Změna příjmení dítěte. Jak bez souhlasu otce?
Dobrý den potřebovala bych poradit máte někdo zkušenost se změnou příjmení bez souhlasu otce, mám syna 2,5 let s jeho biologickým otcem nežijeme už rok a půl syna mám v péči já, syn má mé příjmení za svobodna před třemi měsíci jsem se vdala a chtěla bych dát synovy příjmení které mám teď, ale otec s tím nesouhlasí a já vůbec nevím co s tím můžu dělat nebo kam mám zajít za odpovědi děkuji
tak je snad logické že když se vdám tak si asi měním i příjmení že jo
@romanka2510 Mě slíbilo lidí takových věcí, ale dokud to nemám, tak na to nebudu navazovat dost zásadní věci. Já netvrdím, že je to od něj fér, není, ale to nic nemění na tom, že šance, že by ti za téhle situace soud dovolil změnu je reálně nulová, on popře, že něco slíbil a ten kdo vyrobil zcela zbytečný problém jsi z pohledu soudu ty.
@romanka2510 Proč je to logické, varianta, že si nechá každý své příjmení nebo že si změní příjmení muž je zcela rovnocená, případně, že si žena nechá dát 2, kor když už má dítě.
@j.a.n.i já jsem ale neptala na to jestli jsem si měla nebo neměla měnit příjmení můj dotaz byl co s tím můžu dělat, já žádný problém neudělala udělal ho můj bejvalej,ale to pochopit nemůžete
@j.a.n.i a vdávala jsem se po prvé a o téhle možnosti jsem ani nevěděla přijde mi automatické že když se vdám mám příjmení po manželovi
@romanka2510 ty nevíš o tom, že si žena nemusí vzít při sňatku mužovo příjmení? To žiješ někde v 18. století nebo, co? Teď tady máme už sto let rovnoprávnost.
@gruyerre ano to vím ale ne že si může nechat obě,a nevím proč tu pořád řešíte že jsem si ho nenechala, říkám že jsme byli ještě dnes ráno domluveni tak že mi to otec dítěte podepíše kdyby to tak nebylo samozřejmě bych se rozhodla jinak
@romanka2510 No, ale nepodepsal... A soud ti ho za popsane situace tezko povolí zmenit. A postup co udelat uz ti tu nekdo napsal.
@romanka2510 já neřeším tvoje příjmení, já jsem jen nakoukla do diskuze a vidim tady napsanou takovou divnou věc (že nevíš, že si žena nemusí vzít příjmení manžela), že jsem se neudržela, a zareagovala jsem. Ale máš pravdu, o tom ta diskuze není, takže k věci, na kterou ses ptala, mohu napsat pouze to, že pokud otec dítěte nebude souhlasit se změnou, tak nemáš šanci uspět.
@marika.y jeezis to je rada😂 ...."se rozved a zas vdej" 😂😂😂😂😂😂 no to je kravina
@hanka_12345 tak zase kdo má, dvě svatby během chvilky 😂😂😂😂
@hanka_12345 tak vymyslete jiné řešení🙂 Sem s ním prosím.
@marika.y zbývá jí buď se domluvit s bio otcem, nebo zkusit přes soud. Jiné řešení bohužel není.
@lilian2111 No, je, rozvést se a znovu vdát... jako jo, je to pakárna, ale na druhou stranu z těch tří variant je rozhodně nejjistější.
@hanka_12345 Proč kravina? Je to postup, kterak se vrátit s původnímu jménu a pak mít obě. Jo budou vypadat jako pitomci, ale pořád lepší, než v téhle situaci dávat změnu příjmení dítka k soudu.
@hanka_12345 no rozvádět se rozhodne nebudu, vím že ten soud vyhrajeme. Ale i tak všem děkuji za rady
@romanka2510 Aha, vlastnik hodne optimisticke kristalove koule...
@romanka2510 no vsak prave, to by bylo padly na hlavu
@marika.y no tak ja-pokud bych to teda.strasne.chtela tak bych nechala na urade jen zmenit.jmena me a manzela na me.puvodni ...ale.tvl vdat se-zmena jmena, pak se.rozvest opet zmena a zas se vdat a zmena...to jemhodme.velkej hardcore dyt je bezny ze clovek dojde.na urad si zmenit.jmeno a rozvod k tomu.nepotrebuje
@hanka_12345 No, ale pri zmene jmena je to zmena rodneho...
@j.a.n.i ano ale dá se to udělat i jinak než se kvůli tomu přece rozvádět to je dost zvláštní
@j.a.n.i a přestaňte mě prosím soudit jen jsem se ptala jaké jsou možnosti opravdu nepotřebuju znát váš názor
@j.a.n.i jak rodneho? Jako ze kdyz sem byla Novakova a ted jsem Novotna ze zpatky uz nemuzu byt Novakova?
@romanka2510 změn si příjmení ty, k manželově si nech připojit své dívčí. A bude vyřešeno.
@romanka2510 al
Ahoj. Já jsem to řešila nedávno, ale já byla v jiné situaci a souhlas jsem nepotřebovala.
Neuděláš s tím vůbec nic pokud otec nesouhlasí. Na jednu stranu chápu, že nechce, aby jeho syn měl příjmení cizího chlapa. Ale to mu mělo dojít hned. Ne až na poslední chvíli. Zbývá jen si vzít zpět své příjmení. Buď si ho manžel vezme taky nebo se každý bude jmenovat jinak i když budete manželé
@1eso1 tak to vůbec nemusí byt, co ji tady pořad mystifikujete. Muže mít proste příjmení dve, manželovo i dívčí (stejné jako kluk). A nemusí dělat žádné kusy
@zuzineckah no nebo!
@zuzineckah tak dvě příjmení je taky možnost. Já osobně bych dvě příjmení teda nechtěla. Zdlouhavě se představovat nebo používat to, které se mi zrovna hodí...
@zuzineckah jde to určitě udělat i dodatečně? Já totiž vím, že jediná možnost, jak mít dvě příjmení je svatba. Ale nejde prijit na úřad rict, ze si zaplatim za zmenu z příjmení Novák na Dvorak Novak.

@j.a.n.i Evidentně byli nějak domluvení. Do toho už my nevidíme ;) paní se ns něco ptala, tak pokud nemáš odpověď k tématu asi si zbytečně plácáš játra.