Zatajené dítě. Je dobré s takovým mužem zakládat rodinu?

22. říj 2020

Jsem s partnerem už přes rok a dnes jsem našla ve schránce dopis od soudu. Zeptala jsem se ho, jestli mi něco netají. Dluhy či trestní činnost. Vypadlo z něj to, že má dceru. A ten dopis byl ohledně alimentů. Přítel se odmítá se mnou o tom bavit. Považuje to za uzavřenou kapitolu. Sice platí, ale je to spíše nuceně. O samotnou nezletilou dceru nemá zájem. A já si teď říkám, jestli je dobré s takovým mužem zakládat rodinu.

jjasmina
22. říj 2020

To musíte vědět sama jaký je.. Má dceru a ani vám o ní řekl? Vcelku zásadní věc, bála bych se s takovým založit rodinu

zmrzlinka
22. říj 2020

Podle mne není normální zatajovat dítě?Chceš rodinu s někým kdo se o své dítě nezajímá?A Tobě lže?

lv
22. říj 2020

Mně by se to nelíbilo - ok, stanou se věci, ze chlapovi ujedou nohy, že těhotenství neni chtene, neni vztah s matkou ditete, ale dítě je jeho, za ně dva nemůže. Snazila bych se, aby se staral, navazal vztah, byl otcem - to by pro mne bylo zasadni

crutela
22. říj 2020

No jasné! Určitě je to dobrej člověk, udelala bych si sním kopu děti a pak se o ne sama starala. Tohle pro mě není chlap. :/

mandarinduck
22. říj 2020

víc než to, že mi to zatajil by mě zaráželo a štvalo to, že se o ni nestará a nemá zájem......

koordinatorka_odboje
22. říj 2020

Okolnosti nezname, mohlo to byt vselijak, uz jsem toho za svuj zivot slysela hodne, abych nekoho hned takhle odsoudila.

autor
22. říj 2020

Jediné, co jsem z něho dostala je, že nejde o zcela zdravé dítě.

g_m
22. říj 2020

Aha, takže se vám pak spolu narodí postižené dítě a on opět zdrhne? Hmm, ideální budoucí otec... Prostě ať to vyklopí nebo jde.

leilinka1234
22. říj 2020

O dítě nejeví zájem, alimenty platí nuceně... Pane jo, to je material 🤦 s takových bych se rozloučila a těšila se na lepší zítřky 🙂

ondul
22. říj 2020

Podle mne vcelku zbytecna otazka. S takovymhle rodinu muze zalozit jen ****.

any2any
22. říj 2020

Ve vztahu ma byt uprimnost a otevrenost (podle meho nazoru). Jinak takovej vztah pujde do kopru.

Btw. Ja fakt asi ziju v jiny realite a mezi uplne normalnimi lidmi, kdyz ctu takoveto prispevky... 😳

odula
22. říj 2020

tyyyyvole. To je zase diskuse. jasne. Je to padouch. Nejhorsi chlap na svete.
Anonymni - tobe bych radila to neresit tady, ale promluvit si s nim. Mohl mit tisic duvodu, mohl mit strach ti to rict, mohl se za to stydet... cokoliv. jasne, mozna ze to je lidskej odpad, a pisatelky to tady jasne odhalily jenom z toho, ze dostal obsilku a rekl ti pravdive o co se jedna. ale je taky mozny, ze cela ta situace pro nej byla mnohem slozitejsi. I kdyz nechce mluvit, zkus neco vymyslet. S tim, ze je pro tebe dulezity tu situaci pochopit, protoze důvera je prece zaklad. a pak uvidis, az ti rekne on svůj pohled na tu situaci.

sudylichozrout
22. říj 2020

Jo, takze zensky vyrobil dite, ktere neni zdrave a nechal ji v tom vymachat komplet. To je karakteeeeer! S nim si porid kupu vlastnich deti, je to otec roku!

zuzkasim
22. říj 2020

Tak o to víc, že to dítě není zcela zdravé, by mě štvalo to, že se o něj vůbec nestará. Je úplně jedno, za jakých okolností dítě vzniklo, prostě nějakou ženskou zbouchl, byl u toho, takže zodpovědnost má. Péče o nemocné či postižené dítě je nesmírně náročná, takže o chlapovi, který se k tomu nedokáže postavit, si myslím svoje. A mluvím tak proto, že jsem toto na vlastní kůži zažila, mám postiženou sestru a taťka měl aspoň tolik slušnosti, že v rodině zůstal do doby, než byla zaopatřená. Pak si zařídil život podle svého, ale přestože s mamkou společnou řeč moc nenajde, za sestrou jezdí, dle možností se stará i dál. Za toto si ho cením. Někteří chlapi to nezvládnou psychicky a na takové dítě radši jen platí, aspoň nadstandardně, aby ženská byla schopná o něj tu péči zafinancovat. Dovedu to pochopit. Ve vztahu je potřeba upřímnosti a zatajené dítě do fungujícícho vztahu nepatří, zvlášť, když vzniklo dávno před vztahem.

calvac
22. říj 2020

Tak to je sila. To bych nerozdychala. A deti s timto clovekem? Ani nahodou!!!

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
odula
22. říj 2020

@zuzkasim mno a nenapadlo te (vas), že třeba nechtěla ta žena, aby se s dítetem stýkal? Představ(te) si, že - a ten případ mám v rodině - matka schválně bránila otci i jeho rodině ve styku s dítětem. Resp. otci nebránila, ale vzdycky to nejak "nešlo", když bylo dítě větší, tak vyloženě otce pomlouvala. Nechala dítěti změnit jméno, chtěla po otci JENOM penize. Nic jinýho. neříkám, že je to tento případ ale - než někomu radíte kopnout "lidský odpad" ktery se nepostara, do zadele, zkoušíte aspoň zvážit, že situace může být třeba úplně jiná?

zuzkasim
22. říj 2020

@odula A to je důvod k tomu, to nové partnerce zatajit? Příběhy lidí jsou různé, ale vztahy mezi partnery by měly být čisté, zvlášť, pokud už jsou tak daleko, že uvažují o založení rodiny.

odula
22. říj 2020

@zuzkasim jo mely. člověk BY MEL dělat tolik věcí.a nedělá. jenže to, že neudělal to co BY MĚL neznamená, že to je bezcharakterní hovado, se kterým nestojí za to zakládat rodinu. Může být. Ale to může být i tehdy, když bude upřímnej, že jo. A taky nemusí. Jenom mě překvapilo, kolik uživatelek je si jistejch tím, že to tak je, bez toho aby vůbec zvážili další alternativy.

zuzkasim
22. říj 2020

@odula Chápu tvůj pohled na věc, v soudech se snažím být opatrná a taky vždy zvažovat i jiné možnosti. Tady mě podle dostupných informací moc polehčujících okolností nenapadá. Pohybuju se v péči o děti s různými "znevýhodněními", jak se dnes říká, možná i podle mých zkušeností to vidím s charakterem partnera tak černě.

asinehri
22. říj 2020

Je to blbec... o zdravotním stavu dcery vás měl informovat hned, a sám se zajímat o riziku pro další dítě, některé vady mají dědičný základ a on může být přenašeč.

jana_zofie
22. říj 2020

Spousta chlapu neunese, kdyz se narodi postizene dite. Ale vubec se nestarat, vsechno nechat na matce a idealne ani neplatit, kdyby bylo po jeho...? Jestli je to takhle, tak bych mu nepodala ani ruku.

odula
22. říj 2020

@zuzkasim na základě čeho? Dvou informací - neřekl jí o dítěti, když se zeptala tak nelhal . (btw - ona otevřela dopis od soudu nebo jí ho ukázal?) tak na základě těchto dvou informací se tu dělají závěry o charakteru dotyčného a rady kopnout ho do zadku. žádné další informace, proč neřekl, proč nemá kontakt, nic. Jen tyhle dvě informace. A je jasno, co je to za člověka. Cool. možná by tu některé mohly pracovat na ezo TV. 😨

jana_zofie
22. říj 2020

@odula jeste pise, ze alimenty plati z musu a o dite se nezajima (predpokladam, ze ji to rekl) a ze dite se nenarodilo zcela zdrave. Pokud nekeca a neni tam nejaka echt polehcujici okolnost, kterou si v tuto chvili ani nedokazu predstavit, tak co s takovym chlapem...

orisek56
22. říj 2020

To je svinak a ne chlap. A ty si představit sebe na tom místě jeho bývalé... Nebo na místě jeho asi zdravotně postižene dcery... Líbí? Jestli je, máš odpověď a není co řešit. Nakopala bych ho s rozběhem. Hodně by mi vadilo, že o ní nemá zájem, že se nestará. To je vždy varovný signál.

odula
22. říj 2020

@jana_zofie předpokládáš. úplně stejně to může být autorčin výklad té situace.

eleanora84
22. říj 2020

@odula vždyť jasně píše, že o dceru nemá zájem a peníze posílá nuceně...

jana_zofie
22. říj 2020

@odula reaguju na to, jak to napsala a popsala. Mam automaticky predpokladat, ze keca? Chtela radu, popsala situaci, pro popsanou situaci dostala odpoved.

autor
22. říj 2020

Kéž by se mnou přítel mluvil... Co jsem pochopila, tak nešlo o úlet, ale u vážný vztah. O své bývalé odmítá mluvit. Maximálně pronese něco jako, že mu nedá pokoj. Chtěl by mít tuhle kapitolu za, kterou se očividně stydí, zcela uzavřenou.

Snažím se to pochopit. Chápu, že se chlap s dítětem a ještě s nějakou zdravotní komplikací vyrovnává těžko. I chápu, že nemá zrovna ideální vztahy se svou bývalou přítelkyní.

Ale nevím, jestli se na její místo nedostanu i já. Či nebudu ta, co bude řešit zda-li to druhé dítě či naše. Achjo, partnerovo zaryté mlčení mi moc nepomáhá.

odula
22. říj 2020

@eleanora84 to píše. to jaksi nerozporuju. A píše, že je to "spíš nuceně" což - tohle konrétně - může být autorčin výklad té situace. Co se snažím vysvětlit je, že za tím může být tisíc jiných důvodů než jenom že je dotyčný bezcharakterní hovado.