Výčitky okolí...syn u otce, dcera u mě

5. lis 2023

Situace se má tak. Rozvedla jsem se a každý jsme si nechali jedno dítě. Syn chtěl být u otce a dcera u mě. Okolí mě za to odsuzuje a já jsem na pokraji sil.

te_reza
5. lis 2023

Když jste se tak rozhodli a jste s tím v pohodě, mělo by vám být okolí jedno. I když to není asi úplně běžné. Kolik je dětem?

autor
5. lis 2023

@te_reza syn 17 let a dcera 15let

te_reza
5. lis 2023

No tak to už bych se vůbec nevzrušovala, děti jsou téměř dospělé.

l_
5. lis 2023

Pokud je to rozhodnuti deti, nejak se vidaji spolu i s druhym rodicem, absolutne bych okoli neresila.. co ja si vyslechla kdyz jsem ex kopla do pr... Blizke okoli vedelo a videlo, sirsi okoli si mozna povida dodnes - ale to neni muj problem.. ja vim jak to bylo, proc to tak dopadlo, svedomi mam cisty.. vzdycky se bude o nekom mluvit 🤷🏻‍♀️

autor
5. lis 2023

@l_ žijeme kousek od sebe takže se děti vídají kdykoliv chtějí

l_
5. lis 2023

Tak nic neres, je to volba deti, verim ze kdyby chteki zmenu, udelate zmenu.. okoli si najde vzdycky neco.. zij pro sebe, ne pro druhe ☺️

autor
5. lis 2023

@l_ děkuji❤️

fyii
5. lis 2023

tak vzhledem k dodatkove informaci bych to neresila. Okoli s vama nezije a at si kazdy zamete pred vlastnim prahem. Nejsi povinna se pred kymkoliv obhajovat. Ano, kdyby detem bylo 5 tak reknu, ze jsi se zblaznila, ale takhle velke deti uz urcite dokazou rict, hele ja bych dneska chtela k tatovi/mame apod. Predpokladam, ze jste se s manzelem domluvili a normalne fungujete... V tomhle veku, uz deti nejsou tak jednoduse zmanipulativni, aby nemely svuj nazor co chteji.Okoli bych neresila, co je komu do toho. A kdyby to nekdo chtel resit, tak bych utla diskusi, ze tohle je nase rodinna vec a nezlobte se, s nikym dalsim to resit nebudeme. drz se

l_
5. lis 2023

Neni za co ☺️

kkacca
5. lis 2023

Tak ještě, ze nemáte děti tri😆děti jsou velké a chtěly to tak, tak nereste ostatni, tohle je vec vás a děti….

sarihy
6. lis 2023

Myslím, že každý dětský psycholog by řekl, že se v tomto věku má rozhodně brát v potaz názor dítěte. Udělali jste jako rodiče to nejlepší, byli jste schopni se domluvit, okolí neřeš. Předpokládám, že vztahy vás rodičů s tím dítětem, které nemáte u sebe, jsou v pořádku, že je to prostě jen nějaká procesní věc, takže bych to nechala být, a okolí ať si trhne.

zlataberta
6. lis 2023

Neřeš okolí....za chvíli budou řešit něco jiného.

autor
6. lis 2023

@sarihy Nechali sme jim aby se rozhodli sami. Se synem sem v kontaktu téměř denně a dcera k tátovi chodí jak se jí chce nebo jdou někam ven. V dnešní době se hodně lidí stará o ostatní víc než o sebe.

sarihy
6. lis 2023

Jak píšu, myslím, že je skvělé, že jste s bývalým manželem dokázali potlačit svoje ego a vyšli vstříc dětem. Vrátí se vám to.

romkov
Autor odpověď smazal
Zobraz
normalnimatka
6. lis 2023

taky jsem se nejdřív lekla, že máte děti malý, to by byl opravdu nesmysl, ale takle je to úplně v pohodě. zvlášť, když se stejně vídaj často, a samy to tak chtěly. na okolí kašli🙂

janule0123
6. lis 2023

Pokud děti tak chtěli, přijde me to lepší 😏pokud jste si je nerozebrali jak housky v krámě a neprerusili kontakt na nulu proč ne … jinak kamarádka měla taky tak- ale z pozice ditete ..

alpakovo
6. lis 2023

Promiň ale co je komu do toho? Děti už jsou dost velké,aby si řekli co chtějí a okolí je po tom houby 😉 pevné nervy přeji

autor
6. lis 2023

@alpakovo to si taky říkám. Bohužel lidi jsou takový a starají do cizích věcí.

ada22
6. lis 2023

V tomhle věku bych už vůbec neřešila. Obzvláště když jste v kontaktu.

jolana24
6. lis 2023

Nic neřeš. U takhle velkých dětí bych to už vůbec neřešila. Když budou chtít, tak si k sobě vždycky cestu najdou a to by nezaručilo ani společný bydlení.

1katuska1
6. lis 2023

V prvé řadě je to pouze Vaše věc a když takto chtěli děti, není co dál řešit. Hlavní, že budete všichni společně v kontaktu. Držím pěsti, ať je líp, chce to hlavně čas.

sfet
6. lis 2023

Vůbec nic se nestalo. Podle mě je to tak lepší. A je to logické, že dcera většinou tíhne víc k matce a syn k otcovi. A pokud bydlite blížko a děti se vídají jak a kdy chtějí, tak se vlastně nic nezměnilo. A když to vyhovuje vám všem, neni o čem. A okolí at se stará radši o sebe.

crejzy
6. lis 2023

Nás s bráchou rozdělili v mých 11letech ( Bracha 10let), jsem šťastná že tehdy brali rodiče ohled na to co chceme my, i když to cele bylo mnohem složitější. Dnes jsme oba dospělí a máme fajn vztah. ALE co třeba bylo těžký, že jsme v pubertě byl na tom každý ekonomicky jinak. Rodiče se rozhodli ze jeden živí jednoho a druhy druhého. Já se s bráchou videla každý víkend a zatím co já chodila oblečená od Vietnamců a jedla nejlevnější jogurty, Bracha měl značkové všechno, vlastní počítač a snídal jen Monte jogurty kolik se do něj vešlo. Pro mě to bylo nepochopitelné. Možná to je drobnost, ale pro puberťáky zásadní a určitý klín do našeho tehdejšího vztahu. Tak na to bacha.

autor
6. lis 2023

@crejzy tak to se u nás nestane. Já i ex jsme na tom finančně podobně. S těmi nákupy u Vietnamců ono dnes se to už ani nevyplatí. Hodně nakupuju v Decathlonu, Sportisimu atd a ty ceny jsou tam hodně dobré.

crejzy
6. lis 2023

Rozumím, to je dobře, že u vás to nehrozí. Tohle bylo před 20lety a byl to jen příklad..Moje měsíční kapesné bylo stejné jako jeho na týden, a já samozřejmě záviděla a zlobila se na otce atd. Proste to vztahu neprospělo.

andelka
6. lis 2023

U puberťáků je to úplně něco jiného, než u malých. U nás chtěl být starší s tátou a mladší se mnou. Nechali jsme to více na nich asi tak první měsíc dva a potom jsme je postupně sladili. Ale jim bylo 3 a 5. U velkých dětí je to úplně jiné. Naše je na intru, tak v podstatě už není skoro nikde. Pokud se o ně pořád zajímáte, a zabezpečujete jejich potřeby (ať už dohromady nebo každý zvlášť), tak je to ok.
Nic si z keců okolí nedělej. Já jsem zas byla divná, protože jsem děti (2 a 4 roky tehdy) neměla svěřené do výhradní péče. Máme společnou.

autor
6. lis 2023

@andelka Kamarádka přišla o obě děti - má panickou poruchu se kterou se léčí a ex si děti vysoudil.

tereza0111
6. lis 2023

Okoli vzdycky touzi ostatnim sdelit, jak by se meli chovat. Kamaradka se rozvedla , kdyz mela dvouleteho syna a velice problematickym manzelem. Otec byl skvely, oni se nesnaseli, vedela, ze hrozi velke naschvaly. Takze mu vyhovela v prani na stridavou peci, nebyl to takovy problem ptz. bydli nedaleko od sebe, takze se neresi ruzne skolky, skoly. Bylo to jeji nejlepsi rozhodnuti, rozvodem prosli v klidu, dokazou se na vsem domluvit tak, aby dite netrpelo. Kdyby trvala na jinem rezimu, mela by peklo.
Ale vsichni v okoli no ni taaak ryli, co je to za matku a jak muze dovolit stridavku. Jeslti to znamena, ze nema rada vlastni dite, ze je pro ni prednejsi aby mohla tyden v klidu pracovat a jezdit na sluzebky, ze to dite radsi nemela mit, kdyz ho nechce... Nic z toho samozrejme neni pravda, trpela jako kazda matka, kdyz tyden dite nevidela, ale co mela delat... Jeji vlastni maminka s ni pul roku nemluvila, ze na to pristoupila... Nepochopim.

autor
6. lis 2023

@tereza0111 Někteří by si měli ústa zalepit izolepou. Stačí mi kolikrát číst jak dokážou ukamenovat matku co nemá děti v péči na Facebooku. Tvá kamarádka udělala to nejlepší co mohla.
Já si od lidí taky vyslechla dost. Kolikrát se mi chce brečet co si cizí dovolí.