Zapíjení dítěte v době korony. Jak byste to řešili?
Ahoj, chtěla bych znát vás názor. Švagrovi se teď má narodit dítě, bude ho zapíjet a manžel mi oznámil, že půjde taky. Má mě za hysterku, jsem..?? Covid nechci, bojím se ho, nechci, aby to přinesl domu. Bude jich tam spousta. Máte radu, co s tím? Mám chuť mu říct, ať si jde, ale 14 dní pak nejde domu. Což taky není úplně nej řešení a určitě mě neposlechne. Nemyslím si, že je to jen chřipka. Jak byste to řešili vy? Omlouvám se za anonym, já se za něj v tomhle i snad stydím, zklamal mě
@marcicek84 To souhlasim, ze ten styl rozhovoru je dulezity. Muj manzel napriklad nema s prirodnimi vedami absolutne nic spolecneho, takze obcas spolu tu situaci probirame, musim mu vysvetlit, proc jsou nektera opatreni dulezita (a nektera opatreni, ktera delala a dela nase vlada chaoticka a nelogicka), ale on si to zatim v hlave vzdycky srovnal a neriskuje zbytecne. U zakladatelky mi prijde, ze s manzelem o tom mluvila a on je zabejcenej. To je pak blby.
@sudylichozrout jsem tě pochopila obráceně, tak se nezlob, mě už jde z corony hlava sejdrem
@svha V pohode, chapu 😉
@blondynka400 kdyby se choval jako svéprávná osoba a ne jako dítě, tak by asi chápal, že v dnešní době pořádat chlastacky v počtu 20 až 30 lidí není normální. Jako jaké hry nehrajeme... Sorry, přečti si, co napsala např. @drep a pak možná pochopíš, o co tady jde.. že to už není o tom, že se nerespektuje nařízení, protože někomu přijdou bezvýznamná, ale o tom, že situace v nemocnicích je kritická. A pořádat chlastacku a potažmo se jí účastnit za mě teď může jen bezmozek
@priefi na to abych věděla, jak to chodí v nemocnici v současné době si neumím číst příspěvky, mám dost přímých informací (ač zrovna @drep mám ráda, je to správná ženská a toto není myšleno proti ní). To co je a není normální je jiná věc, já neříkám, že s tím souhlasím. Není to ideální. Ale rozhodně mi to přijde menší zlo než se chovat takto ke svému partnerovi. Ani se popravdě nedivím, že většina chlapů se v manželství chová jak se chová 😀
@astyna88 protože jste partneři a měli by jste se k sobě chovat slušně. Když si je nebereš ty, proč by jsi je měl brát on?...
@somalicats ale ty jsi v trošku jiné situaci, nemyslíš? Každopádně za mne je něco jiného se pokusit slušně domluvit, že si myslím, že to není úplně ok a ty věty viz co jsem psala, co se tu objevují běžně. To je prostě něco naprosto jiného.
@blondynka400 aha... A teď mi prosím napiš, co je špatného na tom, že autorka nechce, aby na tu chlastacku šel?
@priefi na tom není špatného nic, já to asi i chápu. Tady nejde ani tak o autorku, tak k tomu přistupuje relativně normálně. Spíš o ten zbytek uživatelek, které bere partnera jako dítě nebo psa .-)
@blondynka400 tak můj muž dnes (poprvé od narození dcery bychom měli víkendový den sami pro sebe, protože děťátko je u babičky a já nejsem v práci) odešel do práce, protože poskytujeme péči již na čtyřech z našich tří jipek (ne, nemá to být obráceně), takže šel shánět vozíky a vymýšlet, jak udělat bariérový a jipový režim na standardu s nedostatek sester, které navíc nikdy intenzivní péči nedělaly. Já netvrdím, že je takhle vážná situace všude, ale v našem kraji ano. Nejsem epidemiolog, ale laicky si myslím, že to souvisí s obecně dost nízkou compliance s dodržováním opatření a takováhle nablblá chlastačka je hezký důkaz.
@drep to mě mrzí 😔
@blondynka400 v principu, chlapa svoboda končí tam, kde začíná moje. A pokud si myslí, že se půjde debilně bavit, pak lehne a já se o něj budu starat, tak se šeredně plete. Svému muži bych řekla, běž ale následky si poneseš sám.
@blondynka400 a to jako v čem? Že by chlapovi netleskaly, že jde na chlastacku a daly by mu jasně najevo, že tudy cesta nevede? Nejde jen o něj, ale i o ní a jejich dítě/děti a pak i o prarodiče a další lidi.
Podívej se na zeď @escapelle na příspěvek, co tam dala dnes v 1:30, přečti si, co tam psaly holky pod ním... Jak málo stačí a přijdeš o své blízké. A už to nepůjde vzít zpět. Stačí tak málo, jedná blbá akce a díky této akci se Covid může dostat k člověku, který navždy odejde... Vše začíná u jednotlivců. Když jeden řekne "NE", přidá se další a další... Ale pokud lidem to nedojde a budou se dále chovat jak bezmozci, protože oni musí jít na chlastacku, tak jak to asi může dopadnout? Tady už nejde o to, že jde o to, aby nekecala partnerovi do toho, co může nebo nemůže, ale o to, aby mu promluvila do duše, že tím, že třeba nepůjde, může být tou pomyslnou zastavující zápalkou z obrázku, který koloval na jaře.
@bassetlady s tímto klidně souhlasím. Není to nic proti ničemu. Jenže to není přístup těch žen o kterých mluvím
@priefi nevím, kolikrát už to mám psát, nejde o to, zda mu budou tleskat a nebo ne. Jde o to, jak se většina žen ke svým chlapům chová (neříkám, že to tak není i naopak, je, ač v menší míře) a přitom to berou jako že je to v pořádku. A to je to, na co jsem reagovala. A je celkem jedno, čeho se to týká. Něco jiného je promluvit, rozumně to rozebrat a něco jiného je říct, ty nikam nejdeš (když to řeknu hodně slušně). Popravdě nevím, co na tom pořád nechápeš a odvoláváš se na příspěvky někoho jiného. Na to, aby člověk přišel o své blízké, na to nepotřebuješ koronu, na to jsou mnohem pravděpodobnější věci (nemoci), díky kterým o ně přijdeš, jen to to bráno jako za "běžné" . Ale to není to, co chci rozebírat a ani není podstatou toho, proč nechápu ten váš přístup alá pes .-)
Chytit to můžeš kdekoliv, bohužel. Já, manžel a nejmladší syn jsme covid měli, ale lehký průběh. Pořád jsem říkala pohoda pro nás, hlavně ať to nechytí starý lidi a nemocný, ikdyž to spoustu lidí, pořád bere na lehkou váhu....
momentálně mám tatínka od pondělí v nemocnici s covidem, má oboustranný zápal plic, který se nelepší, ale ani nelepší, je na kyslíku.... ale můj tatínek už má věk... Já jsem vyřízená, nervy na pochodu, aby se nezhoršil a nebyla to konečná... beru lexaurin, abych mohla fungovat s dětma a pořád nebrečela.... mám už jen tatínka...
vážně covid neni jen chřipka a je mi líto, že to tak ostatní berou, ikdyž sama,7jsem měla lehký průběh. Každý máme v rodině někoho, koho to může víc ohrozit a skončit to fatálně a to nikdo nechceme. Takže, chápu tvojí obavu...
ale můj taťka to nejspíš chytil z výtahu a nebo z nákupu, který jsme mu někdo donesli... sám do obchodu nechodil - návštěvy taky neměl, takže nikdy nevíš, kde to chytíš 😔
Zapíjeni mimca by mi nevadilo, ale 20-30lidí už ano. Už je to o dost větší riziko to chytit. Každopádně bych pak nějakou dobu, nenavštěvovala rodiče prarodiče.
Píšu hrozně🙈 omlouvám se, snad se to dá trochu pochopit, co jsem tím chtěla říct.🙄 tatínek se nehorší ani nelepší.... atd
@blondynka400 tak jinak, proč jsi to psala tehdy na mě?
@priefi viz příspěvek z 5.11. .-)
@sweet81 mrzí mě Tvůj tatínek. Moc držím palce, aby to zvládl. Taky se hodně bojím o své rodiče,bydli ve větším městě. Výtahem jezdí taky a nákupy taky resi sami. Držte se a třeba dej vědět, jak táta dopadl 🍀🍀
Děkuji jseš hodná😊
Mně přijde celá tradice "zapíjení dítěte" úplně debilní, nic proti, aby se to v rodině oslavilo, ale aby šla banda chlapů chlastat, zatímco žena je sama doma nebo v porodnici s novoškem, to mi přijde hrozný. V době covidu už úplně mimo.
@blondynka400 no já vím, který příspěvek myslíš... Ale nechápu, co se Ti na něm nelíbí? On na ní tlačí, ala ty jsi hnusná, že tam chci jít, tak já teda zůstanu, nepůjdu, ale jsem díky tobě za blbce a jsem na Tebe naštvaný... A co tím jednáním chce získat? Aby z pocitu viny mu řekla, tak jdi... Tohle je podle Tebe správně? Za mě ne... Takže místo jeho hry, to pozměním na účelovou manipulaci. Ona mu řekla, nechci, abys chodil, protože Covid... On na ní tlačí takto obloukem.
@priefi souhlas
@priefi za mne není správně ani jeden postoj. A osobně nevím, co je vlastně horší. Tedy asi vím, bohužel.... Manipulace je hnus nejvyššího kalibru.
@jade85 Mne se to naopak libi, prijde mi to fajn. Je to sdileni radosti s kamarady. Manzel byl zapijet s prateli, byli tam nasi spolecni, byli tam ti, ktere znal nejprve on i ti, ktere jsem si privedla do vztahu ja. Krome toho tam byli i nasi rodice, protoze mnozi z tech pratel se s nimi znaji a nasi jsou moc fajn spolecnici. A poslali mi do porodnice nadhernou fotku s popiskem Na tebe, (jmeno) a na tu nasi princeznu! A vsichni si na te fotce cinkali panackem smerem k objektivu.
Mne to udelalo velkou radost, vedela jsem, ze je manzel v dobrych rukach svych pratel a ze to, ze se stal poprve tatou, oslavi a tu radost s nimi bude sdilet.
Druhou dcerku zapili take, ale to uz jsem byla z porodnice doma, sesla se u nas mensi grupa na navsteve. A bylo to moc fajn. Oslavu treti dcery nam znemoznila korona, takze se u nas sesla jen rodina a vsichni oslavovali me a tatu, ktery si to vnouce porodil.
Chci tim rici, ze zapijeni nemusi byt jen o bezuzdnem chlastani, ale opravdu o sdileni radosti a radosti z toho, ze mas kolem sebe fajn lidi, se kterymi to proste chces uzit. Narozeni ditete je velka udalost.
@sudylichozrout děda si porodil vnouče? Vidíš, já myslela, že rodit mohou jen ženy 😃 znám tvůj porodní příběh, takže vím, jak to myslíš, ale na tohle přisuzování aktivní rodící role asistující osobě jsem prostě alergická.
S tou oslavou je to každého věc, za mě novopečený otec patří prostě ke své rodině - právě proto, že narození dítěte je velká událost, ale především pro mámu, tátu a to dítě, ne pro bandu přátel. Mě by teda fotka z hospody nepotěšila.
Naopak společná oslava doma, v případě, že už se na to žena cítí a nikdo po ní nechce, aby všechny obskakovala jako hostitelka, mi přijde bezva 🙂
Ja porad nechapu, co se tady resi? Tak je snad nejake narizeni a to se nedelalo pro srandu kralikum. A za me teda hysterka jsi, kdyz neco takoveho nejsi schopna vyresit striktne doma a misto toho tady vznikla debata v podstate o kulatem ctverecku. Je proste zakaz a presto vlak nejede. Tecka. A pokud je nekdo magor, tak magorem zustane.Viz. vymasteni fotbaliste, kteri sotva ukopnou 3.ligu a jako bonus ti, co je v tom podporuji. Dekujeme Vam za zrejme krasne vanoce na samotce.
@blondynka400 no tak vidíš... nakonec z toho vylezlo, že se mnou souhlasíš...
@prief tak napůl. Protože obojí jak bylo pospáno je vlastně manipulace. Jen jedna přímá a druhá nepřímá .-)
Tady docela zajímavá kalkulačka, jaké je pravděpodobnost kontaktu s nakaženým dle velikosti skupiny a konkrétní oblasti: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirova...

@somalicats no já si myslím, že je v pořádku když dva vedou na dané téma diskuzi, sdělí své důvody a postoje, případně přání a obavy, ale jeden druhému si nic nezakazuje, hlavně bych si připadala jako maminka, která kárá dítě. Takže ono je taky trochu o formě, stylem nepůjdeš nikam je to trochu hysterie partnerky, stylem byla bych ráda,kdybys raději bys s námi doma, protože .... a třeba navrhl zapití ve dvou, až bude situace příznivější, je to asi trochu jiná káva...