icon

Co dostáváte k narozeninám od partnerů a manželů?

25. únor 2022

Holky, co dostáváte k narozeninám od svých partnerů a manželů..
Já jsem asi náročná, ale každý rok jsem zklamanejsi a zklamanejsi. To, že je aspoň kytka už základ jsem ho za ty roky naučila, ale ani pořádně popřát mi neumí.
Letos jsem dostala fotoknihu s fotkami mého psa z googlu.
Přijde vám to adekvátní dárek k narozeninám, potěšilo by vás to? Nebo jsem opravdu tak náročná?! 🙄 A jsem už 30+, čekáme miminko, ne nějaká studentka a už jsme spolu taky nějaký ten pátek.

Strana
z4
sweet81
27. únor 2022

@mmichaella taky mě zaráží, kolik je komentářů, že je náročná🙈 někdo píše i hodně🙄 mě takový dárek příjde jak k svátku a ne k narozeninám. Chápu, že to má každý jinak, ale rozhodně bych neřekla, že je náročná. My i k Vánocům si dáváme velké dárky, oba…. A musím říct, že ani v mém okolí, neznám nikoho co by nedostal nic a nebo jen maličkost.

klokanka31
27. únor 2022

@msgracia Ježíš a proč?😮

zelenaesmolda
27. únor 2022

@msgracia
a ty partnerovi darky davas?

tasimia
27. únor 2022

@sweet81 to mi přijde trošku povrchní no. Mi stačí svíčka od Yankee Candles a jsem spokojená 🙂. Můj pro mě toho dělá tolik a celý rok, že nepotřebuji ohromovat velkými dary, jen protože mám narozeniny 🙂. Ale chápu, jsou ženy co to potřebují no.
Já mám ráda i praktické dárky.

msgracia
27. únor 2022

@zelenaesmolda manžel dostává svátek narozeniny a vánoce

msgracia
27. únor 2022

@klokanka31 tady se nic neslavi. Třeba můj se synem dostanou peníze

korin
27. únor 2022

K posledním narozeninám jsem si moc přála policový systém na kytky (už jsem si ho marně přála k Vánocům). Dostala jsem kytku (moje oblíbený druh), dvě trička, pralinky a a příslib vybavení na lyže 🙂

zelenaesmolda
27. únor 2022

@msgracia
a proc ty teda nic nedostavas kdyz jemu darky kupujes?

klokanka31
27. únor 2022

@msgracia Když on nekoupí dárky tobě tak proč kupuješ ty jemu?

ajja87
27. únor 2022

Jestli jsi náročná nebo ne, ti rikqt nebudu... To je asi úhel pohledu každého jedince... Záleží taky jestli ti dřív dával jiné dárky, na jaky standart si zvykla atd
Ja asi dřív tak byla náročnější na dárky, ne bych chtěla něco drahého, o to jsem nikdy nestála, ale spíš něco (časem jsem zjistila, že vlastně ani nevím co), čím by mi dokázal, že mě má rád... To bylo v době kdy jsme spolu chodili... Od té doby, co máme děti, to jaksi neřeším, beru to, že dárky jsou spíše radost pro děti, ale manžel mi vždycky něco koupí, na kytku teda nezapomene nikdy, to už měl ale z domu... Vloni se ptal xo bych si přála a ja mu řekla, že nic, ale ze by mě potěšil dort, který jsem aspoň tak od 15 let neměla, tak jsem dostala dort a kytku.... Letos mám kulatý a vím, že mi chce koupit docela drahý dárek, který ale ja neocenim, už jsem mu to i řekla, že budem oba zklamaný, ja z dárku a on z toho, že z neho nemám radost, ale nwchce si to nějak nechat vymluvit (ten darek by vyuzil i on, takže si ho asi koupi pro sebe), tak nevím jak to dopadne... V podobnem duchu už mi jednou takovy dárek dal a ja to tehdy obrecela, takže jsem pak už nikdy, žádný dráhy dárek nedostala, ale jak říkám, dárky už pro mě teď mají jiný rozměr

janule0123
27. únor 2022

Každý je jiný .. Ja nějak nic nepotřebovala protože jsem všechno měla a co ne jsem si mohla koupit 😂ale vždycky mu to nedá a dostanu nejkY perfektní dárek co vymysli … naopak se mu trefuje blbě do vkusu.. vše co chce si koupi nebo vybere sám a co jsem mu koupila Ja .. po velkým přemýšlení.. i drahé veci .. pokud to slo skončilo u mě když ne leží to někde nepouzito .. takže to už nehroitim ..

sweet81
27. únor 2022

@tasimia každý to máme jinak. Mě to povrchní nepřijde. Sama bych nedala malý dárek, vlastně by mě to ani nenapadlo. Mě zas příjde smutné, že někdo nedostane dárek. Když jsou oba stejně smýšlející a mají to tak dané, že si dají malý dárek, tak proč ne, každého věc😊 jen autorce to jedno neni. Ještě teda nevíme jaké dává dárky ona….
Už jsem tady několikrát četla, že holky dárky dávají, ale jim manžel nedá nic, to je mi jich opravdu líto.

tasimia
27. únor 2022

@sweet81 raději malý dárek, ale od srdce. Můj na to říká, že ji měl chlap koupit asi mercedes aby nepindala, když si neváží i malého dárku.
Za mě neexistuje malý, velký dárek. Spíše je to o očekávání ženy. Pokud má vysoké nároky, měla by to probrat hlavně s ním, zkusit ho navést.
Je trošku smutný, že očekává větší a větší dárky, jen protože jsou spolu dlouho a čeká s ním dítě 🙂.

sweet81
27. únor 2022

@tasimia třeba to nešťastně jen napsala. On to kolikrát člověk může myslet trochu jinak, než jak to napíše. Já si nemyslím, že by čekala nějaký supr velký dárek, ale asi spíš něco z čeho by měla fakt radost. Nad fotoknihou si řekne jo hezky, ale tím to končí. No taky nevím jak se vyjádřit😄 třeba by jí větší radost udělalo hezké triko, kabelka, parfém,nevím…. Příště bych řekla, zlato, líbí se mi tam a tam kabelka, moc bych si jí přála k narozeninám…. Prostě mu to říct

tasimia
27. únor 2022

@sweet81 přesně a to hlavně jde, říct to.. za mě nejlepší co může byt. A nebo pojď se mnou do obchodu, ukážu ti. Můj říká, že někteří tohle nevidí a i kdyby jsme jim dali před obličej transparent, tak to nepochopí - říkal to, ale že smíchem.
Já třeba kdyz se zmíním, tak si to píše. Tak samo i já 🙂.

klokanka31
27. únor 2022

@tasimia To já když se zmíním že se mi něco líbí nebo bych něco chtěla tak si to pamatuje i když mám pocit že zrovna nevnímá. Každý chlap je jiný, někdo opravdu partnerku vnímá, někdo zas nevidí/neslyší.

sweet81
27. únor 2022

@tasimia přesně tak. Třeba ho to ani nenapadlo, že by chtěla něco jiného😊

martinka0209
27. únor 2022

@msgracia to je smutné,a ty mu dárky dáš ,já bych mu tim pádem,taky nic nedávala,jinak každý to má jinak,já jsem ráda ,že si vůbec vzpomene,ale manžel se mně zeptá co si přejí k narozeninám,takže i svíčka mi udělá radost

levandule_k
27. únor 2022

@msgracia Můžu se zeptat, jak to máte s těmi dárky, ty mu něco koupíš, on tobě nic? Nebo ti dá třeba peníze a ty si za to něco koupíš? (Já i peníze považuji za dárek.)

@klokanka31 To také moc nechápu, proč ona kupuje dárky, když on jí nic nekoupí. Přijde mi to jako neúcta. Jinak je mi jedno jestli si dávají velké dary, praktické dary, zážitky, drobnosti. Každému vyhovuje něco jiného, ale mám ráda rovnováhu ve vztahu.

Anonym Co by podle tebe, byl pro tebe ideální dárek k třicátinám?

tasimia
27. únor 2022

@klokanka31 no upřímně, ja na to nemám kapacitu, přiznávám. Od narození malé, mam dojem, že na vše zapomínám, co si kolikrát nenapíšu😊😊. Někdy chlap nemusí vědět, protože to zkrátka nevidí/ neslyší, do hlavy nám nevidí, myšlenky nečte. Takže je lepší říct, než se trápit.

msgracia
27. únor 2022

@levandule_k nedostanu ani peníze. Ani mi nepopreje. V pondělí jsem měla svátek nepopral mi. Aspoň malý mi popřál a dal obrázek

msgracia
27. únor 2022

@martinka0209 tak to máš fajn. Já dávám jelikož to dáváme se synem. Na vánoce spíš dostává ponožky a drogerii

lucieevita
28. únor 2022

Tedaaa, já se nestačím divit těm komentářům, jak si hodně náročná 🤭 Některé píšou, že nedostávají ani kytku - nechtějí. Tak jako teda u nás.. kytka několikrát do roka na narozeniny je to samozřejmost a zdá se mi to i slušné. Nemám ráda růže, ale i kdyby ji manžel natrhal na poli, tak by mi udělal radost.. většinou koupí větší puget s karafiatky. A na dárky máme spis cenovou relaci. Vloni jsem dostala operaci očí - složili se i rodiče. Stojí 30.000 Kč. Plus nějaké drobnosti, dort, bonboniéru, oblečení.. předloni mi dal manžel zlaté náušnice a drahé šampaňské. Vánoce u nás jedou ještě ve větším stylu, to se snažíme omezit, ale letos se to vůbec nepovedlo. Snažíme se pořád jeden druhého překvapit 😂🥰 fotoalbum by mě asi také mrzelo, i když se to zdá milé. Nevím, jsk máte toho pejska rádi. Asi si i hodně fotíte psa, jinak nevím, kde by ty fotky vzal. My máme kočky, venkovní tedy a kdybych dostala fotoalbum s nimi, asi bych se smála 😂😂😂 a těch komentářů holek, co si nepřejí ani kytku, bych si nevšímala. Určitě bych d manželem zavedla na to téma řeč. Nebo od vas dostane dar za 5000 Kč a vy dostanete fotoalbum?😎😇

klokanka31
28. únor 2022

@msgracia A proč s ním jsi? 🤨 ne že by byl vztah o dárcích ale tohle mi přijde absolutně přes čáru. Má tě vůbec rád?

martinka0209
28. únor 2022

@klokanka31 přesně tak ono jde o to aby si aspoň vzpomněl i kdyby dál jenom čokoládu a popřál,tak by mi to udělalo radost

lucieevita
28. únor 2022

@westie my si často dáváme drahé dárky, které znamenají společný čas.. třeba večeře ve vybraných restauracích, kde začínáme předkrmem a končíme dezertem nebo víkendové pobyty v hotelu s wellness či párové masáže.. takže jsou to dárky, které stojí tisíce a i tak myslíme na to, že jsme spolu 😇 Nevím jaký z těch 5 jazyků bysme teda byli my😎🥂

me_druhe_ja
28. únor 2022

@lucieevita Co je prosím špatnýho na tom, když ženský nemaji rády kytky a nechtějí je jako dárky? To jako ženská musi milovat kytky a musí je dostávat nebo je to špatně? 🤷

A taky ne každej má rozpočet na operace očí, zlatý náušnice, drahý šampaňský.....to je jedna věc....a druhá věc, že ač se ti to může zdát zvláštní, ne každej umí přijímat drahé dary. Někomu je to vyloženě nepříjemné.

lucieevita
28. únor 2022

@me_druhe_ja jo to dává smysl, ale autorka uvedla, že kytka je v pohodě. U nás v rodině, od prababiček až po mojí 2 letou dceru, mají ženy vždy nárok na kytičku. Asi protože je to gentlemanské. I kdyby byla natrhaná na louce. Pokud o ní nestojíte, tak to určitě váš manžel ví a ocení vás jako ženu něčím jiným 🥰A samozřejmě je to i o financích v rodině, na tu operaci se mi složila celá rodina, byl to můj sen, vidět svou malou dcerku i v noci, mám necelých 6 dioptrií.. já dávám manželovi také dárky k narozeninám v hodnotě několika tisíc. Vždy se snažím vymyslet to, co by mu udělalo největší radost, tak jsem ráda, že je to tak i naopak. S mým příjmem 8333 Kč je to také o rozpočtu. Ale já si v práci přes 5 let šetřila peníze, abych mohla jít na mateřskou 🙂

klokanka31
28. únor 2022

@lucieevita To je jak u nás, i naše skoro dvouletá dostává kytičku když je třeba MDŽ nebo Valentýn 😊

lucieevita
28. únor 2022

@klokanka31 u nás stejné. Dcerce také ještě nejsou dva a dostala k svátku a dostane určitě k MDŽ i k narozeninám. Hodně žen se tu staví do pozice, že muž dělá doma to samé, co žena. Možná v bytě. My máme dům a krbová kamna. Manžel dělá dřevo a věci kolem domu, každý den mam připravené třísky a nanošene dřevo, a spousty dalších úkonů, tak po něm nemůžu chtít, aby dělal domácí práce, i když rád v neděli vaří. Ne tedy že by s ničím nepomáhal, ale má jinou práci než já.. ať mi žádná žena neříká, že jí neudělá radost kytička třeba v květináči, pokud nemá ráda řezané 🙂

Strana
z4