Zatajené dítě. Je dobré s takovým mužem zakládat rodinu?
Jsem s partnerem už přes rok a dnes jsem našla ve schránce dopis od soudu. Zeptala jsem se ho, jestli mi něco netají. Dluhy či trestní činnost. Vypadlo z něj to, že má dceru. A ten dopis byl ohledně alimentů. Přítel se odmítá se mnou o tom bavit. Považuje to za uzavřenou kapitolu. Sice platí, ale je to spíše nuceně. O samotnou nezletilou dceru nemá zájem. A já si teď říkám, jestli je dobré s takovým mužem zakládat rodinu.
@odula já nevím, celý vztah ještě zatajuje dítě a teď ještě zaryte mlčí, když to praskne... . Dle mě moc dobře ví, že se zachoval jak... Za mne moc indicií, ktere vedou jen k tomu stejnému verdiktu. Určitě bych si na něj dala pozor...
@eleanora84 no tak je to krize. O tom žádná. ale prostě - jde mi asi o princip. Jak se na základě takhle málo informací může vyjádřit někdo že "je to svinák" "určitě ´dobrej´člověk", "není to chlap", "to je ´material´", "blbec", "nepodala bych mu ani ruku", "kopla bych ho"... nebo ja nevim prostě.
Souhlasim s @odula - problem bude hlavne v nekomunikaci, chlapa bych bez znalosti situace neodsuzovala. Ja mam kamarada, ktery byl v podstate "zneuzit" k vyrobe ditete...
Osobne si myslim, ze pokud se otec nezajima o sve (postizene) dite a jeste ho taji sve nove partnerce, je v nem proste neco spatne. Kdyby mel nejakou moralku a byl chlap, postavi se k tomu celem, alespon vuci nove partnerce a prizna ji to. Dela to na me dojem, ze srabacky utekl a ted ho to dohani. A o takoveho chlapa bych proste nestala.
@odula hele, já jednou kdysi dávno na FB řekla ženským, co odsuzovaly matku zemřelého dítěte, jaká je vrahyně apod., a já jim slušně řekla, že případ policie zatím vyšetřuje a neví se žádné podrobnosti o tom, jak vůbec zemřelo a na co, tak jsem okamžitě byla za tu "co se zastává vraha!!!" konec citace 😀 Lidé čtou, co číst chtějí, ne to, co napíšeš.
Partner si odešel pročistit hlavu. Chce být sám. K soudu se mu moc nechce. Leze to z něj jako s chlupaté deky. Prý pochybuje, že je dcera jeho, i když testy říkají ano.
Mojí rodině se mnou přítel líbil a moji rodiče se těší na svá první vnoučata. Vůbec nevím, co mezi námi bude. Měli jsme v plánu si vzít hypotéku a postavit si společně dům.
Vážně jsem neočekávala, že se dostanu do této situace. A to jsem se vždycky smála těm ženám, co je to potkalo. Jak mohly být tak naivní. A teď vidím, že člověk do podobné situace spadne lehce.
Říkám si, jestli si nemám zkusit o tom promluvit s tchýní...
Nedá mi to, musím něco napsat... Můj manžel je skvělý otec a skvělý člověk, ovšem má syna z prvního vztahu... A přišel k němu jako slepý k houslím, prostě mu jeho ex řekla, že bere antikoncepci a nebrala... Dítě nechtěl, ale prakticky neměl možnost do celého procesu zasáhnout, páni si dítě chtěla nechat a chtěla si manžela vzít, nestalo se... Potom ho nechtěla nechat zapsat ani do rodného listu jako otce, ale potom zjistila, že by neměla nárok na alimenty... Prostě komedie. Manžel platil a syna navštěvoval, ale současný manžel ex ho doma nesnesl. Takže už několik let jenom platí, bylo nám řečeno, že jsme dvě různé rodiny a hotovo. Jen jsem chtěla poukázat na to, že to vždycky není tak jednoduché, jak některé prezentujete... Vždy jsou dvě strany a, holky, ruku na srdce je fakt, že jsou vždycky na to dva, ale když se žena rozhodně dítě mít a nechat si ho i přes odpor muže, má v celém procesu mnohem větší slovo...
@veritanas Pokud by to bylo takto, neni treba to pred partnerkou tajit.
@sudylichozrout i můj muž to přede mnou že začátku tajil, aspoň půl roku, protože se styděl a měl strach... každý má nějakou 13 komnatu... prostě chci říct, že někdy je celá situace složitější než by se mohlo zdát...
Odula tu sice píše, že existuje tisíc a jedno možné vysvětlení celé situace, ale mě popravdě nenapadá ani jedno. Možná stud, možná nezájem, co dál? Že by byl znásilněn? No, to zde sice u exmanželek uvádí skoro každá druhá nová partnerka, ale to asi ne...
Nelijme si čistého vína. Každá z nás by byla šokovaná. Po roce vážného (?) vztahu obzvlášť. Ať přemýšlím jak přemýšlím, tak mě nenapadá vysvětlení pro to, že s ex má dítě, postižené, nemá o něj zájem, platit se mu moc nechce, i přes testy nevěří že je dítě jeho a nové partnerce rok nic neřekne.
Když si vezmu co z toho mohlo třeba být... z pohledu nové partnerky - peníze odchází kdo ví kam, snaží se o dítě, ale genetické vyšetření neproběhlo (asi, když si to nepřipouští), takže ne. S takovým přístupem a nezodpovědností bych s někým takovým rodinu zakládat nechtěla. Co kdyby se situace opravdu opakovala? Co kdyby tu špatnou genetickou informaci předával dál a vůbec by to neřešil?
@journals Pripad z meho okoli - kluk zacal chodit se slecnou, byly spolu necely rok, kdyz uplne utla veskery kontakt, proste klasicky ghosting. Znovu od ni slysel, az kdyz se narodila jeho dcera a chtela alimenty. Postupne se dozvedel, ze s nim chodila jen proto, ze chtela otehotnet a kdyz se povedlo, ztratil pro ni vyznam. O antikoncepci mu lhala. O nej zajem nemela, on se zezacatku se snazil o kontakt a potom to vzdal. Pomalu ted uz ani nevi, ze dceru ma.
nechtěla jsem to sem psát, ale tak když si to nedokáže někdo představit... znám muže, který o svém dítěti nevěděl, doku jeho krátkodobé sexuální známosti úřad práce nedal nůž na krk, že musí udat otce do RL, jinak nedostane dávky. Ona mu nic neřekla, možná ani nevěděla, kdo je vlastně otec, kdo ví, vyčerpala porodné, rodičák a pak se začala zajímat o alimenty. Skákejte nadšením a tři dny se radujte! Být tím mužem, který navíc má jinou přítelkyni a chce s ní založit rodinu.
Nebo taková krásná klasika, starší muž, mladší žena. Ona má pocit, že starší muž jí nedává dost, štve ji, že na dospělého syna přepsal majetek, tak udělá žena co? Ano, přestane brát prášky, i když jí muž jasně řekl, že další dítě nechce, už je starý.
Raději zdrhej. Zatajene dítě nemusí být jediná věc co taji. Co dalšího dluhy, trestná minulost? Z vlastní zkušenosti bych už taky takového chlapa poslala do riti, zvlášť když o tom nechce mluvit..
@jancaand Ano, právě takových věcí se v dnešní době člověk dost bojí... A proto mě zajímalo, co mu může chtít nějaký soud na druhé straně republiky. Bývalá přítelkyně žije totiž v jiném městě. Partner se odstěhoval po jejich rozchodu sem, kde teď žijeme.
Zeptala jsem se ho, jestli to dítě bylo z jeho strany chtěné či nikoli. A on řekl, že neví. Dítě sice chtěl, ale zároveň tenkrát nevěděl, co to obnáší.
Necetla jsem vsechny komentare.A co mu navrhnout,aby to napsal na papír .Co a jak bylo, je,duvody atd Kdyz o tom nechce mluvit,tak mozna takhle by to bylo pro nej prijatelnejsi.

anonymni to chapu. ta nekomunikace o tom mi prijde jako vetsi problem v tuhle chvili. samozrejme byla velka chyba ze ti to nerekl. ale jak se tu snazim napsat - neznamena to nutne, ze je to blbec. Duvera nemusi byt nutne navzdycky ztracena, ale ted je míč na jeho strane hriste a ted je potreba aby se k tomu postavil a dokazal to vysvetlit. Sobe i tobe.
Jinak ten pripad v te rodine jak jsem psala - tam byla opravdu neochota na strane partnerky. Byl to opravdu teror co predvadela, celou situaci vsem velice znechutila.