icon

Vysvětlení smrti. Jak to říct dítěti?

1eso1
3. pro 2019

Ahojte,
přemýšlím jak vysvětlit dceři, že táta umřel. Začíná čím dál tím víc mluvit a já si nevím rady. Když se zeptá, kde ma tatínka, nelžu. Řeknu, že umřel, ale na otázku proč už nejsem schopná odpovědět.
Jasně, že mě napadl odborník. Ale musela bych vzít děti sebou. Mám možnost hlídání až v 6 večer.
Nebo nemáte typ na nějakého odborníka on-line, který by mi poradil jak postupovat?

codal
4. pro 2019

@1eso1 jak, že po tobě chce peníze? Jinak se bude soudit? To je vydírání, ne? Hlavně si uloz všechny důkazy, nahravej hovory.. já nevěřím, že by to nejaky soud dal tak malé děti, které ji neznají!!! A jestli to dělá jen proto, aby z tebe dostala nějaké prachy, tak je to teda ještě větší hnus!

1eso1
autor
4. pro 2019

@codal myslím za ten pohřeb atd...
Aby měla na právníky.
A kamarádka pracuje na sociálce, tak mi zítra pomůže tomu právníkovi odepsat.
A taky mi řekla, že bez mojí přítomnosti má smůlu

codal
4. pro 2019

@1eso1 aha, no je to celé ujeté, fakt nechápu, jak může být tak bezcitná. Ty musíš být hrozně silný člověk!!! Obdivuju, že to všechno dáváš. Fakt se nenech vydírat!

1eso1
autor
4. pro 2019

@codal já i přes to všechno nám svůj život ráda. Mám dvě skvělý zdravý děti.... Kolem sebe rodinu a kamarády, kteří by se za nás bili... A tohle mě drží nad vodou. A člověk jako je ona mě prostě nepoloží.

biedronka10
Autor odpověď smazal
kolibricek36
5. pro 2019

@1eso1 ja mam pocit, ze pokud kojis tak ona musi k vam. Ne ze ji das deti bez dozoru. Ja bych nenechala deti ani u tech koho vidi kazdy den - natoz koho nevideli 9mesicu - pro deti by to byl asi velky sok.
Bohuzel takove lidi jsou co nemysli na druhe. Vidi jen to sve "utrpeni".

1eso1
autor
5. pro 2019

@kolibricek36 já sice nekojim, ale neumím si představit ty děti dát kamkoliv když jsme na sebe fixovaní. A dcera ta hrozně vyvádí když se vzdálim. A najednou je mám dát cizí osobě.
Mě to připadá, že chce prostě zničit mě.
Jinak by myslela na to, že takhle malé děti nemůže jen tak někomu sebrat

evaviki
5. pro 2019

@1eso1 takhle malé děti ji na vikend nikdo neda, hlavně pokud na ní nejsou zvyklé. Takže se nestresuj, šla bych klidně na soud,protože ten povolí tak návštěvu a ještě ve tvé přítomnosti.

tulikiss
5. pro 2019

@1eso1 urcite bych se nebala toho soudu, jestli ji to teda bude za to stat(ale verim ze bohuzel bude, protoze ji nejde o deti, ale o to aby ublizila tobe). hele pokud soud neco urci tak to bude za tve pritomnosti, nebo na neutralni pude pod dohledem. zvlast kdyz se bude resit to, ze te nenavidi a obvinuje ze smrti jejich otce. kazdy rozumny soudce musi uznat ze tento vztah detem nic neda a nepotrebuji ho. navic nez by soud neco urcil tak jeste utece hromada casu. urcite ale to chce dopre promyslet odpoved, aby to nevyznelo ze branis v tom aby deti videla. navrhla bych at tedy o vikendu prijde tehdy a tehdy na navstevu a muze deti navstivit u tebe doma za tve pritomnosti. ona neprijde, a ty budes mit plus ze jsi se snazila.

1eso1
autor
5. pro 2019

@tulikiss přesně tohle mám v plánu. Čeká, že jí budu bránit. Ale chceme právníkovi napsat, že vzhledem k tomu, že pro děti je cizí osoba, nelze ji je dát na víkend bez mé přítomnosti. Proto jí navrhneme ať přijede, abychom viděli, jak se k dětem chová a jak oni reagují na ní. Že děti si musí postupně zvyknout.
Ale ono to tam už v dopise od právníka je, že jsem jí odmítla dát děti bez mojí přítomnosti a ona si to nepřeje. Chce s nimi být sama. Ale tohle jí žádný soud neschválí. Doufám tedy.

1eso1
autor
5. pro 2019

@evaviki taky se obávám, že k tomu soudu dojde, protože na její podmínky přistoupit nechci

gruyerre
5. pro 2019

@1eso1 Naprosto chápu, že ji nechceš dát děti samotné po tom, co
předváděla. Hlavně si schovavej vsechny maily a sms, ve kterých jí nabízíš setkání s dětmi, ať je vidět, že ty ses snažila. A taky si samozřejmě schovej, jestli máš, všechny hnusný zprávy, který ti od smrti manžela poslala tchyně, ať soudce pozná, jaký je ona magor. Držím palce.

kolibricek36
5. pro 2019

@1eso1 Nepristupuj. Ono. Chce abys trpela jeste vic. Nestresuj se. Co si preje nebo nepreje stejne kdo by ji dal dve male deti a jeste na vikend - to je silene. Na to myslim zadny soudce nepristoupi. Leda by byl stejny blazen
Copak by se dokazala postarat o dve tak male deti.

1eso1
autor
5. pro 2019

@gruyerre tak hovory jsem si nahrávala. Pro jistotu. Hlavně i v tom dopise od právníka je, že jsem jí povolila styk pouze za mé přítomnosti a jí se to nelíbilo. Tak nějak nevím, co teda odeme chce.
Vůbec nemysli na to, jak asi bude těm dětem, když je vezmou máme cizí osobě

gruyerre
5. pro 2019

@1eso1 babka se asi fakt jen snaží uškodit, pěkně tě podusit a třeba i doufá, že se zalekneš a děti jí dáš. Z důkazů, co máš, je zřejmé, že ty se snažíš o kompromis a ona dělá problémy. Nevěřím, že by soud nařídil, abys jí musela dávat děti samotné. Snaž se být v klidu a užívej si dětičky.

1eso1
autor
5. pro 2019

@gruyerre snažím se být v klidu. Ale nevím co si teď chce dokazovat před Vánocemi. A nechápu, že jí to takhle právník sepsal. Že ji mám dát děti samotné když děti k ni nemají žádnou vazbu

gruyerre
5. pro 2019

@1eso1 právník jí sepíše cokoliv si ona umane, hlavně, když za to dostane peníze, zájmy tvých dětí mu jsou ukradené. No a bába se asi rozhodla, že když nebude mít pěkné Vánoce ona, tak je zkazí i vám, nedovolte jí to.

1eso1
autor
5. pro 2019

@gruyerre no vypadá to tak. Ale jestli bude dál trvat na tom, že chce děti bez mojí přítomnosti, tak se obávám, že se soudu nevyhnu

tulikiss
5. pro 2019

@1eso1 hele pravnik napise co chce a hlavne pochybuju, ze mu rekla pravdu.... vylicila te jako mrchu co ji zabila syna a jeste ji brani videt milovana vnoucatka se kteryma mela supr vztah. nejlip udelas kdyz ji prestanes resit, proste ji odpovez a dal neres. pokud bude chtit to dotahnout k soudu tak s tim nic neudelas, ale je zbytecne nervovat se a trapit tim co ma nebo nema v planu. stejne to neovlivnis

denny27
5. pro 2019

Já ti držím moc palce. S tou babou očividně není žádná řeč..
Ona si vážně myslí, že ji někdo povolí odvézt si děti na víkend, když je několik měsíců neviděla??
Snad normální člověk,ani soudce tohle nepovolí..
Hezky na zvykačku a časem se uvidí.

1eso1
autor
5. pro 2019

@tulikiss máš pravdu. Vím, že to nemůžu nějak ovlivnit, ale stejně mě to trápí.

1eso1
autor
5. pro 2019

@denny27 děkuju za příspěvek. Já doufám, že dostane rozum. A není to o tom, že ja ji braním. Ona má jen problém s mojí přítomností u toho.
Hlavně kdyby se starala od začátku. Neměla jsem s dětma ani korunu, kde bydlet... A pomohla mi moje rodina. Ona se absolutně nezajímala, co s náma je. A teď se po tolika měsících začne ohánět soudy

codal
5. pro 2019

@1eso1 kdyby to byla tak moc milující babička, tak by za prvé nezačala projevovat zájem až teď po devíti měsících a za druhé, kdyby se jí opravdu tak moc stýskalo a chtěla děti opravdu vidět, tak bude souhlasit s čímkoliv, jen aby si nimi mohla strávit nějaký čas, byť v tvé přítomnosti.. navíc, kdyby jí šlo o děti, tak by věděla, že takhle malé děti zapomínají a tudíž si ji vůbec nepamatují a musí se na ně pomalu. Co jim chce jako říct? Ahoj, já jsem vaše babička, sice si mě nepamatujete, ale musíte mě milovat a hrát si se mnou, protože já prostě chci!!! Ona ti chce jen ublížit a pomstít se a děti chce vídat jen proto, aby jim mohla říct, jak hroznou mají matku, co jim zabila tátu. Už jen z tohoto důvodu, bych jí děti o samotě nikdy nedala a doufám, že i případný soudce bude rozumný!!!!

denny27
5. pro 2019

Jestli bude nějaký soud, klidně bych to tam takhle řekla... že kdyby byla milující babička, nenechá svá vnoučata ve štychu, pošle jim alespoň nějakou dobrotu, hračku, nebo jenom zavolá..... poslala nebo volala jim??

guinea
5. pro 2019

@1eso1 Ahoj, tvůj příběh sleduju delší dobu, je mi moc líto, co se ti stalo, ale zvládáš to výborně!!! A teď moje rada: nevím, kolik stojí pohřby, ale pár desítek tisíc to určitě bude. Ty peníze jí nedávej! Místo toho je použij na svého právníka:
1) ať za tebe právník podá trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli neoprávněnému vydání dokumentů jiné osobě (myslím že uživatelka @barulina je policistka, třeba ti poradí)
2) ať je tvůj právník připraven, pokud by k soudu došlo! Nemyslím si, že by mohl soud dopadnout ve tvůj neprospěch. Děti jí odepřít nechceš, jen z naprosto pochopitelných důvodů nechceš takhle maličké děti vydat pro ně naprosto cizí osobě. Dobrý právník to podpoří i posudky psychologů, atd. Držím palce!!!!

vineta
5. pro 2019

@guinea No nevím, co by tím trestním oznámením vyřešila. Primárně bych s právníkem řešila, zda je v rámci řízení o pozůstalosti povinná platit náklady pohřbu, který byl pravděpodobně vypravený v rozporu se zákonem- no a vzhledem k tomu, že jsou tu i nezletilé děti, stejně půjde rozhodnutí notáře k opatrovnickému soudu a ten by to taky měl v rámci schválení (či neschválení) řešit. Rozhodně by to stálo za to primárně řešit především s notářem (raději písemně, ať to pak je ve spisu).

1eso1
autor
5. pro 2019

@denny27 nezavolala, nezeptala se nic. Je pravda, že poslala balíček k narozeninám. Ale co to dětem řekne... S dcerou jsem byla v nemocnici a ani se nezeptala jak je na tom nebo co ji vlastně je. Nic...
Celou dobu se o nás starala jen moje rodina a mý přátelé. Dokonce vybírali i peníze, abych měla za co s dětmi žít, než se všechno vyřídí. A za tyhle lidi jsem neskutečně vděčná. Ale myslím si, že na prvním místě by měla pomoci hlavně rodina. A ja ji ani jako rodinu nepovažuji. A vlastně jsem si změnila i příjmení na své rodné. A mají ho i děti. Takže až zjistí tohle, tak bude další boj

barulina
5. pro 2019

@guinea o co se jedna?

kolibricek36
5. pro 2019

@guinea ja jen doufam ze uz mela hrob. My pohrbivali naposled babicku - pohreb vysel na 35tisic. Ale sla do hrobky. Kde pred tim jsme pohrbili tatu a mamku. Nevim kolik stoji kremace.
Kdyz by kupovala jeste hrob tak to potes.

1eso1
autor
5. pro 2019

@kolibricek36 hrob už měli. Předložila fakturu asi na 20 tisíc za pohřeb. Včetně lístků na mhd, obalky...

Strana