icon

Vztah na dálku s Čechem v Kanadě: Přemýšlí nebo jsem mu lhostejná?

11. črc 2024

Několik let jsem ve vztahu na dálku. Dotyčný je Čech co žije a pracuje v Kanadě. Rodiče má tady v Čechách. Oba se máme hodně rádi a chtěli bysme být spolu. Jenže já se za ním kvůli dětem odstěhovat nemohu takže je to na něm. Jenže on se nedokáže rozhodnout. Děti nemá ale je ženatý. Jeho manželka pochází odtamtud z Kanady. Za tu dobu jsem si jistá tím že v manželství neni spokojený a vzhledem k různým okolnostem, které sedí s tím co mi celou dobu sám říká jsem si jistá že v tomhle mi nelže. Drží ho tam jen dobrá práce a hezké bydlení. Tady by musel budovat vše znovu a má strach z toho že kdyby to mezi námi nevyšlo, tak by to pro něj bylo o to horší. Mých dvou dětí se nebojí a není topro něj překážka. Chtěl je mít, ale nešlo jim to. Protože jsme se nikam v tomhle ale nedokázali posunout a oba se vlastně trápili, tak jsem to mezi námi na konci června nakonec ukončila. On ale nechtěl a vyžádal si čas na rozmyšlenou. Souhlasila jsem a domluvili jsme se na měsíci takže do konce července. Normálně jsme se rozloučili, ale od té doby se mi neozval a já nevím, co si myslet. Je normální, že přestal komunikovat? Myslíte že opravdu přemýšlí o návratu a váží situaci ze všech stran a nechce se nechat vyrušovat, nebo zjistil že mu ani nechybím a nemá už potřebu se mnou být v kontaktu? Neřekli jsme si, že si nesmíme psát, to vůbec. Naopak jsem. Mu i řekla ať se ozve, když bude chtít se mnou sdílet co se v něm děje. A myslela jsem, že to se mnou právě řešit bude. Co si o tom myslíte?
Je mi 38 a jemu 41.

Strana
z7
l_
2. srp 2024

Vsak jo, tvoje vec.. ja v tom vidim manipulaci jako 🐖 asi to bude tim, ze jsem s manipulatorem zila 🤷🏻‍♀️ jeee cemu vsemu ja uverila 😎 a jeste ho obhajovala 😎

xxx3d
2. srp 2024

vlastně to dopadlo úplně nejhůř jak mohlo - pro tebe.
vůbec ti to nezávidím a nezávidím ani dalšímu chlapovi, se kterým jednou, někdy budeš, protože tenhleten bude pořád první, budeš srovnávat a vůbec...
uzavři to úplně.
žádný, až si to vyřešíš, ozvi se
nebo budeme se bavit i když ty si něco řešíš
ne, konec se vším všudy
jedině pak máš ty nějakou, byť maličkou šanci na to, mít svůj život.

knuffel
2. srp 2024

No já nevím, důvod má sice asi dobře vymyšlený, ale normálně bych to ukončila se vším všudy a dala tu definitivu najevo. Rozloučit se, poděkovat a zablokovat. Konec. Žádné když bude chtít, ozve se... To znamená, že Ty jsi ta čekající blbka, co pročeká svá nejlepší léta.
On se měl rozhodnout a udělal to. Je konec a jako definitivu by to měl pochopit i on.

autor
2. srp 2024

@l_ Dneska to ještě proberu se svojí psycholožkou. Bude mi volat asi za hodinu. Manipulaci v tom cítím taky a když jsem to říkala kámošce tak ta též. Já už od toho asi budu chtít mít fakt klid. Je to strašně vyčerpávající a nedovedu si teď představit že bych mu na to kývla. I když je to pro mě strašně těžký.

autor
2. srp 2024

@knuffel Ano máš pravdu.

knuffel
2. srp 2024

Držím palce, pryč od něj, hodně síly!!

lvl16
2. srp 2024

Fandila jsem ti, snažila se věřit tomu, co ty, ale teď už si myslím, že to je prostě zmetek, co s tebou voře a pěkně tě využil :(. Buď silná a tyhle dveře prosím kvůli sobě úplně zavři ❤️

autor
2. srp 2024

@lvl16 Vidíš a on se mi pořád snaží tvrdit že není. Přímo napsal že něco něco bla bla... nejsem až taková svině. Hodně se snaží abych mu věřila.

mariti
2. srp 2024

Přeju Ti hodně sil, dostaneš se z toho. Ne hned, ale půjde to. A držím palce, ať potkáš správnýho chlapa, co si Tě bude považovat! ❤

mariti
2. srp 2024

Je super, že máš podporu psycholožky, že na to nejsi úplně sama. Opečuj se, dej si čas. Třeba zpětně pochopíš, proč to tak bylo a co ses na tom měla naučit... kdo ví.

l_
2. srp 2024

Jeste se prirpav na to, ze az mu cvakne, ze jsi s nim skoncila, ze zacnou vycitky, jak jsi slibovala, jak sis city urcite vymyslela a jen mu ublizila.... Kdyz vymeknes, bude zas beranek.. a tak dokola, nez pochopis..

autor
2. srp 2024

@l_ Já si myslím že tohle se nestane. Ale kdyby ano, byl by to pro mě jasný signál že je to fakt jen obyčejný manipulátor.

l_
2. srp 2024

Tohle.jsi psala uz pred tim.. porad ho jen obhajujes.. prijdes mi jako jasna obet.. ja se strasne videla v podcastech opravdovy vztah.. pust si je od zacatku a nekde tam tohle presne vymezuji.. pomohlo mi to.. jsou teda ostri, s nicim se neserou ale me to vyhovovalo..

A az otevres oci, bude to tezke.. uvidis zpetne veci, co me treba desily.. jakoze kam to vedlo, co vse jsem prehlizela, kam.jsem to nechala dojit atd..

autor
2. srp 2024

@mariti Psycholožky i několika přátel trpělivě to se mnou řeší už docela dlouho. Všichni se shodují na tom, že mám utéct a daleko. Že se jinak zničím. Vědí toho řádově víc než jsem psala sem. My ten vztahový pletenec totiž spolu řešili už dýl. Proto mi ruply nervy a ukončila jsem to před tím měsícem. Už dlouho se snažím přinutit k tomu je poslechnout. Vím že mají pravdu a vy ji máte také. Nenašel se kolem mě nikdo kdo by mi řekl opak. Jen jsem se na to sama musela připravit a on mě vlastně trochu rozhodil tím že si vzal tem měsíc. A teď mě rozhodil znovu. Protože já jsem se s tím už začala smiřovat a teď mám najednou pocit že jsem svině já když odcházím a jakože ho v tom všem nechávám. Ale vím, že musím. Nikdy jsem nic takového nezažila. Měla jsem i pohodové dětství a mám laskavé rodiče. Moje manželství i když nevyšlo tak spolu normálně vycházíme. Mám pocit že nepoznávám sama sebe.

journals
2. srp 2024

Takže se vlastně nevyřešilo nic, ty jsi mu naznačila že budeš dál čekat, což on vlastně přesně chtěl 😖 on by strašně chtěl, ale chudák nemůže, tak se dál bude “trápit” klidným životem s manželkou.

autor
2. srp 2024

@l_ Zkusím. Možná jsem jako oběť. Ale já si to uvědomuji a jak říkám. Jdu od toho. Nemůžu se do toho vrátit. Jen vím jak je to pro mě těžký a že sama v sobě musím najít odvahu tu zprávu co jsem si napsala v noci, odeslat.

autor
2. srp 2024

@journals Já jsem mu nenaznačila nic. V půlce debaty jsem ji ukončila s tím že jdu na pracovní oběd a že se ozvu. Nic víc. To, co tu píšu jsou moje úvahy.

l_
2. srp 2024

Ale to on presne chce.. abys mela.vycitky a prilezla zpet. To je jeho cil, potrebuje citit nadvladu a tu krasne ma.. mesic jsi poslusne cekala a ted mas vycitky.. je dobrej 🤷🏻‍♀️

autor
2. srp 2024

@journals Nenapsala jsem mu, že na něj budu dál čekat ani že má u mě dveře otevřené. Mám to v té zprávě co jsem psala v noci si do poznámek. Ale tu jsem neodeslala. Ted sbírám odvahu na to mu napsat a rozloučit se. Jakou podobu a co přesně mu řeknu chci probrat s psycholožkou.

autor
2. srp 2024

@l_ Může to tak být. Možná to tak i je. A to mě samotnou vlastně děsí.

llluckaaa
2. srp 2024

Ach jo, to je mi líto. Ale opravdu to nemá perspektivu, řízni do toho, zablokuj kontakt, vyplač se a dej se dohromady. Zamilovaný chlap, který by s tebou chtěl žít svůj život, by se choval jinak a ne si tě jen držel na přiměřenou vzdálenost a udržoval tě v naději, že se jednou něco změní. Jak píšou holky, pěkně si tě namotal, neustálo ho obhajuješ, ale vypadá to na klasickou situaci - pohodový život s manželkou a na občasné zpestření milenka v bezpečné vzdálenosti.

l_
2. srp 2024

Az ty oci otevres a priznas si to.. bude to chvili tezke a pak prozres a strasne se ti ulevi..

brunetka11
2. srp 2024

Kopie: když ho hluboce miluju a jsem stále přesvědčená o tom že i on mě. Prostě špatné načasování.

Upřímně - pokud muž miluje - za muže mluví činy a ne slova. Když to tam je doopravdy, pak prostě boří, neohlíží se. Mnohdy bohužel ani na děti, natož na původní partnerku.
Je mi líto, že tě tak opanoval, musí to být náročné a čím déle v tom jsi, tím víc tomu propadáš.
Vykašli se na energii, kterou jsi do tohoto neperspektivního vztahu vložila, teď už tě jen vysává.
P.S. Každá máme toho svého "božského" - paradoxně to jsou většinou týpci na nic, jen prostě přišli v pravou chvíli, kdy nevyšel jiný dlouhodobý vztah a jsme vyprahlé po lásce. A manipulátoři na to mají snad speciální radar ,-)

angelinie
2. srp 2024

Ahoj, fakt nezáviděníhodná situace...nevím, jestli už to tu zaznělo, ale doporučuju probrat tohle téma s nějakým chlapem, mít na to ten chlapský pohled. Když jsem o tom mluvila s jakýmkoliv chlapem, všichni se shodli na jednom. Když chlap opravdu miluje, neexistují pro něj překážky (ani vzdálenost, ani současný vztah, děti, práce,...prostě nic). A to můžu potvrdit i z osobních zkušeností. Takže přeju hodně sil k odpoutání se 😉

l_
2. srp 2024

@angelinie je fakt, ze svoji situaci jsem taky resila s chlapama a jen diky tomu asi vydrzela.. jeden je jeho kamos a mel jiny info trochu nez ja a mel pravdu.. a druhej mi zas daval trochu jinej nahled, ale taky mel pravdu..
Ale tady v tomhle nevidim od pana bozskeho ani naznak..

autor
Autor odpověď smazal
autor
2. srp 2024

@angelinie Řeším to s několika kamarády a jednou kamarádkou. Všichni říkají to samé. Že mám jít od toho.

journals
2. srp 2024

To jsi psala ty, že on bude každopádně vědět že se může kdykoliv ozvat...
Podívej, něco si pořád namlouváš, ale všichni tady i doma ti říkají to samé. Zní to krutě, ale kdyby tě opravdu miloval, choval by se jinak.

autor
2. srp 2024

@journals Já si nic nenamlouvám. Kdyby ano, psala bych ti, že s ním budu dál v kontaktu a že až - tak on určitě. Já říkám že jdu od toho. Jen hledám svou cestu, jak to formulovat. Ne takovou, kterou si myslí moje kamaradka že bych měla jít. Nebo takovou kterou mi tady říkáte vy. Já ted momentálně už od noci hledám ta správná slova, píšu si to do poznámek a prostě až budu mít tu nejlepší variantu, která nejlépe vystihuje to, jak zo chci ukončit,odešlu mu ji. Neznamená to, že ho budu prosit a přemlouvat. Že budu skákat na jeho hru. Ne, já to prostě jen chci formulovat tak, abych s tím byl vnitřně ok. A jestli mě miloval? Myslím si že ano. Ale možná ne natolik aby se rozhodl dřív. A teď se nějaké věci rozhodly samy.

xkc
2. srp 2024

Za mě udělal to nejhorší, co mohl - vlastně vůbec nic. Vyhovuje mu to tak, jak to je. Určitě to neznamená, že tě nemá rád. Jen tě nemá dost rád na to, aby tě chtěl se vším všudy.

Pro tebe by bylo mnohem lepší, kdyby měl koule na to, to ukončit. Měla bys jasno, pobrečela by sis, chvíli by to trvalo, ale mohla bys to v sobě uzavřít s tím, že to tak asi mělo být. Takhle tě nutí rozhodnout i za něj a to máš holka mnohem těžší, protože tam bude vždycky stín pochybností, takové to “co by kdyby”…

Osobně si myslím, že i když se to rozhodneš ukončit, tak ti třeba za nějakou dobu napíše, jak mu chybíš a bude chtít znovu otevřít ta přizavřená vrátka.

Na tvém místě bych se asi nezdržovala žádným velkým vysvětlováním a důvody, ale dala od toho ruce pryč. Všechno vysvětlování a snaha to řešit jen ukazuje na to, že ti na vašem vztahu záleží a že ho pořád chceš.

Bude určitě hrozně těžký a bude ti chybět. Ale bohužel stejně jako ostatním mi přijde, že s ním na tebe žádná zářivá budoucnost nečeká. Ono to tak bohužel je, když tě chlap chce, tak to poznáš. Jakmile máš jakékoliv pochybnosti, pak se to téměř jistě rovná tomu, že nechce, ať už pro to má jakýkoliv důvod 🙂

Strana
z7