icon

Vysvětlení smrti. Jak to říct dítěti?

1eso1
3. pro 2019

Ahojte,
přemýšlím jak vysvětlit dceři, že táta umřel. Začíná čím dál tím víc mluvit a já si nevím rady. Když se zeptá, kde ma tatínka, nelžu. Řeknu, že umřel, ale na otázku proč už nejsem schopná odpovědět.
Jasně, že mě napadl odborník. Ale musela bych vzít děti sebou. Mám možnost hlídání až v 6 večer.
Nebo nemáte typ na nějakého odborníka on-line, který by mi poradil jak postupovat?

kaja2016
12. pro 2019

@1eso1 Ahojky.-) Ja bych ji do vasich sporu netahala. Tatinek byl hodne nemocny a tak se rozhodl odejit do nebicka. Me je lito, ze nas takhle opustil, nemel to delat, nedela se to, ale ted uz je v nebicku a je mu tam dobre. Muzete spolecne za nej zapalit svicku.-)

1eso1
autor
12. pro 2019

@zelenaesmolda to určitě. Ozvala se na mojí odpověď. Tentokrát teda přistoupila na to, že budu u toho, ale nesmí u toho být nikdo jiný. Ona si ještě klade podmínky. Ale já potřebuju nějakou oporu. Takže jsem ji napsala, že ano ať přijede, ale je čistě na mě, kdo u toho bude. Já jsem matka. A ve styku ji nebráním.

kolibricek36
12. pro 2019

@1eso1 a to jako proč - proč si pořád klade podmínky - já bych fakt si pozvlala někoho nestranného - aby u toho byl - přeba i soc. pracovnici

1eso1
autor
12. pro 2019

@kolibricek36 netuším. Asi se bojí, že se mě někdo zastane. Ale to přesně potřebuju. Já se s ní stejně nehodlám vybavovat. Protože bych se akorát rozčílila. Takže akorát v nutnosti kvůli dětem. Víc čekat nemůže.

kolibricek36
12. pro 2019

@1eso1 rodiče bych tam netahala, nevíš co se bude dít - jak začne rejt a tak podobně, mohlo by je to mrzet. anebo bych fakt si to celé nahrávala.....at se můžeš když tak hájit u soudu.

1eso1
autor
12. pro 2019

@kolibricek36 i ta sociální pracovnice říkala, že k soudu to nedojde pokud ji nebráním. Že nemá důvod jít k soudu

kolibricek36
12. pro 2019

@1eso1 jasně, ale nikdy nevíš co se někomu vyklube v hlavě

1eso1
autor
12. pro 2019

@kolibricek36 no ja nevím. Každopádně jestli ji jde vážně o děti, tak přijede a nebude řešit co kdo kdy kde a s kym. Nechápu

zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
to je drzost tohle.jakym pravem ti ona diktuje kdo bude u tebe doma?na truc bych si tam pozvala treba kamaradku...

kolibricek36
12. pro 2019

@1eso1 No, prave jde-li nekomu o deti tak nic neresi a prijede.

kolibricek36
12. pro 2019

@zelenaesmolda ja bych nic na truc nedelala, ale proste chci mit v nekom oporu, kdyz by si vyskakovala.

1eso1
autor
12. pro 2019

@zelenaesmolda přesně to mě napadlo. Já nějak nechápu pořád o co jí jde. Ale nic jinýho ji nezbyde, jestli je chce vidět

zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
asi tak.tvoje deti,tvuj dum,tvoje pravidla.ber nebo nech byt.

1eso1
autor
12. pro 2019

@zelenaesmolda přesně tak. Bydlím u mamky a přítele. Oni mi nabídli pomoc když jsme byly v háji. Ona se k nám otočila zády. Tak co teď chce

zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
tak tedka tim lepe pro tebe.nemuzes je vyhodit z jejich domu a at se tchyne treba stavi na hlavu,jejich pritomnost proste neovlivni.

1eso1
autor
12. pro 2019

@zelenaesmolda přesně tak. Doufám, že tu sobotu nějak přežiju.

zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
ja myslim,ze si tchyne na cizi pude a v pritomnosti cizich lidi moc vyskakovat nebude.
Kazdopadne bych je pozadala at jsou doma kdyby neco tak ji muze mamcin pritel slusne ale durazne vypoklonkovat

1eso1
autor
12. pro 2019

@zelenaesmolda to už jsem udělala. Navíc jsem si skoro jistá, že si nic nedovolí. Ale já s ní mám vnitřně hrozný problém po tom co jsem si všechno vyslechla. Je mi špatně jen o ni slyším. Ale vyhnout se tomu nemůžu, takže to budu respektovat

zelenaesmolda
12. pro 2019

@1eso1
tak drzim palce a dej nam pak vedet jak to probihalo 🙂

denny27
12. pro 2019

A vy budete mít nějaký soud ohledně styku a dětmi??

1eso1
autor
12. pro 2019

@denny27 myslím, že k tomu není důvod když ji nikdo nebrání ve styku

denny27
13. pro 2019

@1eso1 snad se babka umoudří a nebude Ti dělat zle. Držím na zítra palce, ať to proběhne v poklidu.

1eso1
autor
13. pro 2019

@denny27 děkuji. Taky doufám. Ale pořád to vidím tak, že to nedělá kvůli dětem, ale proto aby mě štvala. Kdyby ji ty děti, tak strašně chyběly, jak psala, tak se ozve dřív a ne po 9 měsících

zelenaesmolda
13. pro 2019

@1eso1
treba se s tim potrebovala nejak srovnat

1eso1
autor
13. pro 2019

@zelenaesmolda muselo to pro ní být hrozný. To netvrdím. Ale ja s dětma ze dne na den přišla o domov a neměla jsem přístup k žádným penězům. A místo pomoci jsme se dočkala akorát urážek, obviňování a nakonec po me chce ještě peníze. Ale ubližuje tím nejvíc vlastním vnoučatům. Cizí lidi se skládali, abych ja a děti měli za co žít

zelenaesmolda
13. pro 2019

@1eso1
a hlavne tim ublizuje sama sobe protoze na nejaky pekny vztah s vnoucaty muze asi zapomenout

1eso1
autor
13. pro 2019

@zelenaesmolda bohužel je to tak

denny27
13. pro 2019

@1eso1 snad si jednou uvědomí,jak se zachovala.
Nevím, zda jsi to tady zmínila, ale jaký jste měly vztah ještě před tím, než se stalo, co se stalo???

1eso1
autor
13. pro 2019

@denny27 před tím. Celkem normální. Ale bydlela ve stejném městě a viděla naše děti míň než moje mamka, která bydlela 100 km daleko. Ma ještě dceru a ta má děti děti tři, takže skoro všechen čas trávila u ní a pomáhala ji

1eso1
autor
13. pro 2019

@denny27 a se synem ten vztah taky nebyl nic moc. On pořád říkal, že jeho ségru měla vždycky raději. Dostala od rodičů a byt a on nic. A takhle to bylo se vším

Strana