Svatba "jen kvuli prijmeni "
Ahoj chtela bych se zeptat na nazory..jsme spolu X let deti mame..tedy me jde jen o spolecne prijmeni a kdyby se nahodou neco prihodilo..
Tudiz moje predstava je : ja + chlap nekde na urade..rekneme si ano+svedci..chci teda bile saty(ne princezna) a foto hezke, aspon nejakou pamatku..a deti aby teda pritomny..
rodinu a znami nechci to mam v planu grilovacka chlastacka tak jsme se vzali 😀mel nekdo takovou statbu?nakolik vysla penez?jak to vzala rodina?
@nikyselen takovou svatbu jsme meli. Jenom my a svedci. Brali jsme se v jinem meste, nez jsme bydleli, takze jsme platili 2x cesta (jednou kvuli papirum, podruhe uz samotna svatba), ubytovani v penzionu na asi 3 noci, moje saty z bazaru, prstynky, i kdyz jsme se brali v patek tak nas obrad na urade stal 2000 Kc, protoze nejsem obcan CR, kytka, plus nejake ty vydaje na vecerni obcerstveni, co u nas byla opikacka, celkove nas to vyslo cca 10 000 Kc. Oznameni jsem udelala sama (rodina ho obdrzela v den svatby) a fotky nam delal svedek, ktery se fotografovani venuje.
Takovahle svatba se da podle me zaridit do mesice a jak tu psaly ostatni muze stat do 1tis..zalezi jestli takovou svatbu chcete..my meli svatbu o 50hostu a byl to doopravdy nejlepsi den v nasem zivote..tolik srandy a vsichni kteri mame radi po kupe..bylo to uzasny a nezapomenutelny a co se tyka financni stranky svatba nas stala opravdu hodne ale vsem jsme rikaly at nekupujou kraviny ze tam bude truhla kam muzou prispet na svatbu a ve finale jsme byli jeste dost v plusu..takze jsme meli nadhernou nezapomenutelnou svatbu s obedem a rautama pro vsechny alkohol tekl proudem pak jsme si jeste dali vsichni rano spolecnou snidani a jeste jsme fe finale byli v plusu..mam malou holcicku a vim ze by me docela mrzelo kdyby nas nepozvala na svatbu..
My měli krásnou svatbu jen se svědky. Venku u lesa, pak focení, oběd na zámku, kde jsme měli i apartmán. Fotografa určité sebou. Stala nás cca 15.000,- ale chtěli jsme ji mít pro nas dokonalou a nedělali jsme to jen pro ušetření peněz. Tak klidný, spokojeny a nádherný den jsem nezažila. Dokonale. Ani po letech nelituji. V pondělí jsme jen rozeslali pooznameni a v úterý v posteli čekali na reakce (všichni nadšení a nikdo se neurazil a to pro moji mamku jsem byla první z dětí). Pak probehlo par grilovacek s nejbližšími u nás na zahradě.
A vim, ze když se tak rozhodnou naše děti, budu je naprosto chápat. A s radosti jim pak v "teplacich" usporadam grilovacku a prohlédnou fotky, vyslechnu povídání...
@leilinka1234 my měli grilovačku dva týdny po svatbě a kamarádi nám donesli plnou truhlu padesátikorun a rodina taky donesla. Penízky nám zaplatily líbánky v Chorvatsku, což jsme byli samozřejmě rádi, ale nedělali jsme to kvůli penězům, jestli se nám vrátí nebo ne.. Chtěli jsme prostě malou svatbu jen sami se sebou a bylo to parádní 🙂
Nás svatba ve 30 lidech vyšla asi na 50.000,- ale pronajímali jsme chatu, jídlo pití kupovali my. Alkohol teda hodně dost zbylo to by stačila snad 1/2 😉, měli jsme poháry raut ( exotické ovoce, klobásky, řízečky.....) 4 Chodove menu ( vařil kamarád dostal flašku ta 1000,-), šaty, výzdoba..... No nešetřili jsme
Dary jsme dostali krásné a opravdu se nám to vrátilo v hotovosti jsme pak měli asi 30000 ( to jsme jeli na svatební cestu) a pak ty dary, robot, jídelní servis.... Už ani nevím
Moje rodina by svatbu bez nich nepřežila a já jsem chtěla mít svůj den 🙂. Ovšem vím o pár lidech co se tak vzali a proč ne. Jde především o vás dva
Takovouhle svatbu zvládneš zařídit třeba za 14 dní. 😉
Já bych teda taky pozvání nejbližší rodiny zvážila, aby je to nemrzelo. Když je pozveš na obřad, nic navíc to stát nebude. Oběd dělat nemusíte. Chcete grilovačku a tu budete platit bez ohledu na to, kolik lidí pozveš na obřad.
No jak už psal někdo v předešlých komentářích, je to taky o vztazích v té rodině...samozřejmě každého věc, jak si svatbu udělá. Nelze říci, co je špatně a co dobře. Ale nemůžu si pomoct, nedokážu si představit, že bych se měla vdát a nepozvat tam své nejbližší. Taky nevyděláváme bůhví kolik, taky dáváme peníze do baráku, do hypotéky...ale my si na svatbu třeba začali šetřit pomale už rok dopředu - a to je problém, když se někdo rozhodne udělat svatbu támhle do 2 měsíců, to je jasný, že si nemůže moc našetřit. A vůbec nelituju těch peněz. Prstýnky nás třeba stále pomale celou jednu výplatu, ale je to fakt o tom, na co chci a nebo nechci dát peníze. A je fakt, že když už svatba, tak by to měli mít trošku úroveň, protože na to budete mít vzpomínky na celý život. A jak už taky někdo napsal, docela velká část financí se vrátí na svatebních darech, dneska se hodně dávají peníze. Je jasný, že když pomale nikoho nepozvete na svatbu, tak nemůžete ani očekávat, že dostanete nějaký dary (dneska hlavně ty peníze) a pak se vám ty finance ani nemohou vrátit. Toť můj názor 🙂
@ajronka Tak my to mame tak, ze maminka tu pro me vzdycky byla a je, starala se o me, vychovavala me, utesovala, ucila se se mnou atd... a podle me su zaslouzila ten velky den sdilet se mnou. Stejne jako tata, bracha atd... A kdyz uz chci mit bile saty, hezke fotky a stejne pak pocitam s grilovackou, nepozvat rodinu na obed, je divne.
@ilonne jak jsem psala výše, já už jednu obří svatbu měla a dobře to nedopadlo. Ani svatba a ani manželství. Myslím, že je to každého věc, jak si to udělá a myslím, že není třeba pořád někoho přesvědčovat o opaku, že takhle jak to chce, tak je to špatně. Je to její volba mít malou svatbu, tak jak byla vaše volba mít velkou svatbu.
Zrovna na jedné takové jsem včera byla. Zaridili vše za 14 dnů. Měli tam nejbližší rodinu a přátele cca 25 lidí. Malý oběd v restauraci a po té grilovačka na zahradě 🙂 za mě teda top 🙂 bez stresu, v klidu, v pohodě.
@ajronka Tak ono v zaveru je to kazdeho vec, ale zase vy jste to rodicum alespon rekli predem. A sama zakladatelka pise, ze mamka by to obrecela a chce to udelat jen kvuli partnerovi, ktery uz jednu svatbu mel a tchyne placa nesmysly.
Jinak hadat se nechci, jen nase rodina to ma nastavene takto.
@ilonne
To asi obrecela ba druhou stranu by pochopila..
Kdyby jsme se brali v cizine taky by tam nebyla..
U me je tezky,ze tam "nechci" tchyni dost mi kdysi ublizila a ty reci,ze by nam tam stejne nesla..vztah na bodu mrazu a slusnosti no..
Tatkoj a svaroj jsme rikala ze mame takovy plan a ty samo rikali proc ne tak vsichno vime ze jste spolu a jestli na to budete mit papir tim lip..
Nasi jsou zas 2 roky rozvedeni a kazdy ma nekoho jineho nechci dusno u stolu..
No nase rodinne vztahy jsou "jine" asi jako vsude 😀
Grilovacka bude spojena s nasima kulatinama jen byh to chtela spihnout prave s tim ze jsme se vzali...
Otazka je zda to vubec dopadne..je to zatim placani se okolo..chlap ma troaku jinou predstavu..ja taky..takze jestli se domluvime,stihneme to apod.
Nechceme predem..no urcute ne okoli o rodine tapem..proste se mi to zatim jen honi hlavou co a jak..doma to bylo zatim taky jen nadhozene tema..
Jelikoz jak jsem psala "o svadbu si mam uz rict"dalsi zadost rozhodne neprobehne 😀😀
Tak minule jsme se o tom bavili..tedka taky..takze je ve hvezdach zda se bavime za mesic,nebo tri..
Spise me zajmalo jestli to tak nekdo mel,jak to vyslo,vase dojmy,cena,co rodina..
@nikyselen Já myslím, že to, že jsou rodiče rozvedení, podle mě není důvod, proč je jako nezvát příp. na hostinu nebo lépe řečeno, proč se toho bát 🙂 Mám kamarádky, co taky měli rozvedený rodiče, oba je pozvali i s novými partnery a vždy to proběhlo v klidu (a to v u některých případech jsou také dost napjaté vztahy). Ať jsou vztahy jakékoliv, tak na svatbě (ať už má někdo hostinu normální v restauraci nebo tu grilovačku...), tak v den den by se měli všichni chovat slušně, v den den jsou nejdůležitější ženich a nevěsta a nějaký spory by ten den měly jít stranou. Tedy můj názor a to, co mi řekly kamarádky, co řešili to samý s rozvedenými rodiči.
Jinak jako nechci svatbu "zadarmo" urcite chci nejaky hezci prstynky apod. Fotky.. ale zase nechci svatbu za 30 000 to je asi zbytecny to dam radsi do deti 😍
Jen proste nechci milion lidi a vaham jak to zaonacit s tou rodinou..chtela bych jen mi a svedci nejlepe..nejake soukromi..vzdy jsem chtela uz jako mala svatbu na prehrade les kralovstvi 😀😀 jsou odtamtud krasne fotky..ale zase si rikam no nevim..
Jinak jako ted hned na ruku mam 10 000(puvodne jsem s nima mela jiny plan), ktere do toho muzu vlozit ja,aniz by to bylo z rodinneho rozpoctu + by se urcite neco z rozpoctu mohlo dat..
@nikyselen Tak přeju 🍀, ať si to uděláte dle svých představ 🙂 Jen dodám, že pěkný prstýnky můžete mít a nemusí stát x tisíc. Kamarádka má z oceli a dali za oba dva asi 1.500,- a jsou hezký. Oproti tomu my máme prstýnky z bílýho zlata třeba a stály víc jak 10.000,- a taky toho ani trošičku nelituju, chtěli jsme prostě zlatý. Prstýnky to už bych až tak neřešila, to je vedlejší. Horší je to s těma lidma, koho pozvat a koho ne....sice třeba rodiče řeknou, že jim to nevadí, že je nepozvete, ale za pár let jim to může přijít líto. No je to těžký rozhodnutí...🙂

My měli velkou svatbu, 60 lidí... Ale musím říct, že svatba se z velké části zaplatí ze svatebních darů. Drze jsme si řekli, že všechno máme a nepotřebujeme jídelní servis nebo varnou konvici. A bylo to. Na grilovačku vám peníze jako svatební dar nikdo nepřinese... Takže dle mého - grilovačka vás vyjde dráž, jak ofiko svatba v "levném režimu". ;) hodně štěstí 🙂