Oslava šestých narozenin. Jak to vymyslet?
Ahoj holky, jdu se poradit. Dcera bude mít narozeniny, šesté. Ráda by si pozvala kamarádky . Dosud jsme mívali jen malou oslavu v rodinném kruhu a byla vždycky spokojená. Ja na nějaké velké oslavy moc nejsem, popravdě řečeno, nebaví mě připravovat to občerstvení ( obecně na vaření moc nejsem) a představa,že musím ještě pozvaným dětem vymýšlet program, me děsí. Taky nemáme tak veliký byt. K tomu máme ročního chlapečka, takže není ani čas na to, se s něčím chystat... Herničku ani nic jiného si pronajmout nechci. Taky dcera si představuje pozvat 1-2 holky z MŠ, a další třeba 3 holčičky, co se navzájem neznají . Takze společnost by byla nesourodá a jejich rodiče zvát, kdyz se neznají, vsechny do našeho bytu, je taky blbý. Jak to vyřešit? Nejraději bych to nechala, jak to vždy bylo, malá rodinná oslava, dort, dárečky... A ať si kamarádky pozve jindy... Co vy na to, jak to máte vy? Díky za tipy.
@bemo
@priefi já jsem kdysi zahlédla nějakou diskuzi právě o těch dárcích na oslavu a nestačila jsem zírat, řešilo se tam, jestli krabice Lega není málo. 😲 Jako obracet každou korunu nemusíme, ale takhle drahý dárky nekupujem ani sobě a nevidím důvod, proč nějakým dětem ze školky, beztak se dítě každý týden tahá o hračky s někým jiným. 🤷♀️
@prejeta_zaba ale když to vezmeš kolem a kolem, tak těch oslav je požehnaně... nevím, jsem asi divná, ale za mě by se měly dávat spíše maličkosti, než takové dárky...
@priefi
@prejeta_zaba my taky nemusíme obracet každou korunu. Ale dnes mají děti spíše nadbytek než že by strádali a o hračkách to platí dvojnásob. A mě by ani trochu nevadilo kdyby si děti fakt přinesli jen symbolicky dárek a ne velké a drahé dárky které nikdo ani nepotřebuje. Je to vážně zbytečné a já to odmítám už z principu. Dcera šla na jednu oslavu která se konala v nějakém tom zábavním centru kde byl i klaun a dort z kterého prskaly prskavky a zpívalo se Happy birthday, prostě Amerika hadra a to je fakt něco na mě. To se mi fakt příčí. No a tam se rozdávaly dárky jako panenky L. O. L. surprice nebo právě Lego, značkové oblečení. Nestačila jsem se divit a dceři jsem řekla že nevím zda ji na takovou oslavu ještě někdy pustím a i ona sama přiznala že se jí zábavní park líbil, ale že to na ni bylo moc. Prostě takové už hodně přehnané a megalomanské.
Za mě oslava klidně ano, ale spíš se domluvit s rodiči jak si to představuji. Ale pokud se s nimi člověk osobně nezná, tak to je horší a tím spíš se najde někdo kdo přinese něco víc než ostatní.

@neomenia u nás máme rodinnou oslavu s babičkama a dědečkama, tetkama, neteřema a nejbližšími přáteli, celkem 22 lidí. Vždy to rozdělíme na dva dny, jinak by to ani nešlo. Dům máme velký, ale prakticky to prostě nejde. Zveme je na oběd a zůstávají většinou až do večera. Máme 5 dětí a tak slavíme docela často. Tyto rodinné oslavy mám ráda, i když mě to stojí minimálně dva hodně dlouhé večery plně připrav a pečení. Ale nejstarší dcera nám jaksi tak nenápadně zavedla oslavy i s kamarádkami, začalo to návštěvami a pak se to nějak zvrtlo v oslavu a od té doby to u nás tak je asi 5 let. Docela si to vyčítám, že jsem to dopustila. Nejde mi ani tolik o ty přípravy, jako spíš o to, že pak dceru zvou všude na oslavy a nevím proč, ale děti, nebo spíš jejich rodiče se předhání, kdo přinese lepší a dražší dárek. A já bych se klidně spokojila s čokoládou nebo pytlíkem bonbónů. Ale když ostatní přinesou dárky za 500 i více, tak se mi to hodně nelíbí a vůbec s tím nesouhlasím. U mladších děti už tohle nedovoluji a zatím mi to prochází 😀 Řekla jsem dětem, že kamarády si můžou pozvat, ale jakmile to bude už oslava, tak je s tím spojené mnohem víc a to už nedovolím a celkem to chápou.