Zase nepříjemní rodiče/tchánovci
Tak jsem si myslela že po nějaké době nevyžádané rady a podobné řeči kolem výchovy pominou, a ono kulový. Na Vánoce jsme byli u mých rodičů a tchánovců, a katastrofa. Zase všechno děláme špatně, tak jak se chová malá je neskutečné, my se takhle nechovali, a bla bla bla. Malé je 8 měsíců, jsem s ní nonstop, věnuju se jí (prý je to špatně, mám jí nakrmit a hodit do postýlky, aby se naučila být sama, a dokázala si hrát sama, aby nevyžadovala pořád mojí pozornost). Když se mi převaluje sama na bříško tak je to moje vina, že jsem ji neměla na bříško naučit. Malé se na bříšku líbí a hraje si na něm, ale prý ji tak mučím a ničím jí páteř, já že na bříšku vždy brečela a nedávali mě na něj. A tak je to furt dokola. Jak už si vyhranit hranice že my jsme ti rodiče? Vždy to končí větou:"Nechci ti nic říkat, ale bla bla bla, no ale je to vaše věc. Ale já to dělala jinak. "
@michaela666 To mi připomíná tchýni. Byli jsme tam, a ona jaktože malé nedávám pribináček, a čokoládu, a taky syrovou mrkev. Já na ní vytřeštila oči, že je malinká, a nemůže ještě pevnou stravu, když nemá zuby. A teď pozor: ona mi řekla, ať jí to předžvýkáme. Já na ní že jako jasně, jak z nějakýho blbýho vtipu. A ona se nám vysmála, že prý oni to tak dělali, a já na ní že to je přece hnusné a nehygienické. A ona se ošklíbla, že dneska všechno moc řešíme, že za nich se to normálně dělalo. Já koukla na zeleného manžela, a na plno jsem mu řekla, že se divím, že žije 😆 no po tom všem jsme se shodli, že nikdy malou na hlídání nedáme, protože ty názory nás fakt děsí.
Bych tchýni řekla ať se nebojí, že jí to jednou radši rozmixujete, než abys to předžvýkávala. 😂 Natrénuješ si to na malé a s tchýní to půjde bez problémů.
Uplně vidím svojí mámu :D Jakmile je semnou tak je to monolog, co mám dělat... Vůbec jí nedochází, že už mám třetí dítě a to žije a je spokojený, stejně jako ty předchozí dvě... Já utla kontakty, to nemá smysl... U každýho řeším to samý - jak jsme byli na roce bez plen (=půlku dne jsme proseděli na hrnci), jak jsme krásně sami usínali a spali (=nechali nás uřvat do mrtva), jak jsme jedli všechno (=no jak by ne, když do všeho rvala cukr) a její klasika "ustříhni jí ty vlasy, vždyť nevidí přes ofinu" (=nesnáším ofinu, holt to musí přerůst do gumičky, tak jsem dávala sponky). Neustále, furt... Holt každej nemá dokonalou mámu co mu do ničeho nekecá...
Anonymní, chceš zaručený recept? Mě to naučili tcháni, když jsme jim oznámili druhé těhotenství. Tehdy koukali, kde jaká moucha litá a pak začali mluvit úplně o něčem jiném, jako bychom nikdy nic neřekli. Hodně to zamrzelo. Ale každopádně stejně jsem začala reagovat na nevyžádané rady, koukám, kde jaká moucha litá a pak začnu mluvit úplně o něčem jiném, jako bych nic neslyšela a světě div se, ono to funguje, už neslyším žádné nevyžádané rady. Věta, já jsem matka a já vím nejlépe vždy umlčela v daný okamžik, ale příště bylo zase repete. Co provozují toto, už je ticho a když po delší době je pokus o radu, opět aplikuji toto a je zase klid.
@martiina_k Ano, s většinou dětí mých kamarádek 1-4 roky by nevydrželi asi ani 10 minut 😀 A z některých jsem byla i já po chvíli hotová, naše je zlatá, sama se odmalička zabaví, nic nerozbíjí, docela jsem ji vyhrála...
Anonymko Mně se tvůj přístup a styl výchovy líbí, děláš to správně, kdyby se malé na bříšku nelíbilo, nebyla by na něm. A učit děti samostatnosti tím, že nechám 8 měsíční batole samotné je nesmysl. Dítě napřed potřebuje získat pocit bezpečí, důvěru a pak začne objevovat svět.
Já miluji, když někdo chce, aby kojenec nebo batole byl vysoce samostatný jedinec tj. ideálně tiše seděl v koutě a pak se po stejné osobě se chce, aby šla v 16 letech na narozeninovou oslavu svý pratety.
@levandule_k Tomu se říká, že chce někdo z dítěte vychovat vařenou nudli. 🙂 Všechno jedno a kam ji posadíš, tam ji najdeš.
Rekla nych,ze az budu chtit radu tak se zeptam a ze nevyzadane rady me nezajimaji.
Na tuhle generaci platí nejlíp lékařské autority, takže bych s klidem odpověděla, že ti řekla dr., že to tak máš dělat a jestli jí chtějí zavolat a ověřit si to?
@hojda Bohužel u nás ani doktor nemá dle rodičů pravdu. Prý je zblblý dnešní dobou, a za nich se to přece dělalo jinak... 🤔
V tom případě jedním uchem tam a druhým ven, přepnout na autopilota a nevnímat.
No co na to rict... Jestli te to trapi moc, promluv s nimi nebo je ignoruj....at si melou🙂Jasne, ze mas pravdu, je jiná doba nez byla. Třeba nase deti taky budou ty naše metody zavrhvat. Jestli se citi ublizene, rekni jim, ze každý rodic dela to nejlepsi pro sve dite v ramci moznosti. Ze urcite oni delali nejlepší pro tebe ale ze vy jste rodice a ted at to nechaji na vas🙂Jinak muj tchán rikal, ze rocni dite muze spekacek. Ma rok tak smi jist vse uz😁Uply vyzivovy poradce😁
@maaaadlaaaaa To, když někdo chce mít z dítěte, jak říkáš ty, vařenou nudli, tak vždy kroutím hlavou a nechápu, proč si pořizují děti, přece musí počítat s tím, že děti se chtějí chovat a chtějí běhat....
@e_v_k_a83 v klidu, naše půlroční už může čokoládu, přece UŽ je ji půl roku 😆 tak si můžou dát spolu 🥳
Autorka Neřešila jsi tady už něco podobného? Jako mezi námi, tvoji rodiče brutálně nerespektují Vaše názory a odmítají chápat, že vy to chcete dělat jinak a odmítají si připustit, že jejich názory byly poplatné jejich době a dneska se věci dělají jinak. Jako myslím si, že vysvětlování nepomůže, to byste se také mohli uvysvětlovat k smrti. Trvala bych na svém, akorát nevím, jestli bych říkala, nám doktor, říkal tohle, tak se smiř s tím, že budu vychovávat podle internetu a posledních trendů nebo zvolila totální ignoraci jako @priefi, myslím, že ta metoda bude nejúčinnější.
Predzvykavat stravu? Tchyne rodila v paleolitu,ne? 😁 Nebehala s dinosaury?
@koordinatorka_odboje Představa je to šílená, hned jsem si vybavila nedělní oběd a knedlo, vepřo, zelo 🤮😃. Tam bych dítě samo neposílala na víkend, pokud nebude umět jíst samo.
@koordinatorka_odboje Někdy si říkám to samé 😄
@levandule_k ono fakt nic jiného nepomohlo. Připadala jsem si jako zasekaná gramofonová deska. Jediné, co na chvíli pomohlo, bylo, že se mě před nimi zastal manžel a sprdnul je. Ale pak to bylo zase to samé. Až totální ignorace pomáhá... Fajn je, že jsem se skutečně i naučila vypnout a neposlouchat. A mám konečně klid.
@priefi Já věřím, že totální ignorace byla jediná věc, co skutečně fungovala. Já jsem tak nějak začala pozorovat, že když manžel, řekne svůj názor před svojí matkou a ona s ním nesouhlasí, tak se musí obhajovat, jak malej kluk. Manžel někdy trpělivě vysvětluje, někdy se naštve a je ráznej, někdy na to kašle a neříká nic a myslí si svoje. Přitom u jiného syna nemá tendence zpochybňovat názory.
Maminko, prinesla jsem nejvetsi vydobytek civilizace, bude to pro vas prekvapeni, jmenuje se pa-zou-rek. Muzete s nim tu stravu nadrtit. Priste vam ukazu, jak funguje kolo 😁
@koordinatorka_odboje 😆😆😆😆
@priefi Tak to kdyby někdo nevěděl že se má jistit hlavička, tak bych mu dítě ani nepůjčila.
Mno... Co dodat... Horší je, když si dítě vezme sama...
@priefi Tak urazit pazoury ☺

@plysacekhb Já si dávala mantinely už v těhotenství, když se malá narodila, prostě nic nefunguje, a že jsme se milionkrát chytli... Dokonce když vytáhnou styl výchovy tak je špatně, že nechci vychovat z dcery poslušnou loutku bez vlastního sebevědomí a názoru (tak vychovali oni mě) , ale chci z ní mít sebevědomou ženu co něco dokáže, co se nebude bát říct vlastní názor. No nechci to do budoucna vidět.