Vztah na dálku s Čechem v Kanadě: Přemýšlí nebo jsem mu lhostejná?
Několik let jsem ve vztahu na dálku. Dotyčný je Čech co žije a pracuje v Kanadě. Rodiče má tady v Čechách. Oba se máme hodně rádi a chtěli bysme být spolu. Jenže já se za ním kvůli dětem odstěhovat nemohu takže je to na něm. Jenže on se nedokáže rozhodnout. Děti nemá ale je ženatý. Jeho manželka pochází odtamtud z Kanady. Za tu dobu jsem si jistá tím že v manželství neni spokojený a vzhledem k různým okolnostem, které sedí s tím co mi celou dobu sám říká jsem si jistá že v tomhle mi nelže. Drží ho tam jen dobrá práce a hezké bydlení. Tady by musel budovat vše znovu a má strach z toho že kdyby to mezi námi nevyšlo, tak by to pro něj bylo o to horší. Mých dvou dětí se nebojí a není topro něj překážka. Chtěl je mít, ale nešlo jim to. Protože jsme se nikam v tomhle ale nedokázali posunout a oba se vlastně trápili, tak jsem to mezi námi na konci června nakonec ukončila. On ale nechtěl a vyžádal si čas na rozmyšlenou. Souhlasila jsem a domluvili jsme se na měsíci takže do konce července. Normálně jsme se rozloučili, ale od té doby se mi neozval a já nevím, co si myslet. Je normální, že přestal komunikovat? Myslíte že opravdu přemýšlí o návratu a váží situaci ze všech stran a nechce se nechat vyrušovat, nebo zjistil že mu ani nechybím a nemá už potřebu se mnou být v kontaktu? Neřekli jsme si, že si nesmíme psát, to vůbec. Naopak jsem. Mu i řekla ať se ozve, když bude chtít se mnou sdílet co se v něm děje. A myslela jsem, že to se mnou právě řešit bude. Co si o tom myslíte?
Je mi 38 a jemu 41.
A ti take mají milenky a milence a přijde jim to ok?
Nikdy jsi nad tím nepřemýšlela? Proč když je tak nespokojený má milenku a nechce ženu opustit?
@journals Jeden z nich milenku momentálně má, jedna milence měla. Ostatní nevím. Zůstávají spolu ale kvůli dětem. Možná právě odejde. To se dozvím. A nebo taky ne. To se taky dozvím. Víc to asi už nemá smysl řešit. Chtěla jsem vědět jestli ho mám teď nechat, nebo jestli ho mám kontaktovat a jestli je u chlapů běžné že se odmlčí když řeší složitost takovýho typu.
Uvidím nejpozději na konci července.
Nech ho, ukáže se. Jen se sebou nenech orat. Hodně štěstí
@journals Děkuju.
Řeknu to tak, že kdyby chtěl, tak se ozve. 🙂
@eliss232 To si říkám taky. Akorát nevím proč nechce. Jestli nechce, abych mu zrušila kruhy když řeší takhle zásadní věc. Nebo jestli nechce proto že mu nechybím.
Ne zrušila. Nerušila. 🙂
No nebo je to jednoduchy zpusob - nechat to vysumet, nic nemuset resit..
@l_ To mi nesedí k tomu jak se ke mně celou dobu choval. Navíc jsme si slibili že se nevymlčíme. Že to tak neskončí. Ale zároveň se mi do hlavy vkrádá pocit že co když to tak je. Proto jsem se ho chtěla na to zeptat. Ale když říkáte vy i moje kamarádka že mu psát nemám, tak mu psát asi nebudu. Nevím. Říkám si že komunikace je základ. Tak proč se tu trápím v otázkách když nejjednodušší je se prostě zeptat?
Jezismarja.. vis co lidi si slibilo vernost a lasku az do hrobu? 🙄 A pak hura rozvod a nenavist..
No protoze tim, ze mu napises, bude vedet ze te ma jistou a zas te necim uchlacholi, jen se snizis..
Hele ja mela s pritelem taky tezkej start... Ale proste ty jo.. my si psali denne.. a to jsme od sebe byli kousek.. ale denne komunikace.. jednou na tri dny ticho.. peklo na zemi pro oba a od te doby si nepisem jen kdyz jsme spolu.. a to jsme zdaleka jeste nebyli ve vztahu, vedela jsem ze je v poradku, i tak nejak co dela atd.. ale nemoct si psat? Nevedet ze je v poradku? A to oboustranne.. ve finale nam stacilo i jen vedet, ze je ten druhy ok.. ale nepsat si? Nechapu a nejak mi to nesedi k milujicimu muzi 🤷🏻♀️ mu nevadi ze nevi, zda jsi v poradku? Zda neco nepotrebujes? Jak se mas a co delas? 🤷🏻♀️ Kdyby ho to zajimalo, napise i driv nez za ten mesic 🤷🏻♀️
@l_ Prave proto si sedim na rukach a nepisu mu. Byli jsme zvykli na denni kontakt. Ozyval se vic on nez ja, komunikace startovala cca v poměru 60:40 pro něj. Proto me to překvapuje. A ještě za situace že on rozchod nechtěl. Proto mi vrtá hlavou, jestli to fakt řeší nebo jestli se na mě už za těch deset dnů už vybodl a jen mi to zapomněl napsat.
Neco jinyho je zabava a vaznej vztah.. proste to asi nechce no 🤷🏻♀️ a naslibovat se toho da toooolik 🤷🏻♀️
Nepsala bych, nicmene, vyjasnili jste si, ze zprava B ma vypadat tak jak to bylo psano? Ze ti rekne, mesic jsem vyuzil, manzelka o tom vi, mame domluvenou schuzku s pravnikem na poreseni rozvodu,. V cechach budu bydlet xxxx. Praci jeste nemam, ale rozeslal jsem CV..
Ja si nejak myslim, ze ti slibi, ze se rozhodl, ze takhle zit nechce a rozvede se. Ale nic konkretniho a dalsi rok te bude tahat na uzenou nudli
Nechápu to. On byl ten, kdo to nechtěl skončit. On si ten čas vzal na to aby si to rozmyslel. On mi řekl ze se nad tím opravdu pořádně zamyslí kdyz stál přímo před tím aby rozchod potvrdil. Tedy řekl že se sem nevrátí. On souhlasil s tím že se ozve. On souhlasil s tím, že je to buď a nebo. Tak tomu nerozumím.
@tereza0111 Řekli jsme si, ať si rozmyslí jestli se vrátí sem za mnou nebo ne. A to ať mi dá vědět. Předpokládám že pokud by se k takovému kroku odhodlal, už by to předtím i řešil doma. Věděl že když by do toho šel, měl by ode mě dost času na vypořádání věcí v Kanadě. To jsme řešili.
Ale řešili jsme i to, jak by to vypořádání mělo vypadat a co by se mělo dít vůči mně a směrem sem. To si myslím že jsme si vysvětlili a že scénář který jsi naznačila, nehrozí.
Ty si nechces priznat ze te proste vyuzival, to je cely.. porad ho omlouvas..
Co bys radila kamaradce, kdyby ti tohle psala? Hm?
@l_ To je možný. Strávila jsem s ním dost času tak se to blbě akceptuje. Nevím co bych jí řekla. Asi to, ať se na to vykašle. Protože je to vůl a nestojí za to.
Tak k tomu takhle pristupuj.. maximalne muzes bejt mile prekvapena.. ale nedoufej, zbytecne si prodluzujes trapeni.. postav se nohama na zem, nadechni se a jdi dal..
@l_ Říkám si to každý den. Někdy jsem velká hrdinka a koukám na to jako vy. Někdy je mi smutno protože mi chybí a je mi do pláče. V tom je to těžký.
Vsak plac, to je v poradku, stejne tak smutek... ale nedoufej, necekej..
Vis co, to, co prozivas, je regulerni abstak. Touha po droze. On pro tebe droga je. Jsi na nem zavisla a potrebujes ukojit svoji fyzickou a emocionalni touhu. Nepisu to proto, ze by to mel byt vysmech nebo ponizeni. Je to jen hole konstatovani faktu. Ty jsi ted v akutni fazi toho abstaku, ted nemas racionalni mysleni a je to pochopitelne.
On ma sice mesic na rozhodovani, ale kdyby se v tech uplynulych dvou tydnech rozhodoval smerem b), tj. zacal by resit ty prakticke stranky, tak by se ti urcite ozval. Minimalne aby se ujistil, ze kdyz uz se rozhoduje k tak velkemu kroku, tak jestli sis to treba nerozmyslela.
On ma manzelku. Nemusi jim to spolu excelentne klapat, ale mu souziti s ni nejakym zpusobem vyhovuje - pohodli domova, navareno, uklizeno, pravidelna davka sexu, spolecensky status, spolecny majetek, spolecna vize do budoucna. Kdyby tam toto nebylo, tak s ni uz davno neni. Nemaji deti, jen majetek a ten se vzdycky vyresi snadneji nez deleni deti.
Vsak uvidis za ty tri tydny, s cim prijde. Ale bud k sobe hodnejsi a zkus necekat na to, az on piskne a zij svuj vlastni zivot ❤️
@exbordelar Všechno to, co píšeš může být pravda. Ale také nemusí. Z toho co vím a co vím opravdu jistě, jsou některé věci jinak než si myslíš. Ale jiné mohou být tak jak píšeš. Pořád prostě ale nerozumím tomu proč tedy ten čas chtěl. Zejména v situaci kdy věděl velmi dobře o co se hraje. Aby si ho vzal a hned se na mě vykašlal? Aby si ho vzal, mlčel a myslel si že mě na jeho konci zas ukecá? Nebo aby si opravdu pořádně rozmyslel, co chce. To je prostě věc která mi nekde do hlavy. Já to ukončila on podstatě prosil o možnost to ještě promyslet. Abych ještě nedělala to finální rozhodnutí. Hraje si se mnou? Nebo mu křivdíme, protože jeho chování zapadá do obecné šablony prolhanej ženáč? Fakt nevím.
@exbordelar Může to bejt tak, že si se mnou opravdu jen hrál a teď to bere jako způsob jak to nechat vyšumět. A může to bejt i tak že se už týden v kuse hádá se svou ženou a řeší s ní co a jak bude. Osobně bych si přála to druhý i když existuje nemalá pravděpodobnost, že je to to první. Asi tak bych to řekla.
Hele a naopak.. ty kdybys byla v jeho kuzi a dejme tomu to doma resila.. nebylo by pro tebe nutne a chtene sdilet to s tim milovanym? Chtit citit podporu byt na dalku? Vedet ze delas dobre a ze ten druhy opravdu ceka?
@l_ Ja Upřímně řečeno ano, chtěla. Jsem všeobecně ukecaná a ještě holka. U něj ale vím že si všechno řeší sám v sobě dokud si to nevyřeší. Měl to tak i věcmi který se mnou nesouvisely a i třeba dřív než jsme se potkali. Jen mi o tom pak vyprávěl. Proto pořád hraju s tou variantou že si to chroupá v sobě případně to řeší aktivně teď s manželkou. Dokud se k něčemu nedohrabe. Ale samozřejmě to tak oprqvdu nemusí být. Třeba je to fakt jen syčák.
Ma te dobre zpracovanou.. vse krasne okecany a tobe vtluceny do hlavy.. preju ti jen, aby ses netrapila dlouho..
Ja po par letech s manipulatorem jsme z tohohle vylecena.. sliby, pohadky jak se budem mit krasne, atd.. jediny co mu zustalo jsou pochybnosti na vsech frontach a cerveny svetylko u ruznyho chovani.. nastesti mam super chlapa, vse vi, na vsem pracujeme..
@l_ Jak říkám je možné že máte pravdu a jsem blbá jak zahradní konev. Asi mi nezbývá nic jiného nez počkat. Nebo se zeptat. Což zatím dělat nechci. Takže počkat.

@journals Nevim. Pro některé lidi je rozvod složitější a náročnější rozhodnutí než to že zůstávají v něčem co jim nevyhovuje. Proč se ještě nerozvedli ti mí přátelé i když to mají viditelně na prd? Možná on potřebuje impuls. Možná to budu já. A nebo ne. Nevím.