icon

Vysvětlení smrti. Jak to říct dítěti?

1eso1
3. pro 2019

Ahojte,
přemýšlím jak vysvětlit dceři, že táta umřel. Začíná čím dál tím víc mluvit a já si nevím rady. Když se zeptá, kde ma tatínka, nelžu. Řeknu, že umřel, ale na otázku proč už nejsem schopná odpovědět.
Jasně, že mě napadl odborník. Ale musela bych vzít děti sebou. Mám možnost hlídání až v 6 večer.
Nebo nemáte typ na nějakého odborníka on-line, který by mi poradil jak postupovat?

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36
@guinea
Holky já nevím. Upřímně... Už mám všeho dost. Vážně jsem přemýšlela, že vezmu děti a odstěhuju se do zahraničí. Protože nemůžu v klidu žít. Tak moc bych chtěla začít od začátku. Znovu, lépe... Ale ne. Každou chvilku nějakej problém.
A v dopise od jejího právníka je jen já mám právo, já mám nárok. Ale nějaký zájem dětí je ji u pr...

kolibricek36
9. pro 2019

@1eso1 sebestredna baba jedna omlouvam vse

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36 já ji prostě nepovažuju za svojí rodinu. Rodina si pomáhá a ona od začátku dělá jen zle a ze všeho mě obviňuje. Ona a její dcera. To je šílený.
A přemýšlela jsem i kdybych si časem našla nějakého partnera, ona by byla prostě navíc

zelenaesmolda
9. pro 2019

@1eso1
ja si taky myslim,ze by sis mela vzit pravnika

kolibricek36
9. pro 2019

@1eso1 zkus napsat na linku bezpeci. Je to zamerene na deti ale je tam i poradna pro rodice.
Ja bych fakt vyzkousela cokoli.

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36 ptala jsem se sociální pracovnice. Prý má na děti právní nárok. A u soudu prokazovat, že styk s dětmi by nebyl v jejich prospěch je těžké.

kolibricek36
9. pro 2019

@1eso1 no. Ale ona je chce bez tebe - co kdyz ti je pak nevrati

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36 beze mě je chce, ale kdyby to došlo opravdu k soudu, tak nemá šanci. Soud nezakaze matce být se svými dětmi. Takže by stejně měla smůlu. Navíc takhle malé děti.

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36 děkuji. Linku zkusím

kolibricek36
9. pro 2019

@1eso1 a co navrhnout styk s detmi v doprovodu soc. pracovnice. Zatim jen na 3hod. Stejns budou rvat.

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36 Já jsem jí několikrát nabídla návštěvu s tím, že budu u toho. Odmítla s tím, že není nesvéprávná a pak přišel dopis od právníka. Odpověděla jsem to samé. Návštěvy ano, v mé přítomnosti. Tak nevím

kolibricek36
9. pro 2019

@1eso1 ja tedy si nedovedu predstavit co jako chce delat 2deti do 2let je prece zaprah. Navic ji "neznaji". Takze budou brecet. To fakt neni mysleni rozumneho cloveka.

1eso1
autor
9. pro 2019

@kolibricek36 já si taky nedokážu představit, co s nimi chce dělat. A hlavně já udělám všechno pro to, aby k tomu nedošlo. Já jsem jejich matka. A kdyby o ně tak strašně stála a tak strašně jí chyběly, jak píše její právník, dávno by přistoupila na návštěvu v mojí přítomnosti.

zelenaesmolda
9. pro 2019

@1eso1
taky si myslim.
@kolibricek36
kdyz ji je nevrati zavola policii a ta ji deti sebere a privede zpet k matce.

1eso1
autor
9. pro 2019

@zelenaesmolda já stejně nemám v plánu ji ty děti nechat samotný. Hrozně by řvaly. Oba jsou na mě fixovaný. Zvlášť teď. Jsme jenom spolu. A stejně to nebude dělat dobrotu když ty vztahy jsou takový. To bude hrozný

zelenaesmolda
9. pro 2019

@1eso1
zkusila bych ji pozvat pisemne at jde videt tva dobra vule.

denny27
9. pro 2019

@1eso1 ta písemná pozvánka není špatnej nápad. A nech si udělat kopii, ať máš pak co použít u soudu.

1eso1
autor
9. pro 2019

@zelenaesmolda já to napsala písemně. I s vysvětlením, že není v zájmu dětí, abych je dala na víkend někomu, koho neznají a tak... Napsaly jsme to celé slušně a na a4. Pomáhala mi kamarádka, která pracuje na sociálce. Radila se i s kolegyněmi v práci nezávisle na rodinné vztahy. Takže si myslím, že jsem tím nic nezkazila

1eso1
autor
9. pro 2019

@denny27 přesně to jsem udělala. I kopie smsek, kde jsem ji zvala mám uložený. Dokonce mám i nahrany hovor, kde na mě řve, že neni nesvéprávná aby s ní děti nemohly být beze mě

kolibricek36
11. pro 2019

Pak napis jak to dopadlo. Drzim palce at je to co nejvic ve prospech deti i tebe.🍀🍀🍀🍀

1eso1
autor
11. pro 2019

@kolibricek36 děkuju. Dneska jsem měla schůzku se sociální pracovnicí ohledně dědictví kvůli dětem a ptala jsem se i na styk s prarodiči. Řekla mi, že to nejsou rodiče a mají právo na jeden den za měsíc v me přítomnosti, protože děti na ní nejsou zvyklé. Žádné víkendy prý nikdo neschválí. Jedině by děti v budoucnu samy chtěly

kolibricek36
11. pro 2019

@1eso1 To uz by se dalo, ne? Akorat ja myslim, ze bude prudit. Ze ona nema zajem o deti, ale chce se mstit.
Priprav se na to. Pro ni budes vynik, ze si vzal zivot ty, a s tim nehnes.

1eso1
autor
11. pro 2019

@kolibricek36 to je mi úplně jasný. Tohle se dá přežít. Akorát tohle ublíží akorát dětem. Mě ať si nadává jak chce. Mě už je to celkem jedno. Stejně s tim nehnu.

zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
treba se do te doby nez deti vyrostou a budou z toho mit rozum tchyne zklidni

kolibricek36
12. pro 2019

@zelenaesmolda To si nemyslim - vim co delala moje babi kdyz zemrela mamka.....

zelenaesmolda
12. pro 2019

@kolibricek36
taky delala peklo zetovi?

1eso1
autor
12. pro 2019

@zelenaesmolda třeba. Nicméně já jí tohle chování nikdy neodpustim. Jenom ji budu respektovat kvůli dětem. Víc po mě chtít nemůže

kolibricek36
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
tak to by nedokazal odpustit asi nikdo.pokud ale nebude skodit a budete se navzajem tolerovat kvuli detem tak v tvem pripade je to jeste vyhra.

Strana