1000 kč na 5 dní, co vařit?
Ahoj, stalo se mi něco co předpokládám se stalo už někdy někomu. Nečekané výdaje, mám 1000 kč na týden, jsme já, manžel a malá (6) let, obědvá ve školní jídelně. Potřebuji s tím vyjít, dělám svačiny, mě, manželovi i malé + oběd pro mě a pro manžela, dneska jsme měli bramboráky a polévku a co dál? Holky poraďte mi levná jídla.Nebo nějaké tipy 🙂 Děkuju.
1000kč na 5 dní, tak 200kč na den.což rohlík s marmeládou sýr nějaky levnějsí salám máte svačinu 10 rohlíku a 30 dk salámu za 70kč.a 130 kč na oběd my měli dnes bramborovou kaši a párek,včera grilované kuře 120kč chleba.muže byt čočka ,špenát ,rajská,zapečené brambory,šunkofleky,myslím ze se dá hodne vymyslet za 200kč .......
jo dá se i levně najíst, ale za jakou cenu ? levnější salám a párek ? levnější salám nekupuji, to radši žádnej a párek máme jednou do měsíce. Když chce někdo kvalitní a pestrý jídelníček, tak to něco stojí
souhlasím, fakt si nedokážu i ten nejošizenější jídelníček za 500,- na měsíc. To se dle mě nedá, prostě ne... to bych musela ten rozpis s cenama videt, abych uvěřila
strava za 16 kč - k snídani třeba topinka/y ze Šumavy nebo ovesná kaše, oběd těstoviny (nejsou ted v Kauflandu v akci pytlík za 10 Kč?), večeře nějaké luštěniny třeba s bramborem. K svačině třeba mrkev, řepa nebo něco jiného hodně levného. Ale na koleji bych to vařit nechtěla 🙂
Také bych měla otázku - 2000kč na celý měsíc pro 3 člennou rodinu, která zahrnuje i jednoho kuřáka, co rád a hodně jí ☹ . S tímto rozpočtem jsem totalně vyřízená ☹
@chris_n to si nemyslím, chleba po krajících zamzazíš (pokud je mrazák) a těstoviny a luštěniny taky nemusíš vařit celý pytlík. Ovesné vločky jsem dnes kupovala v Kauflandu za 16 Kč, pět snídaní by z toho možná bylo, jinde třeba stojí ještě míň, to nevím, nebyla jsem nucená to zkoumat 🙂)
@chris_n bohužel víceméně na všechno. Pivo jsem mu škrtla dávno, cigarety zredukovala z krabičky denně na krabku na 2-3 dny (moc se mu to nelíbí a dohání to jídlem). Jsem z toho poněkud zoufalá. Maso sice v mrazáku máme asi na měsíc... ale to ostatní... ☹ už si nechci půjčovat, už mám popůjčováno dost a moc klidné spaní z toho nemám ☹
A to určitě tento měsíc a možná i příští měsíc budeme muset takhle vydržet (placení nájmu a elektriky je mi na 1.místě, tak máme to, co mi zbyde z rodičáku ☹ ) . Pak snad už začne chlap chodit do práce aspoň na půl dne (je po úrazu a operacích)., aby bylo lépe. Já přerušit školu nemohu, abych zvládla i brigády ☹

Za to koupím max. jeden velký bílý jogurt (dvě snídaně, do toho hrst vloček a jo, dá se, 10kč za snídani). Ale ne jídlo na celý den. 😅