Vztah na dálku s Čechem v Kanadě: Přemýšlí nebo jsem mu lhostejná?
Několik let jsem ve vztahu na dálku. Dotyčný je Čech co žije a pracuje v Kanadě. Rodiče má tady v Čechách. Oba se máme hodně rádi a chtěli bysme být spolu. Jenže já se za ním kvůli dětem odstěhovat nemohu takže je to na něm. Jenže on se nedokáže rozhodnout. Děti nemá ale je ženatý. Jeho manželka pochází odtamtud z Kanady. Za tu dobu jsem si jistá tím že v manželství neni spokojený a vzhledem k různým okolnostem, které sedí s tím co mi celou dobu sám říká jsem si jistá že v tomhle mi nelže. Drží ho tam jen dobrá práce a hezké bydlení. Tady by musel budovat vše znovu a má strach z toho že kdyby to mezi námi nevyšlo, tak by to pro něj bylo o to horší. Mých dvou dětí se nebojí a není topro něj překážka. Chtěl je mít, ale nešlo jim to. Protože jsme se nikam v tomhle ale nedokázali posunout a oba se vlastně trápili, tak jsem to mezi námi na konci června nakonec ukončila. On ale nechtěl a vyžádal si čas na rozmyšlenou. Souhlasila jsem a domluvili jsme se na měsíci takže do konce července. Normálně jsme se rozloučili, ale od té doby se mi neozval a já nevím, co si myslet. Je normální, že přestal komunikovat? Myslíte že opravdu přemýšlí o návratu a váží situaci ze všech stran a nechce se nechat vyrušovat, nebo zjistil že mu ani nechybím a nemá už potřebu se mnou být v kontaktu? Neřekli jsme si, že si nesmíme psát, to vůbec. Naopak jsem. Mu i řekla ať se ozve, když bude chtít se mnou sdílet co se v něm děje. A myslela jsem, že to se mnou právě řešit bude. Co si o tom myslíte?
Je mi 38 a jemu 41.
Ted je ta doba, kdy se rozhoduje (ma se rozhodnout) a zvazuje (ma zvazovat) vsechna pro a proti. Ted je ta doba, kdy ma cas, aby vse poradne dostatecne promyslel. Ve stredu 31.7.2024 ti musi rict konecne rozhodnuti:
-a) ne, nejdu do toho, zustanu v Kanade, rozejdeme se a nebudeme se vzajemne trapit.
-b) ano, chci byt s tebou. Manzelce jsem o nas rekl, koukal jsem se na moznosti prace v CR - jsou tu tyto a tyto moznosti, bydleni bychom poresili takto a takto, v zamestnani je realne dat vypoved tehdy a tehdy.
Varianta:
-c) Chci byt s tebou, nejak to udelame, neboj.
Je zhoubna cesta do pekel. Pozor, at se neprocekas dalsich nekolik let....
Ja myslim, ze mesic na to, to rozseknout definitivne, je dostatecna doba - i na variantu b. Ale na c) je skoda kazde minuty....
@dura175 To máš určitě pravdu. On nerozhodný je a ví to o sobě. Má s tím celoživotně problém. I proto není rozvedený a i proto mu trvala cesta k té práci co má déle než je asi obvyklé. Já jsem to nějakou dobu akceptovala a teď už nemůžu dál. On ví o co se hraje. Psát mu nebudu. Poslechu vás i kamarádku. A uvidím jak to dopadne.
@exbordelar Jo taak to přesně je. Do C nejdu a on to ví. Hraje se jen o A a B.
@fifinka2020 Říkám si že pokud na mě zapomene, tak jste měly pravdu.
Tak preji hodne stesti ❤️❤️ A dej vedet, jak to dopadlo, i kdyby to bylo c. 😄
@exbordelar Děkuju, vědět dám. Ale C to nebude. Nemohla bych si vážit sama sebe a ani on by si mě nemohl vážit kdybych ho nechala se mnou tak mávat.
Ty jo, jak moc se opravdu znáte? Byla jsi tam za ním někdy? Přijdeš mi dost naivní, uvažovat nad tímhle jako nad vztahem s budoucností je dost... úlet.
@journals Jo navštěvujeme se docela často. I já tam za ním byla. Známe se tři roky, vztah trva rok a půl. A byli jsme spolu v každodenním písemném kontaktu a tak třikrát týdně si volali přes video. Vím jak vypadají jeho kamarádi a jak se jmenují. Vím vypadají jak vypadají jeho rodiče, co dělali. Vím o něm za tu dobu hodně. Znám jeho bioritmus a i místa, kde se běžně vyskytuje. To samé má on se mnou.
A to ti přijde že stačí aby se to dalo nazývat "vztah"? 😨
Kolikrát jste se opravdu viděli?
Psaní je fajn, ale absolutně to neodráží realitu vztahu
@journals Dostkrát a dost dlouho v kuse na to abychom měli možnost se poznat. Jinak děkuju za názor beru ho. Ale ptala jsem se na něco jinýho. Nepotřebuju tady rozebírat to do čeho nevidíš a ani nemůžeš.
Jste spolu rok a půl po telefonu, viděli jste se "dostkrát" (co to znamená?)
Ptáš se na to na co se ptáš, tak ti odpovídám, že ne, nečekej že se ozve a odstěhuje se sem.
Tak jinak... jsi milenka po telefonu a čekáš to, co jiné milenky čekají. Kdyby s tebou budoucnost viděl, tak tu už je. Ale místo toho má manželku, bydlí v Kanadě a ty čekáš že se rozvede (přeci si s ženou už dávno nerozumí, že?), zahodí svou kariéru, majetek, vztahy a přiletí za tebou. Děvče, tyhle dotazy tu jsou jak přes kopírák týden co týden.
Když tě tak miluje, proč si ještě stále nechává manželku? Když jim to tedy tak neklape a on se s ní tak trápí???
Hele tohle je vždycky velkej risk. Ale trochu mě mrzí, že to tady holky všechny absolutně shodí ze stolu, že to není vztah, že nikdy neměl v plánu se rozvést atp.
Já byla v téměř stejné situaci: oba jsme byli v manželství a oba jsme vlastně čekali na tu poslední kapku, která nas nakopne k rozvodu. Poznali jsme se v práci (mezinárodní firma), v dubnu 2017 jsme si začali. On západní Francie, tři děti, o deset let starší. Já teda děti neměla. Všichni, ale VŠICHNI mi okamžitě řekli, že tohle nemá absolutně budoucnost, že se chce jen pobavit s mladší ženou, že se nikdy nerozvede, nikdy spolu nebudem a absolutně ať si nemyslím, že by se mnou měl dítě, když už má tři.
No a je červenec 2024, já bydlím ve Francii od září 2018, jsme oba rozvedení a spolu máme dvě děti: 4 a 3/4 a 3,5 roku. 🙂
Takže nic není nemožné, všechno má naději. 🙂 ale tady to bohužel spíš vypadá, že ta vůle z jeho strany moc není.... když jsi mu teď dala nůž na krk.
Jinak taky jsme si furt psali, skoro denně video volali, létali jsme za sebou vždy tak na 3-5 dní každej cca měsíc a půl.... Začátky byly mega náročné...Což u tebe musí být ještě víc, přece jen u nás to byl let 2h a není to tak drahé.
@me_druhe_ja Díky za tenhle příspěvek. Ja nevím, jak se rozhodne. Ale ten čas si vzal on. Chtěl ho, nechtěl se rozejít. Tak ho má a jsem zvědavá jak s ním naloží a jak se rozhodne.
@journals Omlouvám se ale já se ti nemusím obhajovat a nemusím ti to vysvětlovat. A ani nechci. Ptala jsem se, jestli je normální ze se odmlčel v situaci kdy sám poprosil o čas k přemýšlení. Odpověď jsem dostala. Co je mezi námi je moje věc.
Samozřejmě že nemusíš.
Píšeme ti téměř všechny to samé, ty máš růžové brýle a čas mezitím plyne. Ono to s tím právě souvisí víc než si myslíš.
Počkej co ti napíše, ale dost bych tipovala to, že se nebude chtít vymezit ani tak, ani tak. Ono mu to tak totiž asi dost vyhovuje. Manželka doma a milenka za oceánem, jak snadné...
Buď opatrná a víc si važ sama sebe, ať nejlepší roky neutrácíš životem v neurčitém online prostoru.
@journals Právě proto on ví že když se rozhodne nevrátit, tak se už nikdy neuvidíme. To jsme si vyjasnili. Jinak promiň nechtěla jsem být protivná. Jsem ve stresu a těžko se něco takovýho vysvětluje. Přesně jak psala @me_druhe_ja
V pohodě... Nemyslím to zle, ale přijdeš mi jak typická zamilovaná puberťačka. Nechci být hnusná, ale pokud je to takový vztah o jakým píšeš, tak by neměl co rozmýšlet, tečka. Na to měl rok a půl a stejně to neví. Mně by blikalo kontrolní světýlko. I proto jsem se ptala, kolikrát jste se viděli.
Ty po něm toho chceš strašně moc, aby se rozvedl, vzdal se majetku, odstěhoval se na jiný kontinent s odlišnou životní úrovní. Přemýšlela jsi třeba i nad tím, co na to děti? Jak to bude klapat? A co když nebude? Děti ho viděly?
Každopádně uvidíš... Může to dopadnout jakkoliv. nic předem nevíme, nic není jasné. Já tenkrát samozřejmě věřila a doufala, že to dopadne dobře....ale byla jsem připravena i na variantu, že prostě zůstanu sama. Ale já bych se stejně dřív nebo později rozvedla i bez něho....
Jen jsem ti chtěla říct, že nikdy nic není jasně dane i když ti všichni okolo říkají jak si hloupá a naivní. 🙂
@journals Já jsem se chtěla rozejít. On ne a požádal o čas. Ta situace je jiná právě v tom směřování. Neni to o tom že on by to chtěl ukončit a ja ho ukecávala a tak se on ještě na chvíli zdrží. Je to o tom, že on to nechtěl v ten moment ukončit. Čas dostal, já rozhodnutá jsem a on mě může teď už jen příjemně překvapit. Vidělo ho jedno dítko a padli si do noty hodně. Info ale bylo, že je to kamarád. Dítko je zvyklé, že mám kolem sebe přátele a že chodíme společně ven. Takže to nebralo nijak nestandardně.
@me_druhe_ja Děkuju. Moc ti to všechno přeju a doufám že budete spokojení už napořád. 🙂 Já si teď dám ještě těch max 20 dnů mlčení a budu vědět také jakou podobu bude mít můj další život. Snad to dopadne tak, jak bych si přála.
@journals Nebo ještě trochu jinak. Já jsem neřekla vrať se nebo odejdu. Já jsem odešla a on se mě snažil zadržet. Přistoupila jsem na to pod podmínkou že buď se vrátí nebo konec a ať se mi ozve. Ale že už nechci pokračovat ve vztahu přes oceán. On s tím souhlasil a s tím jsme se normálně s úsměvem rozloučili. Proto si myslím že mi křivdíš když mi říkáš, že se chovám jak zamilovaná puberťačka. Já dobře vím co nechci. On neví co chce. Má čas na to, aby si to srovnal.
Ale proč by to on měl chtít ukončit? Pořád si nerozumíme. Pro něj jsi "výhodná" - daleko čekající, neznamenáš velkou hrozbu že by se o tobě manželka dozvěděla, takhle mu o nic nejde. Když má chuť, napíše, když se sem tam vidíte, tak je za to určitě taky rád (co si budem...). Když se to ukončí, on o tohle přijde. I když to je pro něj třeba jen rozptýlení, dělá mu to dobře. Naopak kdyby se měl přestěhovat, tak je postaven do naprosto jiné úrovně, bude v úplně jiné, dost nevýhodné pozici.
Samozřejmě, že to nebude chtít ukončit, proč by měl chtít? Jak jsem psala, tipuju, že to bude různě prodlužovat, protahovat a omlouvat aby ke konkrétnímu kroku dojít nemuselo. Ale třeba se mýlím a přeju ti happy end.
Víš co bych udělala já? Já bych na něj vybalila to, že jsem se rozhodla, že jedu já za ním a děti tu nechám (i když je to samozřejmě vyloučeno). Jak se na to bude on tvářit. Narovinu bych se ho zeptala, jestli můžu za dva měsíce přijet, jaký má se mnou plán. Podle reakce uvidíš jak vážně váš vztah myslí
@journals Byla bych pro něj výhodná kdybych bydlela v Bostonu. To by měl sice přes hranice, takže by věděl, že je to taky ultrabezpečné ale celkem blízko na to, aby se mu vyplatilo do toho obyčejně mileneckého vztahu investovat čas. Tohle je natolik komplikovaný že to fakt nemá smysl udržovat jen tak ze zábavy a takhle dlouho. Navíc i jemu z toho hrabalo a já jsem to měla docela dobrou možnost pozorovat.
@journals To už tady padlo. On stoprocentně ví že bych to neudělala a poznal by, že s ním vořu. Několikrát jsme se o tom bavili. Chci s ním hrát čistou hru. To, že jsem se s ním rozešla nebyla vydírací technika. Já jsem se opravdu rozhodla že už to nezvládám a jdu od toho. Myslela jsem, že to odsouhlasí, protože jsme se v tom trápili oba. On proro, že neni schopen se rozhoupat i když mě chce a já proto že tu není. Ale on mě tím, že nechtěl, docela překvapil.
kdo chce kam...
a tu manželku ti vysvětluje jak? Nemá náhodou nějakou nemoc (případně její příbuzný) pro kterou se s ní TEĎ zrovna nechce rozcházet? 😀 Promiň, ale... 🙈
@journals Ne, nemá. Už od doby kdy jsme se poznali to s ní neměl ok. Něco je semlelo, vím i co přesně. Mluvili jsme o tom mnohokrát. A to i v době, kdy jsme se znali krátce a neměli spilu vůbec nic. Žijou vedle sebe, netraví spolu čas. Nemluví o ní špatně, nemluví o ní dobře. Jen stabilně už ty tři roky říká že jsou spolubydlící, míjejí se. A to nejen kvůli nezájmu ale i pracovní době. Sám ni říká že vlastně objektivně vubec nevi na co ae mnou čeká, ale že má peoste strach do toho vseho říznout. Já to celkem chápu, je to velké rozhodnutí. Ale už jsem to nedávala. Takže monec a pak jeho čas na to, aby si finálně rozmyslel jak chce mít svůj život.
@journals Jinak takhle bohužel žije i hromada lidí tady v Česku. A vlastně ke konci mého manželství jsem to měla doma taky tak. Lidi si přestanou rozumět, přestanou o sebe mít zájem a jsou spolu ze zvyku. Nebo kvůli dětem. Ale prostě jsou spolubydlící. Mám takovych přátel nekolik a to jak kluků tak i holek co tak doma mají.
No dobře a tak proč od ní tedy neodejde? Kdyby byl takový charakter, tak jí přeci nepodvádí 👎

Určitě bych ty 2 týdny vydržela a nepsala mu...protože takhle mu napíšeš, on se ujisti, že ho jen tak nenechas, něco to naslibuje...a ty v tom zase budeš další půlrok lítat. Zkus vydržet, zajímalo by mě, jak se to vyvine, co pak udělá...
A jestli máš strach,že na tebe zapomněl? Hele je to drsný, ale radši to zjistit a odzit si to, než aby ses utesovala, jak tě má rád, a přitom bez tebe dokáže žít...