Kolik dáváte dárků dětem k Vánocům? Máte nějaký systém?

30. lis 2023

Ahoj ahoj, ptám se proto, že manžel na mě dneska prskal, protože jsem se zeptala co dáme malému k Vánocům (3r). Reakce NIC má TOHO DOST, mě docela zvedla z židle. Chápu, že má v říjnu narozeny a že nějaké věci už dostal ale na Ježíška se těší a samozřejmě že nějaký dárky dostane. Manžel je hodný ale štve ho.. ani vlastně nevím co ( že je to tak brzo po sobě, že má dosti věci....atd). Přitom zase tolik věcí nemá. Dostává hodně věcí na vyrábění, omalovánky atd prostě věci které jsou zachvilku hotové a na výhoz. Ale hraček jako takových má několik. Tak by mě zajímalo jak je to u vás? A ještě by mě zajímalo zda vám takto staré dítko řekne co by chtělo?? Ukazovala jsem.mu katalog hraček atd a nikdy neřekne konkrétně co chce. Ráda bych ho do toho zapojila ale moc zájem nemá. Je trochu nervák a u ničeho moc dlouho nevydrží... Takže projde dvě stránky a jde si hrát 😂

sigyn
30. lis 2023

U nás to začne 3-4 dárky (nic není dražší než 500,-). Jenže pak pošle peníze babička, at ji něco koupíme, že neví, co všechno má. Pak další babička, pak se zeptá švagrová, sourozenci...a ve výsledku má dítě pod stromečkem tak 15 dárků (samozřejmě řadu maličkostí). Ale my už okoukané hračky průběžně prodáváme, jinak by se tu nedalo hnout.

anonymmm88
30. lis 2023

@sigyn ahoj, syn má skoro 7 let a na každý rok má cca jeden nějaký větší hlavní dárek a pak drobnosti. Celkem do 10 dárků. Tak nějak průběžně zjistuju,co by chtěl a snažím se mu to vyplnit.
Vetsinou má vždy nějakou hru, knížku, to je takový základ a pak hračky, Lego,stavebnice,záleží co ho bavi🙂

ondul
30. lis 2023

Pet darku kazdy, jeden vetsi (jako treba pekna stavebnice) a zbytek mensi (pyzamko, voskovky, knizky, auticko) a dva maji letos spolecne. Od babicky tety dareky dva. Snazime se to neprehanet.

lauriak
30. lis 2023

Tak akoze napad nedat 3 rocnemu dietatu nic na vianoce uz je celkom cez ciaru 🤦🏼‍♀️ U nas su vianoce a dcera ma v lednu narozky takze tiez to ma dost po sebe. Na vianoce deti dostavaju vzdy jeden hlavny darcek plus nejake malickosti a na narodeniny ju berem do hrackarstva, vybere hracku a ideme do zabavneho centra. Co sa tyka toho ci si trojrocne dieta vie povedat co chce - nase nevie. Ale mozno niektore vedia.

orangutan123
30. lis 2023

By mě zajímalo co by dělal semnou když jsem narozená 22.prosince....a já mám teď termín porodu 25 prosince 😂 Mám koupeno 5 dárků, od prarodičů nevím

krisstina93
30. lis 2023

Mame tři děti, dostanou toho zas hromadu, já si každý rok říkám, ze to bude skromne, ale pak se utrhnu ze řetězu :D ale nekupuju teda blbosti, dcera panenku a doplňky k ni, nejstarsi syn (školák) dostane nový mobil, puzzle, lego a nějaké hry a mladší 3 lety taky lego, puzzle, nějaké figurky co chtěl, piano (detske) a pak ještě dostanou společně nějaké deskové hry, to dávám spis cele rodině dohromady a letos teda dostanou dohromady i psa. Plus mají ale horu dárků ještě u babiček (mají hned 3x prarodiče) a moji sestry, manzelovo bratra, takže se toho sejde fakt hromada. Ale nikdo nekupuje vyloženě nějaké levne krámy a blbinky, které by jen zabíraly místo, většinou hlavně to lego, hry atak, co využíváme každý den.

alice180
30. lis 2023

@orangutan123 to je ještě dobrý, jedna známá se narodila 24 a je Eva

biciklissie
30. lis 2023

Tak to je tedy dobrá reakce. Jako jestli to myslí vážně. A když ne, tak k čemu tak jako nadává. Já mám vždycky představu min dárků, ale taky se utrhnu ze řetězu, jak ti někdo psal. Ale letos to hlídám a každé dítě bude mít přesně deset dárků. Ale jsou to i drobnosti, veci na tvoření, knížky a tak. Děti máme dvě, začala jswm hlídat, aby měli stejný počet dárků. Dělám to tak, že jeden velký společný, pak každý jeden větší vlastní a pak nejake ty věci kolem. Babička jedna dává zvlášť o svátcích později, to nepočítám. Moji rodiče posílají, ale to většinou bývá dost mimo výběr, tak to taky nepočítám.

lvl16
30. lis 2023

Hlava mi nebere, jak ho něco takového může napadnout.
Pro obě děti mám po 6 dárcích a jeden společný. Dohromady dostanou bunkr od chcibunkr, syn pak lego, malého plyšáka a knížky.

jana_zofie
30. lis 2023

@alice180 to nechapu. Rodice ji nechteli? Trapila maminku v těhotenství? Neco jim udelala hned po narozeni? Proc takovy trest? :D

chemisterka
30. lis 2023

Já mám 2 dcery - 8 a téměř 4 roky. Každá doma dostane cca 10 dárků, letos má každá 2 velké lega, 1 knihu, 1 deskovku, 1 sadu na vyrábění, 1 sadu gravitrax a 1 dárek mají společně a zbytek jsou spíš drobnosti. Nejsem zastáncem kupování blbostí, ale chci ať mají bohatého Ježíška.

tereza0111
30. lis 2023

nam to vychazi od nas jako rodicu kolem 5 darku kazdy dite, mozna me jeste zajme nejaka blbinka a neodolam - moc to na pocet neresime, jen v tom smyslu, aby melo kazde z deti stejne. A uz me nekolik let odbyvaji s dopisem jeziskovi a moji snahou vytahnout z nich, co chteji - pry "Jezisek to vzdycky vymysli dobre, my mu verime :D " Tak diik, to mi pomuze :D

alice180
30. lis 2023

@jana_zofie těžko říct no 😀

jaja01k
30. lis 2023

U nás dostanou to, o co si napsali ježíškovi (píšou si o jednu věc) a tak pět dalších dárků (letos batoh, míč, plyšáka, deskovku, knížku). Od babiček, tetiček je to dalších asi pět dárků.
Naši si ve 2-3 letech uměli říct, co chtějí. Byla to teda trochu (no spíš hodně) manipulace. Manželovi se něco zalíbilo, třeba auta Bruder, tak to klukům pořád ukazoval, propagoval, znali zpaměti celý katalog. Takže když došlo na vánoční přání, měli dávno jasno 😄

barmil
30. lis 2023

Nikdy mě nenapadlo počítat počet ani cenu. Rada dělám radost a plním přání, o tom přeci Vánoce jsou.

izz76
30. lis 2023

Dite dostává většinou 8-10 dárku. Pro 3lete se mi vymyslela dárky nejlépe,to už je období kdy si krásně hrajou a už vědí co by chtěly. Mám,ale dcery takže co pro kluka neporadím. Nápad manžela můžeš aplikovat na něm,nemusí dostat nic.

te_reza
30. lis 2023

Já se přiznám, že mám jedináčka a ráda si i jako dospělá užívám "tu hromadu" pod stromkem. Ten wow efekt je prostě z množství 😄 nicméně mám strop 5tisíc. Což při dnešních cenách asi není úplně terno 😄Letos má novou aktovku a LoL dům co si přála -3000,-🤦 pyžamo a nějaké drobnosti.

levandule_k
30. lis 2023

Nemá manžel nějaké nepěkné zážitky s dárky na Vánoce z dětství, nebo nepochází ze extra šetřivé rodiny?

Mezi říjnem a Vánocemi mi přijde docela odstupu.

jane46
30. lis 2023

Každé dítě 5 dárků, 3 knížky a pár společných dárků. Plus každý 4 dárky od příbuzných. Psali si o 5 dárků, z toho jeden bude od nás, zbytek si právě rozebraly babičky a tetičky. A to má dcera narozeniny v únoru a nikdy by mě nenapadlo ji ochudit.
Jinak se hlásím do týmu k @orangutan123 , mám narozeniny taky 22/12 a mám ségru Evu 😀 A dárky jsem dostala tak i tak.

sarihy
30. lis 2023

@te_reza Právě, no, 5tis není skoro nic dneska, když chce člověk ne úplně kraviny. Navíc čím jsou děti větší, tím rostou náklady na toto, a to i když se člověk drží zpátky.

te_reza
30. lis 2023

@sarihy těším se na ten iPhone za 30 v pubertě 😂

skarol
30. lis 2023

U nás pod stromkem jsou pro každé ďítě vždy 2-3 dárky + 1 společný a k tomu nějaká hra. Pak jsou k tomu ještě dárky u babiček, takže si myslím, že je toho až až.

journals
30. lis 2023

Od nás - rodičů dostanou kluci (skoro 5 a 1,5) každý asi 7-8 dárků. Ideál by byl tak 5, ale já se prostě neudržím. Ale hraček je z toho minimum. Společně dostanou balanční kameny, každý dvě knížky, starší dostane pyžamo, své věci do kuchyně na vaření, kufr. Z hraček vlastně jen lego. Mladší dostane dřevěné hračky.
Systém není, průběžně po celý rok kupuju co si myslím že by potřeboval/co by mu udělalo radost a na ten jeden, dva vysněné dárky se zeptám a dokoupím. S prarodiči se snažím dárky konzultovat, ale ne vždycky to jde. Jsem zásadně proti levným, plastovým blbinám za pár korun, tak tomu se snažím vyhnout.

jasminek2012
30. lis 2023

U nas kazdy cca deset darku, potom maji jeste darky u moji mamky a u tchyne.

cilkat
30. lis 2023

Slavíme Vánoce se všemi prarodiči zároveň. ... v tomhel věku byl pokyn, že se má sejít dětem maximálně pět dárků (každému), protože jinak jsou zahlcení a už prostě si chtějí hrát a další nerozbalují (což zase samozřejmě mrzí dárce, kteří chtějí vidět reakci). ... ale stejně jsme to obvykle přešvihli, ale ne o moc (dělali sjem pak třeba to, že jsme je primárně nechali rozbalit dárky od prarodičů a ty od nás nechali na další dny).

ai30
30. lis 2023

Kazdy 4 darky + knizky (slavime spolecne s babickou a strycem), potom u dalsi babicky jeste 3 dalsi darky.

michaela666
30. lis 2023

Naše tříleťačka ( bude mít v lednu) dostane doma jako hlavní dárek domeček pro panenky + nějaké doplňky, knížku, tabulku na kreslení, Duplo a pak praktické věci jako nové vodovky, fixy, kartáček na zuby, pěnu do koupele. Snažím se hračky držet na minimu a daří se mi, přes rok většinou kupujeme jen věci na tvoření. U babiček asi bude víc drobných dárků. Naštěstí s jednou máme domluvu, že co dostane u nich zůstává tam, protože tam trávíme 2 odpoledne v týdnu, má prostor si hračky užít tam.

Můj manžel je taky takový vánoční ignorant. 🤦 Hned po porodu do mě hustil, že k nám Ježíšek dárky nosit nebude. Přece nebude malé lhát....a podobný hovadiny. Naštěstí se hodně rychle probral, jinak bych byla vdova. 🤣

orangutan123
30. lis 2023

@alice180 My chtěli Štěpánka, ale nakonec sme se domluvili že mu to chudákovi udělat nemůžeme 😂

eviicka
30. lis 2023

Mám syna 3,5. Dárky samozřejmě dostane, cca 7. Oproti staršímu bráchovi je bude mít přeci jen trochu "ošizené" - více praktické, více drobností, více pro starší děti-protože vím, že nejvíce stejně ocení pexeso s tlapkovou patrolou, které viděl ce školce (hlavní darek), a zbytek ho tolik brát nebude. Ale nedávat dárky žádné? To ne.
V katalogu kroužkoval, ale jednalo se o cokoliv kde byly "tlapky", traktory a vlačkodráhy.

gdpr
30. lis 2023

Moje dostávajú celkom dosť na sviatku vianoce, deň detí, advent a narodeniny ale počas roka skoro nič len vyninocne. Nejaku samolepkova knihu alebo niečo malé na zbavenie na dlhú cestu nerátam alebo počas choroby aby som ich udržala v posteli. Ale je to samozrejme na každom ako si to v rodine zariadi.