Zkušenosti s vrčením pejska na miminko - musím se vypovídat
Zdravím vás máte někdo zkušenosti s vrčením pejska na miminko ? Máme doma am.staforda jsou mu 4 roky je jinak v pohodě trochu nechce poslouchat má svoji hlavu ale ok.
Problém je v tom ,že hodnekrat denně zavrci a občas zasteka po malým - syn 10 měsíců .začal to dělat od té doby co vidí že už leze atd ...nevím co stim .jakmile vidí ,malýho na zemi někdy si ho nevšimne ale většinou už začne hnusně vrcet malej ho nesmí moc hladit tak udržují odstup už se bojím přítel mi říká ,že bymu neublížil atd...ale beztak mám prostě strach! Jak jste to řešily ? Dekuji

@srdicko123456789 na tohle jsem právě teď náhodou narazila, třeba vám to pomůže, nebo zkuste tu paní vyhledat, blíž jsem to nezkoumala https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praza...
@bucifalek_just nádherný pes ❤️ stejně jsme to delali s nasim stafordem a nikdy nebyl problém
@srdicko123456789 Nečetla jsem celou debatu, ale neřešila bych tvou situaci tím, že dáte psa "pryč". Jednak přítel nechce, což chápu a druhak to není řešení (tedy pro psa). Zajímalo by mě, jak ty a přítel zareagujete bezprostředně poté, co pes zavrčí? Při jakých situacích zavrčí? Co udělá po tom (udržuje útočnou pozici nebo se uklidní)? Je normální, že si brání své hranice a je na vás, abyste zhodnotili a určili, jestli jsou tyto hranice v pořádku nebo si moc vyskakuje. Dítě musí respektovat psa a pes musí respektovat dítě. Pes musí vědět, že jeho místo ve smečce je až poslední, že nesmí brát dětské hračky atd. a dítě musí vedět, že třeba do psího pelíšku a misky se nikdy neleze a že psa např. nemůže tahat za uši atd.. Našla bych co nejdříve nějakou dobrou psí školu ve vašem okolí a opravdu důsledně s ním absolvovala kurz výchovy, ideálně se zaměřením na váš problém. Bez dohledu odborníka to určitě nepůjde - sami to nezvládnete. Pokud pes považuje za svého pána tvého přítele, pak s ním výcvik musí nejspíš absolvovat on. Aby respaktoval tebe, můžeš mu třeba každý den dávat žrádlo.
@soleilll Sorry jako, ale ten pes je casovana bomba. Mel by jit z domu ihned a naprosto nekompromisne. Neni to jorksir, je to hovado, co umi jednim kousnutim zabit. A pokud se to priteli nelibi, tak by mel jit z domu i on. Fer, nefer, tady jde o zdravi/zivot ditete. V tuhle chvili by me absolutne nedojimalo, ze chudacek pejsek...
Prosím vás, bylo by vhodné konzultovat chování psa a dítěte s idborníjem (nemusí žárlit, může pouze reagovat na pohyb, zvuk který nezná a je mu nepříjemný). Trestat psa za vrčení je zcestné, proč? Protože vrčení je způsob komunikace. Pokud mu ji zajážete, příště může bez znaků zaútočit. Pes by měl mít možnost úniku na bezpečné místo. Hodně doporučují knížku konehšivé signály. Knihu doporučuji mnozí. Já osobně nevím, nečetla jsem, ale doporučují ji i zkušení chovatelé. Předpokládám, že je pes bez pp, tady ovšem nemůžete mít jistotu chování. A příteli vyřuďte, že je hloupé čekat, že pes nic neudělá... Navíc velmi nezodpovědné! Zodpovědný člověk, majitel, se psem pracuje. Naučí se ho číst a umí odhadnout chování. Mám dva psy, fenku křížence a fenku československého vlčáka(ta vrčí a chytá zuby často) u obou ale umím odhadnout, co mohu čekat a co které vrčení znamená. Doporučuji se psem pracovat, než bude pozdě.
@petrusew Pokud se psem pracujete a on i ptesto vrci a chyta vas zuby, tak s nim pracujete spatne. Pes se nesmi takto agresivne chovat k zadnemu cloveku v domacnosti (ani jinde).
@srdicko123456789 Pes absolutně nemusí jít pryč. Pejsek dává jasné prvotní signály, a jen ukazuje,že se mu něco nelíbí. Varuje!
Je fajn, že vidíte problém, máte obavy a chcete to řešit, "zastavit včas". Kazdopádně to chce poradného vycvikáře, zkuste nejbližší cvičák a nebo přímo speciální individuální psí školu. Ale co nejdřív, hned zítra obvolejte, zkoušejte.
Kouknětě se také na obrázek níže, pes dává už před samotným zavrčením tyto signály. Ano, pes tam byl první a tak na miminko žárlí, je pro něj hrozbou. Fatk to řešte,ale musíte chtít, mít dostatek času, trpělivost a píli. Ze dne na den, ani z týdne na týden to nebude. Jen to v začátcích opravdu zastavte, jinak přístě opravdu kousne. A není řešení psa dáváat pryč, prostě je i vina i na straně člověka. Což lidi slyšet nechtějí a raději dají psa "pryč".
@biedronca V tomto pripade musi pes pryc okamzite. Pokud vrci na mimino, ktere mu nic nedela, je jen otazkou casu, kdy ho to hovado zakousne.
Je mi neuveritelne smutno z toho, jak moc se stavi pes nad uroven, kterou by mel v lidske spolecnosti mi. Pes je pes, je to zvire a v hierarchii je na absolutnim konci. Pokud pes dela neco, co ohrozuje ostatni a nenecha si to vymluvit, ma jit z domu... Je to obrovske riziko.Jenze soucasna spolecnost z psa udelala dalsiho clena domacnosti se stejnymi pravy jako ma clovek. Ano, verim tomu, ze by to tomu osovi asi bylo lito. No, neda se svitit, lito mu to muze byt kazdy den az do soudneho dne. Nemel vrcet na cenit zuby na mimino. Nemel. Smula, ende, slus.
@biedronca Průšvih je, že v 1+1 fakt nemají čas na to tu situaci řešit. Já taky nejsem příznivcem toho dávat zvíře v případě problémů okamžitě pryč, ale v takové situaci by pes bohužel šel (i když já nejsem typ člověka, co by to nechal dojít takhle daleko). Kam bys ho v takovém bytě dala, aby nebyl pohromadě s dítětem? Pár lidí tu zmiňovalo klec - no... Vzhledem k tomu, že zakladatelka sama psala, že jí dávají časově dost zabrat děti a pes není její, tak už vidím, jak se ještě s radostí denně věnuje psovi tak dlouho, aby ho zvládla utahat a ten pes v té kleci opravdu vydržel. Pro psa by bylo v tomto konkrétním případě lepší, kdyby si ho vzal někdo, kdo na něj bude mít dostatek času a dá mu to, co ten pes potřebuje. Nevím, proč je mezi lidmi tak strašně nepřijatelné najít psovi lepší podmínky v případě, že ty současné jsou pro něj nevhodné. Vždyť ten pes může naopak profitovat z toho, že si ho vezme někdo, kdo mu ten čas a podmínky dá.
@sahrazad1
vzhledem k rase????
staffici jsou rodinni psi,rika se jim v anglictine nanny dog prave pro jejich vztah k detem.
@sudylichozrout
a co takhle resit pricinu nez dat psa pryc?
pes za sve panicky nemuze,je to nakonec jejich chyba.a pokud stafford vrci na dite tak udelali nekde k...a velkou chybu a ma to odstrat pes?Pravdepodobne neni zvykly na deti,nenaucili ho to.Nevi co od maleho cekat.Nebo zarli.V obojim pripade je to chyba majitelu,ne psa.
@zelenaesmolda Mne by v tomto pripade byla pricina u zadku. Tahle situace je alarmujici a jen naprosty ignorant by cekal a hledal pricinu, aby pejsankovi lecil dusi. Zrovna v tomto konkretnim pripade bych postupovala naprosto nekompromisne a vubec by me nezajimalo, co na to ten pes rika. A je pravdepodobne, ze bych tim sve dite zachranila od urazu ci nedejboze umrti.
Predstav si, jak bys jednou tomu svemi diteti vysvetlovala, ze pul obliceje nema proto, ze jste nechteli psa dat pryc, i kdyz bylo nad slunce jasne, ze je nebezpecny? To ti prijde fer, risko at toto kvuli pohodli psa?
Já jsem velký psomil, ale v této situaci by pes musel okamžitě pryč, dítě bych ochránila, ať si přítel říká a nafukuje se, jak chce. Pokud nemá zdravý rozum, tak ať si psíčka vezme a zmizí oba. Měli jsme takového psa v rodině, vrčel na dítě, co lezlo po zemi, nic mu nedělalo. ani jiné dítě mu nikdy neublížilo. Párkrát dostal za uši, nepomohlo, tak prostě musel jít jinam, kde děti neměli. Byl takový celý život, dospěláky miloval, ale děti by zakusoval, v tomhle byl magor. V jiné rodině byl velký mazel a hlídač, měli ho rádi, ale k dětem nesměl.
@zelenaesmolda To se ti trochu pletou plemena. Americkej stafford není nanny dog. Ale i kdyby ano, tak s tímhle přístupem nemá co dělat v domácnosti s dítětem.
Fakt nestačím žasnout, co je tady za názory. Psy mám ráda, 17 let mám chovatelskou stanici, ale co tady padá za hlášky, to je na facku. Je to pořád jenom pes. Pes není víc, než dítě! Není ani zdaleka na stejné úrovni, jako dítě. Pes má být součástí domácnosti, ale mít psa místo člena rodiny, dávat mu stejnou důležitost jako dítěti, to je diagnóza. Takoví lidé ať si děti nepořizují a obklopí se raději těmi psy. Tady jsou dva nezkušení majitelé, ozbrojené a silné šelmy a prostě očividně nemají na to, tuhle situaci okamžitě vyřešit jinak, než že dají psa jinam, než malé bezbranné dítě. Vytáhněte dámy už ty hlavy ze zadků.
@zelenaesmolda no, podivej se na jejich exterier pořádně...maji velkou a silnou mordu, vzniklou systematickym slechtenim. Byli slechteni pro boj mezi sebou, pricemz v rodině maji byt mili...realita je takova, ze mnoho psu vsech ras je bez PP, tedy hlavně krizeno s kym a jak je libo, tudiz původní vlastnosti plemene mohou byt zmeneny. Toto psisko je navic nevychovane. Naopak miminko přichází do telecich let, kdy se bude ucit chodit a objevovat svět. Určitě vis, ze pro malé dítě je cely den, vse co dělá, hrou. A nevysvetlis mu, ze tohle nesmi. Ono to nechape a minimálně jeste nekolik let chapat nebude. Tady varianta toho, ze psisko pujde pryc, je nejlepší pro vsechny. Pro miminko , maminku i pro psa zároveň. U jinych lidi bez dětí totiz pejsek bude mit vic možností, hlavně na nej bude čas, i na jeho vychovu. Takhle je to časovaná bomba. Bohužel.
@zelenaesmolda přesně tak!! Davam vam za pravdu.
@sudylichozrout
tak ono je to jednodussi se zbavit psa,hodit veskerou vinu na nej i kdyz je v tom absolutne nevinne.ale pracovat s nim,treba pod dohledem kynologa to uz chce cas a penize,ktere bohuzel vetsina majitelu neni schopna obetovat.
@sahrazad1
a ci je to vina,ze neni vychovany?majitele.proc to ma odskakat ten pes?tak kdyz je nejaky problem tak ho snad resim ne?a nekdy to reseni neni ani tak slozite.chce to jenom chtit.
dite taky odlozi az bude v puberte a udela nejaky prusvih?
@zelenaesmolda Protože, ať to raději odskáče pes, než aby to odskákalo dítě. Co je na tom pořád k nepochopení?
@korneliusa
Co je k nepochopeni?Ta nezodpovednost majitele,ze si poridi psa,nedokaze ho vycvicit a pak kdyz jep roblem tak misto toho,aby problem resil se psa zbavi.Pes neni vec ale clen rodiny.
@zelenaesmolda Tak v tomhle případě bych řekla, ať klidně vezmou majitelé všechnu vinu na sebe, ale ať toho psa hlavně dají pryč. Tady nejde o akademickou etickou diskuzi.
Jasně, souhlasím, že je chyba majitele, když si vezme psa, kterého nedokáže patřičně vychovat. Ale když už nedokáže a když se hlavně partneři v 1+1 bytě ani nedokážou konstruktivně dohodnout, jak situaci řešit a jak VŠICHNI SHODNĚ (protože jinak to postrádá smysl) postupovat, pak je vyhoštění psa z domácnosti jediné rozumné řešení s ohledem na bezpečnost všech, hlavně dětí. Ale i toho psa, kterého by po nějakém incidentu pravděpodobně utratili.
Za mě buď ať jde přítel i se psem, nebo ať mu najde náhradní péči u lidí, kteří mu dají lásku a patřičný výcvik. Ten pes to odskákává víc teď než u někoho takového.
@zelenaesmolda No, ale ta nezodpovědnost už se stala a nelze ji vzít zpět. Teď je nutné vyřešit, jak ochránit dítě. A nejbezpečnější způsob je prostě ten, že pes a dítě nebudou sdílet stejnou domácnost.
@zelenaesmolda no, to si muze clovek dovolit za situace, ze nema deti, protoze ten cas, ktery je treba k prevychove psa, muze byt diteti osudny. Takze pokud ma deti, tak holt cerny petr pada na psa. A mimochodem, pes se muze zblaznit, aniz by clovek neco ve vychove podelal. Muze se zblaznit uplne stejne jako clovek.
Rikejte mi klidne bestie, ale ja mam jasno, v zakladatelcine pripade by proste pes sel bez pardonu do haje. Matka ma chranit sve dite, ne ho vedome vystavovat riziku zraneni ci umrti. To udela jen psickofil, ktery si neuvedomuje, jak nebezpecni psi mohou byt, aniz by dite cokoliv udelalo spatne.
@sudylichozrout 🤣🤣🤣znáte čsv a jejich komunikaci? Je vrčení a vrčení, stejně tak chytání zubama. Ona nekouše, ona jen chytne(nestiskne) a chce hladit. Je to u nich naprosto běžná komunikace.
Jsem taky psomilec, psa ani rodinu neznám (což může názor zkreslovat), ale podle toho, co autorka píše, tak jediné řešení je opravdu najít psovi jiný domov a co nejrychleji. A jak už zady bylo zmíněno, myslím, že to je nejlepší řešení i pro toho psa (pokud se teda nějaký domov najde, to taky nemusí být sranda). Protože v těchto podmínkách ani pes s největší pravděpodobností nemusí být šťastný.
Vy co se oháníte zodpovědností a převýchovou... zakladatelka není ta, kdo je prvotně zodpovědná za psa (ona si ho nepořídila, pouze nabídla domov jeho pánovi), ale je prvotně odpovědná za své dítě a tam fakt není co řešit. Na práci s takovým psem, musí spolupracovat celá rodina a stálo by to hodně sil, které u nich nevidím.
Jinak v bytě 1+1 reálně snad nejde ani zajistit, aby pes a dítě nebyli pohromadě bez dozoru (s tím mám co dělat já, a to máme velký dům a zahradu-hodný ale starý pes, který potřebuje klid).
@petrusew A oni snad mají vlčáka? Nemají. Mají stafforda a neumí s ním zacházet.
@hansed Děkuji, je to náš božan.😂❤️ On musí člověk prostě chtít a jde to.😊 Jako je to náročný, nebudu tvrdit že ne- věnovat se psovi stejně jako přsd dítětem, ne-li mnohem víc. Ale stojí to za to.❤️
@korneliusa to ale byla reakce na odpověď, kterou jsem dostala. Přečti si, prosím, můj příspěvek (první). Je zcela jasné, že tímto přístupem je zaděláno na problém. To je jasné snad všem, krom pana majitele.
@eviicka dobrý den přesně tak! Nabídla jsem domov samozřejmě i pejskovi ....ze začátku jsem moc nechtěla psa majitelka moc nechtěla zvířata v bytě atd....přítel na mě naléhal bylo toho na mě už moc atak ani nevím jak a pes už bydlel s náma pak jsem otěhotněla ...pes se mě moc nevšímal že by nějak lezl k bříšku ataaak to říct nemůžu 😞 venku mě jako tehulku neskutečně tahal a málem mě strhnul ze schodů to jsem byla asi v 6 měsíci .Přítelovi jsem to řekla ten mu jen vynadal .A takhle to šlo celou dobu ..už jsem byla na nervy a řekla mu ať dá pejska pryč ze už to nezvládám.Tak mi jen odvětil že ho pryč nedá.Vcera mi řekl to samé nedám ho pryč můžeš dělat co chceš .No tak potom je to těžký ...zas vrčel na malého já už to chlapovi ani neříkám to nemá beztak cenu on jde a mazlí ho (psa) mám každý den zkaženou náladu díky psovi a už si někdy dělám myšlenky že odejdu pryč věřím tomu že přítelovi je přednější pes než my

@srdicko123456789 no až se stane něco dítěti tak budeš litovat, žes byla tak poslušná