Křtiny. Jak s oslavou?

annoonniimm
13. srp 2023

Zdravím, prosím vás mám dilema a chci se zeptat na názory..chceme malou malinko opožděně nechat pokřtít a jde mi o to jak s oslavou? Bude nás málo jen 15 v rodinném kruhu a jednalo by se jen o oběd a dort s kávou a při tak malém počtu pronajali by jste sál? Nebo to řešili s nějakou restaurací? Právě u kostela je malinký grunt se sálem pro 80 lidí, tak uvažujeme o tom 🙂. Doma to udělat nejde máme malinký byt a všichni tak nějak bydlíme v bytech. Děkuji

merope
13. srp 2023

A na faře se to nedělá? My měli pohoštění na faře, ale jsme evangelíci, tam to bývá jinak.

michaela666
14. srp 2023

Pro 15 lidí bych sál nepronajímala a pozvala je do restaurace. Určitě najdeš v okolí něco se salonkem, kde budete mít soukromí. Chce to, ale řešit včas, protože září - říjen je hodně svateb, tak ať nejste bez oslavy.

lachipie
14. srp 2023

Jsme římskokatolíci a pohoštění jsme dělali ve farním sále. Domluvili jsme se na tom tak s farářem, že to bude nejlepší. Měli objednané nějaké mini řízečky a saláty z restaurace, zbytek sladkého, slaného a pití jsme přivezli z domova, domluvili jsme se s rodinou kdo co přichystá. Ale my jsme křtili syna neverbálního autistu s dalšími potížemi ve skoro třech letech, v restauraci by z nás asi vyrostli, takže farní sál se nabízel jako nejlepší řešení.

blankaskubickem
14. srp 2023

@merope On je problém s tím, že ke každému kostelu už dnes fara nepatří - tedy asi jako budova stojí, ale neslouží svým účelům, třeba z naší jsou udělané byty, a v okolí je to tak se spoustou far. Ale rozhodně bych žádný sál nepronajímala, pro tak málo lidí stačí salonek v restauraci.

andelka
14. srp 2023

Obojí křtiny jsme měli oslavu v salonku v restauraci.

jana_zofie
14. srp 2023

pro podobny pocet lidi jsme meli salonek v restauraci.

eithelwing
14. srp 2023

Měli jsme do 20 lidí a oběd byl v restauraci ve vesnici vedle. Měli jsme svůj stůl, žádné soukromí salónku, ale nevadilo nám to.
Dort jsem si pak objednala u dodavatelky zákusků do restaurace na doma, děti na křtinách byly různě malé, tak jim bylo pohodlné rozvalit se už na kávičku u nás doma.

nataliere15
14. srp 2023

@annoonniimm na první Křtiny jsme měli salonek v restauraci, kde jsme si dali oběd a na kavicku a dort jsme sli domu. Druhé Křtiny jsme dělali na zahradě. Ale máme velký dům i zahradu tak to šlo.

mama_mila
14. srp 2023

Co salonek v restauraci? Pro 15 lidí ideální, měli jsme takhle i svatbu

krisstina93
14. srp 2023

Zamluvila bych salonek v restauraci. My měli oslavu u tchyně na zahradě, ale kdyz není ta možnost, tak salonek se mi jeví jako nejlepší napad. Cely sál mi přijde jako blbost, pro par lidi na oběd a kávu.

michaela666
14. srp 2023

@krisstina93 Hlavně bych řekla, že sál blízko kostela bude na svatby rezervovaný celou sezónu a budou k tomu mít adekvátní ceny. Takže platit x tisíc kvůli 3 hodinám a obědu je dost nevýhodné pro obě strany.

pavkova28
14. srp 2023

@annoonniimm u první dcery jsme měli oběd v restauraci, dorty ke kávě jsme si napekli a přinesli. A syna jsme měli pohoštění a posezení doma na zahradě. Půjčili jsme si obecní stan. Grilovali jsme, měli sud piva. Bylo už více dětí v rodině, tak to bylo i lepší, že mohli být na zahradě a hrát si