Jak darujete dětem mikulášskou nadílku bez mikuláše?

tyf
26. lis 2014

Ahoj, mám holčičku 20 měsíců a odjakživa ten vánoční čas hodně prožívám 🙂 Mám pro ní připravený balíček k mikuláši, ale vzhledem k věku nechceme ještě zvát mikulášské trio. Sice z toho ještě nemá rozum, ale i tak bych jí to chtěla nějak hezky, zajímavě předat. Jak to děláte vy?

lv
26. lis 2014

normálně dáme na balkon, pak řeknem, že to tam dal mikuláš..ona je dost labilní /po mamince/ ta by se z čerta pos..., takže bez strašení.

killi
26. lis 2014

za okno, řekneme, že ho tam dal mikuláš. 😉

tulikiss
26. lis 2014

my jsme vzdycky nechavali otevrene okno v loznici u nasich a pak tam nasli nadilku, takto to fungovala az nez jsem se ve 24 definitivne odstehovala 😀 😀 na stejne misto jsem pozdeji davala i nejakou drobnost pro rodice, kdyz jsem zjistila ze neni mikulas.. prisel mi to jako hezky zvyk a delame to tak i ted doma.

barborka09
26. lis 2014

@tyf Dáváme do okna talíř, necháme pootevřené okno aby se tam mikuláš dostal a hotovo. Dělali jsme to i my jako děti a líbi se mi to. Co je větší, tak si dává talíř do okna i u babiček no a než tam po mikuláši jedem tak babičkám pro jistotu volám aby malá nepřiběhla k oknu a tam byl prázdný talíř.

pavlapl
27. lis 2014

My jdeme večer na procházku a děti pošlu ven ať na mě počkají a balíčky jim dám na okno. Když pak přijedeme tak koukají co jim Mikuláš donesl.

popelasa
27. lis 2014

U nás nosí Mikuláš do punčochy, večer dáme punčochy za okno a ráno jsou plné, děti moc baví dolovat sladkosti z nohaviček.

evaamy
19. lis 2016

máte někdo další tipy prosím? 🙂

smallinka
28. lis 2017

Zvete si dom mikuláše a čerta? holky mají 3 roky ale když straším čertem dost se bojí, ale poslechnou...ale začínám mít pochyby jestli je to správně....ale nadílku bych ráda dětem dala, jak to udělat? pozvat třeba jen před dveře?

smallinka
28. lis 2017

...

leneee
28. lis 2017

Nechavam nenapadne kdyz je dcera zabrana do hry balicek uprostred predsine u vchodovych dveri,je tam tma a v jednu chvilku pak rikam dcerce-neslysis nejake susteni kridel nebo cinkani retezem? Dcerka (4r) vyvali oci a posloucha... pry nic neslysi a ja reknu-uz nic neslysim,to se mi asi zdalo,nebo ze by tu uz byl ten mikulas? A jdem se kouknout. V predsini rozsvitime a je tam balicek 🙂))

smallinka
28. lis 2017

@leneee moc děkuji....🙂 mám objednaného mikuláše s čertem a andělem letos by to bylo poprvé, je to takový zvyk...ale asi to odvolám....fakt nevím jestli je to uplně dobrý....vzpomínám si na svoje dětský zážitky s čertem u nás doma a docela to pro mě byl horor.....

leneee
28. lis 2017

A jinak potom koukame z okna zda je jeste neuvidime (bydlime ve vysokem dome na sidlisti), takze se nam zatim postestilo trojici zahlednout 🙂 jen uz mirili jinam za dalsimi detmi 😉

hanih
28. lis 2017

@smallinka Dceři jsou letos dva a asi to taky uděláme tak, jak tu radí ostatní - necháme v ložnici pootevřené okno (stejně tam každý večer před spaním větráme, tak to nebude nic divného), ještě postavíme na parapet lucerničku se svíčkou, aby k nám Mikuláš trefil a já tam pak nějak nenápadně donesu nadílku 🙂 Na Mikuláše, anděly a čerty se půjdem podívat do města, aby je dcera viděla z bezpečné vzdálenosti. Loni už je viděla, dokonce zblízka, a strach neměla, ale těžko říct, jak to bude letos...

smallinka
28. lis 2017

@leneee já fakt nevim....třeba by stálo za to jen aby zaklepali a nepustila je dovnitř holky stejně utečou do pokoje.....🙂

smallinka
28. lis 2017

@hanih to jsem dělala loni....měly dva roky, letos už jsem si říkala at ho vidí že přijde k nám a dostanou nadílku přímo od něho.....no ptala jsem se jich dneska jestli chtějí aby přišel mikuláš a přinesl dárečky tak říkají že jo a čert taky prý 😀 tak uvidíme....no co si já pamatuji tak jsme musely říkat básničky nebo co....tomu se snad vyhneme přijde mi to nesmysl 🙂 prostě přijde k nám mikuláš, vzadu čertík pohrozí, mikuláš dá nadílku a hotovo 😀

jesica11
28. lis 2017

@smallinka No a co se domluvit a nechat certy za dvermi. Ze by k vam prisel jen andel a Mikulas?

lucie_91
28. lis 2017

Dřív za okno, ale teď by to někoho dole přizabilo, kdyby to spadlo, tak to věšíme zvenku na kliku od bytu nebo na balkon, podle toho jak nás to napadne a co je v tu chvíli míň nápadné 😀

lucie_91
28. lis 2017

@smallinka My jsme objednávali synovi, když byl menší, Mikuláše přímo z centra volného času pro děti a mládež a tam se mohlo přímo napsat, co si jak přejeme, měli to s sebou napsané v mikulášské knize, takže jsme psali, ať je čert v pohodě a drží se zpátky, ať nevyvádí. Sami pak říkali, že nikdy nestraší, že to nepovažují za vhodné, pokud si to rodiče přímo nepřejí u problémového dítěte. Předloni jsme požádali, aby na syna trochu zahučel, a ten se málem pos*al. Ale efekt to mělo, bylo to na přání, takže to trochu zahrál a bylo to fajn.

jaanicce
28. lis 2017

My jsme doma nikdy Mikulase nemeli a kosicek jsem musela hledat, mam na to ty nejkrasnejsi vzpominky. Mama proste rekla, ze tu byl Mikulas a musim hledat.. Bylo to super!! 😍

zvirka
28. lis 2017

Já se vždycky malého ptala, jestli chce, aby Mikuláš přišel osobně nebo jen nechal balíček. Prostě toho má Mikuláš moc a maminky mu musí dát dopředu vědět, kam má přijít a kde stačí jen nechat dárečky. Vždycky se bál, navíc si ho užil každý rok ve školce, takže Mikuláš nechával balíček na balkoně. Něco i pro maminku a tatínka. No a letos jsme si už vysvětlili, jak to je s Mikulášem, Ježíškem apod. Takže je to pro mě víc v klidu. Ale tradice zůstává, balíčky budou na balkoně. A mimochodem, vůbec mi nechtěl věřit, že Ježíšek k nám dárky nenosí, protože ho prý jednou s tatínkem viděli z nejvyššího patra, jak letí v létajícím domečku.

tulikiss
28. lis 2017

syn ma 5(v lednu 6) a na certy chodime vzdy u tchyne do hospody, maji tam takovy porad pro deti a pak je nadilka. domu je nezvu, on je hodne citlivy a hodne si takove veci bere tak chci aby mel pocit ze doma je bezpecno a nic se mu nemuze stat. i tak pred spanim vzdy zjistuje jestli je zamceno.