icon

1000 kč na 5 dní, co vařit?

karinakarin26
7. čer 2015

Ahoj, stalo se mi něco co předpokládám se stalo už někdy někomu. Nečekané výdaje, mám 1000 kč na týden, jsme já, manžel a malá (6) let, obědvá ve školní jídelně. Potřebuji s tím vyjít, dělám svačiny, mě, manželovi i malé + oběd pro mě a pro manžela, dneska jsme měli bramboráky a polévku a co dál? Holky poraďte mi levná jídla.Nebo nějaké tipy 🙂 Děkuju.

rozzaarka
11. čer 2015

@chris_n prave ty ochody by me zajimaly jak to tam cenove vychazi, klidne bych si i jela udelat zasoby 🙂 kamaradka mi ted dala naprosto uzasny farmarsky ovci jogurt, normalni je proti tomu pekny hnus. cenovy rodil cca 22 x 33kc. ale s tim, jak casto to Kubikovi davam je mi to celkem jedno. ty normalni veci nejak uz skoro nekupujeme ani pro sebe, jsme se tema farmarskyma zmlsali 😀 a chystas se na trhy? delaji je?

rozzaarka
11. čer 2015

@blondynka400 Nj, odpadiste Evropy jsme ☹ fakt kvalitni veci si clovek musi najit a zaplatit... ale furt si rikam, ze lepsi Alnatura nez aro a spol 🙂

lenka5731
11. čer 2015

@blondynka400 u kterých výrobků Alnatura vidíš rozdíl v kvalitě mezi ČR a DE?

My dřív v Německu nakupovali hodně, ale to byl kurs pod 25 Kč/EUR. Teď jsme tam nebyli už dlouho.

chris_n
11. čer 2015

@blondynka400 jo to jsem ted v kauflandu videla i hotove um od bebivity 🙂

chris_n
11. čer 2015

@rozzaarka mame tady trhy ve meste, ale je to streda a sobota dopoledne, tak to vetsinou nestíhám 😀 napis mi do IP co te presne zajímá a ja priste kouknu. Hodne farmarskych veci maji v REWE... no zasoby, přijedte na výlet k nám a pak si tu můzete nakoupit zasob do aleluja 😀

rozzaarka
11. čer 2015

@chris_n nestihas?? ja stiham jen dopoledne 😀 co neudelam dopo, mam smulu 😀 jak jsou ty deticky jine 🙂 co je rewe?

chris_n
11. čer 2015

@rozzaarka rewe je obchod. ja delam doma dopoledne a odpoledne chodíme ven...tzn. to bych sla na ty trhy

rozzaarka
11. čer 2015

@chris_n ja dopo delam doma + teda ty nakupy a odpo taky venceni 🙂 akorat jak mam k tomu Lily, tak nemuzu nikam do kramu a trhy, kam bych s ni mohla, u nas pro jistotu nejsou 🙂 a jsi v D spokojena? co nemcina?

chris_n
11. čer 2015

@rozzaarka kdyztak IP, at nespamujeme

zdenikmar
12. čer 2015

@majkoz nejvíce jezdím do Lidlu a Aldi.No já tam posledních 5 let jezdím pravidelně a myslím že se to vyplatí např.toaleták tam koupím 4 vrství za 1.99eur a u nás 89kč,to samé kapesníky,konzervy pro psa,ubrousky na mimino za 0.89eur a unás za 30kč se nedají ani použít.Hlavně tam kupuji prací gely jako persil a ariel,co je tam kopuji,nepotřebuji žádné odstaňovače skvrn ani avyváž,sami krásné voní,což se mi u nás s koupeným nikdy nestalo.

nohr
12. čer 2015

@ladyhacek
Váš blog je super, moc děkuji za inspiraci, určitě to nebylo jednoduché sestavit. nenechte se znechutit některými "rejpaly", kteří hledají ve všem jen chyby. Pro mne je to určitě přínosné, ještě jednou děkuji.

ladyhacek
12. čer 2015

@nohr moc děkuji - úplně se červenám 🙂

78marcela
12. čer 2015

@ladyhacek ja ho taky cetla, neco dobre,inspirativni, neco by mi nevyhovovalo. Jidlo snim dvakrát po sobe, potreti uz to nejsem schopna snist, takze bud obed a ten den vecere, nebo obedy dva dny po sobe. Ale to je ciste muj problem, ktery se da upravit. Jinak dobry. Jen dotaz, pro kolik lidi to je delane? Dva dospeli a dite? Jedno, dve?

ladyhacek
12. čer 2015

@78marcela momentálně pro dva dospělé, ale záleží kolik si uděláte omáčky 🙂 > podle mě si jedno i dvě děti najedí - nemám zkušenost dělala jsem to teoreticky > ale když vezmu v úvahu že malé dítě toho tolik nesní a já mám menší porci než manžel 🙂.
Třeba včera jsem vařila asi s 1/2 kila hovězího (váha odhad měli jsem v mrazáku) přidala jsem konzervu žampiónu a mám 5 velkých porcí.
vařila jsem rizoto z 1 stehna a také 6 porcí - méně masa více rýže, ale člověk se nají.
Ale abychom se tady nebavili jen o laciných jídlech - dnes jsem měli rybu porce pro dva 200,-, ale když se člověk uskromňuje celý týden jednou si dát může.
Jak jsem psala začínám to sledovat až teď a možná připravím ještě jeden článek - reálný a podle mě > mě samotnou to zajímá 🙂

Berte v potaz - že jsem nepočítala s akcemi a ceny jsou odhadem z ,,lepšíchh > dražších´´ surovin - to my třeba některé nekupujeme. Koupíme levné těstoviny ,ale dražší a kvalitnější maso z řeznictví - ale z masa uděláme menší porce 🙂

78marcela
12. čer 2015

@ladyhacek jojo, ceny jsou odpovídající. Já si radši za kvalitu taky připlatím. My nakupujeme spíš méně a kvalitnějšího. 4000 na měsíc nám stačí, ale je fakt že máme dost svého, vajíčka, ovoce zeleninu, brambory nebo třeba jablka nakupujeme od místních pěstitelů, na celý rok, zrovna tak králíky.. Ale taky mám chuť to zkusit sepsat, přesný jídelníček a řídit se podle toho,🙂

magdalenax
12. čer 2015

tisíc korun na pět dní - rovná se 6 tis. na měsíc, to je pro mne naprostá pohoda

ladyhacek
12. čer 2015

@78marcela - máme to podobně - my máme také vajíčka, nějakou zeleninu,ovoce .. a teprve sepsáním toho jídeníčku jsme si uvědomila kolik se ušetří - hlavně na vajíčkách - vždyť blbý míchaný vajíčka ke snídani - můžou být i luxus 🙂. > jinak my bydlíme s tchýní na jednom pozemku a ta má slepice > já se jich bojím 🙂 - ale pochlapila jsme se a šla jsem tam vylít vodu (jen za dveře) a přísahám, že ta slepice na mě zle koukala 🙂.

Teď jsem dělala přesnídávky do zásoby až začne malý jíst - jablka v akci a jahody naše (pak máme meruňky, borůvky..... > kdybychom tohle ovoce museli kupovat tak se to nevyplatí)

merope
13. čer 2015

Už jsem to pak nedočítala do konce, ale hodně mi tu chyběla zelenina - resp. návodů kupa, ale hlavní návod by měl být vyrazit na tržnici a podívat se, co je tam levného a to nakoupit. A z toho pak vařit - z jednoho květáku, litru mlíka a trochu mouky se dá udělat hrnec polívky na 3 dny (a že se fakt za den nesní). Hodně se snažím kupovat sezónní ovoce a zeleninu.

A na chleba super pomazánky - občas i dosti alternativní, třeba z mrkve. Já když vezmu balíček tvarohu a do něj namíchám cokoli (třeba balíček ředkviček a cibuli), ten můj se může užrat a je nadšený. Jen u tvarohu je potřeba hlídat složení - už je nastavují škrobem.

78marcela
13. čer 2015

@ladyhacek jojo, presne, taky jsme delali presnidavky, jablecnojahodove, dřeně na leto z jahod a marmeládu jeste budeme delat v pondeli😉

simdan
13. čer 2015

Tisícovka na týden?to my máme takhle už dva roky a žijeme normálně 🙂 jsou lidi co mají dva tisíce na celý měsíc....

chris_n
13. čer 2015

Ted jsem dělala tunakovoy pomazanku,no ze by to byla extrembe levna varianta jidla, to se rict nedá

xpila
13. čer 2015

@nohr Teda některý věci tam jsou šílený. Ke snídani topinka s česnekem? Chudáci kolegové v práci 😀 A ve středu k obědu bramborák (fakt zdravé) a k večeři česnečka. A bílkoviny, zelenina, ovoce jsou kde?
Rozhodně na tom není nic zdravého, jak píší. Lituju ty, kteří by se podle tohohle stravovali.

andelka
13. čer 2015

Já taky. Jako tak ten měsíc by to šlo, ale dlouhodobě ne. Chybí mi tam jogurty, mléčné výrobky, ovoce..
Topinkám k snídani schází živiny, polévka k večeři (možná tak hustá, masová, zeleninová, ale ne čirá česnečka) by mi nestačila, polévka z rohlíků je docela úlet (ačkoli já jako dítě jsem ji prý měla moc ráda, říkalo se jí panádlová). Na omáčky čtvrtinu smetany (jako kelímku?)..já do omáčky dám celou. Do koprovky i dvě (klasickou a zakysanou).

halina0101
13. čer 2015

@simdan Opravdu?Tak to vam zavidim odvahu privitat do takove rodiny treti dite, i kdyz vlastne tim rodicakem se vam uroven asi hodne zvedne, ze?

xpila
13. čer 2015

@andelka Je to fakt hnus, kdyby to aspoň neprezentovali jako zdravé ☹

halina0101
13. čer 2015

@xpila Je to silene.Ja bych to brala jako nouzovku v mezni situaci, jen se obavam, ze pro spoustu lidi je to norma...a mozna lepsi, nez ty levne uzeniny typu parky 49,- za kg a hrozny udiv, ze tam opravdu neni maso..

xpila
13. čer 2015

@halina0101 Jako na pár dní možná, ale ne pořád. Kdyby aspoň napsali, že to je levné, ale ne zdravé!
No jako já třeba dnes v Makru koupila zlevněné BIO hovězí za 39 Kč kilo, kachní prsa za 68 Kč kilo apod. Takže ono se dá hodně levně, ale zároveň kvalitně, zdravě a výživně.

andelka
13. čer 2015

@xpila pozitivní je tam to,že je to doma vařené pečené jídlo,polévky máme taky denně,poctivý vývar je super. Ale strašně je toho málo.

xpila
13. čer 2015

@andelka Právě, je toho málo a hlavně hrozně nevyvážené. Jako suchá topinka s česnekem na snídani? Pudink z půl litru mlíka na snídani pro 4 lidi? To prostě nejde.

Strana