icon

Pozvali byste na Vánoce někoho, s kým nejste rádi?

klidopido
17. lis 2018

Potřebovala bych poradit. Muj otec zije sam ma jen jednoho sourozence a me, jinak nikoho. Jako tata moc nefungoval, zil napul v zahranici, nebyl doma a kdyz byl tak si me nevsimal. Nemel me rad, byla jsem pro nej vetrelec, ktery mu ukradl manzelku(mamka se venovala vic me nez jemu). Nemam k nemu zadny vztah. Neni to moc prijemny clovek, rad se necha obskakovat a rad se posloucha, dokaze vest hodinove monology o naprosto nezajmavych vecech. Krome jiného rad vvypravi jak moji mamu podvadel. Coz mu muj muz nemuze zapomenout. Kdyz je otec u nas, manzel zaleze do dilny aby to nemusel poslouchat. Krome toho, mamka kdyz umirala, tak mi rikala aby jsme mu nepomahali, ze si to nezaslouzi, byla s nim nestastna. Tak nevim, kdyz ho pozvu, bojim se ze budeme mit zkazene vanoce, ale kdyz ho nepozvu tak zas budu mit vycitky svedomi.. Co by jste delali vy?

Strana
z2
zuzkabrum
20. lis 2018

Určitě bych hoo svátcích pozvala, nebo zajít na nějakou společnou procházku. Manžel zůstane doma a Vy se kvůli otci nebude cítit blbě....

bassetlady
20. lis 2018

@lennus ne není to jinak, to že mi někdo dal život nemůže být bráno jako celoživotní alibi pro to, aby mi ho otravoval. A navíc tazatelka nežije sama, takže proč ničit Vánoce dalším lidem. Kdyby se jednalo o tazatelky tchyni, polovina rad by byla úplně opačných.

lennus
20. lis 2018

@bassetlady Víte, přišla jsem o otce i dítě, takže nahlížím na některé věci už jinak a ne tak radikálně a to jsem taky zažila složité vztahy v rodině - s rodiči i tchyní.

ninive211
21. lis 2018

Na Štědrý den bych ho nezvala, ale třeba na Štěpána na oběd nebo odpoledne na kafe a cukroví. Ty dvě tři hodinky přežijete a Vánoce jsou o tom, aby se rodina scházela a otec, ať je jakýkoliv, blízká rodina je. Že je morous a že se nechává obskakovat,,.to bohužel dělá spousta "starších" pánů, ta starší generace, co byla zvyklá, že sedí na zadku u televize s lahváčem piva v ruce a žena kolem něj lítá. Tohle všechno se dá těch pár hodin přežít. Podobný je i můj tchán, přijde na návštěvu, klidně si někdy sám od sebe zapne telku, nestydí se říct si, jestli bych jim - třeba ve 4 odpoledne - nenalila panáka (jako snad je to moje věc, jestli a co jim jako hostitelka nabídnu, tohleto mě na něm vážně se.e, já jsem akorát pak přivedená do trapné situace, že "nechci" dát a přijdu si jak sobec největší, přitom není moje chyba, že on je tak trochu buran, co se neumí chovat).
Pokud není otec třeba agresivní alkoholik, ze kterého to táhne už od božího rána, tak podle mě je slušnost během těch svátků ho pozvat (jestli pozvání přijme nebo ne, je na něm, ale vy uděláte gesto), pak se může stát cokoliv a ty si fakt jednou můžeš vyčítat, že ani o těch Vánocích jste si s tátou nedokázali promluvit.

babanci
6. pro 2018

Jak psala děvčata přede mnou, na Štědrý den bych ho nepozvala. Pak, nějaký den poté ano. Smutné je, že je někdo takový "otec", že jeho vlastní dítě ho nemůže snést. Ach jo, proč si to lidi dělají. Nechtěla bych, aby mě moje děti nechtěly vidět a udělám maximum, aby se to nikdy nestalo. Možná, že to Tvoje pozvání ani nepřijme, když vloni nešel ani ke své sestře. Zatni zuby a drž se, jednou za čas to určitě dáš.

bayt
6. pro 2018

@klidopido Pozvala bych ho 25. 12., ale ne přímo na štědrý večer.

Strana
z2