icon

Vztah na dálku s Čechem v Kanadě: Přemýšlí nebo jsem mu lhostejná?

11. črc 2024

Několik let jsem ve vztahu na dálku. Dotyčný je Čech co žije a pracuje v Kanadě. Rodiče má tady v Čechách. Oba se máme hodně rádi a chtěli bysme být spolu. Jenže já se za ním kvůli dětem odstěhovat nemohu takže je to na něm. Jenže on se nedokáže rozhodnout. Děti nemá ale je ženatý. Jeho manželka pochází odtamtud z Kanady. Za tu dobu jsem si jistá tím že v manželství neni spokojený a vzhledem k různým okolnostem, které sedí s tím co mi celou dobu sám říká jsem si jistá že v tomhle mi nelže. Drží ho tam jen dobrá práce a hezké bydlení. Tady by musel budovat vše znovu a má strach z toho že kdyby to mezi námi nevyšlo, tak by to pro něj bylo o to horší. Mých dvou dětí se nebojí a není topro něj překážka. Chtěl je mít, ale nešlo jim to. Protože jsme se nikam v tomhle ale nedokázali posunout a oba se vlastně trápili, tak jsem to mezi námi na konci června nakonec ukončila. On ale nechtěl a vyžádal si čas na rozmyšlenou. Souhlasila jsem a domluvili jsme se na měsíci takže do konce července. Normálně jsme se rozloučili, ale od té doby se mi neozval a já nevím, co si myslet. Je normální, že přestal komunikovat? Myslíte že opravdu přemýšlí o návratu a váží situaci ze všech stran a nechce se nechat vyrušovat, nebo zjistil že mu ani nechybím a nemá už potřebu se mnou být v kontaktu? Neřekli jsme si, že si nesmíme psát, to vůbec. Naopak jsem. Mu i řekla ať se ozve, když bude chtít se mnou sdílet co se v něm děje. A myslela jsem, že to se mnou právě řešit bude. Co si o tom myslíte?
Je mi 38 a jemu 41.

Strana
z7
vladenkamaminka
12. črc 2024

Ja asi píchnu do vosího hnízda, ale spí s manželkou? Jste spolu roky a kdyby ti byl “věrný”, určitě by o rozvod požádala dávno ona, protože 40 není věk na to zůstat bez sexu… ale je to věk na to, být už lenivý opustit vše vybudované a začínat doznova. Nehledě na to, ze chlapi umí neskutečně kecat, takhle splakala ma kamarádka, kdy ji milenec nakecaval jak to ma doma příšerný, ta pak zašla za manželkou rovnou, aby to rozsekla a zjistila, že má borec doma prakticky druhý líbánky

journals
12. črc 2024

@vladenkamaminka jsou spolu rok a půl…

autor
12. črc 2024

@vladenkamaminka Říkal mi, že občas ano. Postupem času ale pak že méně a méně. Oni spolu opravdu moc času netráví. Ona se vrací z práce hodně pozdě večer, víkendy tráví odděleně, na dovolené spolu nejezdí. To s těmi dovolenými třeba vím protože jsme si běžně volali když byl někde mimo. A byl v pokoji sám a to bez jakékoliv pochyby v tom smyslu, že by mi volal když byla žena na procházce a on jen její věci nacházel do skříně. V tom to je. Vím i to, co stálo za destrukcí toho jejich vztahu a nebyla to její vina ve smyslu, že by to svaloval na ni, aby vypadal jako ten chudáček nešťastný co mu žena nerozumí. Ne. Popsal mi ty události celkem jasně. A z mého okolí mám případ který je skoro přes kopírák. Ty věci se tak dějí celkem často a tady bude takových holek taky celkem dost. Možná se vám to zdá jako pitomost, protože chlapi toho nakecají, ale ono se leccos z toho, co říkal dalo i určitým způsobem ověřit.

Jasně mohl si to celé extrémně manažersky organizovat, aby to tak všechno jen vypadalo a celou tu dobu mě komplet vodit za nos. Ale co by z toho měl? Pořád platí že jsem šíleně daleko a strkat energii a tak velké množství času do něčeho tak komplikovaného a ty dlouhé měsíce si bedlivě hlídat, aby celou tu dobu tvrdil stále absolutně to samé? To mi přijde jako nesmysl. Je to prostě příliš náročné za situace že z toho nekouká silný benefit v podobě promiňte že budu sprostá, ale šuku kdykoliv na vyžádání od opravdu luxusní kočičky.

Vím o něm, že je hodně uzavřený. Vím i, že to má počátek v jedné hodně smutné události která se mimochodem také dala ověřit. Stala se a stala se tak jak říkal. Vím o něm že si věci hodně řeší v sobě. Což je chyba. Říkal mi že má problém s rozhodováním ve vztahových věcech i s příklady, když to tak řeknu. Zase. Buď je to celé součást nějaké megahry se mnou nebo je to pravda. Mně to osobně zapadá spíš do toho že je to pravda.

K tomu ale vím že mi byl podporou, řešili jsme spolu úplně běžné veci i věci složitější. Radili jsme se spolu. Smáli jsme se spolu. Spoléhali na sebe. V některých věcech si i pomáhali na dálku. Hlásili si, že jsme si že jsme v pohodě dorazili z místa a na místo b. Posílali si denně fotky a videa z míst kde jsme i když to byly jen běžnosti. Byli jsme v denním kontaktu, létali jsme za sebou a měli se moc rádi.

Nevím jak to dopadne. Nevím jestli jsem opravdu pitomá, naivní a pubertálně se chovající skoričtyřicátnice. Nebo jestli on opravdu teď řeší v sobě co dál.

Ale nevím jestli má smysl to tu ještě dál rozebírat. Asi ne.

dura175
12. črc 2024

Nejsi rozhodně blbá. Možná máš jen tu smůlu, že jsi natrefila na chlapa, co umí mistrně manipulovat a díky omezené možnosti setkávání osobně jsi neměla čas nebo prostor jeho chování prokouknout. My samozřejmě neznáme ani tebe, ani jeho a nevíme, jak to mezi vámi vypadá, jak komunikujete. Jenom takhle zvenčí je pro nás snažší identifikovat varovné signály, které ty nevidíš. Zopakuju to. Měl minimálně rok a půl na to konat a rozseknout vztah se svojí ženou. Ani v nefunkčním manželství není přece fér mít milenku (pokud se na tom již nedohodli, ale to by ti asi řekl, že). Není to fér jak k manželce, tak i k té milence. Note bene v situaci, kdy milenka chce regulérní vztah.
Každopádně si to nedávej za vinu. Soustřeď se na sebe, třeba si o tom popovídej s terapeutem a jdi dál. Tenhle chlap ti za trápení nestojí.

autor
12. črc 2024

@dura175 Uvidím. Připravuji se na vriantu že to nedopadne. A těším se na variantu že to dopadne.

xxx3d
12. črc 2024

nemyslím si, že je potřeba, abys popisovala jak je pro tebe důležitý, nebo co jste spolu prožili, řešili a prostě tohle všechno soukromí

nejde ti do hlavy, nebo, zaskočilo tě, že chtěl čas na rozmyšlenou,
podle mě proto, že doufá, že během té doby budeš prožívat přesně tyhle pocity, které teď prožíváš a nebudeš o něj chtít přijít
po tom měsíci, cca, nečekám, že se ti ozve hned po odeznění měsíce, ale prostě po uplynutí té doby pro něj, ti řekne, že si neumí představit, že už by tě neslyšel, neviděl, nemluvil s tebou a bude čekat, že ty na tom budeš podobně, stejně, nebo ještě hůř než on a nějak se to "udělá" a bude ten váš "vztah" pokračovat.

rozhodně bych ti přála, abych se mýlila, aby ti po té odmlce řekl, že se rozhodl pro tebe a následovaly by další radostné věci.
uvidíš
a jestli nám sem ostatním napíšeš, jak to dopadlo, tak můžu napsat, uvidíme.
🍀

autor
12. črc 2024

@xxx3d Takže cílený kalkul?
Jinak ano dám vědět, jak to dopadlo. Věřím že vás to bude zajímat. Ostatně stejně jako mě.

exbordelar
12. črc 2024

Nebo se mu taky mohlo neco stat.. lezi v nemocnici... tezky uraz... co soc. site? Je aktivni? Whatsapp? Kdy byl naposled prihlaseny?
Jestli je to introvert, tak treba vazne potrebuje cas na rozmyslenou. Nebo se ho take mohlo dotknout, zes ho poslala po tom vsem k vode. Treba si rika, ze se driv nez za mesic nema ozyvat a ceka, az se ozves ty.
Nicmeme.... z me zkusenosti.... kdyz chlap opravdu chce, tak se ozve i jen naznakem. Lajkne, nebo posle neco v tom smyslu: "hele, tohle jsem videl a vzpomnel si na tebe.", proste nejak.
Jako on taky neni v jednoduche pozici. Je mu 40, ma zarizeny zivot a praci v Kanade a ted se ma vrhnout prakticky do neznama, resp. o deset kroku zpet - do Cech, kde prace a zivotni uroven uplne jinde, kamarady po tech letech taky uz tady asi nema.... a tebe miluje, ale vlastne jste spolu nezili takovy ten vsedni zivot a ani nemate moznost ho na necisto zazit. To je bud a nebo. Zadna zadni vratka, kdyby to nahodou nevyslo. Mel by spalene mosty a cesta navratu hodne obtizna. Aby se pro ten krok rozhodnul, musi mit opravdu silnou motivaci.
Jsem zvedava, jak to dopadne.

mariti
12. črc 2024

Asi půjdu proti proudu, ale já Ti svým způsobem rozumím. Holt, srdce má své důvody a rozum je úplně jiná kategorie. Dost možná skončíš zraněná, ale možná taky ne, to nikdo neví. Zažila jsem něco trochu podobného, ničilo mě to ale natolik, že jsm to raději ukončila sama než se v tom plácat. Vím, že to u nás nemělo budoucnost, přesto všechno to bolí ještě i teď, skoro po roce, ikdyž už o něco méně. Ber to jak to je. Třeba sis s ním měla něco zažít/odžít a teď přišel čas jít každý svou cestou, třeba spolu budete, třeba přijde někdo jiný, s kým to bude méně komplikovaný (vztah přes oceán si momentálně absolutně neumím a asi ani nechci představovat, muselas ho mít fakt hodně ráda). Držím palce!

evik19
12. črc 2024

Může to být celý pravda a může to být celý lež. I pokud by to pravda, ta pravděpodobnost, že zahodí svůj pohodlnej život a přestěhuje se na jinej kontinent za ženou, se kterou se párkrát viděl, mi přijde v tomto věku celkem malá, ale určitě se to může stát. Na mě to ale působí tak, že s manželkou normálně funguje tak, jak je celou dobu zvyklej a jak jim to třeba oběma vyhovuje, jen on má k tomu tebe a možná třeba ani nejsi sama. Tipuju, že manželka netuší, že je jejich vztah údajně v troskách. Znala jsem tady borce, který měl tři v podstatě stejně staré děti se třemi ženami, které o sobě navzájem nevěděly a to žily všechny v rámci okruhu 50 km. Borec v rámci své práce na nahodile dlouhý směny s pohotovostma na telefonu neměl problém udržovat všechny tři v představě, že ony jsou jeho jediná rodina. Nakonec si ale našel ještě čtvrtou bezdětnou a zůstal s ní. Neříkám, že chlapi jsou všichni stejní, ale já bych tomuhle příběhu dala koeficient pravdivosti maximálně 50 %. Aspoň půlku věcí ti určitě řekl popravdě, aby se do lží nezamotával úplně. Ale třeba jsem jen cynik a ty máš zrovna to “štěstí”, že tvůj milenec od manželky odejde.

autor
12. črc 2024

@exbordelar Na WA ho nevidím ale to jsem neviděla ani předtím. Má takové to info o tom kdy byl online, vypnuté. Má Facebook ale ten nemám já. Takže také nemám možnost jeho aktivotu sledovat. Kdyby se mu něco stalo, asi by se tu psalo ve zprávách že se v Kanadě ve městě xy zrakvi Čech ve středním věku. Teď psali o té Češce v Tatrách.

Jak jsi psala "Treba si rika, ze se driv nez za mesic nema ozyvat a ceka, az se ozves ty" tak to mě také napadlo. Nebo to třeba pochopil tak, že se ozývat nemá dokud nebude mít jasno. Ale já mu ještě v závěru hovoru říkala ať klidně píše. Jestli to vnímal ale nevím. Proto je to celý prostě divný.

autor
12. črc 2024

@mariti Já jsem nikdy nikoho nemilovala tolik jako jeho. A i on mi opakovaně říkal že je ten cit strašně silný. Což ale mohlo být pod tíhou nějakých okamžiků. Když se rozhodnu to co říkal trochu filtrovat. Nebo na to nahlížet nejak víc racionálně. Nebo to tak opravdu cítil. A třeba ještě cítí a řeší. A nebo necítí a zapomíná. Ach jo.

autor
12. črc 2024

Ještě taky jedna věc. Říkáte že by tady už byl, kdyby to se mnou myslel vážně. Já bych byla vyděšená kdyby tu ted už byl. Znamenalo by to že by se rozhodl treba po půl roce vztahu. Nebo i dřív. Člověk který by tak rychle zahodil vše co tam má a šel tak bezhlavě do stěhování do Česka za holou kterou tenkrát nemohl znát tak dobře jako třeba teď, by byl blázen. Skutečně blazen s diagnózou.

autor
12. črc 2024

Chci tím říci že po roce a půl kdy jsme se měli možnost už nějak poznat a nic se dál nedělo bylo na čase to posunout. Rozpojit nebo spojit. Já na to neměla už sílu tak jsem to rozpojila. Pokud on chce spojíme to.

exbordelar
12. črc 2024

Kazdopadne ted jsi ve slepe ulicce spekulaci a konspiracnich teorii. Pravdu se dozvis jen, kdyz s nim budes mluvit. Bud to rozseknes hned ted a nebo se budes jeste dalsich 19 dni mucit, uzirat se a "neco" se domnivat. Ja bych to nevydrzela.
Dala bych mu nejak vedet. Ne primo na nej uderit "tak co jako?!", protoze je stale v "limitu", ale proste se ozvat. Ja jsem uprimny clovek, takze bych mu asi napsala, ze na nej myslim a trapim se, a ten vyhrazeny mesic mi prijde nekonecny. Jestli to ma skoncit ted, tak at to napise/rekne rovnou. At muzu udelat tlustou caru a nedelat si falesne nadeje...

PS: Nemyslim si, ze by na tebe jen tak zapomnel. To podle me nejde.

zanett
12. črc 2024

Nechtela jsem do diskuze vstupovat, ale neda mi to - napadaji me hned dve veci:

1) ta jeho nerozhodnost - zakladatelko - tyhle nerozhodny typy, to je peklo! To by bylo strasny, i kdyby bydlel ve vedlejsi ulici a ne az v Kanade, protoze tyhle typy jsou jeden jak druhy. Nez udelaji nejake rozhodnuti, musi si to milionkrat promyslet tam a zpet. A ve vysledku se stejne nerozhodnou a nechaji to vyhnit. Muj otec je takovy - nez koupi televizi, tak pul roky sjizdi recenze na vsech moznych serverech a vysledkem je, ze ani po pul roce intenzivniho vybirani televize si zadnou nevybral. Ten tvuj typek bude podobny. I kdyby bydlel pres ulici od tebe, bylo by to stejne.

2) jak jeho manzelka pry nebude ve 40 letech bez sexu, jak tu nekdo psal - je hodne zenskych, ktere jsou celozivotni frigidky, i zde na Konikovi jich je dost. Nevim, jestli je to pripad jeho manzelky, jen rikam, ze 40 leta zenska, ktera nema sex, neni zase takova vyjimka.

exbordelar
12. črc 2024

Coz, kdyz si po sobe ctu, tak jsem na nej v te teorii uderila "tak co jako?!" 😂

autor
12. črc 2024

@exbordelar Díky za tuhle zprávu. Já právě zvažuji že se mu nenásilně ozvu. V pondělí odlétám do destinace kde jsme spolu loni byli. Mohu mu třeba poslat pozdrav nebo něco takového. Nebo se jen zeptat jak se má. A uvidím jak bude komunikovat. Dneska to nechám ještě odležet. A uvidím. Nechci na něj uhodit ve stylu -tak co makáš na tom nebo na mě sereš? - ale nějak komunikovat bychom asi měli.

evik19
12. črc 2024

@zanett Já myslím, že z jedné odpovědi tu vyplynulo, že s ženou dál spí, ale málo. Takových je a berou to jako součást téhle životní etapy. Asi spousta z nich netuší, že jejich unavený manžel má tisíce km daleko milenku čekající na zavolání.

autor
12. črc 2024

@zanett Myslím si že jsi jako jedna z mála pochopila kde je zakopanej pes. On je opravdu nerozhodný a hodně váží než udělá cokoliv. Sám to přiznává jako svou chybu. Možná právě teď řeší jestli není na čase na tom všem trochu zapracovat. Jsem příležitost. Ale možná ne. A jen na mě prdí. A co se týče toho sexu se ženou. Když jsme se poznali tak jame si hodne povídali. Bylo nám spolu dobře a zároveň to bylo bezpečné protože jsme měli za pár dnů zas každý letět na druhou stranu světa. Opili jsme se spolu, šli se projít. Já mluvila o něčem on o něčem. A on už tenkrát mluvil o některých věcech. Že to nefunguje a v čem. Ani se mě nedotkl, nechtěl mě zbalit a ani se o to nepokusil. A nepokusil se o to ještě dlouho potom. To co říkal tenkrát přesně kopíruje to, co mi říkal i před čtrnácti dny kdy jsme spolu muvili. Věřím mu v tom.

zanett
12. črc 2024

Zakladatelko - ano, ja jsem te pochopila. Jednim z duvodu je, ze ja sama jsem zila v zahranici celych dlouhych 15 let a vim presne, jak probihal ten rozhodovaci proces o (ne)navratu zpet do Ceska. Vim presne, cim ten chlap prochazi a bohuzel mu to vsechno dela tezsi ta jeho zpropadena nerozhodnost.

A mimochodem - ja jsem si profesne polepsila zde v Cesku, protoze s tolika znalostmi a naprosto perfektni anglictinou jsem dostavala lepsi nabidky tady nez v zahranici (je teda fakt, ze ziju v Praze, nevim, kde by bydlel on, kdyby se vratil).

autor
12. črc 2024

@zanett Díky. Díky ti. A proto mi ty prosím řekni. Mám mu psát a navázat ten kontakt a nebo to mám opravdu vydržet?

exbordelar
12. črc 2024

Trochu to odlehcim - kazdopadne super pribeh, jsem napnuta jak ksandy, jak tohle dopadne. Ne, ze se na nas vyprdnes s koncem 😂
A jeste jedna vec: at to dopadne jakkoliv, vzdycky to dopadne dobre 🙂

autor
12. črc 2024

@exbordelar Nevyprdnu. Slibuju. 🙂

zanett
12. črc 2024

Zakladatelko, ja bych to vydrzela. Pozadal o cas na rozmyslenou, dostal ho. Tak at se ted ukaze. Kdyz ho zkontaktujes jako prvni, bude ti tezko verit, ze jsi ten vas rozchod myslela vazne a bude vedet, ze te ma jistou, cimz padem ho to uvelebi ve stavajici pozici. Proc by neco menil, kdyz ty budes porad 'na drate', jelikoz bez nej nedokazes zit? On potrebuje zazit poradny sok a tu realitu toho, jake by to bylo bez tebe - a to zaziva prave ted. Kdyz ho ted zkontaktujes, on nezazije jake to je nemit te ve svem zivote.

autor
12. črc 2024

@zanett Děkuju. Budu si tedy dál sedět na rukách. A opravdu děkuju i za tvůj pohled. Necítím ho jako mazání medu kolem pusy a chlacholení. Ale jen tak, že někdo ví co asi on řeší. A od tebe i dost dobře chápu to, proč si mam dál sedět na těch rukách. A to mi teď hodně pomáhá.

exbordelar
12. črc 2024

@zanett to zni logicky 👍🏼

zanett
12. črc 2024

Zakladelko, neni zac. Jenom tedy pocitej s tim, ze po tomto soku, ktery ted zaziva, muze dojit k zaveru, ze i tak je pripraven zit bez tebe a ze zustane v Kanade (coz ti tedy nepreju, ale je dobre s tim pocitat). I v takovem pripade je ale dobre, ze ten mesic na rozmyslenou mel, protoze bys alespon na beton vedela, na cem je a nemohl by te pak dalsich XY let tahat za nos. Mela bys tak moznost se pres nej dostat a posunout se v zivote dal bez nej, i kdyz by to bolelo. Nejhorsi mozna varianta je, ze bude i po mesici nerozhodny - v takovem pripade do toho budes muset riznout a vztah na dalku prerusit, chces-li mit sanci na jiny, normalni vztah s nekym jinym v budoucnu.

autor
12. črc 2024

@zanett Máš naprostou pravdu a jsem opravdu moc ráda, že ses do diskuze zapojila. Hodně mi to dalo.

europa00
13. črc 2024

Promiň ale kdyby se chtěl ozvat ozvat se to si opravdu jen vsugerovavas, fakt je ten ze proste nechce, v podstatě si ho zatlačili do kouta a dostala do nekonformní situace … proč to chápu. Do jeho zivots v Kanadě vůbec nevidíš říkat ti muže opravdu cokoliv, nemá děti twk co je jeho výmluva proč setrvává v tak dlouhodobě nešťastném manželství… širé ale poste nu vyhovuje sedět prdeli na dvou zidlich.
Kdyby té doopravdy milovat, teď by bojoval za návrat k tobě i kdZ by to tase možná vyly jen kecy které bx nedotáhl do konce. Úplně bCh ns vztah mezi vámi nesnazila a jestli budeš asi neustále v roli milenky

Strana
z7