, který by jim ukázal, že takhle ne. Opravdu se nemá smysl s nimi hádat, ale když člověk neodporuje, vyrukují s věčným: Nic neříkáš, protože mám pravdu že! A je to ještě horší...
@lucysek já se s máti vidím jednou týdně, máme u nich blízko cvičení, takže vždy po cvičení se vidíme. A jen proto, že byly svátky, jsme cvičení neměli a já tedy zas tak nejezdila, respektive jsem jela jednou na kafe, kde jsme si sotva sedli a hned jí volal otec, že jí nutně potřebuje. Vyloženě naschvál. Po hodině čekání, jsme skončili u otce v obchodě, kde jsme na sebe koukali a člověk si nic neřekne, že. Já před ním určitě nic a máti jsem pouštěla vždy velmi málo informací. To aby neměli munici.
Nic méně i to mi vyčetla, že si dojedu na kávu, když vím, že otec potřebuje pomáhat v obchodě. Mazec no.... 25 mi tu brečela, jakej je to dacan, že úplně sabotoval Vánoce. A šup, v lednu jsem za všechno mohla já ☹ a můžeš jim říkat stokrát, že od nich nic víc nechceš než aby přemýšleli nad tím, než něco řeknou a udělají. Že to, že se spolu bavíme, není o tom, že snad musíme, ale že chceme. A já jsem opět ve fázi, kdy nechci. Oni si myslí, že já musím. Já říkám, že nemusím a chovám se tak. A pak ti máti chodí po městě a vykládá, jaká já jsem nevděčná dcera...
Holky mpje mamka taky nehlida,mam strach aby to zvladla a nase deti jsou draci....ale! respektuje nas jako rodinu,neohlaseni neprijdou i kdyby u nas nemeli byt rok a kdyz tu ted na vanoce mohli prespat,jeli domu...deckam kupuji plus nam pro nas i nase deti davaji sem tam penize....a deti miluji a ony je taky. Mamka neustale posila postou balicky - sponky,vanocni ci velikonocni vyzdobu,pranicka....kupuje deckam obleceni,hracky i sladkosti..i kdyz rikam at nic nekupuje....mikulase,barboru,velikonoce..a nedovoli si nam mluvit do vychovy. S mamkou jsem kdysi mela par vystupu,i sem tam jednou za cca dva roky se neshodnem,ale vyrikame si to a jedeme dal....ona si nekdy pobreci,ale zavolam ji pak a znovu vysvetlim,ze to neni nic proti ni....napr mi volala tesne pred porodem kazdy den zda jsem cela a smala se...loucila se se mnou slovy hlavne vydrz hlavne vydrz....a uz me to lezlo na nervy. Jsem ji rekla ze prave proto jsem ji nechtela rilat termin porodu....a ona brecela...jsem se ptala proc breci ze brecet mam ja...ze me to mrzi ale ze tohle ted fakt poslouchat nechci....a pak byl zase klid. Miluji svohe rodice i kdyz obcas jsem byla vytocena az na pudu...nechci se v tom hrabat a rozepisovat se...
Uprimne - me babi nebo rodoce delat to co vam,jsem s nimi raz dva hotova. Asi bych se nehadala,ale zvonit mi u dveri kdyz ji chvili pred tim reknu ze mi neni dobre a ze jdu spat,tak vypnu zvonek a i kdyby tloukla kladivem,tak proste neotevru. Udelas toto 2x a rozmysli si,zda priste prijde.....navstevy bych omezila,protoze pokud jsem takova spatna,tak co....a v klidu rekla duvody az by se zeptala....mozna ksem ovlivnena detstvim ale nesnasim priblble usmevy a delani ze nic. Kazda tady jste dospela,at mate mamku jakoukoliv,milujete ji,jen vas nekdy dost vytaci....tezko ji budete ucit umyvat ruce atd ale slusne chovani na to ma pravo jak rodic tak i vy. Nedelala bych naschvaly,ale ani bych nedelala veci na ukor svych deti i me ci manzela. Neporizovat si dalsi dite kvuli mame??!!! Co to je za blbost...naopak.
A ze nekdy vybouchnete?? Vsichni jsme jen lidi. Je to normalni. Neni problem druhy den zvednout tel a rici mami jsem mladsi navic nechvi se hadat ale jsou jiste veci co mi vadi. Ja jsem teda proto se klidne pohadat jednou za cas,vycistit vzduch ....vyrikat si to.
Drzte se.
@malenka3 tak to je strašně složité no ☹ zas s taťkou vycházím,on je super pokud se teda nepohádá s ní,tak aj můj chlap má mojeho taťku rád,taťka je takový vtipálek,jen máti se neumí bavit a nezná ani srandu,na otce je věčně najedovaná,proto bych byla i ráda,kdyby se rozvedli,nerozumím tomu,proč oni dva spolu žijí,páč co sem se dozvěděla,ložnic spolu nesdílejí,máti žije v obývacím pokoji,má tam svůj pc a je spokojená,taťka ještě v důchodu není,pracuje a dává jí všechnu výplatu,on si nic nenechává,nemá ani v peněžence korunu,docela chudák a ona je vypočítavá mrcha,moc dobře ví,že kdyby s ním nebyla,žádného takového vola už nenajde,co by ji dával všechnu výplatu a sám z ní nic neměl,nejhorší je,že ona utrácí za kraviny 😖 mě je prostě líto otce a nechápu,že jemu to nevadí,kdyby tam otec nežil,tak tam nejezdím vůbec,ale já se vlastně přemáhám už kvůli němu no ☹ ono je to strašně složitá situace,bych o tom musela napsat knihu
@pincola asi máme stejné matky co tak čtu 😖 a to sem myslela,že ta moje je rarita.......no ta moje jak píšu vedle,jak to je s rodiči,tak ona utrácí peníze za zbytečnosti,třeba malé kupuje pořád hračky a oblečení,všechno je ze sekáču,to oblečení ani tak nevadí ze sekáču,spíš vadí,že toho kupuje kvanta,malá ani neunosí a ani se mi to nelíbí něco třeba a pak ty hračky mi vadí,jako jde vidět jak je to opotřebované a dcerka už má plno zbytečných hraček,ani si s tím nehraje a třeba teď na Vánoce dostala hromadu hraček ze sekáče pod stromek,přitom co utratila v tom sekáči mohla koupit jednu pořádnou novou hračku a ne tolik zbytečností a říkám ji to stokrát a ona prostě neposlouchá a mele si to svoje grrrr taky sem nemůžu napsat úplně všechno,co sem se třeba nedávno dozvěděla,úplně mi z toho bylo zle,stydím se za ni,sestra už si plánuje,že se ji zřekne a zřekne se toho,aby ona nebyla babička jejich dětí,ono sestra je držkatá a nebojí se toho,já jsem zas taková lítostivá,že vždy si říkám,že se třeba stane zázrak i když vím,že je to blbost no 😒i s těmi zákuskami jak sem tu už někde psala,že sem ji pekla i když sem prostě věděla,že to dělat nemám,že na to doplatím,ale dobře mi tak no,to je ta má dobrota vůči ostatním,sem nepoučitelná
@shine2015 ona taky není svatá,třeba vím,že se fotí nahá na net,když sem to zjistila,obrečela sem to,taťka na pc nechodí,je na to antitalent a neví to,ani bych mu to neřekla,nene já ji za ty roky až moc dobře znám,pamatuji co by malá,že kolikrát,když byly hádky doma a otec se sbalil,že jde pryč,tak ona mu vyhrožovala,že nás zabije,nebo odvleče pryč a on nás neuvidí,nebo mu hrozila,že podpálí barák jeho rodičům,je zralá na psychouše,ale ona je tak dokonale manipulativní a přetvařující člověk,že si sem jistá,že by oblba i ty psychiatry a bohužel i takový lidé se najdou,že ti experti je neprokouknou co se v nich skrývá zač a to je přesně ona,mě trvalo dlouho než sem na to došla,jak ona to dokonale umí hrát,má prostě dvojí tvář a jako dítě sem spoustu věcí zazdívala,pořád si říkala,že je to asi normální,postupem času sem zjistila,že v jiných rodinách to funguje jinak bez hádek a tak podobně
Bohuzel mam stejnx problrm s vlastní mamou. Nas vztak nikdy byl dobry, cca od 13 let mi zaclo vadit jaka je a jen to gradovalo. Az po narození dcery ji uplne preskocilo a uz pres rok nejsme v kontaktu. Je nespokojea s vlastním životem a chtela ho nicit i me. Je chladna a na druhe strane posila darky. Pomlouvá malou kterou zna jen z fotel a atejne ji kupuje a posila veci. Nesnasi meho manzela, nevoni ji vlastně nikdo. Je to příběh na dlouho. Sanci uz jsem ji dala za zivot mnoho, ted zatim nemam silu ani chut.
@lucysek jo, tak to je těžký, pokud je tam i táta. To u nás je to snazší, jsou naštěstí už rozvedený a k sobě absolutně cizí. Ale táta k tomu musel hledat odvahu spoustu let a kdybych mu nenašla právníka, tak by v tom utrpení byl asi dodnes. Tady jsou fakt všechny rady drahý, jsou prostě životní situace, kdy neexistuje správný řešení ☹
@shine2015 a ještě podotknu,že čím sem byla starší a potkávala některé lidi,tím sem zjistila více informací,že máti byla stíhačka na otce,oni pracovali spolu v jedné fabrice a máti jej tam hlídala,on se nesměl bavit se ženskými,hned byl oheň na střeše,nesměl jít nikam ani na ryby,hned měla podezření,že tam nejde,hlídá ho i dodnes, i když už nemají vztah jen žijí vedle sebe,stíhá ho neustále,ono pak vyplouvá na povrch spousta věcí,co se dělo když byly mladí,prostě se vážně divím mému otci proč s ní je,jestli se bojí odejít co by ona provedla,fakt nevím,nemluvím s ním o tom,protože vím,že on je vždy smutný,když vidí jak se chová,jak mu dělá scény před lidmi
@malenka3 já měla kolikrát tendenci ji odvézt k chocholouškovi i sem nabádala ostatní sourozence,jenže se sourozenci se shodlo na tom,že to nemá cenu,že tu její přetvářku by nikdo nezjistil,fakt to umí dokonale zahrát,člověk by ji musel potkat aby uvěřil,ale právě čím delší dobu ji člověk zná,tak ví,že ona se pak už neudrží ani před lidmi co už ji znají a ukáže svoji pravou tvář,jaká je výbušná,falešná a zlá,teď co jen sedí na pc,tak žije spíše virtuální život,takže tam si může hrát na co chce,tam ji hned tak nikdo neprokoukne no ☹ a jinak oni to asi mají v rodině,už její bratr byl něco podobného jako ona,už teda nežije,ale dostal se do blázince,jen on to neuměl skrývat tak jako to umí ona
@shine2015 to fakt nevím,jestli ji taťka někdy podvedl,možné to třeba může být,vážně netuším,jen vím,že špiní taťku kde může,třeba sem zjistila,že na netu vypisuje že ji otec mlátí a vím,že tam i psala,že několikrát byla v nemocnici,nikdy v nemocnici nebyla,taky vím,že psala,že má několik hlášení u policajtů,že tam mají záznamy,že ji otec týrá a mlátí,ex přítelkyně bráchy je u policajtů a nic takového tam není,ona si prostě vymýšlí a chce dělat ze sebe chudinku,taky se třeba zjistila jak se o svých dětech vyjadřuje a co o nás psala nebo říkala,nic z toho nebyla pravda,prostě lže a lže a lže,ona chce být chudinkou,aby jí každý utěšoval,nikdy sem ji neviděla,že by ji otec mlátil,víc si pamatuji jak ona vytahovala nože a šla s ním na taťku že ho zabije,takže mé vzpomínky na dětství,že jak mile začala hádka,tak já hned schovávala všechny ostré předměty,protože sem tak nějak byla poučená,že sem věděla,že ji zase ruplo v té její hlavě a bude scéna,třeba leuxaurin žere jak lentilky,sem tak ráda,že sem měla možnost se co nejdříve odstěhovat,utéct od toho všeho,co se u nás dělo a možná ještě děje ☹
@lucysek na me to dela ten dojem jak jsem psala driv...ublizena nestastna co nedokaze odpustit a tim kkazi zivot nejen sobe ale i vsem okolo.....na netu nemuze vykladat ze pred 30 lety ji podvedl manzel...tak si vymysli jinak hlavne aby ji litovali...ale stejne ji to neuspokojuje dlouhodobe....
Tohle neodpusteni krasne a trefne popisuje dusek ve ctyrech dohodach..jak si lide kazi zivot....a i plzak
@lucysek naprosto souhlasím, že odvést ji někam by nepomohlo, to se nedá poznat tak rychle. U mě je to stejný, ona se tak přetvařuje, že trvá dlouho, než člověk pozná a pochopí. Hezky to bylo vidět u přítelkyně bráchy, na těch pár setkání se ona přetvařovala a přítelkyně bráchy dlouho netušila. Ale po pár měsících už tu přetvářku nedokázala držet na 100% a až tehdy se začala vybarvovat.
A moc nesouhlasím se shine2015. Tvůj táta nemusel vůbec nic udělat. Jenom může být stejnej jak můj - nemá sílu, odvahu, chuť bojovat, mýho tátu za ty roky prostě zničila a bohužel tak, že i když je bez ní, tak chuť k životu moc nemá. Taky si pamatuju, jak vyhrožovala, že ho otráví.
Bohužel to odstřihnutí bylo pro mě jediný možný řešení, ale připouštím, že když jsou rozvedený, je to pro mě snazší, protože se s tátou vídáme normálně, nevím, jak jinak by to fungovalo.
Teď se fakt nejvíc bojím, aby malá, co se má narodit, po ní nic nezdědila. I na sebe jsem naštvaná, když si uvědomuju některé své vlastnosti, které mám po ní. Vůbec nevím, jestli jí mám dát vědět, až se narodí ☹

@mrsnikola https://www.firstclass.cz/2015/12/umeni-byt-sam... 🙂