icon

Nekouření na svatbě. Jak to oznámit na pozvánkách?

kesinka89
12. únor 2025

Ahojte, plánujeme na léto svatbu, mezi pozvanými jsou i kuřáci. Byla bych ráda, kdyby se na svatbě vůbec nekouřilo, především kvůli dětem. Nechci aby je pak mazlili a oťapkávali smradlaví a nemytýma rukama 🙈 Máte tip jak to uvést do pozvánek, případně jaký najít kompromis?
Děkuji! :D

Strana
z5
martinka_33
12. únor 2025

Tboje svatba - tvoje pravidla - souhlasi i snoubemec? Kazdopadne nevidom nic zleho na tom, kdyz kuřáci budku chodit bokem, sice si jich moc neuzijes ale co jsem pochopila tak chybet ti nebudou 😅 Ale zakaz koureni, hele to fakt nechces mit na svatbe kuřáky s absťákem...

kesinka89
autor
12. únor 2025

@martinka_33 snoubenec se moc nevyjadruje k nicemu😀ale tak svatba bude max 5h, v práci taky nechodí kouřit a vydrží to, tak si myslím, že těch pár hodin by vydržet mohli😊

kesinka89
autor
12. únor 2025

Já jsem je videla jen jednou, takže je vůbec neznam😀

martinka_33
12. únor 2025

@kesinka89 prosimte kde pracujes ze u vas lidi nekouřej a makaj? Ja ve vsech pracich kde jsem se mihla jsem potkavala kuřáky co nemakaj a nekde za rohem čuděj 😅

ee.liska
12. únor 2025

@kesinka89 ty evidentně nemáš problém s kuřáky, ale s jeho rodinou

kesinka89
autor
12. únor 2025

@ee.liska to asi těžko když jsem je viděla jen jednou a jinak je neznám 🤣

kesinka89
autor
12. únor 2025

@martinka_33 fakt? S tím jsem se teda nikdy nesetkala😅

kesinka89
autor
12. únor 2025

@ee.liska pozvat je určitě chceme

ee.liska
12. únor 2025

@kesinka89 no právě proto 😉

kesinka89
autor
12. únor 2025

Ráda je poznám a vzhledem k tomu, že sem nejezdí, tak to bereme jako příležitost se setkat

kesinka89
autor
12. únor 2025

@ee.liska určitě je uvidí rádi i ostatní z rodiny 😉

kesinka89
autor
12. únor 2025

Nejsem typ co chodí kolem horké kaše, když bych někoho zvát nechtěla, tak to řeknu narovinu😀nedává to jinak smysl, vždyť je to taky můj den

20190418
12. únor 2025

@kesinka89 mám malé miminko se separační úzkostí X jednou bude na svatbu taky vzpominat...tenhle protimluv mě pobavil. Jinak je samozřejmé, že chceš svůj den oslavit se svým dítětem.
Mě se teda spíš dotklo, když píšeš, že pochybuješ "že doma jdou s každou cigaretou ven, když mají dítě". Tak to si piš, že jdou! Kouřila jsem do synových osmi let a nikdy jsem nekouřila doma či v jakekoliv jiné místnosti. Přijde mi, že jsi už dost vyšinutá. To nebude jen o (ne)kouření...prostě vyhraď kuřácký prostor a pokud se tam nebude kalit do svítání, tak si můžeš být jistá, že kuřáci budou kouřit pouze tam. Možná tomu nebudeš věřit, ale ani kuřáci nejsou a priori vypatlaní dementi a chápou, že když jsou pozvání na svatbu s nějakými pravidly, tak že je musí respektovat.

felis
12. únor 2025

Ahoj, heleď, ja Ti nějak i rozumím, protože věřím tomu, že jsou bohužel lidi - kuřáci, který proste neodchazi opodál a to ani doma pred dětmi. Argumentu o sahani na děti po kouření naopak moc nerozumím - jsou horší věci, na který lidi sahají a pak si ruce neumyji 😃
Na pozvánky bych to nepsala. Nepřijde mi, že to tam patří. Vytiskla bych ale kartičku zvlášť s informacemi, ze svatba je nekuřácká a ze pro ně bude vyhrazeny prostor na kouření s prosbou o respektování tohoto svatebního přání 🤷🏼‍♀️ to snad každý nějak pobere. Klidne na kartičce mohou být další informace: o spaní, parkování, programu, jidle, dress code...

felis
12. únor 2025

@20190418 ne, to opravdu všichni nejdou pryč od deti, když kouří. Ty možná ano anebo lidé v Tvém okolí, ale všichni takoví nejsou.

20190418
Autor odpověď smazal
20190418
12. únor 2025

@felis tak samozřejmě záleží v jaké sociální bublině se kdo pohybuje...jestli styl alá Výměna manželek, tak to je jiná no 😉

felis
12. únor 2025

@20190418 no, bohužel to jsou i bezny sociální skupiny 🙄

misa_pise
13. únor 2025

@kesinka89 nemůžeš někoho, kdo kouří a je závislý na cigaretě, nutit, aby nekouřil, to prostě nemá šanci vydržet a to ani kvůli tobě. Můžeš udělat kuřácký koutek, to by měli respektovat. Buď je nezvi, to je samozřejmě možnost, nebo to budeš muset kousnout. Samozřejmě kouření venku na určitém místě je požadavek, který je v pořádku.

alice180
13. únor 2025

To je trošku vyhnaný do extrému ne, to vypadá, že budou davy kuřáků bánit u oltáře a následně se vrhnou otlapkavat bandu děti. Jako já nekouřim, kouřil partner jeho rodina a nikdy se nechovali jako hulváti. Jestli jde o malou svatbu, tak snad víš jake ty co zves mají zvyky. Jestli před dětmi kouří nebo nekouří. Jestli jsou ohleduplní ke kuřákům či ne. Takže podle toho jim můžeš říct, jak by sis to přála. Ano, je to tvůj den, ale za mě se nevěsta nemusí chovat jako satorie.

jana_zofie
13. únor 2025

@kesinka89 myslim, ze zijes tvrde mimo realitu, co se kuraku tyce
Ne, nekteri to 5 hodin bez cigarety nevydrzi (nekteri ano, ale to nemuzes takhle predpokladat, aniz bys to vedela dopredu jiste).
Ano, kuraci i v praci chodi pravidelne na cigaretu
Drtivou vetsinu kuraku co znam by nenapadlo zapalit si u deti (a ten zbytek by to nedelal, pokud bys je na to upozornila).
Kuraci, alespon ti, co znam, se snazi byt ohleduplni a respektuji vyhrazene misto ke koureni (pokud neni 2 km daleko).
A ano, muj muz jde s kazdou cigaretou ven. Jak si myslis, ze zijou smisene rodiny kurak+nekurak+deti? V byte s detma kouri jen socialni pripady, white trash a hov*da. Vsichni kuraci co kouri v byte co znam (a ze jich moc neznam takovych) bydli sami (plus nemaj balkon).

izz76
13. únor 2025

@kesinka89 Kouřit na svatbě? Jako kde,v obřadní síni,nebo u stolu kdyz se jí? Asi těžko, předpokládám ze kuřák si zajde zakouřit nekam ven. Jsem nekuřák, cigarety mi smrdí,ale nenapadlo by mě takhle někoho omezovat.

ninive211
13. únor 2025

Nechápu, o co jde. Normálně VENKU před restaurací kuřácký koutek a kuřáci budou chodit ven na rauchpauzu jako každý normální lidi. Nebo jako myslíš, že ti budou vyhulovat pod nosem u svatebního oběda? To snad nikoho normálního nenapadne. V restauračních zařízeních je kouření zakázáno.

marketa1218
13. únor 2025

@kesinka89 A nechceš zakázat i alkohol, když tam budou děti? U nás na svatbě si normálně kuřák zapálil u popelniku venku a hotovo. Nebo snad myslíš, že ti bude kouřit někdo u obřadu? My jsme měli obřad venku a tohle by opravdu nikoho nenapadlo 🙈. Já jsem nekuřák, ale ani bych se nedivila, kdyby to někoho třeba urazilo a na svatbu nepřišel. Je to čistě vaše věc, ale za mě teda tohle je výstřel . Kuřáky nezvy a máš klid.

zuzkasim
13. únor 2025

@kesinka89 V práci lidí o přestávce kouřit chodí. Neurčovala bych druhým, jak dlouho mají bez čeho vydržet, snažila bych se udělat kuřácký koutek tak, aby to nekuřáky nijak neomezovalo.

alianan
13. únor 2025

Proč všichni tak kopete za kuřáky? Ničí zdraví sobě i okolí, osobně kuřáky fakt ráda nemám, takže zakladatelku i chápu. Nějak mě nenapadlo, že zrovna nekuřácká svatba bude budit takové emoce.
Jak už jsem psala, kdyby byla svatba vege nebo bez alkoholu, tak nevzbudí tolik emocí jako nekuřácká, což je hustý.

@marketa1218 Proč by to kuřáky mělo urazit? Informací závadnosti kouření maji dost, není to nic proti nim, je to proti cigaretám.

petramana
13. únor 2025

taky nesnasim smrad z cigaret, ale dnes se uz nikde vevnitr nekouri a venku at si delaji co chteji, tam se ten smrad rozptyli a pokud ty lidi nejak neznate, tak myslite , ze behem tech 5 hodin budou muckat cizi deti? asi tezko..

ninive211
13. únor 2025

@alianan No zrovna kuřák, který si jednou za dvě hodinky jde na rauchpauzu ven před restauračku, mě obtěžuje méně, než přiopilý "stréc" po deseti panácích domácí slivovičky a pěti pivech. Taky nesnáším kuřáky v tom smyslu, pokud jsou tím kouřem skrz naskrz načichlí a dýchají mi kouř do ksichtu. Jak už tu ppíšešme několikrát, dneska je všude uvnitř kouření zakázáno a někde v patiu bokem u popelníčku proč by si nemohli zakouřit.

1772
13. únor 2025

@alianan Myslím, že vždy, když se v takových situacích udělá jakékoliv omezení, vyvolá to údiv a nevoli. Ať jde o maso, alkohol, děti nebo cigarety.

alice180
13. únor 2025

@alianan nikdo za kuřáky nekope, ale je dobrý zůstat nohama na zemi. Pokud vím, že mi přijdou lidi, co kouří i na dětském hřišti, tak jim řeknu jaká jsou pravidla. Pokud jsou to lidé soudní většinou si půjdou bokem i bez upozornění.
A jak jsem napsala tady je to popsány trochu extrémně.

Strana
z5