Zapíjení dítěte v době korony. Jak byste to řešili?
Ahoj, chtěla bych znát vás názor. Švagrovi se teď má narodit dítě, bude ho zapíjet a manžel mi oznámil, že půjde taky. Má mě za hysterku, jsem..?? Covid nechci, bojím se ho, nechci, aby to přinesl domu. Bude jich tam spousta. Máte radu, co s tím? Mám chuť mu říct, ať si jde, ale 14 dní pak nejde domu. Což taky není úplně nej řešení a určitě mě neposlechne. Nemyslím si, že je to jen chřipka. Jak byste to řešili vy? Omlouvám se za anonym, já se za něj v tomhle i snad stydím, zklamal mě
@misina321 prosím Tě, to je první, co tady všechny napadne, když někdo oznámí těhotenství.. Že bude chlastačka 🙄
A dekuju
Jinak teda manžel dnes prohlásil, že teda nepůjde, když si to tak moc nepřeju 🤷♀️ takže nic nepochopil a jsem za blbku, co mu zakazuje 🤦♀️ no tak nevím no.
Tak hlavní je, že nepůjde 😉 Hlavně nepristup na jeho hru typu, že Tě zatlačí do kouta, že jsi ta zlá, abys mu na závěr řekla, ať jde a ještě ho poklepal po ramenou, ať si to užije 😉
@priefi díky za podporu.. Dám nakonec vědět, jak to dopadlo. 😉
Jeste by se dalo pripadne argumentovat praci, pokud teda neni na home office. Pravděpodobnost, že se na takové akci nakazi je tak 50 procent. Deti budou mít asi lehký průběh a vy treba jen horečky nebo kašel. Ale nebude moct do práce 10 dni od testu, pak treba karantena kvuli nemoci u dětí a bude z toho výpadek prijmu na měsíc. A pokud to zanese do práce, asi kolegové nepochvali
@priefi hlavní je, že nepůjde.... Toto já fakt nikdy nepochopím. Vždyť je to přeci svéprávná osoba a ne další dítě, které bude dělat to, co chceš. Hlavně, že vy nehrajete hry, ach jo 👏
@blondynka400 ale přeci v partnerství / manželství si každý nemůže dělat to, co chce. Tak ať je singl a může si dělat co se mu zlíbí. Ale v partnerství přeci vždycky musíš brát ohledy na druhého. Pokud se jednomu z partnerů něco vyloženě nelíbí, nebo s tím nesouhlasí, tak je potřeba se nějak domluvit. To by příště mohl oznámit - jdu za milenkou - jsem dospělý, nemáš mi co zakazovat. Ano, je to přehnané, co te´d píšu, ale chtěla jsem ukázat absurditu tvrzení - je dospělý, nemáš mu co zakazovat. (pozn. nejsem si jistá, zda jsi to psala přímo ty, bylo tu víc holek, co to tvrdily).
Já bych ho tam asi taky nepustila. Už jen kvůli tomu, ze by se kvůli případně nákaze musela zavřít naše školka, do které mladé chodí a já být doma a to bych nedala nervama 😁😁😄 děti jsou obecně imunní i kvůli tomu, že mají v sobě nějaký virus, který covid nemá rád, takže se do nich "nezavrta", mi bylo kdysi řečeno pediatrem. Mě to přijde jako zbytečná komplikace a to hysterka nejsem a televizi už nesleduju.
@sudylichozrout a proč bys omezovala pohřby, tam lidi roušky zvládnou nosit a nezpijí se do nemoty,což se o svatbě nebo zapíjení dítěte asi říct nedá,trochu jiná atmosféra a že umres si těžko naplanujes ,porod také naplánovat většinou moc nejde,ale starší se u nás zapijela az měsíc po porodu, čekalo se na spoustou věci včetně toho zda bude živá a funkční matka. Coronu mám za sebou,pokecala jsem před domem se sousedkou,nic nepoznala,nebylo co,týden jsem nebyla k použití. Toť jen mé postřehy. Většinou jsem schopná aspoň nějak fungovat, tady to moc nešlo. Naštěstí manžel a děti naprosto v pořádku. Rozhodovat se v této době je těžké a stranit se lidí u mě divné, ale...
@martiina_k souhlasím. Taky myslím, že partneři by měli brát na sebe ohledy. Už jedou za dva a ne za jednoho. Neříkám absurdity zakazovat např. sport nebo takový blbiny, ale něco, co může ohrozit rodinu? To mi přijde normální.. Teda když už to jednomu z nich nedojde.
Nechtěla jsem právě že zakazovat, ale argumentovat tak, aby manžel pochopil, že to fakt není dobrý nápad. A ne, že jsem si to umanula jen tak.. Proto jsem chtěla znát i Vaše názory. Jestli nepřeháním. Mně jako argument stačí jen to, že je to nařízení vlády (byť jich máme spoustu nelogických, tak to dodržuji). Ale jsme dva lidi, dva rozdílné názory.
@blondynka400
@astyna88 😁😁👍
Drahá anonymní, myslím si, že jsi tak trochu hysterka. Pokud tedy nemáš tu psychickou nemoc, kdy se bojíš bacilů, bakterií, virů... To dítě se narodí jen jednou (doufej a přej mu to), a nemůže za to, do jaký doby se narodí. Zaslouží si aby ho tatínek s rodinou a přáteli zapili, a „podpořili” tak jeho zdraví. Navíc to bude tvoje neteř/synovec, ty mu nepřeješ zdraví v tomto blbém období? Když vezmu manželovu zkušenost s covidem, a to je pár dní zpět, tak upřímně musím říct, že na své poslední nachlazení „umíral víc“. Jako jasně, každej má ten průběh jinej, manžel jen kašlal a hůř se mu dýchalo, ale tím to skončilo, a za pár dní byl v pohodě, teď mu dojíždí poslední dni karantény. Takže pokud jste jinak zdraví, a s ničím se neléčíte, nemáte se doma čeho bát. 🤷🏻♀️Jo a podotýkám, že si manžel přitáhl covid z práce, nikoliv z nějaké chlastačky.
@cikitkapb moc díky za názor a zkusenost! Potřebuji slyšet i toto. Jsi pozitivní, to jsem ráda. Ráda na sobě pracuji ve všech ohledech a strašně nerada něco někomu zakazuji.
Mne nejvíc děsí, že se nedovedu postarat o děti totiž. Má to kámoška a ta není schopna vzít do ruky mobil a to je co říct. Natož se starat o děti. A v době karantény nemůže ani nikdo pomoct 🤷♀️
@cikitkapb tedy ráda bych viděla studie, jak má zapití dítěte vliv na jeho budoucí zdraví.. 🙂) Ale vidím studie a i v rodině, jaké následky má covid.. nehledě na to, že pokud se zvednou čísla nakažených, budeme mít opatření ještě na jaře, ano, nekomu to třeba nevadí, ale já bych moc ráda už pracovala jelikož státní podpora ( díky Bohu za ní ) pokryje max poplatky a úspory nejsou také bezedné
holky, já fakt nechápu co pořád řešíte, to dítě ještě není narozené ani termín chlastačky není určený, takže bych opravdu nejdřív počkala jak se to vyvrbí a jaká bude situace a až pak bych se zařídila...ta chlastačka nakonec může být v menších skupinách několik dní po sobě 😂a třeba už v prosinci něco půjde...
Nejsem máma ani šéf, abych mužovi něco zakazovala, ale mého muže by taková kravina ani nenapadla. Oba bychom rádi, aby se žilo “normálne”. Aby jeho pracovní týden měl 40hodin, ne 50, protože je málo sester. Abych měla při úvazku 0.2 dvě čtyřiadvacítky, nikoliv 5, protože je málo doktorů. Abych mohla poslat své polymorbidní staříčky na vyšetření nebo k hospitalizaci do nemocnice, když to stav vyžaduje, nikoliv to pytlíkovat velmi na hraně doma. A pokud se furt někde potajmu schází různé podobné party absolventů vysoké školy života, kteří si rozhodně bez roušek a ve vzdálenosti menší dvou metrů prskají do ksichtu opilecká moudra pod podobně šlechetnými záminkami a pak jdou nakazí svou mámu nebo sestru (nejsem na standardu, ale aro teď obývají i ctyřicátníci a padesátníci), tak se z tohohle bordelu nikdy nevyhrabem. Tak gratuluju k filozofii, že omezit se má někdo jiný, ale já teda ne.
@marcicek84 kéž bys měla pravdu 👍
@drep a víš, že Ti upřímně závidím, že je Tvůj muž takhle uvedomelý? Měla jsem vybrat asi líp, ale pozdě bycha honit..
A samozřejmě pokud to vidíš z tyhle stránky, tak to je jasnější. Škoda, že můj muž je v tomhle tupec
Argumenty typu "zapit dite se musi, podpori se tim jeho zdravi" jsou fakt usmevne. Zapit dite klidne, ale v dobe, kdy to pujde, tohle fakt pocka. Pro ty, co tu argumentuji, ze chytit se to da kdekoli - da, ale na akcich tohoto typu (tj. chlastacka o 20-30 lidech) je ta sance vyrazne vyssi.
Zakladatelka: nam se dcera narodila na konci kvetna, manzel ji sel.zapit se 3 kamarady na venkovni zahradku, bylo to takove decentni, neozrali se, proste jen popili a pokecali. Dneska by zapijet nesel a pockal by na dobu, kdy to pujde.
S kamaradkama jsem mela nedavno "on-line vino", ja tedy jen symbolicky, ale kdyz uz se nemuzem potkat, tak aspon takhle.
Manzel by mel mit rozum (kdyz uz ho nema svagr), muzou ditko zapit symbolicky spolu a vetsi akci udelat, az to pujde.
Já jsem porodila v květnu, sotva opadla první hysterie z co vidu a tátové mohli k porodu. Manžel to udělal tak, že jel k rodičům, tam to zapil, po Skypu si pokecali s příbuznými, všichni si dali panák a je to, ještě je zoom, kde lze konverzovat s mnoha lidmi najednou. No a v létě se oslavilo se vším všudy, kde jsem už byla i já. Nevím, že by si někdo stěžoval, že to je divný nebo tak.
@somalicats s Tebou 100% souhlasím ve všem. Říkala jsem manželovi, že bych byla ráda, kdyby to spolu zapili klidně v den narození, ale ve dvou, ve třech.. No jsem zvědavá, jak to nakonec bude, až se narodí
@svha Prosim, precti si to jeste jednou. Pak pochopis, ze se prave omezeni pohrbu divim a vadi mi.
Nejlépe se přece zdraví novorozence upevní tím, že mu táta přitáhne domů nějakou potvoru.👍
@merope potkali, ale u nás je to jedno, protože tři děláme na stejném pracovišti a zbytek je s námi ve společných domácnostech, navíc jsme v práci testovaní každé 2 týdny, takže předpokládám, že pokud by někdo byl pozitivní, pak by byl nejspíš už odhalen - brali jsme to tak, že pokud to někdo z nás má, pak to zbytek může dostat taky bez ohledu na pohřeb. Nechali by uvnitř určitě i více lidí, jsme malé město, kdo je odtud, tak je většinou příbuzný kaýdý s každým a těch pžíbuzných má daleko daleko víc. Proto odcházejí na obřad mimo síň a "jakoby" nic nevidí.
@martiina_k jenže to je přesně ono, co jsi napsala, pokuď se mu vyloženě něco nelíbí, je potřeba se domluvit. Ale tady je většina příspěvků v tom smyslu to bych nedovolila, to bych zakázala, nepustila bych ho pak domů. Takováto slova za mne do partnerství vůbec nepatří a nechápu, jak to někdo může brát jako normu.
Když ten chlap je takový sobec, který nekouka doleva doprava, tak proč bych měla brát servítky.
@blondynka400 Nezlob se na mě, ale pokud by můj manžel trval na účasti na takové akci, jakou popisuje zakladatelka, tak já bych byla taky nekompromisní a trvala na tom, že nikam nepůjde. Jsem těhotná, do práce zatím stále chodím (jsem lékařka), ale nepotřebuju riskovat, že to manžel dotáhne domů kvůli takové ptákovině, která by mohla klidně počkat, a já nebudu moci do práce (a nebudu třeba ani schopná postarat se o děti, kdyby mě to skolilo závažněji). Ještěže mám manžela rozumného.

Mně tedy jako hysterka nepřijdeš. Taky bych tak reagovala. Za stávající situace je to blbost ať už z pohledu možné nákazy nebo prostě protože to je zakázano! A pokuta by mě nepotěšila.
A ještě bych dodala, že plánovat zapíjení dítěte, které se ještě ani nenarodilo.. 🙈 Sakra není radno takhle předbíhat