Mikuláš. Pozvat ho nebo ne?
Před Vánoci bude mít syn 4 roky, je to ale plašan a cíťa, hned se všeho bojí.. obzvlášť lidí co nezná.. no a teď k věci.. myslím že se na Mikuláše podíváme opět z okna a počkáme zda za okno něco nadělí a nebudeme zvát nikoho k nám.. ale chlap je zásadně proti, že už je velký a že to je potřeba atd.. co myslíte vy? Loni jsme šli od našich domů a po cestě partičku potkali, měl z nich hrůzu a ještě doma pofňukával..
Nečetla jsem vše ale co takhle aby Mikuláš přišel pod okno a z dálky synovi zamával a ukázal že mu tam nechává dárky a třeba syn příští rok nechá Mikuláše přijít blíže ..
Třeba k nám nikdy nechodí, vždy to vyjde tak, že nás doma nezastihne a dárečky nám tu ale nechá
1. otázka je zda vůbec budou chodit pokud situace bude nadale tkaová jako je 🙂 Syn má 5 let - manžel něco nadhodil, že by přišel - ale myslím, že zvát nebudeme
2. necháváme balíček za oknem - čerty i mikuláše vií ve školce a to stačí - minlý rok byl úplně vykulený a některé děti i brečeli
Petrův kamarád - když byli malí - cca tři roky - byl na Mikulášské. Čert ze srandy ho vzal na ruku. A prcek chudák z toho skoro půl roku koktal a kdokoliv, kdo měl vousy - chytal ho hysterák. Já jsem za to - mrknout z okna, potkat na ulici - ukázat, ale ne s tím strašit. Nadílka u nás byla vždy na zahradě někde schovaná, a to stačilo.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale určitě za takových okolností nezvat! My je to loni udělali, syn měl pět a půl let, a dodnes to má následky ( nedojde si po setmění sám ani na WC, i když se svítí v celém domě, nespí ve svém pokoji..) Hrozně toho lituji, byla to velká chyba a vím že jsem synovi ublížila 😔

@keksik002 Domluvit se chlapem, že určitě domů ne. Doma má být bezpečno ne, aby tam chodili nějaké nadpřirozené bytosti. Tvůj muž z toho má možná prima zážitek, ale tvůj synek z toho prima zážitek mít nebude, bude to pro něj hodně stresové dle toho, co píšeš.
Když je malej citlivější, tak co tím chce tvůj chlap docílit, aby se malej strachy počůral nebo rozkoktal?
A jestli syn "zlobí" fakt po návštěvě s čertem nebude zázračně hodné dítě, tenhle výchovný princip nefunguje.