icon

1000 kč na 5 dní, co vařit?

karinakarin26
7. čer 2015

Ahoj, stalo se mi něco co předpokládám se stalo už někdy někomu. Nečekané výdaje, mám 1000 kč na týden, jsme já, manžel a malá (6) let, obědvá ve školní jídelně. Potřebuji s tím vyjít, dělám svačiny, mě, manželovi i malé + oběd pro mě a pro manžela, dneska jsme měli bramboráky a polévku a co dál? Holky poraďte mi levná jídla.Nebo nějaké tipy 🙂 Děkuju.

prdecek
14. čer 2015

jinak my ta tento víkend ušetřili luxusně a parádně se najedli 😀
včera jsme byli pomáhat u přítelových rodičů a byl luxusní kuřecí vývar a kachna s knedlíkem a zelím, sebou jsme dostali talíř tvarohových buchet a večer grilovačka na oslavě přítelova strýce (maso a ryby) plus teda další občerstvení a že jsme tam nestihli oběd, tak jsme dostali celou knedlu a hrnec vepřového gulášku domů 🙂 takže jsem za celý víkend vařila jídlo jen nejmenšímu a hrnec bramboračky, aby měl chlap zítra do práce na oběd 🙂 a ještě oba kluci dostali několik těch přesnídávak do ruky, tak je i pár dopo svačin vyřešených 🙂

andelka
14. čer 2015

@prdecek těžko říct. Na chlapa je 13 dost málo, pokud pracuje on. Navíc u takového příjmu pro 4 člennou rodinu by měly být sociální dávky.

humpio
14. čer 2015

xpila: za to že má vařené na talíři

xpila
14. čer 2015

@humpio Aha, tak to kdybych mu dala na talíř salám, tak to letí do koše...

humpio
14. čer 2015

@xpila za to že má vařené na talíři.Není to pravidlem ale aspon ocení že si poradí ženská s tím co má když to jinak nejde.

prdecek
14. čer 2015

tak jsem na to video koukala a mají plnou lednici magnetek z kostíků a jak říkali že nemůžou moc kupovat vejce tak v lednici pokud se nepletu dvě nebo tři plata po 10ks měli zrovna, pak plnou spižírnou mouky a cukru, tak si myslím, že na to nejsou tak zle, když můžou kupovat sračky typu "jogurt" kostíci ale tak kdo ví jak to tam opravdu je. Ale teda maso jednou za měsíc, to je fakt málo..... a místo toho ty salámy levný.

pavlinka21
14. čer 2015

Mě teda 1000 kč přijde na 5 dní až dost...😀 My nakupujeme na 7 dní,necháme v obchodě cca 1000-1500 (A jednou měsíčně více,to kupuju drogerii atd)...A to si kolikrát koupím i nějakou blbost,co nepotřebuju.
Jinak pro muže,bych vařila omáčky:Kuře na paprice,rajská s mletým ,znojemskou,gulášek,..Z to ho by se měl snad najist pořádně a hlavně můžeš dát půlku do mrazáku a vyndat jindy...🙂)
Zapečené brambory s nějakým salámem,nebo masem se smetanou...brokolicí,
K večeři bych mu dala krupicovou kaši,pořádně hustou a máš to,nebo topinky s masovou směsí,tousty...Vyšla jsme i s menším množstvím peněz..Myslím si že 1000,se dá navařit slušně..🙂)

weri1
14. čer 2015

@andelka no to je velká pomoc, to se pak takhle nedá psát, že stačí tolik a tolik peněz na jídlo.

andelka
14. čer 2015

@weri1 to se nedá nikdy. Někdo zas má stravenky,levné obědy v práci,děti ve školce,škole..

chris_n
14. čer 2015

@pavlinka21 omáčky jsou sice asi ok na zaplácnutí chlapa a nevyjde to zas tak draho. Ale omáčky nejsou nic zdravého 🙂

andelka
14. čer 2015

@chris_n nemusí být až tak nezdravé. Spousta zeleniny ( kromě koprovky) a jedna smetana.

ladyhacek
14. čer 2015

@chris_n my třeba omáčky neděláme husté takže je tam minimum mouky - je to spíš vývar z masa + popř smetena - a většinou máme rýži nebo těstoviny jen k některým spíše ten knedlík.
Zdravé v dnešní době není skoro nic a my se jen ze zeleniny a ovoce nenajíme. > hlavně tedy manžel - zeleninu moc nemusí

xpila
14. čer 2015

@pavlinka21 Zrovna ty omáčky by u nás neprošly, vařím je minimálně. Jednak obecně nejsou zrovna zdravé, jednak je to těžké jídlo na zaplácnutí, jak píšeš. Stejně tam musí být maso nebo minimálně vajíčko.

chris_n
14. čer 2015

@andelka
@ladyhacek záleží, co myslíte pod pojmem omáčka... ja pod tím vidím svíčkovou, rajskou, atd.... Ja nic z toho, co vařím, nenazývám omáčkou, protože nezahuštuju, ikdyz to má nejakou štávu.

andelka
14. čer 2015

@chris_n zrovna v rajské a svíčkové mám zeleniny hafo,rozmixuju, zredim smetanou. Koprovka, fazolkova už tolik zdravé nejsou, to je fakt.

ladyhacek
14. čer 2015

@chris_n no svíčkovou moc nedělám manžela hodně nadýmá celer a nedělá mu dobře, rajská - dělám z konzervy rajčat v sezóně i z rajčat a moc nezahušťuji - takže si myslím, že na ní není nic špatného.
Nechci se hádat - nikdy omáčka s knedlíkem nebude zdravější než ryba se salátem. Ale jde to udělat i jinak 🙂.
Koprovku dělám z hovězího vývaru smetanu a trochu zahustím. - nedělám z bešamelu > manžel má rád z vývaru.

alkapinka
14. čer 2015

tak 1000,-kč na 5 dní je pro mě opravdu mnoho, a to vařím každý den... opravdu každý... tak třeba jeden den karbanatky s br.kasi, druhý den spagety, treti den kvetak, ctvrty den platek masa /smes, paty den spenat.. mam daleko vic jidel, ale je to slusna cena na 5 dní 🙂

weri1
14. čer 2015

@alkapinka i se snídaněma a večeřema ?

alkapinka
14. čer 2015

@weri1 no jasne, kdyz nakoupime za 1400,- mame to tak na 14dni..a to si tam.obcas dopravame nejaky serepeticky..

marton
14. čer 2015

@alkapinka Tak to jsi dobrá 🙂 .Pro kolik lidí ti to stačí?

andelka
14. čer 2015

Tak to nechapu. Varim podobně,a teda byla jsem v tydnu párkrát v obchodě,tuším třikrát,a jednou za 360, podruhé taky kolem 300 pak za 150 a naposled v sobotu pro pár věcí a taky 150. Ještě k tomu pečivo,a kafe a polívka v práci a už jsem na tisícovce. A to jeden oběd dělala babička a dvakrát jsem neresila večeři a snídani dětí, protože byli u táty. Jsou v tom teda i nějaké jiné věci,kapesníky třeba,ale většina jídlo.

marton
14. čer 2015

@andelka no já to právě taky nějak neumím.I když si řeknu,že jdu jen do Lidlu pro pečivo,tak tam 2 stovky nechám.Vždy něco přiberu,většinou ovoce a jogurty.

patrertile
10. zář 2015

Já jsem na VŠ musela vyžít s 500 Kč na jídlo na MĚSÍC! A žila jsem tak 5 let. A žiju. Dá se to. Nesmí se kupovat žádné hotovky, pizza, rybí prsty apod. Prostě se musí vařit hezky poctivě a hlavně plánovat. Napsala jsem si vždycky dopředu na týden rozpis, co budu snídat, obědvat, večeřet. Těstoviny stojí pár Kč za pytlík a vyjdou na několik porcí. Do toho nějaká zelenina. Třeba pár kousků mrkve taky moc nestojí a vydrží na několik jídel. Ale i další zelenina. Maso nebylo. Výjmečně jsem si dala párek, ale ne ze stánku. Tam by mě vyšel draho. Raději jsem si koupila vakuově balené párky a měla jsem je na tři jídla. Třeba jsem si je přidala nakrájené do těstovin, nebo je výborné taky na pánvičce osmahnout brambory nakrájené na kolečka na větším množství cibule (taky na kolečka), do toho přidat párky (na kolečka). A jídlo, které zasytí, je na světě. Nevím. Prostě vím, že to jde. Jen se musí chtít. Když čtu, že někdo řeší, jak nasytí 4 lidi za tisícovku na týden, tak nechápu, co vlastně řeší. Když musíš, tak musíš. Holt nebude maso, ani kaviár, ani pizza. Leda podomácku udělaná. To jde.

kacca11
10. zář 2015

@patrertile Upřímně by mě zajímal rozpis, jak při dnešních cenách bez domácích zdrojů vyžiješ za 500,- Kč na měsíc. Na týden si to možná dokážu při hodně omezeném jídelníčku představit, ale zdravý a vyvážený jídelníček na měsíc je nereálný.

andelka
10. zář 2015

@patrertile dítěti bys taky vařila bez masa, nebo dávala párky? 500 na týden, no pro dva a s odřenýma ušima možná jo, ale jinak.. 😒

zuzana_ka
10. zář 2015

@andelka @patrertile nepsala, že by dávala dítěti párek ani nic o tom, že jí to vyhovovalo, jen spala že se to dá🙂
Osobně si myslím, že uskromnit se na tisícovku pro jeden týden není žádnej problém🙂

andelka
10. zář 2015

@zuzana_ka jo, tak pro jednoho dospělého bezdětného jo, to asi jo, i když o 500 na měsíc v dnešní době pochybuju velice a velmi. Před x lety možná.
Jinak 1000 záleží pro kolik lidí, mně a dvěma dětem to na týden stačí.

tanak
10. zář 2015

500kč za měsíc = 16,666kč na den...podle mně není a cca posledních 10let nebylo možné za měsíc na 1 osobu za tuhle částku vyjít, pokud člověk jedl přiměřené množství jídla a přiměřeně zdravého. 😖

chris_n
10. zář 2015

@tanak za to si nekoupím v podstate skoro nic, smutné

Strana