icon

Žárlím?

3. říj 2020

Tak já nevím, prosím o nezaujatý názor. Podle mamky jsem žárlivá a závistivá. Mám 3 děti, nejmenšímu 7 měsíců, mamka vozila 2-3x. Tchyně jednou. Poslední 2 měsíce si platím jednou týdně na dvě hodiny paní na kočár, protože jsem po covid situaci byla psychicky na dně. To jsem i řekla oběma maminkám, že jsem myslela i na nejhorší. Obě pokrčilí rameny a že 3 děti jsou náročné. Můj mladší bratr má 2,5 měsíčního syna. Hodně hlídá její mamka a má se jí snaží asi vyrovnat. Takže si sami chodí nakupovat, každý týden posedět, každý týden ona má školu, každý týden odpo i pro sebe,pro ně. Včera jsem na mamky přání ji na noc dovezla mě starší děti, aby teď šla s prostředním vozit zas bráchovi, aby mohli do města (v tom městě bydlíme,můžou i s kocarem). Když jsem ji volala, že si pro ně dojedu, že je zima a nemá ani čepici, pořádně oblečení a že nechci aby byl nemocný, tak jsem se dozvěděla že jsem hrozně zarliva, že je to hrozny a že teda bude hlídat doma..
Na pouť jsme tam byli všichni, nosila jen bratrovo malého a cpala mi ho pod nos, jak je krásný. Je, mám ho také rada. Ale byl tam i náš malej, kterého nepochovala a takhle se nad ním nerozplyvala. Nezarlim, je mi to líto. Prosím anonym, kdyby sem rodina chodila.
S. O tom ze za 7 měsíců jsme s manželem neměli hodinu pro sebe a manželství tím také trpí ani nemluvím.

Strana
z2
veruuu_kubesovic
6. říj 2020

@chemisterka klidně piš 🥰

autor
6. říj 2020

@nita1984 tak jsem prostě asi hloupá, ale když vidím,že někdo koho mám ráda má problém, třeba tu angínu,tak beru jako to nejmenší že se snažím,chci,pomoct. Přijde mi smutné že jedno dítě mi přechází angínu a druhému budu hlídat v šestinedělí aby chodilo po hospodách. Naše rodina vždy držela při sobě a pomáhala si. I v tom všem jsme měli doma blízkého umírajícího až do konce a všichni jsme pomohli. O to víc mě ten obrat překvapuje. A bavíme se o příležitostném hodinovém hlidani. Ne pravidelném celodenním

nita1984
6. říj 2020

ale to přece není o tom, zda rodina drží pohromadě.. ta naše třeba taky drží pohromadě, pomáháme si, když je potřeba, ale hlídání dětí prostě do tohoto u nás nespadá a nepřijde mi to nijak divné. Příspěvků o tom, že prarodiče nehlídají je tady mraky, ale já pořád nechápu, proč by měli.. už jen proto, že z 90% dneska ještě chodí do práce (jako moje mamka a ještě 9 let bude) nebo jsou velmi staří, jako oje babička (79 let a děda 82 let). Hlídní vnoučat nemá být povinnost

antoinet
6. říj 2020

Já mám tři malé děti, v rodině teda křivdy nemáme, ale něco ti poradím.
Když rodiče malých dětí padají na hubu, večeře jednou za půl roku to nespasí. Je třeba vylepšit váš každodenní režim. Správně si s manželem rozdělit povinnosti, zefektivnit péči o domácnost, vyladit usínání dětí apod.
Nám děti v 8 spí a do těch dejme tomu 23 hodin máme 3 hodiny pro sebe a to se počítá 🙂
Dá se udělat filmový večer, dát si vanu, dobrou večeři atd. Jasně, že každý den se nepovede, někdy někdo usně, dodělávají se nějaké testy apod., ale pár večerů v týdnu by šlo takto vyšetřit.
A pak doporučím udělat si vždy hezkou neděli, my jsme je ctili, i když jsme stavěli dům. Navařit v pátek večer hrnec něčeho, co se v sobotu a v neděli jen ohřeje, v sobotu péče o dům a jiné resty a neděle rodinná. Dá se to zvládnout bez pomoci a celá rodina má pak hezké vzpomínky na chvíle, co se už nevrátí.

autor
6. říj 2020

@nita1984 však jsem psala že se nebavíme o pravidelném hlídání, ale pomoct když mám třeba angínu. Jestli někomu přijde v pořádku nepomoct blízkému členů rodiny ani při nemoci, tak je na tomto světě něco špatně. I kdyby ta pomoc měla být i tom že přinesu misku polévky. Můžu se zeptat jak s takovým přístupem plánuješ budoucnost až budou rodiče a tchánovi starý a potřebovat pomoct? Já to třeba beru tak, že teď bych ocenila pomoc já,za pár let ji budou potřebovat oni a já to pro ně ráda udelam. Nebo to bereš že zas není vaše povinnost? Protože není.

autor
6. říj 2020

@antoinet ano, v tom je hodně a je to krásné. Snad se nám to také povede. Zatím s nejmenším za posledních 7 měsíců spím přerušované 3 hodiny a manžel krom práce podniká a díky covidovym ztrátám si nemůže dovolit zvolnit. Tak snad časem. Jinak i toto je naše představa a i ted se snažíme užít každé chvilky

novina
6. říj 2020

@antoinet Naprosto souhlasím

nita1984
6. říj 2020

Naopak, já to beru tak, že je moje povinnost se o naše postarat. Oni nás taky vychovali. Třeba teď o víkendu jsme babičce malovali chalupu, protože to potřebovala

fandysek_1
6. říj 2020

Nespoléhám se na hlídání ani mojí mámy ani tchýně. Někdy moje máma pohlídá ráda, ale má spousty svých zájmů a aktivit a tak se jí to nehodí. Taky jsem si pobrečela, ale smířila se s tím, že teď to bude náročné, ale zvládneme to. O tchýni ani nemluvím. Je vedle v domě a za dětmi se nehrne. Ale švagra děti si klidně bere na víkendy a prázdniny. Opět jsem to přestala řešit. Takže máme rodinné neděle a ty fakt držíme. Mám i paní na úklid. K dětem jsem zatím nikoho nenašla, ale pokud najdu někoho rozumného jdu do toho. A čas s manželem na sebe máme jen večer a to někdy ani ne, protože čekáme třetí a je mi někdy tak blbě, že jdu spát v 8 a on občas usne u dětí. Tento čas uteče a děti rychle vyrostou a zase bude čas i na sebe.

autor
6. říj 2020

Mně jde spíš o nárazové hlídání když teče do bot z nějakého důvodu. Ne o pravidelně, to jsem nikdy neměla a ani nechci. Děti mám proto abych se jim věnovala. Ale přijde mi překvapující kolika lidem přijde normální nemít a nechtít fungující babičku. V něm okolí je to naopak. Jsem jedná z mála kdo to tak ma

zmrzlinka
7. říj 2020

Nám taky nikdo nehlídá.....děti máme dvě a sami dva nechodíme nikam....a davame to....tchanovci bydlí 5 minut autem a ani je nenapadne se vůbec přijet podívat na vnoučata a ne je ještě hlídat 🙈

corry21
8. říj 2020

On to člověk třeba dává, ale já si myslím že je prostě důležitý aby se dětem věnovali i prarodiče. Ne jen kvůli tomu že si rodiče odpočinou... Já mám taky dítě abych se mu venovala, ale každá chvilku strávená s babičkou jí taky dá mnoho, je to podle mě i z pohledu dětské psychologie důležitý výchovný prvek. Takže to není jen otázka pomoci rodičům, má to i druhou stránku.

linee
8. říj 2020

Ja bych neresila. Uprimna, chodila bych s kocarem sama, byla bych rada, ze jsem na cerstvem vzduchu. Podle mne sronavas a to je zbytecne a k nicemu nevede. Jestli nechce hlidat, at nehlida....ona se pripravuje o chvile s vnoucaty. Mozna to vyzni blbe, ale deti mate vy. Vim, jak se citis, je blbe, ze platis cizi osobe za hlidani, kdyz to muze udelat babicka zadarmo, ale nektere babicky to nedelaji (nase take prisla 2x, povozila, udelala u toho divadlo a 300 fotek a tim to skoncilo). ALe pokud ti to takto vyhovuje, ty jsi spokojena, ze mas volnejsi ruce, a pani, ze si prividela, tak bych vice neresila. Je to smutne, ale bohuzel nejste prvni ani posledni rodina, u ktere se prarodice vice zajimaji o jina vnoucata nebo nezaujimaji vubec.

Strana
z2