icon

Vysvětlení smrti. Jak to říct dítěti?

1eso1
3. pro 2019

Ahojte,
přemýšlím jak vysvětlit dceři, že táta umřel. Začíná čím dál tím víc mluvit a já si nevím rady. Když se zeptá, kde ma tatínka, nelžu. Řeknu, že umřel, ale na otázku proč už nejsem schopná odpovědět.
Jasně, že mě napadl odborník. Ale musela bych vzít děti sebou. Mám možnost hlídání až v 6 večer.
Nebo nemáte typ na nějakého odborníka on-line, který by mi poradil jak postupovat?

1eso1
autor
14. pro 2019

@tulikiss no právě. Já nevím co si soudem pomůže. Já ji ve styku nebráním. Že se ji nelíbí, že když jsem u toho, tak si s ní nechtějí hrát, za to nemůžu

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 hlavne klid ted asi chvili bude klid, bud to dojde k soudu, nebo holt musi skousnout tvou pritomnost.

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 já se snažím bejt v klidu. Neřekla jsem ani ň. A jí se pořád něco nelíbí. Já už z toho zešílím.

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 prave to ona chce. Aby ti nervy pracovali.

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 pracují. Já nechci nic jinýho než si užívat dětí a začít nový, lepší život... A tohle mi vážně kazí radost ze života

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 nepredstavuj si co kdyby a jak kdyby bylo - zij pritomnost, minulost nezmenis a to co bude neni v tvych silach ovlivnit. Uzivej deti - bud s nimi. Vic jim dat nemuzes jak sebe.

denny27
14. pro 2019

@1eso1 já nad tím pořád přemýšlím.....ty se snažíš se s ní v rámci slušnosti domlouvat, nehádas se s ni, píšeš ji slušně a ona stejně bude pořád držkovat.
Jestli ono nebude pak časem lepší na plnou hubu říct, jak se vůči tobě zachovala, na co si tady hraje, když 9mesicu o ní děti nevěděly a přitom jste bydleli ve stejném městě.
Já se přiznám, mě by bouchly saze asi už dávno.

1eso1
autor
14. pro 2019

@denny27 no když se rozčilovala, že si s ní malá nechce hrát, tak jsem se ji zeptala, kde teda byla těch 9 měsíců. Nic. Pořád opakovala, jak si to vyřeší po svým a praskla dverma. Ale pořád nechápe, že tohle si silou nevynuti. Já už nevím. Bylo nad moje síly ustoupit a napsat jí ať teda přijede na návštěvu... A místo toho aby byla ráda aspoň za to, tak pořád nějakej problém

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 vím. A děkuju za podporu. Pomáhá mi, že to tady můžu s váma sdílet

zelenaesmolda
14. pro 2019

@1eso1
no ja bych ji asi pisemne pozvala na dalsi navstevu.uz jenom pro sichr kdyby chtela na soude nebo socialce tvrdit jak ji branis ve styku.je to koza.co jako ceka,ze k ni deti radostne pobezi kdyz je pro ne cizi?

1eso1
autor
14. pro 2019

@zelenaesmolda netuším, co po mě už chce... Nebudu mít klid... Pořád nervy v kybli akorát... Pořád nějaký starosti a ještě ona do toho

zelenaesmolda
14. pro 2019

@1eso1
no s touhle babou mit klid asi nebudes,mozna by ten soud byl nakonec dobry napad kdyby ho projela.treba by dala konecne pokoj

1eso1
autor
14. pro 2019

@zelenaesmolda uvidím co si představuje pod pojmem, že si to vyřeší po svým... Ach jo

zelenaesmolda
14. pro 2019

@1eso1
hlavne se nenech zastrasit nebo vtahnout do jeji hry.kdyby doslo na soud tak si urcite vem pravnika.a pisemne bych ji zvala na navstevu treba kazdy tyden at pripadny soud vidi,ze ty v kontaktu nebranis.a at u kazde navstevy nekdo je kdo ti dosvedci,ze deti se ji boji.
coz me napada,ze byl asi duvod proc prisla se zetem.jako svedka,ze ty delas problemy.

kolibricek36
14. pro 2019

@zelenaesmolda Taky si myslim.

1eso1
autor
14. pro 2019

@zelenaesmolda jo to je dost možný, že chtěla svědka. Ale za prvé nechápu proč ji teda tak strašně vadilo, že je tam i moje mamka, a za druhý... Žádný zle jsem ji nedělala. A vážně jsem měla co dělat abych jí všechno od plic neřekla

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 vyresi si to po svym - ale jak? Co si pod tim predstavit? No, ja bych tebou tak bych radej kdyby k tomu soudu doslo. A ty ji zvi at vidi ze mas dobrou vuli, muze to pak u soudu dost pomoci.

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 vůbec netuším, jak to myslela... A soud by byl asi opravdu nejlepší. Bylo by to černé na bílém a byl by klid. Navíc mi ta sociální pracovnice říkala, že když se mi rozhodnutí nebude líbit, můžu se odvolávat do aleluja

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 No. To muzes. Ja bych vam prala uz klid, ale nekteri jsou zabedneni, vse musi byt po jejich a kdyz neni je zle.

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 no to je ale její problém, že je zabednena. A jsou to moje děti. Já se přizpůsobovat nebudu

tulikiss
15. pro 2019

@1eso1 no hele kdyz nad tim tak premyslim, rozhodne ocekavej navstevu ze socialky. ona pokoj neda a tak te bude na socialce nahlasovat bud aby ti zneprijemnila zivot, nebo aby pripadna pochybeni pak vytahla u soudu. tahle jezibaba pokoj jenom tak neda. ☹ moc me mrzi ze nemuzes mit po tom vsem klid ☹

1eso1
autor
15. pro 2019

@tulikiss to mě taky napadlo, že na mě posle sociálku. Ale tak klidně. U mě nemají co najít za problém. A jestli si myslí, že si tímhle vynutí, že jí všichni budou milovat...
Já nechápu, že to chce všechno lámat přes koleno. Prostě já jsem babička a mám nárok a vy si se mnou teď budete 3 hodiny hrát. Co čekala fakt nevím teda

kolibricek36
15. pro 2019

@1eso1 Tedy ja mam 6synovcu a 2netere ale jeste jsem nevidela aby si s babickou hrali 3hod.v kuse....max 3minuty a pak si jdou k mamam nebo k hrackam. A to moje tchyne je svata. Mala ma jen jednu babicku - nasi nezijou.

kolibricek36
15. pro 2019

@1eso1 a to jsem byla svedkem - kdy Agneska - rok a pul. babicka ji rikala pojd za mnou a ona znakovala nenene.

1eso1
autor
15. pro 2019

@kolibricek36 no jasně. Jsou to děti. U ničeho a u nikoho nevydrží takhle dlouho. Já nevím, co po nich chce. Ona myslí jen na sebe. Nepřemýšlí, co děti. Podle ní si s ní prostě měly hrát a bylo špatně, že jsme byla u toho, protože děti chodily ke me. Tak jsem jejich máma a vím, že by brečely kdbych jim je dala jen tak. Přece je nebudu vystavovat stresu, protože ona má právo a nárok. Tak si pozvolné zvykani zase nepředstavuju já

1eso1
autor
27. pro 2019

Ahojte. Nevím, jestli to bude někoho zajímat, ale píšu pokračování. Ex tchýně se ozvala kvůli další návštěvě jako by se nic nestalo. A ještě napsala, jak si poslední návštěvu užila.
Asi jsem blázen. Nebo jí právník vymluvil soud

denny27
27. pro 2019

@1eso1 že by se blýskalo na lepší časy? To nese dětem asi dárky ne??

1eso1
autor
27. pro 2019

@denny27 netuším... Ale mě to naštvalo. Ona mi tu úděla scénu, jak se uvidíme u soudu, že si to takhle nepředstavuje a že se budu divit a já nevím co všechno a pak tohle. Nechápu

martiina_k
27. pro 2019

podle mě jí právník řekl, že u soudu nemá nejmenší šanci, že ty jí styku nebráníš, takže nemá čím argumentovat. A buď jí došlo, že si na ní musí děti zvyknout, nebo ti chce udělat další scénu ☹

1eso1
autor
27. pro 2019

@martiina_k spíš se přikláním k druhé variantě. A ještě napsala, jak chce utuzovat rodinné vazby. To mě vytočilo úplně. Jako by nějaký byly. Napsala mi datum, kdy chce přijet. A to zrovna moje mamka slaví narozeniny. Tak jsem jí to napsala s tím, že může přijet, a můžou se utužit vazby. A najednou ten den nemá čas

Strana