icon

Vytrácí se láska, přicházejí deprese

snezenka123
27. říj 2016

Ahojky.

Vím, že každá jsme jiná, každá máme za sebou prožité to "svoje" a každá jsme se občas z nás ocitla na dně...

Moje první manželství se rozpadlo, když můj ex začal nadměrně užívat marihuanu a odráželo se to (negativně)na jeho psychice, na vztahu ke mě, k dětem...nedal so říct, trávy se nehodlal vzdát, odešla jsem. Popisování všech detailů a hrůz,co jsem si musela projít, by vydalo na román, ale nechci to tu pitvat...prostě jsme se rozvedli, já se odstěhovala a ted vycházíme v pohodě, děti si bere jednou za 14 dní a vše probíhá ok.

pár měsíců jsem žila s dětmi sama, ale samota je hrozná a já si uvědomila, že nechci zůstat sama s dětmi...kamarádka mě seznámila s jedním chlapem, o kterém mluvila jen v pozitivech, že měl smůlu na ženský, a já si řekla, dobrá partie..svobodný, bezdětný, a šla jsem do toho

můj problém je v tom, že jsem asi taková naivka, a vidiím v lidech jen to dobrý,nebo se o to aspon snažím, a tak jsem si řekla, že proč ne.

děti si s ním sedli, a jelikož jsme měli oba dva zklamaná srdíčka z předešlého vztahu, byli jsme rádi, že zase cítíme pocit štěstí a lásky.
věděla jsem, že touží po dítěti, a já jsem se rozhodla, že si splním touhu svého třetího dítěte zrovna s ním. nechtělo se mi čekat x let, a tak jsme do toho šli naplno, já za měsíc otěhotněla, bydleli jsme spolu téměř okamžitě, dva a půl měsíce od začátku vztahu mě požádal o ruku a za další měsíc a půl jsme se vzali...

jenže...až po svatbě jsem zjistila, že je můj manžel vlastně úplně jiný. Do té doby se tvářil jako pohodář, společenský, co dělal srandičky a byl na pohodu, spíš působil jako flegmatik, s dětma nebyl problém.

jenže já si začala všímat toho, že si se mnou skoro vůbec nepovídá, netráví čas, volno so měl, chtěl strávit radši na rybách a já si říkala, že třeba prochází změnama, a až se malá narodí, otevře se, změní se. pookřeje...já vím, že je to takové klišé, že si myslíme, že se ti naši chlapi změní...no a někdy jsou hold mezi námi naivky, co si to myslí pořád,já patřím mezi ně.

nejde o to, že bych byla naivní a hloupá, ale myslím si, že pokud jsou dva lidé spolu, a záleží jim na sobě, snaží se na vztahu stále pracovat ke spokojenosti nejen svojí,ale i toho druhého.

Tím, že už jsem si prožila rozvod, a vše s tím spjaté, řekla jsem si, že udělám maximum pro to, abych toto manželství zachránila.

Můj muž se po svatbě jakoby uzavřel, prostě přestal si se mnou povídat, jakoby už vše podstatné do té doby řekl, je z něj nervák, kterého vytočí každá prkotina, důchodce v kauflandu nebo pomalý řidič...neumí projevovat city, dávat je najevo, není schopen mluvit o svých emocích, minulosti, dětství, předešlých vztazích...

já jsem se mu snažila od prvního okamžiku co jsem si toho začala všímat říkala, co vnímán jako jiné, že mi je smutno z toho a tamtoho, že s něj mívám deprese..původně jsem to přisuzovala těhot.hormonům,ale pak mi došlo že je to jím...řekla jsem mu to, napsala mu několikastránkový dopis, navrhla poradnu, tu hned odmítnul, že není přeci blázen a nikam nepůjde...

když se narodila dcera, změnilo se to, ale spíše jinak, než jsem si myslela, jeho temeř veškerá pozornost se přesunula k jeho vytouženému dítěti a já si pak navíc připadala jako pouze vedlejší produkt..to všechno jsem mu říkala, že potřebuji z něho cítit, že s emu líbím, záleží mu na mě, atd...jen vyslechl a změna malá nastala tak v rozmezí jednoho, dvou dnů...a zase to zajelo do normálu...

přidali se ještě potíže s tím, že můj syn, je zlobivější než holky, moje i naše, a tak často byl na něj hnusný, nebo přísný a já se mu to snažila vysvětlit, že tudy cesta nevede..že mi to rve srdce, jako matce, že ten kluk se musí cítit jako vyvrhel, co je odstrkovaný a že to vidí že s malou se táta mazlí a blbne a s nima skoro vůbec...

Trápím se, protože si takhle nedovedu představit žít do konce života, ano riskla jsem a vsadila všechno na jednu kartu,ale ničí mě to, že se snažím už tolik dlouhých měsíců...vlastně skoro dva roky...a nepomáhá to, říkám mu, že mám pocit, jako by jsme byli spíše spolubydlící, nebo kamarádi s výhoda, řekne mi, že to tak není a mlčí dál, jsem zoufalá, protože s ním s prostě nedá "pracovat"

Potřebovala jsem to sem ze sebe vysypat, protože za ty dlouhý měsíce už jsem často byla zralá na antidepresiva..ale vždy jsem si říkala, že to nějak musíme zvládnout. Nejvíc mě drtí to, že jemu to nedochází, on je spokojený,nic by neměnil.

přitom v tom dopise jsem mu psala, že cítím, že se musí něco změnit, že cítím, jak se ta láska vytrácí...a je to zpět několik měsíců...

😢

Strana
z2
sarkar
30. říj 2016

@snezenka123 sežeň si knížku Umění komunikace. Tam se dočteš, že abys mohla někomu přesně sdělit co potřebuješ, co ti vadí apod., musíš nejdřív pochopit jeho. Chápeš manžela? Doopravdy?
Je to hodně těžká situace, to věřím a kdybych v ní byla, určitě bych taky nevěděla, co s ní dělat, vždycky se radí líp jiným než sobě. Takhle s nadhledem bych doporučila si s manželem sednout a v klidu si promluvit, bez dětí, spěchu, nátlaku. Promluvit ve smyslu co nejvíc mlčet a nechat mluvit jeho. Ptát se jen ve stylu "Jestli tomu dobře rozumím, tak ty už nemáš chuť se mnou trávit čas?"...Možná se dozvíš věci, který vůbec netušíš...

snezenka123
autor
31. říj 2016

Moc všem děkuji za rady a názory. . Víte. . Vzali jsme se po velmi krátkém vztahu. .a člověka nemůžete znát. . Toho poznáváte celý život. .
Do poradny nechce jít a on opravdu nemá pocit ze by bylo něco tak moc špatně.

Určíte neziji červenou knihovnu. . To ani není reálné. .

Všechno je to o toleranci. . Snažím se ho chápat. ..a ne tlačit na něj. Jen občas mu to v klidu řeknu. .Ze se mi stýská po tom ze by mne objal. . Sam od sebe. ..nejsem žádná semetrika co by ho furt buzerovala. ..na ryby jezdí sám. .v létě jedem i s dětma.
Jen mi to občas přijde lito. ..a někdy to hold na mě padne. ..Každý si tim občas projdeme. .Ať v menší či větší mire😉

degial
1. lis 2016

@snezenka123 Ano, vztah je o toleranci, ale to neznamená, že potlačíš své potřeby a začneš sama sebe přesvědčovat, že intimitu ve vztahu vlastně až tak nepotřebuješ... Neumím si vůbec představit mít "vztah" s někým takhle citově oploštělým jako je tvůj muž. On s tebou do poradny nepůjde, protože on je prostě takový - citově chladný. Ty k sobě potřebuješ opačně založeného muže. Čím dřív si to uvědomíš, tím lépe pro tebe...

snezenka123
autor
2. lis 2016

@degial to ja uz dávno vím, že by mne asi jiný chlap udělal šťastnější. .. ale není to tak lehké...mam tři děti. ..už i oni toho mají za sebou dost a ted mají klidne zázemí. .rodinu. .třeba AZ někdy budou velcí. ..bud už si na toho mýho chlapa zvyknu. .. nebo odejdu. ..nechávám to tak jak to je. ..nějak bylo. ..nějak bude😉
a moc děkuji♡

anelamates
2. lis 2016

No a nebylo by líp napsat třeba - vytrácí se zamilovanost a nastupuje taková ta klidná a přátelská láska? Ono se s tím někdy hůř srovnává, ale taky je to pěkné. A stačí si jen chtít udržet ty pěkné chvilky, že ta vášen jaksi není pořád, no to je normální. Ale zase tenhle druhý vztah je mnohem lepší.í

caverina
2. lis 2016

@anelamates tak to ja bych nebyla pryc.....me se zda naopak moc hezke kdyz vam nekdo kdo vas miluje to da najevo....pusou jen tak,pohlazenim jen tak.obejmutim jen tak....

anelamates
2. lis 2016

@caverina Však jo, jenom to už zkrátka není tak často, chtěla jsem napsat pořád. Je to prostě mín. A je to fakt normální a dá se s tím taky hezky žít.

degial
3. lis 2016

@snezenka123 Však já to chápu, že ti jde o děti... Taky netvrdím, že bys měla hned odcházet. Spíš se od něj postupně citově odpoutat, aby tě ten jeho chlad aspoň tolik nemrzel. Zařídit si svůj život nezávislý na něm (svoje koníčky, přátelé, atd..) A jak píšu, časem bych nezavrhovala ani toho milence. Můj partner to měl v bývalém vztahu stejné.... Po porodu začala být jeho ex k němu chladná, on byl citově vyprahlý, protože je typ člověka, který tu intimitu k životu prostě potřebuje... Holt si to časem našel jinde....

Strana
z2