icon

1000 kč na 5 dní, co vařit?

karinakarin26
7. čer 2015

Ahoj, stalo se mi něco co předpokládám se stalo už někdy někomu. Nečekané výdaje, mám 1000 kč na týden, jsme já, manžel a malá (6) let, obědvá ve školní jídelně. Potřebuji s tím vyjít, dělám svačiny, mě, manželovi i malé + oběd pro mě a pro manžela, dneska jsme měli bramboráky a polévku a co dál? Holky poraďte mi levná jídla.Nebo nějaké tipy 🙂 Děkuju.

andelka
10. zář 2015

Za to koupím max. jeden velký bílý jogurt (dvě snídaně, do toho hrst vloček a jo, dá se, 10kč za snídani). Ale ne jídlo na celý den. 😅

chris_n
10. zář 2015

@andelka počkej, ale taky jaký jogurt. Taková Hollandie (což je alespon kvalita),tak stojí myslím ted 23korun?

verunatom
10. zář 2015

1000kč na 5 dní, tak 200kč na den.což rohlík s marmeládou sýr nějaky levnějsí salám máte svačinu 10 rohlíku a 30 dk salámu za 70kč.a 130 kč na oběd my měli dnes bramborovou kaši a párek,včera grilované kuře 120kč chleba.muže byt čočka ,špenát ,rajská,zapečené brambory,šunkofleky,myslím ze se dá hodne vymyslet za 200kč .......

andelka
10. zář 2015

@chris_n v akci stojí méně, i těch 16 v Kaufu. A kupuju i z Lidlu a Globusu.

chris_n
10. zář 2015

@andelka ja nevim, nepohybuju se v českých cenách. Ale vím, že naposledy stála přes dvacku

andelka
10. zář 2015

@chris_n jo, běžně takhle stojí, ale v akci, když je hodně dobrá akce, tak i 16-17Kč může být.

weri1
10. zář 2015

jo dá se i levně najíst, ale za jakou cenu ? levnější salám a párek ? levnější salám nekupuji, to radši žádnej a párek máme jednou do měsíce. Když chce někdo kvalitní a pestrý jídelníček, tak to něco stojí

chris_n
10. zář 2015

souhlasím, fakt si nedokážu i ten nejošizenější jídelníček za 500,- na měsíc. To se dle mě nedá, prostě ne... to bych musela ten rozpis s cenama videt, abych uvěřila

xpila
10. zář 2015

@verunatom Jenže co to je za stravu? 10 bílých rohlíků, salám, párky?

lenka5731
10. zář 2015

strava za 16 kč - k snídani třeba topinka/y ze Šumavy nebo ovesná kaše, oběd těstoviny (nejsou ted v Kauflandu v akci pytlík za 10 Kč?), večeře nějaké luštěniny třeba s bramborem. K svačině třeba mrkev, řepa nebo něco jiného hodně levného. Ale na koleji bych to vařit nechtěla 🙂

chris_n
10. zář 2015

@lenka5731 řepa je opravu tak levná?

lenka5731
10. zář 2015

@chris_n jojo, ted ji nekupuji, tak nevím, ale v zimě jsem ji kupovala často a kilo stálo okolo 12-13 Kč, myslím. Ale pamatuju i akci za 8 (Kaufland).

chris_n
10. zář 2015

@lenka5731 ty jo, ale aby se mi to vyplatilo rozpočítané na 14 čk na den, tak bych to musela jíst tak 4 dnyv kuse

strawberr
10. zář 2015

Také bych měla otázku - 2000kč na celý měsíc pro 3 člennou rodinu, která zahrnuje i jednoho kuřáka, co rád a hodně jí ☹ . S tímto rozpočtem jsem totalně vyřízená ☹

chris_n
10. zář 2015

@strawberr ty 2 tisíce jsou i na ty cigarety?

xpila
10. zář 2015

@lenka5731 Topinka s čím, suchá? Těstoviny s čím, suché? Pokud pominu ty luštěniny, tak za celý den absolutně žádné bílkoviny. Zdravé tuky také ne. Je to strava založená na sacharidech, což je to nejhorší. Tohle by mi chlap hodil na hlavu, byť by to mělo být jen jeden den.

lenka5731
10. zář 2015

@chris_n to si nemyslím, chleba po krajících zamzazíš (pokud je mrazák) a těstoviny a luštěniny taky nemusíš vařit celý pytlík. Ovesné vločky jsem dnes kupovala v Kauflandu za 16 Kč, pět snídaní by z toho možná bylo, jinde třeba stojí ještě míň, to nevím, nebyla jsem nucená to zkoumat 🙂)

chris_n
10. zář 2015

@lenka5731 netuším, ja se pohybuju v jiných cenách. Ale tech 500 my přijde málo na týden,natož na měsíc.

kacca11
10. zář 2015

@lenka5731 takhle bych se nemohla stravovat ani ja sama s kancelarskou praci, natoz abych to davala muzi s narocnou praci.

@strawberr Kurak by mel prestat kourit. Pokud nejsou penize na jidlo pro dite, je hyenismus koupit cigarety.

lenka5731
10. zář 2015

@xpila já nechápu, co pořád řešíš, když nemáš peníze a máš fakt 16 kč na den, tak to prostě sníš suché. Kde vidíš problém? Nebo radši pojdeš hlady, protože to není dostatečně vyvážené? 😲 O chlapovi ani dětech nebyla řeč už vůbec, psala (ona) o sobě během studia VŠ.

chris_n
10. zář 2015

@lenka5731 ja bych se asi víc zajímala o brigády, abych mohla jíst nejak rozumne. Nebo prostě holt asi narovinu řekla rodině, že jsem na tom tak a tak. Jeden měsíc, jako nouze... OK. Ale dlouhodobě? na to se mám moc ráda.

xpila
10. zář 2015

@lenka5731 Já pořád nic neřeším, normálně jsem se ptala, jestli myslíš ke snídani opravdu suchý chleba. Tak hned neútoč.

strawberr
10. zář 2015

@chris_n bohužel víceméně na všechno. Pivo jsem mu škrtla dávno, cigarety zredukovala z krabičky denně na krabku na 2-3 dny (moc se mu to nelíbí a dohání to jídlem). Jsem z toho poněkud zoufalá. Maso sice v mrazáku máme asi na měsíc... ale to ostatní... ☹ už si nechci půjčovat, už mám popůjčováno dost a moc klidné spaní z toho nemám ☹

weri1
10. zář 2015

@strawberr to si děláš srandu ? neodsuzuji kuřáky, ať si každý utrácí za co chce, ale takhle málo peněz na měsíc a ještě cigára ???

weri1
10. zář 2015

@strawberr promiň, ale tvůj chlap je hodně nezodpovědnej

chris_n
10. zář 2015

@strawberr tak muž pokud potřebuje kouřit, tak by mel začít víc vydělávat. Nebo prostě s tím seknout a nazdar. Co ty se budeš stavět na hlavu a on si bude vypalovat zobák? jestli dohání jídlem, tka má asi moc volného času.

kacca11
10. zář 2015

@lenka5731 kdyz nebudu mit na jidlo, tak najdu moznost, jak jidlo ziskat - brigada, prace, pomoc rodiny. Neohrozovala bych zdravi.

lenka5731
10. zář 2015

@xpila přijde mi to jako zbytečná otázka. Nechápu tolik divení a řečí, že by vám to nevyhovovalo. Však ona nepsala, že jí to vyhovovalo. Udělej si kalkulaci a zjistíš, jestli zbyde i na něco, co by se dalo na ten chleba namazat, já to netuším. 🙂

strawberr
10. zář 2015

A to určitě tento měsíc a možná i příští měsíc budeme muset takhle vydržet (placení nájmu a elektriky je mi na 1.místě, tak máme to, co mi zbyde z rodičáku ☹ ) . Pak snad už začne chlap chodit do práce aspoň na půl dne (je po úrazu a operacích)., aby bylo lépe. Já přerušit školu nemohu, abych zvládla i brigády ☹

chris_n
10. zář 2015

@lenka5731 ja si dokonce myslím,že kdybychom udelali pořádnou kalkulaci, tak i tebou vyjmenované dnesmožná přešvihne těch 14 kč na den.

Strana