Nekouření na svatbě. Jak to oznámit na pozvánkách?
Ahojte, plánujeme na léto svatbu, mezi pozvanými jsou i kuřáci. Byla bych ráda, kdyby se na svatbě vůbec nekouřilo, především kvůli dětem. Nechci aby je pak mazlili a oťapkávali smradlaví a nemytýma rukama 🙈 Máte tip jak to uvést do pozvánek, případně jaký najít kompromis?
Děkuji! :D
@kesinka89 Já nejsem kuřák. Ale takový požadavek mi přijde zvláštní - nevím teda, kde se to bude odehrávat, ale přišlo by mi lepší jim normálně vyčlenit místo někde bokem (což asi i každý normální člověk, který kouří, dělá automaticky, že poodejde stranou, ne...) . Kouření je závislost a dá se asi očekávat, že bez toho bude kuřák nervózní a možná proto pozvání i odmítne. A argument s dětmi a rukama mi přijde úplně mimo mísu, jako sorry. To mi víc vadí, když si někdo po WC nemyje ruce (a že takových lidí vídám na toaletách spoustu)...nebo to bude na pozvánce také uvedeno, že na děti se sahá až po základní hygieně...? 😅🤷
Jako bohužel, některé fakt nenapadne jít s cigaretou dal třeba od těch dětí 🙈pochybuju, že doma jdou s každou cigaretou ven, když mají dítě. Vzhledem k tomu, že jsou i svatby bez dětí (což zas přijde mimo mě) mi přijde logické udělat i nekuřáckou svatbu nebo prostě s omezeným kouřením. Byla bych ráda kdyby si svatbu užili s námi, ne někde bokem přilepení na krabičce cigaret🤷🏻♀️
Tvůj požadavek je poněkud zvláštní. Jsem nekuřák, cigaretový kouř nesnáším, ale nenapadlo by mě chtit po někom, kdo kouří, ať se toho na celý den vzdá, protože to tak já chci. Myslíš, že tě budou v tomhle dospělí lidé poslouchat? Ne, budou si ťukat na čelo a najdou si místo, kam budou chodit tajně vykuřovat. Ty bys byla v pohodě s tím, kdyby tě někdo pozval na svatbu a zakázal by ti něco? Třeba nastříkat se parfémem nebo dát si kávu? Tohle je prostě nereálný požadavek, který ty lidi dost omezuje...
@kesinka89 My jsme jediné dostupné popelníky měli venku na parkovišti mimo hlavní místo konání svatby. Já jsem nikoho kouřit na naší svatbě neviděla, všichni způsobně chodili na to parkoviště. A to je třeba tchán intenzivní kuřák, který dá 30 za den. Můžeš zkusit taky někde bohem vyhradit takovýhle kuřácký koutek, kde tím nebudou nikoho obtěžovat.
@kesinka89 Dyt je to jedno, je to vase svatba, udelejte si to jak chcete. Jako nejnormalnejsi mi prijde navrh od @ee.liska, proste to napiste otevrene na pozvanku a at si to kazdy prebere jak chce, ne? Pro koho je to duvod neprijit, neprijde, pro koho to duvod neprijit neni, ten prijde. Hotovo, vyreseno, dalsi.
Tvoje svatba, tvoje požadavky. Je zvláštní, že kdys sis byla abstinent nebo vegetarián, tak by svatba bez masa nebo alkoholu vzbudila méně nevole než svatba bez cigaret, přitom všichni víme, že normální je nekouřit.
Asi nejschůdnější bude jim vyčlenit místo mimo hlavní děj. Někam bych je strčila bokem a ven, aby mi nesmrděli na svatbě.😉
@alianan ano koutek jim asi uděláme 🙂 abych uvedla na pravou míru, svatba bude malá, od obřadu po konec zábavy asi max 5 hodin. Myslím, že to by se dalo bez cigarety vydržet. Jak říkáš, normální je nekouřit, v práci taky prostě lidi kouřit nechodí ale makají. Proč by to tedy nemohli vydržet?
@kesinka89 horší mi teda přijde svatba bez dětí, když mám malé miminko se separační úzkostí, nebo nemám komu dětí dát pohlídat, když většina rodiny je na svatbě tak jako mám smůlu jo? Přitom dítě je člen rodiny a je to pro něj velký zážitek, a jednou bude na to taky vzpomínat.
Protože dbám o své zdraví a zdraví svých dětí?😀

Co narovinu napsat “Svatba v nekuřáckém prostředí”?