Vztah na dálku s Čechem v Kanadě: Přemýšlí nebo jsem mu lhostejná?
Několik let jsem ve vztahu na dálku. Dotyčný je Čech co žije a pracuje v Kanadě. Rodiče má tady v Čechách. Oba se máme hodně rádi a chtěli bysme být spolu. Jenže já se za ním kvůli dětem odstěhovat nemohu takže je to na něm. Jenže on se nedokáže rozhodnout. Děti nemá ale je ženatý. Jeho manželka pochází odtamtud z Kanady. Za tu dobu jsem si jistá tím že v manželství neni spokojený a vzhledem k různým okolnostem, které sedí s tím co mi celou dobu sám říká jsem si jistá že v tomhle mi nelže. Drží ho tam jen dobrá práce a hezké bydlení. Tady by musel budovat vše znovu a má strach z toho že kdyby to mezi námi nevyšlo, tak by to pro něj bylo o to horší. Mých dvou dětí se nebojí a není topro něj překážka. Chtěl je mít, ale nešlo jim to. Protože jsme se nikam v tomhle ale nedokázali posunout a oba se vlastně trápili, tak jsem to mezi námi na konci června nakonec ukončila. On ale nechtěl a vyžádal si čas na rozmyšlenou. Souhlasila jsem a domluvili jsme se na měsíci takže do konce července. Normálně jsme se rozloučili, ale od té doby se mi neozval a já nevím, co si myslet. Je normální, že přestal komunikovat? Myslíte že opravdu přemýšlí o návratu a váží situaci ze všech stran a nechce se nechat vyrušovat, nebo zjistil že mu ani nechybím a nemá už potřebu se mnou být v kontaktu? Neřekli jsme si, že si nesmíme psát, to vůbec. Naopak jsem. Mu i řekla ať se ozve, když bude chtít se mnou sdílet co se v něm děje. A myslela jsem, že to se mnou právě řešit bude. Co si o tom myslíte?
Je mi 38 a jemu 41.
ted uz jsi mu urcite neco napsala, ale jen jak jsem to ted cetka, tak jsem ti chtela napsa, ze s tim mind setem by to chtelo hnout. Mas pocit, ze mas za nej odpovednost a citis se spatne, ze od toho davas ruce pryc. Z toho vyplyva i to, ze dlouze vymyslis jak to ukoncit, jak nejlepe formulovat slova. Ale tim stale jen davas najevo, ze jsi na nej ochotna svuj cas obetovat.. Dobre to bude ve chvili, co mu dokazes napsat bez vycitek - tak jdi nekam a uz mi nikdy nepis! ve chvili, co tohle das, tak jsi z toho venku a cim drive se to povede tim lepe.
Rozhodl se. Rozhodl se, ze tebe na spolecnou cestu nechce. Tim te jakekoli odpovenosti zbavil a uz mu nemusis (ani bys nemela) davat jakoukoli sanci do budoucna, az bude chtit, az neco.
Drzim palce, at k tomu dojdes!
@tereza0111 Ahoj, také díky za pohled. Už jsem to ukončila a je hotovo. Řekla jsem mu proč, proč nechci už být dál v kontaktu a rozloučila se s ním.
@tereza0111 Paradoxně se mi hodně ulevilo a i když víkend byl smutný tak dnes se cítím líp. Jako kdyby ze mě spadla nějaká deka. Tíha. Už nemusím řešit jak to bude. Už se to vyřešilo.
Zakladatelko - z teto zkusenosti mas ponauceni do budoucna; az zase nekoho potkas, je dobre koukat, zda je aktivni hned na zacatku. To ti da jasne voditko, jak se to bude vyvijet dal. Protoze chlap je nejvic akcni, kdyz je zamilovany - to je na zacatku vztahu. Jak se veci usadi, tak se chlap uvelebi a pak uz se mu veci nebudou chtit menit, i kdyz neni stavajici situace perfektni. Vy jste to nechali byt moc dlouho. Rok a pul je dlouha doba, i kdyz ze zkusenosti vim, jake manyry to jsou odstehovat se ze zahranici zpet do CR. Ale i tak by dal veci do pohybu, pokud by chtel. Nedal, tak asi nechtel - bez ohledu na to, co ti rikal. Tohle si v pristim vztahu pohlidej, at ti zase nejaky typek nemaze med kolem pusy a skutek utek. A pokud mozno se vyhni chlapovi, ktery je nerozhodny, s takovym to bude peklo vzdycky.
A tohle si pripominej, at te za chvili nenamota zpet:
'Už jsem to ukončila a je hotovo. Řekla jsem mu proč, proč nechci už být dál v kontaktu a rozloučila se s ním.'
tak to je super! Uz bude jen lip, uzivej si shozeni zateze 🙂
Zdravím Vás Vaše situace mi připomíná velmi moji, která již není aktuální, ale jen pro představu, co jsem podobného zažila. Já vdaná, on ženatý, oba lehce ve stereotypu, oba 2 menší děti, velká přitažlivost, krásně chvíle jen my dva, žádné starosti. On prý ve vztahu nespokojen spíš kvůli dětem.... Já zamilovaná snad od první chvíle... Časem jeho strany impulz že jako vídáme se, ale hlavně nenápadně... Beru, byla jsem ráda za každou chvilku.... Časem se vyjevily skutečnosti, že se máme rádi, ale je to dle něj složité, já to nebyla schopna utnout, on se pak trochu odmlčel, nakonec prý zachraňoval manželství, alejiz to nešlo takže jako prevpznice jsem mu byla dobrá... Pak se prostě sebral a pracoval v zahraničí, aby zajistil rodinu. Vidani 3x měsíčně, já ho milovala a nakonec jsem to po pár letech utnul a, nebyl tu pro mě, dost pil, neuměl našemu vztahu věnovat to. co dávno potřeboval.... A když jsem se po 2 letech snažila dát s ním opět dohromady tak to jel zároveň se mnou i s novou ženskou paralelně a nakonec mě totálně vypnul.... Je to bohužel odstrašující případ, já se z toho dostávám 2 roky, mám ho stále asi ráda a nedokážu pochopit, že dokud jsem neměla nároky tak jsem byla hodná, a když on měl dát vztahu šanci tak prý nemám správnou vzdálenost jako jeho nová kořist.... Ale několik let mého času, podpory a snahy to bylo zapomenuto..... Nenechej tě si lhát chtejte činy ne plane řeči.... Držte se 🩵
@sarka2634 @sarka2634 Ahoj a díky za tvou zkušenost. Já jsem se s ním rozešla a přerušila jsem veškerý kontakt. On se také neozývá. Snažím se z toho dostat ale není to jednoduché a bolí to. Ale já vím že do toho, co bylo, už se vrátit nemůžu. A ani nechci. On sem teď za mnou přijet nemůže a tak nemělo smysl to držet. Jestli mu budu chybět a až situace dovolí se vrátí, nebo ne, to je ve hvězdách. Jsem sama hodne zvědavá co mi přinese budoucnost.
Vyšel článek jak psaný pro tebe o manipulativním chování ,-)
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/guilt-tr...
@brunetka11 Díky přečetla jsem si. 🙂
Ahoj! Uz je to nejaky patek, co jsi sem psala. Jak se mas a co Kanadan? 🙂
@exbordelar ty ženské jsou fakt tak naivní …
Jak začíná příběh : ,, je ženatý , ale neklape jim to , ale zatím se nerozvedl … ,, myslím si o hl. Aktérce svoje …
@exbordelar Ahoj, dopadlo to tak, že už se po rozchodu neozval a já taky ne. A došlo mi, jak jsem byla blbá. Ale co, je to pro mě poučení. Objevil se kolem mě někdo jiný s vyřešenou minulostí a vypadá to hezky. 🙂
Tak super,že máš spřízněnou duši. Držím palce

@xkc Děkuju ti. Vidím to podobně v tom že to hodil zpět na mě a já to musím rozhodnout za oba. I terapeutka tohle zmiňovala, že je to z jeho strany skoro až zbabělé. Mě to štve. Ale možná jak se nedokázal rozhodnout pro návrat tak se nedokáže rozhodnout ani pro konec. Možná zkrátka vlastnosti rozhodnost a odvahu nemá vůbec v repertoáru. Já to zvládnu. Mám skvělé přátele a i rodinu. A děti které me budou držet nad vodou každý den. Jen je škoda že to nemá happyend. Někdy kolem sebe takové příběhy vidím a mrzí mě že mi není dáno. A čeká mě asi teď i dost dlouhá cesta s terapeutkou. Abych se dala dohromady nejen z toho vztahu, ale možná potřebuju změnit i mind set. Někde dělám chybu.